QUOTE(andorasalis @ 2016 04 26, 11:14)
Sveikos,
Jei galima noreciau pamastymu savo situacijoje.
Mano vyras turi dvi dukras is pirmos santuokos, as taip pat viena. Dabar turime bendra suneli. Renkantis vyra, man visada prioritetas buvo jo bendravimas su vaikais is pirmos santuokos, nes mano sunaus tetis nelanko ir nemoka alimentu. Visada dirbau ir islaikiau save ir sunu, nes zinojau, kad tik as uz ji atsakinga ir negaliu sau leisti paluzti. Vyras savo vaikais taip pat rupinasi - bendrauja, moka alimentus ir siaip papildomai duoda pinigeliu. Viskas puiku ir as dziaugiuosi, kad jis toks atsakingas. Musu sutarimu, kad uzdirbti daugiau, vyras isvyko i uzsieni, o as likau auginti leliuka viena. Dirba tikrai sunkiai, bet turime tiksla. Dabar jo vyresnioji dukte budama nepilnamete susilauke vaiko, mokosi nuotoliniu budu. Su vaiko tevu issiskyre. Vyras grizdamas is uzsienio visada savo anukui priperka visko, dukrai duoda pinigeliu. Normalu, juk tevas. Jos mama taip pat jai padeda, nors kitoje santuokoje turi dar du mazus vaikus. Dabar toks jausmas, kad ji tevui paraso tik noredama pinigu, nes siaip juo visiskai nesidomi. Gyvena seneles dovanotame bute, bet pajamu jokiu neturi, tik pasalpa, bet nori gimtadienio isnuomotoje saleje. Tevas skyre jam nemazai, bet po savaites vel raso, kad jai reikia drabuziu nusipirkti. Mama su senele moka uz buta. Dabar buvo jos vaiko krikstynos, tai vel nuomotis sale norejo, bet tevai perkalbejo. Siuo metu laikosi teises, tai vel tevo praso pinigu, arba nupirkti masina. As nesikisu i ju reikalus (viduje verdu), nors vyras klausia mano patarimo. Sakau, tavo vaikai, tu zinai geriau. Matau, kad ir jam nemalonu, jauciasi isnaudojamas, bet atsakyti negali.
Man pikta, kad ji negalvoja apie tolesnius mokslus, negalvoja kaip toliau gyvens, nes jai viska reikia paduoti. Juk pirmoje vietoje turi buti jos vaikas, o ne sales ir masinos. Vyras aria po 12 valandu per para, jos mama irgi, bet ji naudojasi. Nes as gyevnau visai kitaip, stengiausi del saves, taupiau.
Gal kas susidurete su panasia situacija ir kaip ja sprendete. Nenoriu buti pikta pamote, bet manau, kad situacija nera normali.
Jei galima noreciau pamastymu savo situacijoje.

Mano vyras turi dvi dukras is pirmos santuokos, as taip pat viena. Dabar turime bendra suneli. Renkantis vyra, man visada prioritetas buvo jo bendravimas su vaikais is pirmos santuokos, nes mano sunaus tetis nelanko ir nemoka alimentu. Visada dirbau ir islaikiau save ir sunu, nes zinojau, kad tik as uz ji atsakinga ir negaliu sau leisti paluzti. Vyras savo vaikais taip pat rupinasi - bendrauja, moka alimentus ir siaip papildomai duoda pinigeliu. Viskas puiku ir as dziaugiuosi, kad jis toks atsakingas. Musu sutarimu, kad uzdirbti daugiau, vyras isvyko i uzsieni, o as likau auginti leliuka viena. Dirba tikrai sunkiai, bet turime tiksla. Dabar jo vyresnioji dukte budama nepilnamete susilauke vaiko, mokosi nuotoliniu budu. Su vaiko tevu issiskyre. Vyras grizdamas is uzsienio visada savo anukui priperka visko, dukrai duoda pinigeliu. Normalu, juk tevas. Jos mama taip pat jai padeda, nors kitoje santuokoje turi dar du mazus vaikus. Dabar toks jausmas, kad ji tevui paraso tik noredama pinigu, nes siaip juo visiskai nesidomi. Gyvena seneles dovanotame bute, bet pajamu jokiu neturi, tik pasalpa, bet nori gimtadienio isnuomotoje saleje. Tevas skyre jam nemazai, bet po savaites vel raso, kad jai reikia drabuziu nusipirkti. Mama su senele moka uz buta. Dabar buvo jos vaiko krikstynos, tai vel nuomotis sale norejo, bet tevai perkalbejo. Siuo metu laikosi teises, tai vel tevo praso pinigu, arba nupirkti masina. As nesikisu i ju reikalus (viduje verdu), nors vyras klausia mano patarimo. Sakau, tavo vaikai, tu zinai geriau. Matau, kad ir jam nemalonu, jauciasi isnaudojamas, bet atsakyti negali.
Man pikta, kad ji negalvoja apie tolesnius mokslus, negalvoja kaip toliau gyvens, nes jai viska reikia paduoti. Juk pirmoje vietoje turi buti jos vaikas, o ne sales ir masinos. Vyras aria po 12 valandu per para, jos mama irgi, bet ji naudojasi. Nes as gyevnau visai kitaip, stengiausi del saves, taupiau.
Gal kas susidurete su panasia situacija ir kaip ja sprendete. Nenoriu buti pikta pamote, bet manau, kad situacija nera normali.
as tai tavo vietoj pasisnekeciau su vyru, patarciau jam. nes db jis panasu kad jauciasi kaltas del tokio dukters elgesio ir savo kalte ispirkineja materialiai.
grazu kad remia, bet ta parama neturi buti bedugne.
QUOTE(andorasalis @ 2016 04 26, 11:34)
Visiskai jums pritariu. Tevas jai paraso, kad ji anksti norejo zaisti seima, tai pati turi rupintis kaip isgyventi, dabar pilnamete. Ji sako, kad kai susiras darba, tai nebeprasys. Bet kas tuos darbus dalina bemokslems ir dar su mazu vaiku. Is kitos puses, jei jai niekas nieko nebeduos, tai kaip ji gyvens? Kaip jai nurodyti krypti?
Ir nezinau kaip man elgtis sioje situacijoje. Ar likti nuosaly? Nes visdelto ji ne mano vaikas.
Ir nezinau kaip man elgtis sioje situacijoje. Ar likti nuosaly? Nes visdelto ji ne mano vaikas.
tai ir nesusiras kol vaiko nepraaugins ir bent mklos nepabaigs. gal tevams vertetu remti su salyga, kad pvz mokosi. ir ta mokymasi reiktu kazkiek kontroliuot, tikrint pazymius, gal i mkla kartais paskambint. ne vien jos zodziais tiket.
visokias pramogas tai vienareiksmiskai apribot, tikrai nemoket pinigu uz sventes, rubu pilnas spintas ir pan. tik minimaliai kad pragyvent uztektu. kaip suprantu turi kur gyvent. tai duodi ant maisto, ribotai ant rubu ir viskas.
papramogaus kai uzsidirbs pati.
nuosaly tau likt irgi ne iseitis, juk tai tavo vyras, tai jusu seimos pajamos, todel logiska, kad turi teise jas planuot.
QUOTE(Hmmm... @ 2016 04 26, 11:52)
Tėvai (su dukra pageidautina) turi susėsti ir suskaičiuoti, kiek minimaliai pajamų reikia tam, kad dukra su vaiku galėtų (iš)gyventi. Suma priklauso nuo konkrečios šeimos, nebūtina apsiriboti tik pigiausiu maistu ir mokesčiais, tačiau ta suma neturėtų būti tokia, kuomet nereikia galvoti apie ateitį, nes ir dabar turi viską, ko galėtum užsinorėt. Tada išminusuoja, kiek pajamų ji gauna iš kitų šaltinių (alimentai, vaikų išlaikymo fondas, soc. pašalpos ar pan.), o likusį būtinųjų pajamų likutį pasidalina tėvai tarpusavyje. Viskas. Galima sutart, kad vienas perves mėnesio pradžioje, kitas - viduryje ar kitaip. Bet esmė ta, kad dukra privalo išgyventi iš tų pajamų. Jei nori pramogų, joms reikia taupytis, kaip ir visiems normaliems žmonėms.Keičiantis pajamoms iš kitų šaltinių, turėtų koreguotis ir tėvų pagalbos dydžiai - didėjant pajamoms, tėvų indėlis turi tolygiai mažėti ir ilgainiui išnykti. Palepinti seneliai anuką gali kažkokiom dovanėlėm, galbūt ir tais pačiais rūbeliais, tačiau dukra pasirinko būti suaugusi, todėl tokia ir turi būti.
Aš asmeniškai tikrai išsakyčiau, ką galvoju. Ir akcentuočiau ne tai, ką daro blogai dukra (nes kaip jau minėjau, ji elgiasi taip, kaip yra išmokusi), o tai, ką blogai daro tėvai. Nes tai, ką jie daro dabar, ne tik neduoda jokios naudos jų dukrai, bet ir kenkia jos ateičiai bei gebėjimui savarankiškai gyventi.
Aš asmeniškai tikrai išsakyčiau, ką galvoju. Ir akcentuočiau ne tai, ką daro blogai dukra (nes kaip jau minėjau, ji elgiasi taip, kaip yra išmokusi), o tai, ką blogai daro tėvai. Nes tai, ką jie daro dabar, ne tik neduoda jokios naudos jų dukrai, bet ir kenkia jos ateičiai bei gebėjimui savarankiškai gyventi.