QUOTE(RositaK @ 2015 04 13, 06:21)
Comma, su blogais ar gerais rezultatais, ji vistiek jubiliejinė
visko dar joje tikiuosi bus, ypač
man jau po LISKAUS atvejo buvo mintis truputį keisti mūsų statistiką
T.y. ailimai ir LISKAUS realiai tai pavyko pastoti, reiškias klinikos kaip ir viską padarė, tik paskui dėl kažkokių medikams (ir niekam...) neaiškių priežasčių mažiai nustojo vystytis ar persileido...
Tai ar nemanot, kad bandymą reikėtų užskaityti kaip pavykusį, tik be gimusio leliuko
ar nusišneku?

Tai ar nemanot, kad bandymą reikėtų užskaityti kaip pavykusį, tik be gimusio leliuko

Aš tai siūlyčiau, kad tai visgi nepavykę... Man labiau patinka statistika, kuri atspindi gimusius leliukus. Čia klinikos (visos, ir LT taip pat) susigalvojo, kad joms "efektyviau" pateikti skaičius "užkibusių" IVF'ų, bet realiai juk jei būtų gimusių lelių po ivf'ų statistika, tai mes juk pagal ją rinktumemės klinikas

QUOTE(RositaK @ 2015 04 13, 08:21)
T.y. ailimai ir LISKAUS realiai tai pavyko pastoti, reiškias klinikos kaip ir viską padarė, tik paskui dėl kažkokių medikams (ir niekam...) neaiškių priežasčių mažiai nustojo vystytis ar persileido...
ar nusišneku?

Na aš tai siūlyčiau nuo 12 savaitės skaičiuoti... Nes ir patys turkai merginoms parašo klausia Po to laiko..
QUOTE(Allivo @ 2015 04 13, 08:25)
Rosita, kaip pacios sveikata? sulaukei mm?

kap tik šiandien parėjo, ir iškart sutariau su Mečėjum H ir injury gegužės 4d

ką kitos mano dėl statistikos? dėl ankstyvų persileidimų nekalbu, ik dėl vėlesnių...
Labas rytas,
grįžtu po savaitgalio ir randu labai liūdnų naujienų
Ailima laikykis, mergyt!
Aš visgi sutikčiau su Meškutės nuomone. Nes persileidimai nebūtinai priklauso nuo blogo medikų darbo. Nors gal čia man tokiai, kuriai net kibimo gyvenime jokio nebuvo, taip atrodo, kad pasiekimas didžiulis jei isitvirtina mažylis...
O aš savo LP atšaukiau, neatėjo manosios mmm. Pirmą kartą gyvenime laukiau jų, o jos užsiblūdino
Toks jausmas kad tuoj tuoj, o jau 4 diena nėra...
grįžtu po savaitgalio ir randu labai liūdnų naujienų

QUOTE(RositaK @ 2015 04 13, 08:21)
ar nusišneku?

Aš visgi sutikčiau su Meškutės nuomone. Nes persileidimai nebūtinai priklauso nuo blogo medikų darbo. Nors gal čia man tokiai, kuriai net kibimo gyvenime jokio nebuvo, taip atrodo, kad pasiekimas didžiulis jei isitvirtina mažylis...
O aš savo LP atšaukiau, neatėjo manosios mmm. Pirmą kartą gyvenime laukiau jų, o jos užsiblūdino

QUOTE(RositaK @ 2015 04 13, 07:46)

ką kitos mano dėl statistikos? dėl ankstyvų persileidimų nekalbu, ik dėl vėlesnių...
Mano nuomone Ailim'os situacija yra neeiline ir jos bandyma tikrai skaityciau kaip sekminga (aisku durnai skamba siuo atveju

Dėl LISKAUS situacijos iš tiesų nežinau kaip vertinti, jos ir pradžia buvo įdomi, per vėlai įsitvirtino, lėtai augo ir pan. bet kai pagalvoji laboratorija irgi savo darbą atliko

QUOTE(RositaK @ 2015 04 13, 09:46)
Aš tai manyčiau, kad statistikoj turi atsispindėti pastojimų skaičius. Jei buvo atlikta procedūra, mažiukai įsitvirtino, HCG sėkmingai augo ir patvirtino nėštumą, o vėliau dėl neaiškių priežasčių įvyko persileidimas-tai statistikos neturėtų gadinti. Aišku, ir aš nekalbu apie ankstyvus žirniukų pabėgimus, bet tokiais atvejais tai jau tikrai ne klinikos ir ne laboratorijos kaltė, kaip bebūtų gaila

QUOTE(ailima @ 2015 04 12, 08:19)
... praradau ...
O varge, kaip gaila ir sunku skaityt...

Kieno kaltė, kad įvyko persileidimas, NIEKAS nežino ir nesužinos. Tik neužsimirškim, merginos, kad mūsų tikslas yra ne tik pastoti, bet susilaukti mažylių
Todėl visos klinikos ir žada "padėsim jums susilaukti savo sveikų vaikų" ir tikrai nei viena nesiūlo "padėti pastoti"
Aš kiek skaičiau internete kaip pasirinkti kliniką, būtent nurodo, kad atkreipti dėmesį į pagimdžiusių po IVFo statistiką. Tik bėda - niekas jos nenori skelbti
Kodėl nėra tokios statistikos Lietuvoje kaip ir aišku - čia visa statistika labai panaši į "palubinsko". O va TR juk kontaktuoja su nėštukėmis, turi info kiek pagimdė, bet kažkodėl neviešina...
Ir kiekvieno individualaus atvejo nereiktų analizuoti, turėtų būti vienas bendras algoritmas - taip arba ne. Neviską žino medicina (kaip bebūtų gaila), o ponas D nepraneša savo planų
Neaiškios kilmės nevaisingumas to pavyzdys - viskas tvarkoje (ir laboratorija gerai sudirbo ir t.t.), o va net kibimo nėra
Nebijokim tų pakritusių procentų, ne jie juk esmė. Svarbiausia, kad turim kas gali, nori ir pasiruošę mums padėti. Nesudievinkim jų, jie tik paprasti žmonės perskaitę (čia labai grubiai) keliolika knygų nevaisingumo srityje daugiau nei mes. Ir beabejo jie turi ženkliai didesnę patirtį nei mes visos kartu sudėjusios
Leiskim ir jiems, kaip ir kitiems, kartais klysti ar nepasiekti norimo rezultato

Aš kiek skaičiau internete kaip pasirinkti kliniką, būtent nurodo, kad atkreipti dėmesį į pagimdžiusių po IVFo statistiką. Tik bėda - niekas jos nenori skelbti

Ir kiekvieno individualaus atvejo nereiktų analizuoti, turėtų būti vienas bendras algoritmas - taip arba ne. Neviską žino medicina (kaip bebūtų gaila), o ponas D nepraneša savo planų

Nebijokim tų pakritusių procentų, ne jie juk esmė. Svarbiausia, kad turim kas gali, nori ir pasiruošę mums padėti. Nesudievinkim jų, jie tik paprasti žmonės perskaitę (čia labai grubiai) keliolika knygų nevaisingumo srityje daugiau nei mes. Ir beabejo jie turi ženkliai didesnę patirtį nei mes visos kartu sudėjusios

Aš manau, kad reikėtų skaičiuoti tais pačiais principais, kaip klinikos. Nes žmonės, kam yra reikalinga ta statistika, lygins juos su klinikų tarkim Lietuvoje viešai skelbiamais rodikliais. Ir jei skaičiavimo principai nesutaps, rodikliai bus lyginami, bet netiksliai, tarkim TR dirbtinai didesni ar mažesni.
QUOTE(RositaK @ 2015 04 13, 08:46)

snd kaip tik 3 sav. po LP. Savijauta gera, tik po antibiotiku buvo uzpuolusi pienlige

O su M susitarėt tel.? kur atliks?
del statistiko as pritariu siaures meskutei
QUOTE(Allivo @ 2015 04 13, 10:25)
snd kaip tik 3 sav. po LP. Savijauta gera, tik po antibiotiku buvo uzpuolusi pienlige
Dabar laukiu mm, del vaziavimo dar nzn, be gegužės pabaigos tai tikrai nevaziuosim.

Nu svarbu planas yra

aha, jam skambinau, tai sakė skambint į registratūrą užsiregistruot. Antakalnyje