Įkraunama...
Įkraunama...

Jorkšyro terjerai

QUOTE(Andra Beauceron @ 2015 08 25, 13:04)
*1Aha. Nes šunys skirti ant rankų nešiot. Kam jiems tos kojos - svarbu, kad šeimininkui ranka nenutirptų tampant.

*2Parodai tinkamas bet koks šuo. Nors ir su broku. Tik kai vietoj aprašo gausit diskvalą... smile.gif

*3Vat matosi moteriškės kinologinis apsišvietimas, veislių nepažįstam, net populiariausių  biggrin.gif

*4kalba ir apie veisėjus ir apie priežiūrą. Kai žmonės ateina ir paklausia "gal galit patart, su kuo čia geriau praust/valyt/šukuot, ką jūs naudojat' ir ttt.

1. as parasiau tai kas man svarbu, del suns nezadu aukoti savo laisvalaikio, noriu imti ji su savim kur imanoma daugiau. kaip zinia su mazu suniuku maziau problemu. gali nusivezti ir i sveciu namus , ir t.t. tai yra man svarbu-todel ir parasiau. o del rankos nulinks ar ne, cia jau mano asmeninis reikalas.
o seip kalba ejo labiau apie suns isvaizda, kompakt tipa, svoris kaip suprantu antraeilis. bet savaime suprantu kad k=jorkas kuris sveria 3.5 niekaip neatrodis mazu.

2. yra brokas -tai iskart ir paraso neveisimui ir neparodoms. yra tokiu kurie su svoriu 1.6 nieko neiraso, ir suprask kaip nori. apie tai ir kalbejau. -todel ir klausiau, apie minimalu svori su kurio neiraso diskval (neturint kito broko irasu)

3. as nesu profe is to negyvenu, todel visu sunu veisliu zinoti neturiu poreikio smile.gif)))

4. oooo, tai gal ne tik mano pradinius postus paskaitykite, o i tai kas buvo atsakyta sineriukei, kai ji paklause apie savo "nusususio petuko" plauko prieziura.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo looo: 25 rugpjūčio 2015 - 12:20

Aš suprantu, nes šuns vaikštančio ant žemės negalima niekur nusivežt. A mat kaip užkliuvo -ž asmeninis reikalas. O pavadint atsakingus auginotjus zoofilais čia kaip - irgi jūsų asmeninis reikalas biggrin.gif
Diskvalą gaut parodoj galit ir šiaip. Suurgs ant veisėjo. Nepatiks teisėjui ir gaus kokį patenkinamai. Vest į parodas jums nieks nedraus kol tik nėra apribojimo veisėjo. Nors ir kilograminį.
Ale aš nesuprantu, jums čempiono nereikia, parodų nereikia - ko jūs čia gilinatės šitaip? Visas veisėju paskalas ir paslaptis jums išpasakot reikia, geriausius veislynus nurodyt, nes jūs neturit laiko, parinkt jums šunį, BET mokėt jūs nežadat ir imsit iš LV nes pigu biggrin.gif Nu tai kokį susidomėjimą žmonės mato taip ir bendrauja. Reikia mažo ir pigiai. Nu bent pagirtina kad su dokumentais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Andra Beauceron: 25 rugpjūčio 2015 - 12:23
QUOTE(looo @ 2015 08 25, 12:19)
Agnnyte, ir taip praeina metai....as gi n kartu jau rasiau, kad man nereikia chempionu, ir reikia isgyti si rudieni.  as atejau visiskai i neprofesionalu foruma, isgirsti nesaliskas mintis. paklausyti ka zmones sako "uz akiu". o cia tabu, ir klanas kazkoks. kad as sedziu sitoje megeju temoje, nereiksia kad as neskaitau rimtos informacijos, kinologijos puslapiuose.
Papildyta:
o kaip atskirti ka klausyti? smile.gif))) kur man ju medalius pamatyti. nes bendrai paemus, ko tik prisiklausyti galima smile.gif visi turi savo teisingiausia nuomone

O tai kaip įsivaizduojat - šuns rinkimuisi laiko investicijų nereik? Parodų dabar krūvos - kiekvieną savaitgalį ir tikrai įmanoma nuvažiuot į kelias. O ir susipažinti su veisėjais, pabendrauti.

Veisėjų aptarimas... Nu *****, įdomus Jūs žmogus. Jūs pamėginkit su pavadinimais pavaryt, papasakot, kas pas vienus gerai, kas blogai. Ne tik neapykantą užsitrauksit, porą straispnių viešoj erdvėj, bet ir pareiškimą policijoj dėl šmeižto. Kuris iš čia esančių yra turintis teisę aptarti kažkieno asmeninį šunį ir veislyną? Kiekvienas turi susidaręs asmeninę nuomonę. Ir tai tik asmeninė, iš sukauptų žinių ir savo patyrimo, standarto žinojimo.

Vadovautis reikia standartu. Standartas yra vienas. Ir siekti reikia jo. Kai kurios panos, čia bendraujančios, tikrai turi puikių žinių. Tik klausimas, ar kiekvienam dalintumei pati jas? Kai beveik kas sykį paskui spjauna į veidą? Ir ne tik su jorkais taip. Beveik su visom veislėm - ateina naujokas, paklausia, išsakai viską, pasidalini tuo, ką žinai, o paskui smogia "ai, per brangu pas tave" arba "kokio velnio tos parodos, sveikatos tyrimai ir visa kita tuštybė" ir nusiperka bedokį arba iš vos legalios daugyklos (kurių yra visame pasauly). Kiek sykių taip pasakosi? Tris? Penkis? Paskui jau žinai, koks klausimas po kurio seka ir kur paskui viskas užsibaigia.
Atsakyti
QUOTE(Andra Beauceron @ 2015 08 25, 13:22)

i viska ka jus parasete, kaip tik atsakiau auksciau. smile.gif jus viska teisingai suprantate.

Taip trumpai: noriu mazo (kompaktisko, atrodancio mazu), maziausio imanomo svorio, su kuriuo nebutu yrasyta neparodoms . (ir be broko, atitinkamai, kreivu dantu, nugaru uodegu). (suvogdama kad toks mano suo nebus chempionu). su dokumentais, nes noriu garantiju kad isaugs butent tai ko as tikiuosi, jorkas, o ne suo panasus i jorka. kitaip labai greit atidaryciau skelbuu, ir nusipirkciau belenka. jorku skelbimu benedaugiausiai....kaina svarbi bet nepricipali...
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 08 25, 12:29)
i viska ka jus parasete, kaip tik atsakiau auksciau. smile.gif jus viska teisingai suprantate.

Taip trumpai: noriu mazo (kompaktisko, atrodancio mazu), maziausio imanomo svorio, su kuriuo nebutu yrasyta neparodoms . (ir be broko, atitinkamai, kreivu dantu, nugaru uodegu). (suvogdama kad toks mano suo nebus chempionu). su dokumentais, nes noriu garantiju kad isaugs butent tai ko as tikiuosi, jorkas, o ne suo panasus i jorka. kitaip labai greit atidaryciau skelbuu, ir nusipirkciau belenka. jorku skelbimu benedaugiausiai....kaina svarbi bet nepricipali...

Nu tai ir ieškokit tokio veisėjo kuris jums tokį šunį parduotų. Jau kaip upratau radot. Į parodą galit vestis ir kilogramo kalę. Veisti negalėsit, veiti galima tik nuo 1,8kg. Lietuviai šitų mažų šunų ir apskritai visų mini nemėgsta ir to nepalaiko ir to propaguojančių šeimininkų taip pat nelabai, nes tai nėra sveika šuniui, jorkas yra terjeras - energijos kaip pas vokiečių aviganį, o viskas sukišta į 1 kg, nu ar faina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 08 25, 13:24)

1Veisėjų aptarimas...

2. Tik klausimas, ar kiekvienam dalintumei pati jas? Kai beveik kas sykį paskui spjauna į veidą? Ir ne tik su jorkais taip.

1.kodel smeizimas, jei rasyciau tam tikram veislyne, ju prioritete yra aukstesni sunys - o man labiau patinka kompakt. kame cia smeiztas???

2. savo profesijoje, ne darbo metu, as dalinu kruva patarimu, nuosirdziai, ir n kartu. o zmogus gali tik paklausyti ir nuspresti sau, tinka jam ar ne. man patarimu negaila...
tad manau cia labiau priklauso nuo asmeniniu savybiu. jei tau tesiog uzkniso atsakyneti-nekreipi demesio.

3. as atejau i foruma ir paklausiau, uz ka iskart buvau appilta -tu ka kvaile ka???kaip cia suprasti. bet as nepraryju, kai pradeda spjaudytis, apsiginti moku tongue.gif

Papildyta:
QUOTE(Andra Beauceron @ 2015 08 25, 13:34)

as neradau . todel ir klausiau, nes nebuvau isitikinus. klausiau koks minimalus leistinas svoris.
Atsakyti
Jau sakiau neberasysiu, bet dar viena posta treksiu.

Looo- turint du mazus vaikus, kaip suprantu labai mazus jus norit mazo suns?

As neparduodu i seimas su mazais vaikais savo suniuku, nes man rupi ju ateitis.Taip pat ieskau adekvaciu seimininku, kurie nori normalaus sveiko suns, o ne kiauksincios blusos.

Buitines technikos irgi galima pigiai nusipirkti, made in Cina.

P.S. Dar reiketu issiaiskint kokios sistemos dokai pas tuos uz 200 €
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolantukas1: 25 rugpjūčio 2015 - 13:12
QUOTE(looo @ 2015 08 25, 13:39)
1.kodel smeizimas, jei rasyciau tam tikram veislyne, ju prioritete yra aukstesni sunys - o man labiau patinka kompakt. kame cia smeiztas???

Patikėkit, dar ne už tokius dalykus būna smile.gif nežinai gi ant ko pataikysi.
Galų gale, net tame pačiame veislyne būna visko. Ir veisėjai kai kurie tikrai nepageidautų, kad tam tikrai informacija būtų teikiama viešai. Pereitų per administratorius čia smile.gif

Aš patarimus dalinu ir man negaila taip pat. Bet viskam ateina ribos. Dabar turėjau savo patino dvi vadas. Kitos veislės, bet esmė ta pati: "verslininkai Jūs!" "Plėšikai!" ir panašūs epitetai buvo praktiškai kas antrame skelbime. Nu kiek žmogus gali tempt? Juo labiau, kad tikrai norisi parduot šuniukus į gerus namus. O kartais ir kitų rūpesčių būna šalia to. O kai metai iš metų eina tokie žmonės ir kalba tą patį - nu pavargsti. Ir veislei norisi gero, kai matai, kad žmogus tikrai nežino.
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 08 25, 12:19)

jus atrodote kaip pakalike,

Gražu. Aš Jums nei vieno įžeidžiančio žodžio o Jus!!!

Postą Jūsų Jums jau ne vieną kartą parodė, bet Jus nematote.

Turėkite pagarbos kitiems ir Jums atsilieps...

Kas dėl gyvūno, tai jis man pilnavertis šeimos narys. Vaikams skriausti neleidžiu ir neleisiu. Tai ne žaislas, o gyvas padarėlis. Jei Jus manote kitaip, Jums šuns nereikia.
Ir nesvarbus šuns dydis, jei poilsio/svečių namai nepriima šuns, tai ir pačio mažiausio nepriims. Aš su savo 4 kg augintinių ir viešbutyje gyvenau, nes leidžia taisyklės. Nuo taisyklių priklauso, o ne nuo to kad šuo sveria iki 2kg..

Atsakyti
QUOTE(Alion@ @ 2015 08 25, 14:05)
Ir nesvarbus šuns dydis, jei poilsio/svečių namai nepriima šuns, tai ir pačio mažiausio nepriims. Aš su savo 4 kg augintinių ir viešbutyje gyvenau, nes leidžia taisyklės. Nuo taisyklių priklauso, o ne nuo to kad šuo sveria iki 2kg..

Lygiai tą patį galiu pasakyt ir pritariu 100 procentų. Mes daug keliaujam su šunimis. Skirtumas tik tas, kad vienas iš maniškių sveria gerokai virš 50 kg. Rūpesčių nėra ar su jorku, ar su dogu eini, jei ten eiti galima. Jei negalima, tai negalės eiti su jokiu.

Kitas dalykas - negi jau taip skiriasi šuo, sveriantis 2 kilogramus ir 3,5? Sveikatai tai prideda tikrai daug, o negi visą gyvenimą rankose nešiot planuojat?
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 08 25, 13:49)
Patikėkit, dar ne už tokius dalykus būna smile.gif nežinai gi ant ko pataikysi.
Galų gale, net tame pačiame veislyne būna visko. Ir veisėjai kai kurie tikrai nepageidautų, kad tam tikrai informacija būtų teikiama viešai. Pereitų per administratorius čia smile.gif

man tik labai keista - gydytojus, mokytojus, aukletojas, aukles ir kitus zmones aptart galima viesai - su pavardem, ikainiais ir pan... O vat sunu veislynai kazkaip tabu... Persasi isvada, jog zmones aptarinet - jokiu problemu, gyvunu negalima - ar ne kazkoks susireiksminimas? Sioje srityje privalai pats eiti ir ieskoti kur geriau, kur taves neapgaus - kai tuo tarpu susirgus vaikui - pilna temu forumuose - kur vezt gydyt, pas ka operuot, ar pas ka geriausiai gimdyt, kuriuos egimdymo namuose ir pan... Juk renkantis suni tai tikrai nemaziau aktuali informacija kaip renkantis gydytoja, kirpeja, teisininka, mokytoja ar darzelio aukletoja...

Cia tik siaip...
Atsakyti
Ne nu jūs ką nesuprantat, 50kg neprasineši į maximą biggrin.gif
Sąžiningai paskutines savaites skundžiu visus kurie į mano parduotuvę šunį įsineša, nesvarbu, didelis ar mažas - einu pas apsaugą ir skundžiu. Visus išprašo lauk. Aišku darbo su tokiu daugiau reikia. Dresuot, mokyt, socializuot. O mažą pasiėmai ant rankų ir nei to dresūros reikia - nu nieko biggrin.gif
Atsakyti