Įkraunama...
Įkraunama...

Kipras - grožio ir meilės deivės Afroditės sala

QUOTE(Mrs_Coffee @ 2015 06 23, 14:50)
Merginos, gal žinote kokie orai būna spalio gale Kipre? Baisu, kad nebūtų per šalta ..

Iš vieno karto sunku spręst, bet pernai spalio pabaigoje oras laikėsi apie +27, jūra apie +24, lijo per savaitę 10 minučių vieną rytą, pailsėjom tobulai, tik kad dienos labai trumpos...
Atsakyti
Grįžom paatostogavę šioje saloje porą savaičių biggrin.gif Jei kam besiruošiant kyla kokių klausimų, rašykit, mielai atsakysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(debesiux @ 2015 06 29, 11:17)
Grįžom paatostogavę šioje saloje porą savaičių  biggrin.gif Jei kam besiruošiant kyla kokių klausimų, rašykit, mielai atsakysiu  4u.gif

Ką įdomaus aplankėte ir ką įdomaus pamatėte? Sąrašiuką prašome smile.gif
Kur mašiną nuomavote už kiek? Gal vietiniu transportu naudojotės?
Kaip jūra? kaip žmonės? Pabėgėlių srauto nebuvo?...

Atsakyti
As buciau labai dekinga uz idomiu lankytinu vietu sarasiuka. Skrendam po savaites o ner laiko prisest paguglint ka verts pamatyt 4u.gif
Atsakyti
As buciau labai dekinga uz idomiu lankytinu vietu sarasiuka. Skrendam po savaites o ner laiko prisest paguglint ka verts pamatyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pienas @ 2015 06 29, 14:15)
Ką įdomaus aplankėte ir ką įdomaus pamatėte? Sąrašiuką prašome smile.gif
Kur mašiną nuomavote už kiek? Gal vietiniu transportu naudojotės?
Kaip jūra? kaip žmonės? Pabėgėlių srauto nebuvo?...

Na, trumpai. Mašiną vyras nuomavo iš Hertzo, taip dažniausiai daro, kai ima visam atostogų laikui. Už dvi savaites sumokėjo 190 eurų, lotuliukas.gif su visais draudimais. Gerą kainą iš Hertzo jis gauna jau ne pirmą kartą, ten kažkaip įmanoma kartu perkant bilietus iš Ryanairo, tiesa, tai būna užsakant žiemą vasarai. Gavom tokį vos kelis tūkst. km nuvažiavusį automat. Nissan micra smarkiai nutarkuotu galu, dėl ko vis sulaukdavom aplinkinių užuojautos smile.gif
Vietiniu transportu nesinaudojom, nebuvo poreikio. Bet sausakimšo autobuso, prie ko esu įpratusi čia, irgi nemačiau smile.gif Gyvenom Pafose, tiksliau, mano galva, tai jau prie Pafoso smile.gif Prie to jūros kranto, kur buvo mūsų viešbutis, dieną nepriplaukė nė vienas pabėgėlių laivas, naktį - nežinau smile.gif O jei rimtai, tai nelabai jie ten veržiasi. Kai bandėm apie tai šnekėti su vietiniais, likom nesuprasti.
Ką aplankyti? Čia kiekvienas pagal savo poreikius, interesus sprendžia. Mes vandens parkus, zool. sodus, akvariumus atmetėm iš karto, nes jų esam jau nemažai visur matę, kažkaip nesitikėjom kažko itin įspūdingo, o bilietukų kainos nėra jau labai mažos. Taigi apie tai, kas paliko įspūdį, nes nemažai buvo ir tokių objektų, kai nusibeldi ir mąstai, kokio galo čia reikėjo trenktis smile.gif Mes išvaikščiojom Pafosą. Aš norėjau pamatyti tą šv. Povilo koloną (iš tikro tai tik kolonėlėsmile.gif, tai ten šalia toks visas griuvėsių kompleksas. Kas mėgsta žiūrinėti "akmenis" (taip mes vadinam griuvėsius), visai smagu. Bet įdomiau prie uosto, ten Pafoso tvirtovė ir milžiniškas kompleksas griuvėsių. Ten ir daugiau tų garsiųjų mozaikų, jas pamatyti vertėjo, toks gana išskirtinis reiškinys. Šiaip ši krantinė prie uosto vakarais atgyja, čia verda gyvenimas, smagu 4u.gif Iš "akmenų" serijos dar verta nuvykti į Kurioną prie Limasolio. Paliko įspūdį ilgam. smile.gif Beje, pakeliui atsiveria nerealūs vaizdai. Šitam regione yra ir Kolosi pilis, prie jos buvom, į vidų eiti norinčių neatsirado. smile.gif pilis kaip pilis. Iš tokių istorinių vietų dar buvo verta užsukti į Chirokitiją pusiaukelėje tarp Limasolio ir Larnakos.
Įspūdingi Trodos kalnai, tokie žali, gaivūs. Daug pėsčiųjų takų, tikrai smagu pasivaikščioti. Verta nusibelsti ir į Kikos vienuolyną, ir už jo dar pakilti keliu kokį 1 ar 1,5 km. Ten bus užtvaras, bet bent jau mūsų atveju jis buvo pakeltas. Šitame regione gausybė bažnytėlių ir vienuolynų. Žavūs slėniai, nepakartojami miesteliai ir išskirtinai draugiški atviri žmonės. Mums truputį buvo problemų su benzinu, tai sulėkė visas kaimas padėti. smile.gif Be galo geras jausmas.
Į Avako tarpeklį ir Laros paplūdimius verta nuvažiuoti, bet kratytis tam spirge, mašina vadinamam, per akmenis, duobes ir dulkes į Akamo pusiasalį manęs ir surištos daugiau niekas nepriverstų smile.gif Čia jau kaip kam toks poilsis smile.gif Juo labiau kad nieko jau tokio įspūdingo ten ir nepamatėm. Tikrai gražu ir verta nuvažiuoti iki Afroditės uolos netoli Petros, aplankyti Coral bay įlanką (čia pasėdėti mes važiuodavom vakarais, kai temsta. atrodė, visai romantiška), Cape Greko iškyšulį, pavaikštinėti Protare ir būtinai vakare "pasitūsinti" Agia Napoj smile.gif Smagu šiaip be tikslo pavaikštinėti miestukuose, man patiko Lefkara, Kouklia, kitų pavadinimų neprisimenu. Iki Afroditės vonių taip pat vargu ar verta belstis, na, pats miestukas žavus, graži jūros pakrantė, galima nusileisti, padrybsoti, išsimaudyti. Apskritai vietiniai labai tolerantiški ir draugiški, eismas nėra intensyvus, neskaitant vairo keleivio vietoje. smile.gif Na, sostinėje ar kituose didesniuose miestuose, kaip Limasolis, Larnaka, intensyviau visi juda, sudėtingiausia greitai susigaudyti, kur galima statyti mašiną, o kur ne, nes daugybė visokių ženklų ir gatvių žymėjimų, o jei stabteli, kur neturėtum, tuoj pat iš galo pasigirsta toks pradžioj kultūringas pypt. Bet priprasti galima, kaip ir nemokamai pastatyti mašiną. Kas važiuosit į Nikosiją, atminkit, kad, vietinių teigimu, ten dar maždaug +5 laipsniais "šilčiau" nei kokiam Pafose. Kai mes vaikštinėjom, buvo +38, na, vėsu nebuvo... Buvom pėsti nuėję į turkišką dalį, su mašina į turkišką dalį nevažiavom, nes mano šeimyna nubalsavo, kad tokiam karštyje jau gana bažnyčių / mečečių, vienuolynų ir piliųsmile.gif Dar "akmenų" ir katinų smile.gif
Ir dar - jų nerealūs sidabro dirbiniai mirksiukas.gif Nuteikit brangiausiuosius, kad piniginę reiks dažniau praverti smile.gif
Atsakyti
Ačiū už rekomendacijas ir pasakojimą 4u.gif Visai pravertė. Bandysiu dalimis pasinaudoti. Kadangi gyvensime per keturias vietas, tai tikiuosi, kad to kratimosi bus mažiau..... dėl benzino užuojauta biggrin.gif..... mums tokia nelaimė atsitiko Kretoje... blyn per savo skūpumą ir per mašinų nuomos agentūrą... nu tai ką... kokius trys penkis kylus per kalnus mano brangusis ėjo benzino parsinešti. Pakeliui prisirinko tuščių geriamo vandens butelių.... benzino kolonėlėje vietiniai suorganizavo jo parvežimą iki mašinos. Va rusų šeimynėlė, kuri buvo šalia sustojusi porą nuotraukų padaryti nesileido į kalbas septynis kylus plentu iki kolonėlės nuvežti... dar dabar tas kiaules prisimenu.. blyn... lotuliukas.gif
Sidabrui tai kažkaip aš abejinga...... nors iš Maltos tai parsivežiau tokius 3D auskarus ir pakabuką sidabrinius, jų kaikurios detalės purkštos auksu, o patys papuošalai tai kaip nėriniai. Nu tikrai įdomūs...... pirma nusipirkau auskarus, o po to visą naktį negalėjau miegoti, nes toks pats pakabukas į komplektą akyse stovėjo... nu tai ką... iš pačio ryto pirmi žodžiai... labas rytas brangusis, neišsimiegojau, nes....., bėgam į parduotuvę, kol nenupirko... dar dabar iš manęs dėl jo žvengia... doh.gif
Papildyta:
Va kad pabėgelių nėra, tai visai smagu.. kai buvau jauna ir dar nebuvo interneto (nu gerai buvo.. tik labai mažai kas apie jį žinojo), tai teko pabuvoti Milane, kai Afrikoje vyko pilietiniai karai, genocidas ir pan.. jie ten ir masiškai bėgo į Ispaniją/Italiją/Portugaliją.... tai vaizdas buvo tragiškas.. žmonės visiškai kitos kultūros atkeliavo į Europos madų sostinę, katalikišką kraštą... tai jiems ten jaučiu, kad tikra egzotika ir neįsivaizdavo kur pateko. Tai katedros aikštėje kaip dabar matau stovinčią tokia 'buką' minią žmonių nežinančių ką daryti... apsėstą fontaną skarmaluotų žmonių renkančių nuo savęs uteles ir metančių į tą fontaną ir t.t. - brrrr....
Dabar tai internetas/televizija/mobilus ryšys .... daugiau mažiau mes įsivaizduojame kaip ir kuo gali gyventi žmogus kitame pasaulio krašte. įsivaizduojame kuo skiriasi religijos, apsirengimas, įsivaizduojame kas priimtina vienoje šalyje, o kas draudžiama kitoje... gal jei reikėtų kažkur keliauti tai nebūtų mums ta šalis kaip pasakų kraštas. .. žodžiu internetas suartina ir žinios greičiau juo sklinda smile.gif...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pienas: 02 liepos 2015 - 22:55
Dar patarimas- vaziuojant i Trodos kalnus, nepatingrti sustoto kaimeliuose. Man daug idomiau ir graziau padivaikstineti siaurom gatvelem nei ziureto griuvesius smile.gif)) vaisiu is vietiniu prisipirkom, prisiragavom ne kurortinio maisto. Vietiniai senyvi zmones labai mandagus, kalbus. Mes didmiesciuose ilgai laiko neleidom. Pirmenybe maziems, kuo maziau komercijos paliestiems miestelems.
Atsakyti
jaučiu pareigą atsiskaityti:)
didelio įspūdžio Kipras nepaliko, visgi Kroatija man laimi kol kas . Šiek tiek pasivažinėjom po salą, šiek tiek apžiūrėjom. Tikslas buvo pailsėti, pasimaudyti, pasideginti, knygutę paskaityti-pilnai įvykdytas ir tai gerai:) bet antrą kartą ten skristi didelio noro nėra. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2015 07 14, 11:04)
jaučiu pareigą atsiskaityti:)
didelio įspūdžio Kipras nepaliko, visgi Kroatija man laimi kol kas . Šiek tiek pasivažinėjom po salą, šiek tiek apžiūrėjom. Tikslas buvo pailsėti, pasimaudyti, pasideginti, knygutę paskaityti-pilnai įvykdytas ir tai gerai:) bet antrą kartą ten skristi didelio noro nėra.  4u.gif

drinks_cheers.gif pilnai pritariu. Mums taip paciai. Poilsis tikrai geras buvo, bet sala, zmones ir maistas visai nesuzavejo. Graikijos bent kol kas visai nenoriu. Kol kas Ispanija ir jos salos labiausiai zavi. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vejunai @ 2015 07 03, 12:15)
Dar patarimas- vaziuojant i Trodos kalnus, nepatingrti sustoto kaimeliuose. Man daug idomiau ir graziau padivaikstineti siaurom gatvelem nei ziureto griuvesius smile.gif)) vaisiu is vietiniu prisipirkom, prisiragavom ne kurortinio maisto. Vietiniai senyvi zmones labai mandagus, kalbus. Mes didmiesciuose ilgai laiko neleidom. Pirmenybe maziems, kuo maziau komercijos paliestiems miestelems.

Gal pavadinimus miesteliu atsimenat? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2015 07 18, 17:29)
Gal pavadinimus miesteliu atsimenat?  4u.gif

Man gienas is grazesniu buvo Omodos. Bet visi savitai grazus. Pamatai zenkla i miestele ir prasuki.
Atsakyti