Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro dukra iš pirmos santuokos

QUOTE(andorasalis @ 2016 04 27, 17:09)
Tai tevui subtiliai ir uzsiminiau vakar. Dukros tikrai neauklesiu. Tam turiu savo vaikus. smile.gif Jis jaucia kam dukrai yra reikalingas. Pritariu, kad jo klaidos cia didziausios. Bando jai graziai paaiskinti. Tikiuosi pavyks. As visada skatinau ju bendravima, siulydavau kartu papramogauti. Noriu, kad jie bendrautu ne vien per finansine puse. Bet manau, kad tevams butu laikas nustatyti kazkokias ribas.

O kaip jaustumeis, jei tavo dabartinis vyras pasakytų - klausyk, dabar aš tau aiškinsiu kaip tau auklėt savo vaikus ir kiek pinigų jiems duoti? Argi nepasakytum, kad tai ne jo reikalas? Greičiausiai pasakytum. Tai ir neravėk svetimų pupų ne savo darže smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2016 04 27, 18:56)
Su savo studentu esame sutarę taip - gauna kiekvieną savaitę tam tikrą sumą, mėnesio eigoje susidaro bendrai mažiau nei MMA.  Vasaros metu eina dirbti,  pajamų iš mūsų negauna. Iš šios sumos + stipendijos susimoka už baraką ir kas liko maistui, bei jo išlaidos. Ką dar perkam - drabužius.
Čia pirmas kursas studijų,  tai su darbu dar ne kas.

As pati taip gyvenau. Tik vasaromis nedirbau. Susitaupydavau ir nusipirkdavau ko man reikejo. Tevai tik mokslo priemones ir dali drabuziu pirkdavo.

QUOTE(Bekasė @ 2016 04 27, 20:54)
jeigu mano vyras isvaziuotu uzdarbiauti i uzsieni mane su vaiku palikes viena, tai butu oi kaip mano reikalas.

As irgi taip manau, bet nemoku zodziais paaiskinti.

QUOTE(Ciccio @ 2016 04 28, 17:23)
O kaip jaustumeis, jei tavo dabartinis vyras pasakytų - klausyk, dabar aš tau aiškinsiu kaip tau auklėt savo vaikus ir kiek pinigų jiems duoti? Argi nepasakytum, kad tai ne jo reikalas? Greičiausiai pasakytum. Tai ir neravėk svetimų pupų ne savo darže smile.gif

Jis ir aukleja mano sunu, ir grieztesni zodi pasako. Nematau problemos. Kartu pasitariam kaip spresti tam tikras problemas. Tikrai nestoju tarp vyro ir savo sunaus. Jei kas nepatinka, tai issakau asmeniskai. Tas pats galioja ir mano vaikui.
Jo dukros yra laukiamos musu namuose visada. Padesiu kuom galesiu, patarsiu jei nores. Man nesunku ir negaila. Bet ta neturetu buti isskirtinai finansiniai dalykai kaip yra dabar.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andorasalis: 28 balandžio 2016 - 16:42
QUOTE(andorasalis @ 2016 04 28, 16:37)
Jis ir aukleja mano sunu, ir grieztesni zodi pasako. Nematau problemos. Kartu pasitariam kaip spresti tam tikras problemas. Tikrai nestoju tarp vyro ir savo sunaus. Jei kas nepatinka, tai issakau asmeniskai. Tas pats galioja ir mano vaikui.

kažkaip supratau, kad iš pirmos santuokos turi dukrą, o sūnus yra jūsų bendras.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 04 28, 17:42)
kažkaip supratau, kad iš pirmos santuokos turi dukrą, o sūnus yra jūsų bendras.

Turiu savo sunu ir 2 menesiu bendra berniuka. smile.gif yra mano ir musu vaikas. Nors vyras prisistato kaip 4 vaiku tevas. Neisskiria mano sunaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andorasalis: 28 balandžio 2016 - 16:45
QUOTE(andorasalis @ 2016 04 26, 11:14)
Sveikos,
Jei galima noreciau pamastymu savo situacijoje.  smile.gif
Mano vyras turi dvi dukras is pirmos santuokos, as taip pat viena. Dabar turime bendra suneli.

Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 04 28, 17:43)

Cia norejau pasakyti, kad turiu savo viena vaika. Veliau detalizavau. Prie nicko net parasyta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andorasalis: 28 balandžio 2016 - 16:47
QUOTE(andorasalis @ 2016 04 28, 16:46)
Cia norejau pasakyti, kad turiu savo viena vaika. Veliau detalizavau. Prie nicko net parasyta.

prie niko taip pat parašyta, kad antro vaiko neturi, ir ką? smile.gif
Anyway, vyro dukros iš pirmos santuokos ne tavo daržas. Jos turi mamą, jos turi tėvą, ko tau kištis? smile.gif pasaulis neidealus, o tavo vyras pakankamai veiksnus, kad žinotų, ką daryti su savo vaikais.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2016 04 27, 20:54)

sakai tevu pareiga yra sukti galva, kaip patenkinti PILNAMECIO vaiko pajamu poreiki? Ypac pajamu poreiki pramogoms.

Oj ne, tikrai nesakau. Bet esu tikra, kad jei sunkioje situacijoje būtų mano vos į pilnametystės batus įstojęs vaikas, aš tikrai nesugebėčiau pasakyti - dėl manęs nors badu dvėsk. Atitinkamai ir patarimai mano tokie, kad neatstumt vaiko ir nepalikt jo likimo valiai, bet padėti tiek, kiek absoliučiai būtina ir tol, kol geresnio varianto nėra. Su sąlyga, kad vaikas irgi stengiasi ir išeities ieško. O pramogoms, kaip jau minėjau, tai jei sugeba susitaupyt iš to minimumo pajamų, kurį gauna, tegu pramogauja. Jei pramogauja per daug ir per dažnai, tada reik perskaičiuot.

QUOTE(Ciccio @ 2016 04 28, 17:23)

O kodėl gi ne? Jei jau mes su vyru kartu gyvenam, kartu šeimą išlaikom, jei matau, kad vyrui sunku ir jis pats su situacija nesusitvarko, nors nori susitvarkyti, jei prašo mano patarimo - kodėl turėčiau apsimest, kad nieko nežinau, nieko nematau ir nuomonės neturiu. Nuo kada su savo vyru nebegali žmogus šnekėtis ir tartis? Kažkokių ultimatumų statyt čia kaip ir nėra poreikio, bet jei žmogus klausia, tai tikrai tikrai pasakyčiau, kur mano nuomone klaida daroma ir pasiūlyčiau variantą, kaip tą klausimą galima būtų spręsti kitaip. Ar priims pasiūlymą, tai čia jau vyrui spręst.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 04 28, 17:12)
O kodėl gi ne? Jei jau mes su vyru kartu gyvenam, kartu šeimą išlaikom, jei matau, kad vyrui sunku ir jis pats su situacija nesusitvarko, nors nori susitvarkyti, jei prašo mano patarimo - kodėl turėčiau apsimest, kad nieko nežinau, nieko nematau ir nuomonės neturiu. Nuo kada su savo vyru nebegali žmogus šnekėtis ir tartis? Kažkokių ultimatumų statyt čia kaip ir nėra poreikio, bet jei žmogus klausia, tai tikrai tikrai pasakyčiau, kur mano nuomone klaida daroma ir pasiūlyčiau variantą, kaip tą klausimą galima būtų spręsti kitaip. Ar priims pasiūlymą, tai čia jau vyrui spręst.

tam yra dukrų mama, kažkaip labai jau akiplėšiška būtų, jei pvz.: dėl mūsų dukrų jų tėvui (jei būtume išsiskyrę) davinėtų patarimus pašalinės moterys.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 04 28, 18:37)
tam yra dukrų mama, kažkaip labai jau akiplėšiška būtų, jei pvz.: dėl mūsų dukrų jų tėvui (jei būtume išsiskyrę) davinėtų patarimus pašalinės moterys.

Dukrų mama yra tam, kad dukras auklėt. Bet jau tikrai ne tam, kad buvusio vyro uždirbamus pinigus skirstyt. Užtat ir sakau, kad antroji negali auklėt dukros. Bet savo vyrui patart ji tikrai turi teisę.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 04 28, 17:45)
Dukrų mama yra tam, kad dukras auklėt. Bet jau tikrai ne tam, kad buvusio vyro uždirbamus pinigus skirstyt. Užtat ir sakau, kad antroji negali auklėt dukros. Bet savo vyrui patart ji tikrai turi teisę.

dukrų motina ir neskirsto dukrų tėvo pinigų, bet kaip bendrauti su dukromis jokia pašalinė neturi teisės patarinėti. Ne jos pinigai, ne jos pareigos, ne jos vaikai
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 04 28, 19:35)
dukrų motina ir neskirsto dukrų tėvo pinigų, bet kaip bendrauti su dukromis jokia pašalinė neturi teisės patarinėti. Ne jos pinigai, ne jos pareigos, ne jos vaikai

Yeah, right biggrin.gif Taip ir gyvena du suaugę žmonės su drambliu vidury svetainės, apie kurį vienas su kitu nė pasikalbėt negali biggrin.gif
Atsakyti