Įkraunama...
Įkraunama...

Kipras - grožio ir meilės deivės Afroditės sala

QUOTE(Eskarpas @ 2016 11 02, 21:39)
Manau gerai. Tiesa, kadangi keliavau automobiliu, tiksliai apie viešąjį transportą negaliu pasakyti, nors kiek skaičiau dienomis tarp miestų jis dažnas. Šiaip Nikozija-Kirėnija ~20 km, o nuo abiejų šių vietų iki Famagustos per 100 km; aplankyti per dieną manau įmanoma, bet reikia pasiplanuoti laiką.

aš jei gerai pamenu, tai mes iš Nikosijos (ten palikom mašiną ir pėstute praėjom sieną) į Kirėniją varėm mikriuku, ten jie dažnai važinėja ir kainuoja nebrangiai.
Atsakyti
Dėkui visiems!
Bandysiu apžiūrėti Kirėniją, o Famagustą pagal laiko išteklius.
Parašysiu kelionės įspūdžius.
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2016 11 03, 11:26)
Dėkui visiems!
Bandysiu apžiūrėti Kirėniją, o Famagustą pagal laiko išteklius.
Parašysiu kelionės įspūdžius.

Sėkmės.
Kas man užkliuvo Šiaurės Kipre - tai kad be turkų kalbos ten nelabai susikalbėsi. Žmonės kaip ir norėtų pagelbėt, kaip ir supranta angliškai, bet susikalbėt sunku. Gelbėjom britų senukų porą, kuriuos taksi vietoj centro velniaižinkur atvežė... parodėm, kur eit biggrin.gif
Atsakyti
Ar yra keliavusių sausio mėnesį? Radau tokių gerų pasiūlymų, bet abejoju kaip ten oras tuo metu rolleyes.gif
Atsakyti
na sausis vesoka, ir lietaus didele tikimybe, čia kaip jau pasiseks, turbut buna koki 18, 20 +, tik jau dregme, ir šalčiau nei galėtų būt smile.gif
Atsakyti
Miaška, tai reiktų išmokti keletą žodžių turkiškai, dar turiu mėnesiuką smile.gif

Aš ką tik grįžau iš lauko-tokią dieną kaip ši, tai Kipras gruodį man atrodo kaip pasaka. Nors dabar kai tas oras taip mainosi, niekada negali žinoti. Mums teko būti Italijoje ir patirti -12 vasario mėnesį, Ispanijoje birželio gale ieškoti labai šiltų megztinių, be to vien tik temperatūra nieko nesako, dar priklauso ar bus saulės, ar lietaus, vėjo, čia nesuplanuosi..Aišku, geriau važiuoti ne žiemą.
Aš pati gruodžio viduriui pasirinkau Kiprą, nes labai užsimaniau išlėkti bent trumpam kur šilčiau ir įdomiau, vasarą kelionių nebuvo, o kai LT taip atšalo, tai neviltis apėmė, kad žiemos neištversiu. Mėčiausi tarp Stambulo, Barselonos, Italijos kokio miestuko, bet į Kiprą labai patogus skrydis tiesioginis pasitaikė ir laikas tinkamas savaitgalinis..
Atsakyti
Kristina, vis tiek Kipre didesni šansai pagauti šilumą, nei Lietuvoje laugh.gif
Buvau spalį - buvo karšta, lapkritî - jau buvo tiesiog gerai šilta, pagūglinau orus dabar, na tai visai malonios perspektyvos.
Stambule, beje, ne taip ir šilta, pernai lapkritį savaitę ten praleidau, na tai jei Kipre buvo maikės ir šortai, Stambule jau reikėjo džinsų ir lengvos striukės.
Bet iš Stambulo patogu pasiekti Šiaurės Kiprą - iš kitur ten nėra tiesioginių skrydžių, na bet čia turint daugiau laiko smile.gif
Atsakyti
Sveiki,ruosiames kelionei viskas jau uzsakyta isskyrus masinos nuoma. Kazkoks kosmosas man, kiek skaitau atsiliepimu tiek visi mini kazkokius pasleptus mokescius ar pan. Susidaro įspudis, kad visos tos nuomos norit tik apgaut. Norint uzsakyt masina sutartis angliska, suprantu ne viska ir bijau nesupratus tiksliai uzsisakyt kokia nesamone, todel klausiu cia gal yra kas uzsiima masinu nuoma, ta prasme gali padet issinuomot, kad nereiktu nuvykus but nemaloniai nustebintiem. Rasiau i kipriuka, bet uzklausus del 0 fracizės nieko nebeatrase, kiti tinklapiai tik nukreipia i firmu puslapius.
Atsakyti
QUOTE(dytea @ 2016 11 16, 13:05)
Sveiki,ruosiames kelionei viskas jau uzsakyta isskyrus masinos nuoma. Kazkoks kosmosas man, kiek skaitau atsiliepimu tiek visi mini kazkokius pasleptus mokescius ar pan. Susidaro įspudis, kad visos tos nuomos norit tik apgaut. Norint uzsakyt masina sutartis angliska, suprantu ne viska ir bijau nesupratus tiksliai uzsisakyt kokia nesamone, todel klausiu cia gal yra kas uzsiima masinu nuoma, ta prasme gali padet issinuomot, kad nereiktu nuvykus but nemaloniai nustebintiem. Rasiau i kipriuka, bet uzklausus del 0 fracizės nieko nebeatrase, kiti tinklapiai tik nukreipia i firmu puslapius.

Jeigu noresite 0 francizes,bus tiesiog nuoma brangesne...O pasleptu mokesciu nera,nebent korteleje jie rezervuoja kazkokia suma.Musu atveju 500€ , kurios uzmirso- kabutese :-) atrezervuoti...Bankas rase jiems uzklausa po menesio jau gryzus,kame cia reikalas...
Atsakyti
Sveiki,
noriu paprašyti patarimo buvusių Kipre (ar šiaip gerai besiorientuojančių biggrin.gif ): kokius du miestelius pasiūlytumėt apsistoti graikiškoj daly? Vienas turėtų būti prie Pafoso, kitas kažkur už Larnakos link Ayia Napos. Pačiuose šituose kurortuose nenoriu apsistot, mėgstu ramybę, mažus jaukius viešbutukus, bet kad būtų graži aplinka, kraštovaizdis. ax.gif
Ketinam kasdien keliaut, bet geras paplūdimys šalia irgi būtų privalumas, jei nespėtume dieną išsimaudyt mirksiukas.gif
Ar Kato Pafosas miesto dalis, ar užmiestis? Nesiorientuoju unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimcius1 @ 2016 11 17, 13:09)
Sveiki,
noriu paprašyti patarimo buvusių Kipre (ar šiaip gerai besiorientuojančių  biggrin.gif ): kokius du miestelius pasiūlytumėt apsistoti graikiškoj daly? Vienas turėtų būti prie Pafoso, kitas kažkur už Larnakos link Ayia Napos. Pačiuose šituose kurortuose nenoriu apsistot, mėgstu ramybę, mažus jaukius viešbutukus, bet kad būtų graži aplinka, kraštovaizdis.  ax.gif
Ketinam kasdien keliaut, bet geras paplūdimys šalia irgi būtų privalumas, jei nespėtume dieną išsimaudyt mirksiukas.gif
Ar Kato Pafosas miesto dalis, ar užmiestis? Nesiorientuoju  unsure.gif

Mes gyvenom Kissonergoje, gal kaip Pafoso priemiestis skaitosi. Va čia https://www.julipapa...ipapas-gardens/, bet čia ne viešbutukas, apartamentai. Mes buvm gruodį, tai tikrai ramu buvo, tiek, kad ne prie pat jūros.
Atsakyti
QUOTE(Rimcius1 @ 2016 11 17, 13:09)
Sveiki,
noriu paprašyti patarimo buvusių Kipre (ar šiaip gerai besiorientuojančių  biggrin.gif ): kokius du miestelius pasiūlytumėt apsistoti graikiškoj daly? Vienas turėtų būti prie Pafoso, kitas kažkur už Larnakos link Ayia Napos. Pačiuose šituose kurortuose nenoriu apsistot, mėgstu ramybę, mažus jaukius viešbutukus, bet kad būtų graži aplinka, kraštovaizdis.  ax.gif
Ar Kato Pafosas miesto dalis, ar užmiestis? Nesiorientuoju  unsure.gif

Viskas priklauso nuo to, kokiu laiku žadat važiuoti. Nuo lapkričio Kipre praktiškai visur ramu. Man patinka Pafosas, iškyrus Kato Pafoso centrą pajūryj, visur ramu. Neblogai Chloraka ar už Chlorakos, patiko Hellios Bay viešbutis ant jūros kranto- ramybės sočiai. Šiuo metu esam Coral Bay, labai patinka ir visiškai ramu netgi paplūdimyj, kuris tikrai geras, beveik neblogesnis nei Nissi.Geras susisiekimas su su Pafosu. Pernai buvom lapkričio pradžioj Aja Napoje- jei negyveni centre, tai šiuo metu vos vieną kitą žmogų sutiksi per dieną. Larnakoje Makenzi paplūdimio rajone taip pat absoliuti ramybė. Prie Larnakos dar neblogai Pervolijoje.
O kas dėl gražios aplinkos tai visur panašiai-visko yra, kur sutvarkyta, tai sutvarkyta, o šalia visaip gali būti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 19 lapkričio 2016 - 17:51