Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro dukra iš pirmos santuokos

QUOTE(andorasalis @ 2016 04 26, 11:14)
Sveikos,

Jei galima noreciau pamastymu savo situacijoje.  smile.gif

Mano vyras turi dvi dukras is pirmos santuokos, as taip pat viena. Dabar turime bendra suneli. Renkantis vyra, man visada prioritetas buvo jo bendravimas su vaikais is pirmos santuokos, nes mano sunaus tetis nelanko ir nemoka alimentu. Visada dirbau ir islaikiau save ir sunu, nes zinojau, kad tik as uz ji atsakinga ir negaliu sau leisti paluzti. Vyras savo vaikais taip pat rupinasi - bendrauja, moka alimentus ir siaip papildomai duoda pinigeliu. Viskas puiku ir as dziaugiuosi, kad jis toks atsakingas. Musu sutarimu, kad uzdirbti daugiau, vyras isvyko i uzsieni, o as likau auginti leliuka viena. Dirba tikrai sunkiai, bet turime tiksla. Dabar jo vyresnioji dukte budama nepilnamete susilauke vaiko, mokosi nuotoliniu budu. Su vaiko tevu issiskyre. Vyras grizdamas is uzsienio visada savo anukui priperka visko, dukrai duoda pinigeliu. Normalu, juk tevas. Jos mama taip pat jai padeda, nors kitoje santuokoje turi dar du mazus vaikus. Dabar toks jausmas, kad ji tevui paraso tik noredama pinigu, nes siaip juo visiskai nesidomi. Gyvena seneles dovanotame bute, bet pajamu jokiu neturi, tik pasalpa, bet nori gimtadienio isnuomotoje saleje. Tevas skyre jam nemazai, bet po savaites vel raso, kad jai reikia drabuziu nusipirkti. Mama su senele moka uz buta. Dabar buvo jos vaiko krikstynos, tai vel nuomotis sale norejo, bet tevai perkalbejo. Siuo metu laikosi teises, tai vel tevo praso pinigu, arba nupirkti masina. As nesikisu i ju reikalus (viduje verdu), nors vyras klausia mano patarimo. Sakau, tavo vaikai, tu zinai geriau. Matau, kad ir jam nemalonu, jauciasi isnaudojamas, bet atsakyti negali.

Man pikta, kad ji negalvoja apie tolesnius mokslus, negalvoja kaip toliau gyvens, nes jai viska reikia paduoti. Juk pirmoje vietoje turi buti jos vaikas, o ne sales ir masinos. Vyras aria po 12 valandu per para, jos mama irgi, bet ji naudojasi. Nes as gyevnau visai kitaip, stengiausi del saves, taupiau.

Gal kas susidurete su panasia situacija ir kaip ja sprendete. Nenoriu buti pikta pamote, bet manau, kad situacija nera normali.

as tai tavo vietoj pasisnekeciau su vyru, patarciau jam. nes db jis panasu kad jauciasi kaltas del tokio dukters elgesio ir savo kalte ispirkineja materialiai.
grazu kad remia, bet ta parama neturi buti bedugne.
QUOTE(andorasalis @ 2016 04 26, 11:34)
Visiskai jums pritariu. Tevas jai paraso, kad ji anksti norejo zaisti seima, tai pati turi rupintis kaip isgyventi, dabar pilnamete. Ji sako, kad kai susiras darba, tai nebeprasys. Bet kas tuos darbus dalina bemokslems ir dar su mazu vaiku. Is kitos puses, jei jai niekas nieko nebeduos, tai kaip ji gyvens? Kaip jai nurodyti krypti?

Ir nezinau kaip man elgtis sioje situacijoje. Ar likti nuosaly? Nes visdelto ji ne mano vaikas.

tai ir nesusiras kol vaiko nepraaugins ir bent mklos nepabaigs. gal tevams vertetu remti su salyga, kad pvz mokosi. ir ta mokymasi reiktu kazkiek kontroliuot, tikrint pazymius, gal i mkla kartais paskambint. ne vien jos zodziais tiket.
visokias pramogas tai vienareiksmiskai apribot, tikrai nemoket pinigu uz sventes, rubu pilnas spintas ir pan. tik minimaliai kad pragyvent uztektu. kaip suprantu turi kur gyvent. tai duodi ant maisto, ribotai ant rubu ir viskas.
papramogaus kai uzsidirbs pati.

nuosaly tau likt irgi ne iseitis, juk tai tavo vyras, tai jusu seimos pajamos, todel logiska, kad turi teise jas planuot.

QUOTE(Hmmm... @ 2016 04 26, 11:52)
Tėvai (su dukra pageidautina) turi susėsti ir suskaičiuoti, kiek minimaliai pajamų reikia tam, kad dukra su vaiku galėtų (iš)gyventi. Suma priklauso nuo konkrečios šeimos, nebūtina apsiriboti tik pigiausiu maistu ir mokesčiais, tačiau ta suma neturėtų būti tokia, kuomet nereikia galvoti apie ateitį, nes ir dabar turi viską, ko galėtum užsinorėt. Tada išminusuoja, kiek pajamų ji gauna iš kitų šaltinių (alimentai, vaikų išlaikymo fondas, soc. pašalpos ar pan.), o likusį būtinųjų pajamų likutį pasidalina tėvai tarpusavyje. Viskas. Galima sutart, kad vienas perves mėnesio pradžioje, kitas - viduryje ar kitaip. Bet esmė ta, kad dukra privalo išgyventi iš tų pajamų. Jei nori pramogų, joms reikia taupytis, kaip ir visiems normaliems žmonėms.Keičiantis pajamoms iš kitų šaltinių, turėtų koreguotis ir tėvų pagalbos dydžiai - didėjant pajamoms, tėvų indėlis turi tolygiai mažėti ir ilgainiui išnykti. Palepinti seneliai anuką gali kažkokiom dovanėlėm, galbūt ir tais pačiais rūbeliais, tačiau dukra pasirinko būti suaugusi, todėl tokia ir turi būti.

Aš asmeniškai tikrai išsakyčiau, ką galvoju. Ir akcentuočiau ne tai, ką daro blogai dukra (nes kaip jau minėjau, ji elgiasi taip, kaip yra išmokusi), o tai, ką blogai daro tėvai. Nes tai, ką jie daro dabar, ne tik neduoda jokios naudos jų dukrai, bet ir kenkia jos ateičiai bei gebėjimui savarankiškai gyventi.

drinks_cheers.gif va puikus konstruktyvus patarimai
Atsakyti
Aciu uz tikrai vertingus patarimus. Bandysiu kazka dailiai pasakyti. Nesinori tapti ta blogiete antraja zmona. Paskui dukra gali manyti, kad terpiuosi tarp jos ir tevo ir dar mano vaika gali prikisti. Jai atrodo, kad tevas dabar gerai uzdirba, tai ir jai turi negaileti. Bet ji neivertina, kad pinigai ant medziu neauga. Nepatinka man si situacija, nes tai kaip ir neturetu buti mano reikalas.
Atsakyti
QUOTE(andorasalis @ 2016 04 26, 11:14)
Gal kas susidurete su panasia situacija ir kaip ja sprendete. Nenoriu buti pikta pamote, bet manau, kad situacija nera normali.

Negaliu nieko patarti, tik žinau, kad reikia ieškoti sprendimo būdų, vyrui tartis ir su dukros motina, nes tokia situacija gali vis dar tebebūti ir po 20ies metų.

Pritariu Hm... patarimams.
Atsakyti
QUOTE(andorasalis @ 2016 04 26, 14:31)
Nepatinka man si situacija, nes tai kaip ir neturetu buti mano reikalas.

Jums labiau turėtų rūpėti kad jūsų vyras neišauklėtų savo sūnaus taip, kaip "išauklėjo" savo dukrą. Suprantama kad jums skaudu, jog vyro uždirbti pinigai, kurie plaukia į jo dukros kišenę neplaukia į jūsiškę, bet taip jis matomai išsipirkinėja savo kaltę. Pritariu kitoms rašančioms, kad finansinė bambagyslė turi pamažu mažėti, ir labai patiko mintis dėl mokslų. Dukrai vienintelė išeitis -įgyti kokią specialybę ir tėvai abu manau turėtų padėt, jeigu jau leido taip nueit į šoną.
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2016 04 26, 14:43)
Negaliu nieko patarti, tik žinau, kad reikia ieškoti sprendimo būdų, vyrui tartis ir su dukros motina, nes tokia situacija gali vis dar tebebūti ir po 20ies metų.

Pritariu Hm... patarimams.

Tartis reikėjo daug anksčiau, tai ir situacijos tokios (galbūt) nebūtų buvę.
Papildyta:
QUOTE(GAILE* @ 2016 04 26, 13:55)

nuosaly tau likt irgi ne iseitis, juk tai tavo vyras, tai jusu seimos pajamos, todel logiska, kad turi teise jas planuot.

Manau nieks neturi teisės planuot kito žmogaus uždirbtų pinigų. Nesvarbu ar tai vyras, ar vaikas ar tėvas. Kiekvienas su savo pinigais elgiasi kaip nori ir pagal savo protą. Bet žinoma, kur moteris naglesnė tai ir pati iš kišenės miegančiam vyrui ištrauks ir jausis kad pasiėmė kas jai priklauso biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 04 27, 13:21)
Jums labiau turėtų rūpėti kad jūsų vyras neišauklėtų savo sūnaus taip, kaip "išauklėjo" savo dukrą. Suprantama kad jums skaudu, jog vyro uždirbti pinigai, kurie plaukia į jo dukros kišenę neplaukia į jūsiškę, bet taip jis matomai išsipirkinėja savo kaltę. Pritariu kitoms rašančioms, kad finansinė bambagyslė turi pamažu mažėti, ir labai patiko mintis dėl mokslų. Dukrai vienintelė išeitis -įgyti  kokią specialybę ir tėvai abu manau turėtų padėt, jeigu jau leido taip nueit į šoną.
Papildyta:

Papildyta:

Manau nieks neturi teisės planuot kito žmogaus uždirbtų pinigų. Nesvarbu ar tai vyras, ar vaikas ar tėvas. Kiekvienas su savo pinigais elgiasi kaip nori ir pagal savo protą. Bet žinoma, kur moteris naglesnė tai ir pati iš kišenės miegančiam vyrui ištrauks ir jausis kad pasiėmė kas jai priklauso  biggrin.gif

Oho kokios isvados biggrin.gif Na turbut jus geriau zinote musu finansinius reikalus. Visai ne del to buvo klausiama patarimu. Jusu ziniai as puikiai save su vaiku islaikiau dar iki vyro atsiradimo.
As tik noreciau, kad jo dukra suprastu, kad pinigai yra uzdirbami ir daznai nelengvai. Man negaila butu, jei ji ta parama leistu mokslams, savisvietai, kazko siektu gyvenime, ar taupytu. Vertintu, kad tevai lenkia nugaras ir suprastu, kad jau suaugo ir pati turi nesti atsakomybe uz save, ypac jei turi maza vaika. Ji pilnamete. Jau pati turi mokytis gyventi. Del mazosios dukros jokiu priekaistu neturiu. Normali mergaite.
Musu biudzetas yra bendras. Tad islaidas planuojame abu, nors jis man yra daves visiska laisve. Jei nutiktu kokia beda ir jis neisgaletu moketi alimentu, drasiai mokeciau as. Mes esame seima ir jokiu isskaiciavimu negali buti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andorasalis: 27 balandžio 2016 - 13:27
QUOTE(andorasalis @ 2016 04 27, 13:20)
As tik noreciau, kad jo dukra suprastu, kad pinigai yra uzdirbami ir daznai nelengvai.

Ateis laikas ir supras, dar jos gyvenimas tik prasideda. Ji pati dar vaikas prisidaręs vaikų, o ne jokia suaugus. Kad žmogui suėjo 18 metų tai nereiškia kad jis pakankamai subrendęs gyvent suaugusiųjų gyvenimą. Jaučiu tik tamstos lengvą pavydą tai dukrai, nors pavydėt tikrai nėra ko. Jūs jokios įtakos tos merginos gyvenimui nepadarėt, nei ją auginot nei išlaikėt nei į mokslus leidot, tai ir dėl pinigų tėvo jai duodamų mažiau pergyvenkit mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(andorasalis @ 2016 04 27, 13:20)
Oho kokios isvados biggrin.gif  Na turbut jus geriau zinote musu finansinius reikalus. Visai ne del to buvo klausiama patarimu.

Ten buvo atsakymas į Gailės postą, jeigu ką.
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 04 27, 15:39)
Ateis laikas ir supras, dar jos gyvenimas tik prasideda. Ji pati dar vaikas prisidaręs vaikų, o ne jokia suaugus. Kad žmogui suėjo 18 metų tai nereiškia kad jis pakankamai subrendęs gyvent suaugusiųjų gyvenimą. Jaučiu tik tamstos lengvą pavydą tai dukrai, nors pavydėt tikrai nėra ko. Jūs jokios įtakos tos merginos gyvenimui nepadarėt, nei ją auginot nei išlaikėt nei į mokslus leidot, tai ir dėl pinigų tėvo jai duodamų mažiau pergyvenkit  mirksiukas.gif

Kalbi nesąmones ir tiek. irnesakyk.gif

Na vaikų prisidaryti tai kaip ir suaugus jau buvo, ane, o prisiimti atsakomybę tai ,, ne jokia suaugus''. O jei antrą vaiką pasidarytų? Vėl tėvams auginti?

Jokio čia pavydo nėra. Kaip tik andorasalis labai gražiai atsiliepia apie visus.

Šeimos pinigai, jei šeima normali, yra bendri. Tai nieko bendro neturi, kad vienas atima iš kito ar kažkas panašaus. Bet žmonės planuoja šeimos finansus, kiek gauna ir kiek gali išleisti. Kiek reikia maistui, komunalinėms išlaidoms, vaikų mokslams, alimentams, gal paskolai ir t.t.
Tik vaikus užauginę žmonės ir brandesniam amžiuje apsigyvenę kartu, kai nėra tikslo kurti bendrą turtą, verslą, auginti vaikus, gali pinigus leisti kas kaip nori.
Atsakyti
QUOTE(andorasalis @ 2016 04 27, 14:20)
As tik noreciau, kad jo dukra suprastu, kad pinigai yra uzdirbami ir daznai nelengvai.

Ne dukrą auklėt reikią. Tėvą. Jei eisit per tai, ką turi suprasti dukra, tikrai kalta liksit. Visų akyse.

QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 04 27, 15:39)
Ateis laikas ir supras, dar jos gyvenimas tik prasideda.

Oj, kaip atsargiai tą sakyt reikia. Turiu labai artimoj aplinkoj pavyzdžių, kai toks pinigų dalijimas, nes "vaikui gi labai reikia" ir "nu uždirbu, negi gaila", atvedė iki absurdiškos situacijos, kuomet žmogus 30+ vis dar periodiškai skambina gimdytojams paverkt, kad "anūkai valgyt neturi iš ko". Siaubinga situacija, kai matai, kad žmogus realiai nepasiekė nieko vien todėl, kad tėvai savu laiku nemokėjo pasakyti stop ir užsukti išlaikymo kranelio schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 04 27, 16:53)
Ne dukrą auklėt reikią. Tėvą. Jei eisit per tai, ką turi suprasti dukra, tikrai kalta liksit. Visų akyse.
Oj, kaip atsargiai tą sakyt reikia. Turiu labai artimoj aplinkoj pavyzdžių, kai toks pinigų dalijimas, nes "vaikui gi labai reikia" ir "nu uždirbu, negi gaila", atvedė iki absurdiškos situacijos, kuomet žmogus 30+ vis dar periodiškai skambina gimdytojams paverkt, kad "anūkai valgyt neturi iš ko". Siaubinga situacija, kai matai, kad žmogus realiai nepasiekė nieko vien todėl, kad tėvai savu laiku nemokėjo pasakyti stop ir užsukti išlaikymo kranelio schmoll.gif

Tai tevui subtiliai ir uzsiminiau vakar. Dukros tikrai neauklesiu. Tam turiu savo vaikus. smile.gif Jis jaucia kam dukrai yra reikalingas. Pritariu, kad jo klaidos cia didziausios. Bando jai graziai paaiskinti. Tikiuosi pavyks. As visada skatinau ju bendravima, siulydavau kartu papramogauti. Noriu, kad jie bendrautu ne vien per finansine puse. Bet manau, kad tevams butu laikas nustatyti kazkokias ribas.

Savo gimineje taip pat turiu tokiu pavyzdziu. Viename tevai sunui per daug leido, ko pasekoje liko beveik be nieko nuomojame butelyje. Kitame pavyzdyje 50 metu vyras iki siol yra islaikomas savo mamos. Jis kaip rakstis savo giminei, bet jis galvoja, kad tai normalu ir taip turi buti. Baisu.
Atsakyti
QUOTE(andorasalis @ 2016 04 27, 17:09)
<…>
Savo gimineje taip pat turiu tokiu pavyzdziu. Viename tevai sunui per daug leido, ko pasekoje liko beveik be nieko nuomojame butelyje. Kitame pavyzdyje 50 metu vyras iki siol yra islaikomas savo mamos. Jis kaip rakstis savo giminei, bet jis galvoja, kad tai normalu ir taip turi buti. Baisu.

Su savo studentu esame sutarę taip - gauna kiekvieną savaitę tam tikrą sumą, mėnesio eigoje susidaro bendrai mažiau nei MMA. Vasaros metu eina dirbti, pajamų iš mūsų negauna. Iš šios sumos + stipendijos susimoka už baraką ir kas liko maistui, bei jo išlaidos. Ką dar perkam - drabužius.
Čia pirmas kursas studijų, tai su darbu dar ne kas.
Atsakyti
QUOTE(andorasalis @ 2016 04 26, 12:34)
Ir nezinau kaip man elgtis sioje situacijoje. Ar likti nuosaly? Nes visdelto ji ne mano vaikas.

jeigu tai, kad vyras jai kisa pinigus visai neitakoja jusu gyvenimo, tai lik nuosali ir nekreipk demesio.
Jeigu ta itaka yra, tai privalai visu pirma ginti jusu bendro vaiko interesus, nes skirtingai, nuo pilnamecio zmogaus sugalvojusio zaisti seima ir sokdinti visus ant blakstienu, jisai savimi pasirupinti negali. Ir tevas visu pirma turi pareiga jam.

QUOTE(Hmmm... @ 2016 04 26, 12:52)
Tada išminusuoja, kiek pajamų ji gauna iš kitų šaltinių (alimentai, vaikų išlaikymo fondas, soc. pašalpos ar pan.), o likusį būtinųjų pajamų likutį pasidalina tėvai tarpusavyje.

sakai tevu pareiga yra sukti galva, kaip patenkinti PILNAMECIO vaiko pajamu poreiki? Ypac pajamu poreiki pramogoms.

QUOTE(andorasalis @ 2016 04 26, 15:31)
Nepatinka man si situacija, nes tai kaip ir neturetu buti mano reikalas.

jeigu mano vyras isvaziuotu uzdarbiauti i uzsieni mane su vaiku palikes viena, tai butu oi kaip mano reikalas.
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 04 27, 12:21)

Bet ji yra, spręsti reikia.
Papildyta:
QUOTE(Bekasė @ 2016 04 27, 19:54)

sakai tevu pareiga yra sukti galva, kaip patenkinti PILNAMECIO vaiko pajamu poreiki? Ypac pajamu poreiki pramogoms.

Panosėje turiu beveik identišką atvejį. Kai rašiau, kad situacija gali tęstis ir 20 metų, tai va nespręstas atvejis tęsiasi jau 20 metų ir turbūt jau bus iki gyvenimo galo. Atitinkamai toks dukros požiūris, pajamų supratimas formuoja ir jos vaikų supratimą - senelį, senelius galima melžti, kažkas kažką jiems duos. Nes visada duoda mamai, duoda jiems.
Atsakyti