Įkraunama...
Įkraunama...

IVF namučiai

QUOTE(1EVA @ 2015 05 05, 21:16)
oba dave bilioteni? geras, nes as mastau kaip man reikes daryti kai reikes prasytis tu 3 dienu laisvu. nelabai yra kam mane keisti  g.gif

Taip, tik iskart paminek kad reikes. Bet kuriuo atveju priklauso 3 ligos dienos kas menesi, be biuletenio ar daktaru zinios, tiesiog uztenka darbovietei pranesti, kad sergi.
Atsakyti
QUOTE(Choice @ 2015 05 05, 13:27)
Puikios naujienos  thumbup.gif
Darom VK
Gal šiek tiek galva svaigsta, bet tik tiek... Labai laukiu rytojaus, gal pasakys jau kada punkcija numatoma  rolleyes.gif

O pas kokią gydytoją?
Atsakyti
QUOTE(Choice @ 2015 05 05, 14:27)
Puikios naujienos  thumbup.gif
Darom VK
Gal šiek tiek galva svaigsta, bet tik tiek... Labai laukiu rytojaus, gal pasakys jau kada punkcija numatoma  rolleyes.gif

Nebedaug beliko laukt 4u.gif

QUOTE(siekla @ 2015 05 05, 18:43)
Sveikos visos, 1EVA maciau tavo zinute uzsienio kliniku forume, ten parasiau trumpai, bet galim susirasyti ir cia. Proceduras atlieku Trondheime ST Olavs ligonineje.

O viskas buvo taip: nuvaziavom aisku veluodami blush2.gif
Mus pasikviete, pirmiausiai sutvarke dokumentus, si bei ta dar uzpildyti reikejo, parode diagramas, kaip vyksta lasteliu dauginimas, sodinimas ir t.t. Tuo pat metu  sugeriau 3 nuskauminamuju, viena raminamuju. Vyriski issiunte meginuko. O man tuo metu isstate i ranka kateteriuka papildomiem nuskaus-raminantiesiems (kazkoks ten misinys). Tada parode vyriskio turta, tiesiogiai ekrane sujungtame su mikroskopu, ten viskas duzge kaip biciu avilyje (turitingas vyras)  biggrin.gif . Dar siek tiek palaukem, tada jau persirengiau, nukeliavom i operacini. Pradejo procedura, dar suvare to skaumo malsinanciu misinuko, tada man pasidare labai bloga, uzsimaniau atpilti.  doh.gif . mano vyriskis neatlaike, isbego is kabineto    lotuliukas.gif . Penkias kiausialastes rado. buvo ir daugiau bet per mazos.

Apibendrinant: skaudi procedura, dabar skausmas vel po truputi grizta, nuo vaistu buvo dar ilgai negera. Nuostabus kolektyvas, vien del darbuootoju malonu tokias proceduras atlikinet.

Ujej, kodel kazin kai kuriose salyse punkcija be narkozes daro, as nualpciau tikrai is skausmo, ziauriai nepakanti. Gerai, kad skausmingiausia procedura jau praeity 4u.gif , o biulioteni puiku kad duoda, nors atsigaut, issigulet galima 4u.gif , tai naudokis proga, ilsekis 4u.gif
Pranesk, kai jau zinosi kiek apsivaisino (linkiu kad visi 5 mirksiukas.gif )
Norvegijoj gal kompensuoja pilnai/dalinai IVFa?

QUOTE(siekla @ 2015 05 05, 20:46)
lotuliukas.gif 'stumia pro savo skylutę' lotuliukas.gif
Tiesa man ir valgyt ir gert nebuvo galima jau is vakaro, tai toks ten ir atpylimas is tuscio skrandzio.
Del biuliotenio tai puiku, o Lietuvoj tai - nestumas ne liga, nevaisingumas ne liga, ner ligos ner ir biuliotenio

Man LV irgi siule biulioteni
Atsakyti
QUOTE(siekla @ 2015 05 05, 20:49)
Taip, tik iskart paminek kad reikes. Bet kuriuo atveju priklauso 3 ligos dienos kas menesi, be biuletenio ar daktaru zinios, tiesiog uztenka darbovietei pranesti, kad sergi.

tu cia kalbi apie egemeldinga, kuri gali isnaudoti 4 kartus per metus po 3 dienas be daktaro biuletenio. nu zodziu reikes nuvaziavus pasiklausti. ar ka nors jie rasys ar reikes visgi ta egemeldinga imti.
Atsakyti
QUOTE(1EVA @ 2015 05 05, 22:31)
tu cia kalbi apie egemeldinga, kuri gali isnaudoti 4 kartus per metus po 3 dienas be daktaro biuletenio. nu zodziu reikes nuvaziavus pasiklausti. ar ka nors jie rasys ar reikes visgi ta egemeldinga imti.

Nereikia imti jokio enganksmeldingo. Bent jau valstybineje klinikoje duoda nedarbingumo lapeli trims dienoms, nuo kiauselasciu isemimo iki embriono idejimo.
Atsakyti
QUOTE(floria @ 2015 05 05, 11:28)
normalu  mirksiukas.gif  as natru kartu nieko nejutau. pirmu jutau.
wub.gif  wub.gif  super zinios.
o beje, smalsumas, kada jie mato dvynukai identiski ar ne? na jusu atveju greiciausiai ne, nes isodino dvi, nebent viena neprigijo ir kita pasidalino, tada identiski, bet siaip, neteko girdet?  g.gif

Floria Musiskiai ne identiski. Sake ine vakar. Tik sioje stadijoje galima pamatyti ar identiski ar ne, nes poto kai vaikiukai padideja, tai nebesimato. ir jei gimsta vienodos lyties sunkiau zinoti. Sake gan neblogai , kad ne identiski, nes skirtingos placentos ir galima nesioti iki 40 savaites. Nes kai viena placenta, tai greiciau susidevi ir gimdo moterys anksciau.

Beje apie gine. Skambinu saviskei vakar sakau man reikia paankstinti susitikima, nes man hematoma ir sake keli tyrimai iki 12 savaites atliekami. Tai ta sekretore skambina atgal sako ateik ketvirtadieni, Sakau , tai dra 9 savaites per anksti. Na gydytoja sake atvaryk ketvirtadieni. Kito laiko neturi. Na ka varysim ketvirtadieni. bet norejau egriau 12 savaite. Bandysiu dar prasytis, bet kuo veliau tuo mazesne tikimybe rasti vietos. doh.gif Blyn susinervinau sakau nejau man gine keisti reiks, o juk su pirmu pas sia buvau apzista mano situacija. Na ziuresim ka ketvirtadieni sakys ji man.
Papildyta:
QUOTE(*Žiemuže* @ 2015 05 05, 22:22)
Nebedaug beliko laukt  4u.gif
Ujej, kodel kazin kai kuriose salyse punkcija be narkozes daro, as nualpciau tikrai is skausmo, ziauriai nepakanti. Gerai, kad skausmingiausia procedura jau praeity  4u.gif , o biulioteni puiku kad duoda, nors atsigaut, issigulet galima  4u.gif , tai naudokis proga, ilsekis  4u.gif
Pranesk, kai jau zinosi kiek apsivaisino (linkiu kad visi 5  mirksiukas.gif )
Norvegijoj gal kompensuoja pilnai/dalinai IVFa?
Man LV irgi siule biulioteni

Bet cia ne tik nuo salies bet ir nuo klinikos priklauso. Man pavyzdziui dare ir be narkozes, o Floria juk su daline narkoze, o mes toje pacioje salyje. Tai cia manau priklauso nuo kiekvienos klinikos vidaus politikos. ax.gif

Kazkas klause apie skausma apacioje. Tai man nemazai skaudejo kelias savaites po isodinimo. Ir netgi kraujavo truputi. Bet kolkas viskas gerai. Tai daug pozityviu minciu ir viskas bus gerai mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Prisiduodu ir as, jau su snaigiukais pilve. Viskas labai gerai praejo. Pirmos atsaldytos snaigutes pasirode puikios, tai jas ir sudejo. Dar liko 7-ios.

Beje, man pasireiske progesterono salutinis poveikis - vakar labai suriete pilva, teko ibuprofeno ieskoti. Pasirodo, jo negalima, reikejo parectamolio ar spasfono isgerti doh.gif Perspejo, kad jei dar karta dideli skausmai pasikartos - butinai jiems skambinti. Tai ne toks ir nekaltas tas progesteronas. Siandiena dar turiu decapeptylio susileisti, kuris uzblokuoja ovuliacija, po to injekcija pakartoti penktadieni. Kraujo tyrimas geguzes 19d. Gal kelios dienos pries tai pasidarysiu paprasta testa, prisiminimui, i kolekcija prie jau turimu teigiamu pirmuju vaiku testuku.

Siaip man maudzia istisai, del to progesterono. Ir, turbut, prasidejo psichologinis nestumas, labai ant surumo ir astrumo traukia rolleyes.gif Arba hormonai...
Atsakyti
QUOTE(Ausma26 @ 2015 05 06, 13:39)
Prisiduodu ir as, jau su snaigiukais pilve. Viskas labai gerai praejo. Pirmos atsaldytos snaigutes pasirode puikios, tai jas ir sudejo. Dar liko 7-ios.

Beje, man pasireiske progesterono salutinis poveikis - vakar labai suriete pilva, teko ibuprofeno ieskoti. Pasirodo, jo negalima, reikejo parectamolio ar spasfono isgerti  doh.gif Perspejo, kad jei dar karta dideli skausmai pasikartos - butinai jiems skambinti. Tai ne toks ir nekaltas tas progesteronas.  Siandiena dar turiu decapeptylio susileisti, kuris uzblokuoja ovuliacija, po to injekcija pakartoti penktadieni. Kraujo tyrimas geguzes 19d. Gal kelios dienos pries tai pasidarysiu paprasta testa, prisiminimui, i kolekcija prie jau turimu teigiamu pirmuju vaiku testuku.

Siaip man maudzia istisai, del to progesterono. Ir, turbut, prasidejo psichologinis nestumas, labai ant surumo ir astrumo traukia  rolleyes.gif Arba hormonai...

Ausma26 4u.gif wub.gif
Šaunu, kad viskas gerai praėjo 4u.gif Saugok savo snaigutes wub.gif
Primink, tu crinone vartoji? Man pamaudžia, bet visai neįkyriai, visai nedaug g.gif Įdomu, kodėl man neblokuoja ovuliacijos g.gif (šiaip pas mane PKS, tikrai ne kas mėnėsį ovuliuoju), tai gal matė gydytoja, kad nėra ką blokuoti?
Atsakyti
QUOTE(ruth24 @ 2015 05 06, 10:52)
Ausma26 4u.gif  wub.gif
Šaunu, kad viskas gerai praėjo 4u.gif Saugok savo snaigutes wub.gif
Primink, tu crinone vartoji? Man pamaudžia, bet visai neįkyriai, visai nedaug g.gif Įdomu, kodėl man neblokuoja ovuliacijos g.gif (šiaip pas mane PKS, tikrai ne kas mėnėsį ovuliuoju), tai gal matė gydytoja, kad nėra ką blokuoti?

Ausma26 dabar ilsekis ir saugok savo snaigutes;)☺
Papildyta:
Siekla kur tu dingus kaip jauties?ar skambino kiek apsivaisino?wink.gif
Atsakyti
QUOTE(floria @ 2015 05 05, 18:14)
geras, rimtai?? jau?? kaip greit laikas prabėgo  doh.gif  jetau kaip faina, žinai, ką turėsi? bigsmile.gif

Taip, berniuka... sunku patiketi asaros kaupiasi iki siol... linkiu labai labai visoms sekmes anksciau ar veliau.
Papildyta:
QUOTE(Persikute123 @ 2015 05 05, 21:01)
Nickse, ačiū už palaikymą  wub.gif Taip, kai kurios vis dar čia..  doh.gif vis dar laukiama savo stebukliuku  nestuke.gif
Lengvo Tau gimdymo ir kuo gražiausių emocijų susitikus su atzalele  wub.gif  4u.gif

Aciu, viskas bus gerai laikykites ir nenuleiskite ranku.
Atsakyti
QUOTE(ruth24 @ 2015 05 06, 12:52)

As ne crinon, bet Progestan naudoju. Bet tai tas pats progesteronas, tik skirtingu gamintoju. Dar tas pats progesteronas yra Ultragestano pavadinimu pardavinejamas.
O del ovuliacijos blokavimo -tai cia mano klinikos tokia taktika. Bet yra ir pas mus klinku, kur saldytus ikelus ovuliacijos neblokuoja. Nezinau, kaip ir kodel priima tokius ar vienokius sprendimus. Tik pagalvojau, kad visgi mano atveju embrionu perkelimas nevyksta naturaliame cikle unsure.gif Sunkiai perkeliu as tuos hormoninius "gydymus", ruosiantis IVF'ui irgi visokiu negerumu buvo. Tai jei nepavyktu su saldytais, kito IVF'o nebedaryciau...
Su ta blokuota ovuliacija ir naudojamais vaistais menesienos neprasides. Del to butinai reikes darytis HCG. Jei bus neigiamas - vaistus nutraukti ir laukti dienu. Net anksciau negaliu HCG pasidaryti, nes 18d. turiu egzamina, 17d. - sekmadienis, galeciau priduoti 16d. ryte, bet sestadieni niekas man HCG nesuskaiciuotu, tai vis tiek rezultata suzinociau tik pirmadieni vakare. Teks laukti iki 19d.
Sedziu patogiai namie ant sofos, ir man maudzia viska o viska. Toks jausmas, kad man ta gimda spazmuoja. Progesterona 7h ryto dejausi. Bijau net pagalvoti, kas bus vakare, kai reikes 2 isideti doh.gif Dar palauksiu, jei nepraeis, reikes spasfono isgerti.
Atsakyti
Sveikos,
visoms kurios laukiasi 4u.gif
kitoms kurios dar tik lauksis 4u.gif 4u.gif

is klinikos niekas neskambino, vadinasi viska suzinosiu rytoj vietoje. Kadangi katik pakabinau 3 inkiliukus, tikiuosi, kad bent maziausiai 3 bus tongue.gif Beje, gal zinok kada pauksciukai kiausinius deda?

Merginos, skaiciau, kad dauguma jusu naudoja progesterona. Man irgi po punkcijos israse progesterono Lutinus vag. tabletes i diena 3 kartus. Tiesa pasakius nezinau kam jis.
Atsakyti