Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

QUOTE(Nidulia @ 2015 05 05, 20:25)
Kur septynstyge prapuole? Gal jau laksto laukais ir dziaugiasi pavasariu smile.gif
Man vakar matyt sutapo PMS ir pilnatis, nes nerimas dusino visa diena. Tik vakare palengvejo.

Aha. Man tos pačios linksmybės. Aš ne tik per PMS, bet ir per pačias menstruacijas kartais pati sau keista būnu. Keista blogąja prasme.

Septinstygė jau tokia. Kartais jos keliai nežinomi.

Darbe biškį nesveikokokokoki krūviai. Nu bet išsivelku ir papietauti, ir viršvalandžiai tik ryt pirmąkart bus, ir mintis užkemša, kad ir kaip tai paviršutiniška. Man nk iš to, nu bet jau pasėdėsiu ryt dėl klientų. Šįkart nepatogu man dėl jų. Trečia sav. nesugebu suruošt projekto. Ir matau, kad nebūčiau protiškai atsilikus, taip nebūtų.
Mano tas invalidumas kaip ant delno. Kartais sako ką nors, o aš žaliom žaliom akytėm... Turiu kelias min apvirškint. Per tą laiką aiškintojui kantrybė baigias. Klaidos lenda, man nagai dreba, snukis bąla, atmintis ir susikaupimas lieka kažkur anapus.
Padėkdie, kad nepakelčiau prieš save rankos. Tvardausi, bet balansuoju ant tos ribos. Kartais taip norėtųs. Nors kartais ir net ne iki to. Atrodo, savaime numirsiu.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2015 05 05, 21:17)
Padėkdie, kad nepakelčiau prieš save rankos. Tvardausi, bet balansuoju ant tos ribos. Kartais taip norėtųs. Nors kartais ir net ne iki to. Atrodo, savaime numirsiu.

Baik...
Esu bandzius,nesuveike,poto buvo tik blogiau.cia poto ivykio bandziau,net nemoku nupasakot kaip jauciaus,kad tam ryzaus.tiesiog atrode bet kas geriau nei gyvent isprievartautai...
Net db ner taip blogai kaip buvo tada kai lyginu savijautas.
Daznai prisimenu butent pati prievartavima,policijos netikejima,savo bejegiskuma...niekam to nelinkiu...
Atsakyti
QUOTE(Pinot noir @ 2015 05 05, 15:11)
Kas tie iš tiesų gerieji riebalai?
Aliejai?   Bet tai augaliniai, tai nevadintų riebalais.
Nežinau dėl taisyklingos mitybos, tos teorijos nuolat keičiasi.
Turiu 50-ųjų "Šeimininkės vadovą", tai ten parašyta, kad taukai, sviestas  ir lašiakai, miltų gaminiai - tai puikus  maistas. smile.gif

Pasaulis eina iš proto, pasirodžius kokiai teorijai ir tai priima kaip neginčytiną.
Anskčiau riebalai buvo cholesterolis ir kimšo kraujagysles, nuo kurio buvo infarktai, insultai. Dabar gi - riebalai gerai. Blogai cukrus, druska, miltai.  g.gif
Kava, šokoladas- kiek kartų vadinti nuodais ir kiek kartų reabilituoti.
Kas žino, kas teisinga.

Augaliniai aliejai, o jų dabar yra įvairių: moliūgų sėklų, sėmenų, graikinių riešutų, alyvuogių ir t.t. ir yra tie gerieji riebalai. Taip pat daržovės, tokios kaip avokadai, niekas nepaneigs, kad jie yra riebūs. Riešutai, riebios žuvys. Juose yra daug naudingų medžiagų, reikalingų įvairiems organams, taip pat nervų sistemai ir smegenims. O kenksmingais riebalais laikomi gyvulinės kilmės : sviestas, majonezas, riebi mėsa ir pan. Būtent nuo jų ir didėja cholesterolio kiekis. Todėl saikingai reikėtų vartoti. Kavoje ir šokolade yra nemažai antioksidantų, todėl nedideliais kiekiais jie yra netgi naudingi. Kiaušiniai irgi reabilituoti.
O nuo 50-ųjų mokslas visgi yra pažengęs. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Idem: 06 gegužės 2015 - 05:53
QUOTE(Idem @ 2015 05 06, 06:47)
Augaliniai aliejai, o jų dabar yra įvairių: moliūgų sėklų, sėmenų, graikinių riešutų, alyvuogių ir t.t. ir yra tie gerieji riebalai. Taip pat daržovės, tokios kaip avokadai, niekas nepaneigs, kad jie yra riebūs. Riešutai, riebios žuvys. Juose yra daug naudingų medžiagų, reikalingų įvairiems organams, taip pat nervų sistemai ir smegenims. O kenksmingais riebalais laikomi gyvulinės kilmės : sviestas, majonezas, riebi mėsa ir pan. Būtent nuo jų ir didėja cholesterolio kiekis. Todėl saikingai reikėtų vartoti. Kavoje ir šokolade yra nemažai antioksidantų, todėl nedideliais kiekiais jie yra netgi naudingi. Kiaušiniai irgi reabilituoti.

Tai neabejotina. Ačiū už vertingą informaciją. Būčiau taip ir numirus, nesužinojus. smile.gif
Atsakyti

aš vakar kine žiūrėjau filmą Adelainos istorija....gražus. ir vėl pajutau tą gerą jausmą kad pasaulis yra platus, įvairialypis ir įvairiomis galimybėmis, istorijomis ir begale kelių yra. aš tas kelias valandas kine pasijaučiu kažkokia viso pasaulio piliete ir viskas tampa nereikšminga. tas mano darbas kuris tėra vienas iš N milijardų galimybių. užėjo didelis noras išvažiuoti į kokį didelį miestą ir jame paskęsti, nesutinkant per pietų pertraukas būtinai ko nors iš mokslo,kursų kokių, mokyklos ar dar kur. žinau kad tai tėra valandinė iliuzija. bet gera labia atitrūkti ir paskraidyti kaip balionėliui ir pienės pūkui. ir paskui vėl grįžtu į liūdesį nors ir suprantu kokia tai beprasmybė kai pasaulis toks įvairus. kai giliniesi tai viskas tokia beprasmybė ir žmonių žaidimai, vedantys ne prie geresni gyvenimo, o prie įtampos, nervų. ir toks absurdas mąstant globaliai kai pagalvoji kad kažkur karai, badas, nepritekliai ir mirtys, o tu kapojiesi su kokia institucija kad siuntime data blogai išrašyta wacko.gif ir veži krūvą pažymų dėl draudiminės išmokos už 1,4 cm siūtą žaizdą. civilizacija....

mėja - patirtis tavo siaubinga. tokiu atveju net nežinai ką sakyti - nori, bet ką čia bepasakysi....

Idem - kuo blogas majonezas jei jis sukamas iš naminio kiaušinio trynio su tyru Kretos alyvuogių aliejumi (geruoju riebalu), garstyčiomis ir citrinos sultimis? tik savo kalorijų gausa. maisto kepimui skaitoma geriausias ghi sviestas, kuris degant jau nebeskyla į nieka, niekas nedega, niekas neišsisikiria ir kancerogenų mažiau susidaro. taip kad su tuo-blogiausia geriausia.....pilna teorijų aiškinančių koks geris yra lašiniai, sviestas, grietinė...o tiesa...tiesa kažkur anapus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 05 05, 19:25)
Kur septynstyge prapuole? Gal jau laksto laukais ir dziaugiasi pavasariu smile.gif
Man vakar matyt sutapo PMS ir pilnatis, nes nerimas dusino visa diena. Tik vakare palengvejo.

gyva, kai laisvą min randu, paskaitau jus, bet neparašau...rašiau - ištryniau.

iki laukų toli, baigės vienas maratonas-eilė kitam. išprotet gal nepades apsigušinimas xanax prailgintom, geriu jau 6 diena. vis tik geriau nei nerimas kone istisinis lygiose vietose, nors ir laikinai tik sau "padesiu".

iki birzel 2 baigiamaji darba turiu priduotti, kurio dar nepradejau, siandien eisiu aps darbo vadove, nes nezinau, kaip sukurpti is nieko 'empirini tyrima" bigsmile.gif mokslas - zaidimas, daug terminu ir kt. nesamoniu, tyreja, vadinasi, as cool.gif

sergu, uzkimusi savaite, viena spektakli tokia atvaidinau kazkaip, si men laukia dar 6 (be to, reikia sukurpti koki tai senariju, scenarijus, nes adaptuosim savo programas tam tikroms vaiku sventems), be mano baigiamjo, mokiniu, gatves muzikos dienos, sunaus visokiu nesamoniu su muzikos mokykla ir etc. dar visokie kitokie gyvenimiski rupesciai - vyro nuotaiku nestabilumas, pyktis, depresija. vakar vel del sudo nuejo alaus (o buvo jau arti to, akd iseis su sunum laukanm visai neskiria demesio vaikams, skatinu uzmegzti rysi su sunum, ir pasiganyt kartu), susinervinusi nuo visko pabegau i miesta, nuejau i katalikiskas misias netycia, Kazimiero baznyc antradieni po misiu vyksta pokalbiai su kunigu arba vienuole,norejau paziuret, kas ten su kuo valgoma, bet vienuole sirgo, kita antrad bus kunigas, istisai issiviepes, per pamoksla istisai kalbejo,kad krikscionis turi spinduliuot dziaugsma, nes myli Kristu, taciau man noretusi jo paklausti kai ko apie kancia, zodiu, neitikino manes jis, kalbedamas apie dziaugsma kaip pasirinkima, kaip apie vaikus, paauglius, kurie dar nera suauge ir jei yra luosinami, negali dziaugtis, nors nori, as ir kazkada visad rinkausi dziaugsma, kol mano nervukai buvo pradeti diena is dienos traumuoti, labai norejau dziaugtis, bet.....man neleido. ka tokiu atveju pasakytu? kad psihine liga ar fizine - pasirinkimas? jei ji yra kliutis i dziaugsma? nesakau, kad reikai burbeti ir guostis nuolat, bet dziaugsmo pilnatve as galiu patirti didelemis pastangomis, blizganciomis akimis, vertindama kiekviena pagerejima, ka turiu, netgi kancioje gali islikti viltingu ir ziaugsmingu, ta as supantu, bet.....kazkada skaiciau knyga apie motina Terese.stai kiek mazai mes zinome apie zmogaus siela ir dvasia matydama tik isore - nuolat besisypsancia, atiduodancia save besalygiskai, apkirmijusius zmones pries mirti palydedama su meile ir rupesciu . isties ji, kol galejo igyvendinti savo pasaukima,(milziniskas sunkus kelias, neleido vyskupa ir t.t.), praejo daug laiko, po to, kai, regis, jau galejo darti savo darba, prasidejo jos vidine tamsa -Dievo nebuvimo, nejautimo, apleidimo jausmai nuolat buvo joje, bet, nepaisant to, ji niekad nepasakė Dievui ne, tačiau kas dėjosi žmogaus viduje....
tačiau, žinoma, pozityvas geriau nei gruzas, to gruzo ir taip netrūksta. gegužė - mano mėnuo, gimiau tada, bet pe gimtą dieną ir kitą man - darbymetis, nėra kada net išslkeisti žiedelių, ką jau kalbėt apie žydėjimą, bet vis stengsiuosi pavogti sau minutę kitą, man to gyvybiškai reikia. dar kaštonai nežydi, bet jau pramerkia akutes, vakar mačiau, jų žvakės ilgai neužges, žydėjimas keičia žydėjimą, slyvos ar kas jau nubarstė kone viską - liko tik gaivus kvapas ore..

Kadangi vienuolė sirgo, aš apsidžiaugiau galėjusi paklausyti religinės muzikos (vargonų) koncerto bažnyčioje.....grojo Bahą, Listą, dar kažkokį man nežinomą kompozitorių....

grįžau - vyras geria, vaikai šalia piešia...bet toks efekats - kol nebuvau grįžusi, valdėsi, gėrė pamažu, gukšnojo, kai grįžau - pasileido. išvada - atsakomybės jausmo nepraradęs, galiu būti rami.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Septynstygė: 06 gegužės 2015 - 07:30
QUOTE(Night13 @ 2015 05 05, 22:17)

negaliu sakyti, kad man minčių tokių nekyla. tik iš tos baimės ir nerimo dėl to galiu tikriausiai būti rami. bijočiau smile.gif arba nėra taip blogai....dažnai čia naudojama frazė

QUOTE(Septynstygė @ 2015 05 06, 08:20)
sergu, uzkimusi savaite, viena spektakli tokia atvaidinau kazkaip, si men laukia dar 6 (be to, reikia sukurpti koki tai senariju, scenarijus, nes adaptuosim savo programas tam tikroms vaiku sventems),

kiekvienam savo. man atrodo jei būčiau organizuota, veikli, lakstyčiau dėl reikalų, renginių, darbų, mokslų- atrodo laimių laimė, kokie nerimai ir depresijos. bet visa laiką visi iš šono gražiai, gražiau atrodo, ir jų gyvenimai lengvesni, nei savas...dar viena iliuzija...

man atrodo didžiausia laimė žinoti - ko nori.....aš tos laimės neturiu, niekada nežinoju, visada plaukiau pasroviu, kažkaip taip vienaip, kitaip, neturėjau ir kažkokio įsivaizdavimo. vyras sako - eik mokytis. sakau nežinau ką - nuoširdžiai - nežinau iki šiol kur man patiktų. sako tai žiūrėk pagal sąrašą ir rinkis... jau turiu tokį pagal sąrašą išsirinktą.

Atsakyti
QUOTE(Idem @ 2015 05 06, 06:47)

Nepainiokit mergu, ne visai viskas taip. Is jusu paminetu alieju, tai tik alyvuogiu aliejus yra gerasis, visi kiti, ypac seklu (semenu, moliugu, saulegrazu) yra netinkami vartoti, nes juose dominuoja polinesotieji riebalai, o jie sukelia organizme uzdegimus. Tinkami aliejai yra tie, kuriuose dominuoja sotieji riebalai (kokoso aliejus) ir sotieji+mononesotieji (alyvuogiu, avocado, lazdyno riesutu) Bet ju negalima kaitinti (isskyrus kokosu alieju) nes momentaliai oksiduojasi. Juos galima vartoti tik nekaitintus. Kepti gaima ant kokoso aliejaus, ghi sviesto, jaucio, kiaules tauku.
Del "negeruju" riebalu, jus taip pat klystate. Riebi mesa, sviestas, sudyti lasiniai, grietine, grietinele naminis majonezas is alyvuogiu aliejaus - gerieji riebalai (sotieji, mononesotieji) Riebalai labia reikalingi organizmui kartu su visa nervu Sistema. Energija gaminama is riebalo yra daug sveikesne, nei is angliavandeniu.
Cholesterolis kyla ne nuo geruju riebalu, o nuo angliavandeniu pertekliaus (miltiniai, cukrus visomis formomis) mityboje, nejudejimo, streso.
Nuo tokios mitybos pas mane eme tvarkytis cholesterolis, kuris buvo anksciau per aukstas.
Kiausinis - idealus maistas, nes jame labia gerai subalansuoti riebalai ir baltymai.
Visuose straipsniuose ir tyrimuose, skirtuose depresininkams yra patariama atsisakyti angliavandeniu (isskyrus gausos darzoviu) ir naudoti kuo daugiau geruju riebalu. Polinesociuju riebalu padaryta zala labia gerai kompensuoja sotieji riebalai (kokosu aliejus, grietine, grietinele)Va ir garsus psix gydytojas isleido gnyga apie tai.
http://www.manoknyga...ml#.VUnAqJWJipr
Angliavandeniu pertekliaus zala jau seniausiai irodyta. Ir kiek ligu issigydoma low carb mityba, prirasyta aibe veikalu. Net vezio lasteles minta anglimis, ne veltui vezininkams reikia nusiimti angliavandenius. As pati kruva ligu ir negalavimu atsikraciau ismetus is mitybos anggliu gausa ir prisidejusi nemaza kieki geruju riebalu. Organizmas puikiai gaminasi energija is riebalu ir ji yra sveikesne nei is greituju angliavandeniu. Ir dar, edi geruosius riebalus ir puikiai meti svori+atsikratai kruvos negalavimu.
Senoji, mums ipirsta, mitybos piramide, jau seniausiai paneigta mokslo. Tik daug kam sunku tai priimti
Turiu gera knyga "kvieciu pilvas" PDF ormate, jei kuri nores paskaityti, imeskite el pasta, persiusiu. Vilnietems galesiu duoti paskaityti knyga "smegenu zudikai" jei susidomesite.

QUOTE(bučkis @ 2015 05 06, 08:11)
Idem - kuo blogas majonezas jei jis sukamas iš naminio kiaušinio trynio su tyru Kretos alyvuogių aliejumi (geruoju riebalu), garstyčiomis ir citrinos sultimis? tik savo kalorijų gausa. maisto kepimui skaitoma geriausias ghi sviestas, kuris degant jau nebeskyla į nieka, niekas nedega, niekas neišsisikiria  ir kancerogenų mažiau susidaro. taip kad su tuo-blogiausia geriausia.....pilna teorijų aiškinančių koks geris yra lašiniai, sviestas, grietinė...o tiesa...tiesa kažkur anapus smile.gif

viska teisingai surasei smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 06 gegužės 2015 - 09:27
QUOTE(bučkis @ 2015 05 06, 08:08)
negaliu sakyti, kad man minčių tokių nekyla. tik iš tos baimės ir nerimo dėl to galiu tikriausiai būti rami. bijočiau  smile.gif arba nėra taip blogai....dažnai čia naudojama frazė
kiekvienam savo. man atrodo jei būčiau organizuota, veikli, lakstyčiau dėl reikalų, renginių, darbų, mokslų- atrodo laimių laimė, kokie nerimai ir depresijos. bet visa laiką visi iš šono gražiai, gražiau atrodo, ir jų gyvenimai lengvesni, nei savas...dar viena iliuzija...

man atrodo didžiausia laimė žinoti - ko nori.....aš tos laimės neturiu, niekada nežinoju, visada plaukiau pasroviu, kažkaip taip vienaip, kitaip, neturėjau ir kažkokio įsivaizdavimo. vyras sako - eik mokytis. sakau nežinau ką - nuoširdžiai - nežinau iki šiol kur man patiktų. sako tai žiūrėk pagal sąrašą ir rinkis... jau turiu tokį pagal sąrašą išsirinktą.

taip, jei būčiau sveika, tai nebūtų taip sunku, o kaip eini per negaliu, per vaistus, per nerimą, per širdies permušimus, tai ne kažkas. visi tie renginiai -pusė jų- kad išmistumėm, kad vaikai nebadautų. ir tai nuo euro iki euro gyvename, deja. kai įsipareigoji, tai negali nedaryt, seniai aš negaliu būti veikli ir organizuota dėl sveikatos, nors be veiklos irgi negaliu.

žinau, ko aš noriu - sveikatos sielos ir kūno ir ramybės vidinės, bet kas iš to, kad žinau, jei man sunkiai pasiekiama, kas buvo lengvai pasiekama prieš 15 metų, net siekti nereikėjo. kartais tik darant sužinai, kas patinka, kas yra tavo, taigi bandyk ir sužinosi, ypač jei yra galimybių mokytis ir dar skatina vyras. pavydu. manęs niekad neskatino, o tik sakė - neik, nedaryk, nėra laiko ir t.t. o dabar pabandžiau dayrti ir pamačiau, kad nebegaliu net to, kas anksčiau labai patiko. dl sušiktos sveikatos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Septynstygė: 06 gegužės 2015 - 09:39
QUOTE(Septynstygė @ 2015 05 06, 10:37)
taip, jei būčiau sveika, tai nebūtų taip sunku, o kaip eini per negaliu, per vaistus, per nerimą, per širdies permušimus, tai ne kažkas. visi tie renginiai -pusė jų- kad išmistumėm, kad vaikai nebadautų. ir tai nuo euro iki euro gyvename, deja. kai įsipareigoji, tai negali nedaryt, seniai aš negaliu būti veikli ir organizuota dėl sveikatos, nors be veiklos irgi negaliu.

o man atrodo nerealuuuu - aš nežinočiau nuo ko net pradėt norint tokia veikla užsiimti, apie orgnizavimus dalyvavimus nekalbu. aš suprantu kad čia ne labdara- o pragyvenimui. bet man aplamai visų kitų žmonių veiklos yra nerealu - atrodo eina sau kaip moka, sugeba, gali...

kasiš to jei sugalvosiu - o gal norėčiau to ar ano. pasimokysiu 4 metus, 40-metė bandysiu įsidrbinti ir padirbus suprasiu kad nea, negaliu, ne man....pekla....
Atsakyti
QUOTE(bučkis @ 2015 05 06, 09:48)
o man atrodo nerealuuuu - aš nežinočiau nuo ko net pradėt norint tokia veikla užsiimti, apie orgnizavimus dalyvavimus nekalbu. aš suprantu kad čia ne labdara- o pragyvenimui. bet man aplamai visų kitų žmonių veiklos yra nerealu - atrodo eina sau kaip moka, sugeba, gali...

kasiš to jei sugalvosiu - o gal norėčiau to ar ano. pasimokysiu 4 metus, 40-metė bandysiu įsidrbinti ir padirbus suprasiu kad nea, negaliu, ne man....pekla....

nerealu, kol nepradedi daryti. as ko tik nedariau, kad isgyventume, vyras nedirbo 4 metus. ir aukliavau, ir langus valiau, ir mokiau (ir dabar dar tenka), ir t.t.

kiekvienam savo - niekas nesako, kad dabar turi pradeti vaidinti ar renginius vesti. nerealu, nes gal tai ne tavo, galima pradeti tiesiog kaip hobi, savo malonumui, mokytis, ar uzsiimti kokia veiksla, o ne tam, kad pasauli pakeistum ar iskart darba keistum.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Septynstygė: 06 gegužės 2015 - 09:51
QUOTE(Septynstygė @ 2015 05 06, 08:20)
gyva, kai laisvą min randu, paskaitau jus, bet neparašau...rašiau - ištryniau.

iki laukų toli, baigės vienas maratonas-eilė kitam. išprotet gal nepades apsigušinimas xanax prailgintom, geriu jau 6 diena. vis tik geriau nei nerimas kone istisinis lygiose vietose, nors ir laikinai tik sau "padesiu".

iki birzel 2 baigiamaji darba turiu priduotti, kurio dar nepradejau, siandien eisiu aps darbo  vadove, nes nezinau, kaip sukurpti is nieko 'empirini tyrima" bigsmile.gif mokslas - zaidimas, daug terminu ir kt. nesamoniu, tyreja, vadinasi, as cool.gif

sergu, uzkimusi savaite, viena spektakli tokia atvaidinau kazkaip, si men laukia dar 6 (be to, reikia sukurpti koki tai senariju, scenarijus, nes adaptuosim savo programas tam tikroms vaiku sventems), be  mano baigiamjo, mokiniu, gatves muzikos dienos, sunaus visokiu nesamoniu su muzikos mokykla ir etc.  dar visokie kitokie gyvenimiski rupesciai - vyro nuotaiku nestabilumas, pyktis, depresija. vakar vel del sudo nuejo alaus (o buvo jau arti to, akd iseis su sunum laukanm visai neskiria demesio vaikams, skatinu uzmegzti rysi su sunum, ir pasiganyt kartu), susinervinusi nuo visko pabegau i miesta, nuejau i katalikiskas misias netycia, Kazimiero baznyc antradieni po misiu vyksta pokalbiai su kunigu arba vienuole,norejau paziuret, kas ten su kuo valgoma, bet vienuole sirgo, kita antrad bus kunigas, istisai issiviepes, per pamoksla istisai kalbejo,kad krikscionis turi spinduliuot dziaugsma, nes myli Kristu, taciau man noretusi jo paklausti kai ko apie kancia, zodiu, neitikino manes jis, kalbedamas apie dziaugsma kaip pasirinkima, kaip apie vaikus, paauglius, kurie dar nera suauge ir jei yra luosinami, negali dziaugtis, nors nori, as ir kazkada visad rinkausi dziaugsma, kol mano nervukai buvo pradeti diena is dienos traumuoti, labai norejau dziaugtis, bet.....man neleido. ka tokiu atveju pasakytu? kad psihine liga ar fizine - pasirinkimas? jei ji yra kliutis i dziaugsma? nesakau, kad reikai burbeti ir guostis nuolat, bet dziaugsmo pilnatve as galiu patirti didelemis pastangomis, blizganciomis akimis, vertindama kiekviena pagerejima, ka turiu, netgi kancioje gali islikti viltingu ir ziaugsmingu, ta as supantu, bet.....kazkada skaiciau knyga apie motina Terese.stai kiek mazai mes zinome apie zmogaus siela ir dvasia matydama tik isore - nuolat besisypsancia, atiduodancia save besalygiskai, apkirmijusius zmones pries mirti palydedama su meile ir rupesciu . isties ji, kol galejo igyvendinti savo pasaukima,(milziniskas sunkus kelias, neleido vyskupa ir t.t.), praejo daug laiko, po to, kai, regis, jau galejo darti savo darba, prasidejo jos vidine tamsa -Dievo nebuvimo, nejautimo, apleidimo jausmai nuolat buvo joje, bet, nepaisant to, ji niekad nepasakė Dievui ne, tačiau kas dėjosi žmogaus viduje....
tačiau, žinoma, pozityvas geriau nei gruzas, to gruzo ir taip netrūksta. gegužė - mano mėnuo, gimiau tada, bet pe gimtą dieną ir kitą  man - darbymetis, nėra kada net išslkeisti žiedelių, ką jau kalbėt apie žydėjimą, bet vis stengsiuosi pavogti sau minutę kitą, man to gyvybiškai reikia. dar kaštonai nežydi, bet jau pramerkia akutes, vakar mačiau, jų žvakės ilgai neužges, žydėjimas keičia žydėjimą, slyvos ar kas jau nubarstė kone viską - liko tik gaivus kvapas ore..

Kadangi vienuolė sirgo, aš apsidžiaugiau galėjusi paklausyti religinės muzikos (vargonų) koncerto bažnyčioje.....grojo Bahą, Listą, dar kažkokį man nežinomą kompozitorių....

grįžau - vyras geria, vaikai šalia piešia...bet toks efekats - kol nebuvau grįžusi, valdėsi, gėrė pamažu, gukšnojo, kai grįžau - pasileido. išvada - atsakomybės jausmo nepraradęs, galiu būti rami.

Gal tu mus gali apklaust? Is temos, aisku ziurint kokia tema.
Atsakyti