Įkraunama...
Įkraunama...

Rusiški filmai ir serialai (XXXIII Tema)

As jau treji metai vaikstau i Sventosios dvasios cerkve, nors esu katalike. Buvo tragiskai sunkus laikotarpis gyvenime labai man padejo. Sakoma, kad prie sventuju uzprasyti norai pyldosi, galiu patvirtint, taip, ten prasyti reikia atsargiai, nes gali issipildyt. O siaip man cerkve priimtiniau, nei baznycia. Kazkaip ju tikejimas rimtenis, visi ateina melstis, ramu ir gera. O baznycion babces is pareigos traukia ir nervus gadina.
Atsakyti
As dar niekada nebuvusi cerkveje. Esu katalike. Irgi nervina burbenimai baznycioje, man ten rimtis ir susikaupimas turi buti.
Atsakyti
QUOTE(kami_ @ 2015 07 03, 17:07)
As dar niekada nebuvusi cerkveje. Esu katalike. Irgi nervina burbenimai baznycioje, man ten rimtis ir susikaupimas turi buti.

As kai pabandziau cerkve, pajutau kokia ten aura,kad visi ateina tik melstis, tai daugiau ir nebuvau baznycioj.
Atsakyti
Labutis, gera tema paletet, mano tikejimas evangeliku liuteronu, vyro mama yra sentikiu tikejimo, seimoj dar yra kataliku ir provoslavu, vienu zodziu internacionalas smile.gif
Tai vienu metu tokia didele trauja pajutau, kad noriu nueiti i cerkve, tai viena pazistama mane nusivede, viska parode kaip elgtis. Tai dabar, kai nuvaziuoju pas broli i kaliningrada, visadasu broliene einam i cerkve, jau buvau ir per velykas, kada nakti eina misios ir vienuolyne buvau. Tas zvakuciu uzdegimas kazkoks turintis galiu tikrai, kvapas ir ramybe ten paperka gerumu. Va mano aplankytos, ju yra ir daugiau.
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lionesss @ 2015 07 03, 16:41)
As jau treji metai vaikstau i Sventosios dvasios cerkve, nors esu katalike. Buvo tragiskai sunkus laikotarpis gyvenime labai man padejo. Sakoma, kad prie sventuju uzprasyti norai pyldosi, galiu patvirtint, taip, ten prasyti reikia atsargiai, nes gali issipildyt. O siaip man cerkve priimtiniau, nei baznycia. Kazkaip ju tikejimas rimtenis, visi ateina melstis, ramu ir gera.

drinks_cheers.gif man irgi ten ramu ir gera,nors irgi esu katalike.

QUOTE(amirrr @ 2015 07 03, 20:04)
Tas zvakuciu uzdegimas kazkoks turintis galiu tikrai, kvapas ir ramybe ten paperka gerumu.

Va mano aplankytos, ju yra ir daugiau.

drinks_cheers.gif

grazu smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

QUOTE(Krištolinė ledi @ 2015 07 01, 17:12)
vyresnioji gulejo su limfazgiu uzdegimu pilve,paskui mazosios 3 savaites sirgo bronchitu,isgere kruva antibiotiku ir Evelina pateko i ligonine su plauciu uzdegimu,sinusistu ir pulinga angina,kol ji pasveiko- Kamile susirgo bronchitu. gere antibus- ir po 5 dienu jai prasidejo plauciu uzdegimas,tik vakar grizom is ligonines ir  vakar Evelina vel susirgo. Ir tai tesiasi viskas nuo kovo pabaigos.... verysad.gif


Sveikatytes Jums, near blogiau kai vaikai serga sad.gif


Skaitau apie Jusu cerkve darancia stebuklus ir pati noreciau nueiti ten, kazkoks juodas periodas visame kame, bet kaip nors.....
Atsakyti
Aš ir taip manau, kad gerą temą palietėm. Galim ne tik vien apie filmus diskutuoti.

Pastebėjau kad šioje temoje pas mus kas kart visad taip- filmai filmai filmai, paskui tyla, pauzė- visi užsiėmę, reikalai, vėliau pradeda virti diskusijos apie žemiškus dalykus, bet man asmeniškai taip labai patinka.
Gera kalbėti apie filmus, gera kartu tylėti, gera kalbėtis temoje apie ne į temą susijusius dalykus: pasidalinti patarimais, patirtimi.
Kodėl gi ne?

Va dabar aš tarkim paklausiu, ar kas jaučiat artėjančią mirtį, žinią apie artėjančią mirtį, žinoma ne savo. o kitų?

Aš taip. Visada. Ypač kai ji artėja. Atpažįstu ją iš tolo- jausenom, būsena.
Mamai taip ir sakau- kažkas mirs, pasieks žinia apie mirtį.
Jaučiu ne tik artimus ir giminystėje kurie yra..
Pamenu buvau tuomet UK kai mirė Michael Jackson.
Atėjo ta tokia būsena, ir puskėm pasakiau (dieną prieš tai)- nežinau kas, bet kažkas netrukus mirs, pasieks žinia apie mirtį.
Mirė a.a. A.M.Brazauskas- iki kol pranešė pirma žiniasklaida, valandą prieš tai pasakiau- kažkas mirs, pasieks žinia apie mirtį.

Nežinau kaip paaiškinti, įvardinti negaliu kas konkrečiai mirs, bet jaučiu, žinau.
Patikėkit, būsena yra tokia, kad tu esi per labai trumpa laiką išsunkta kaip ctrina, visiškai.
Ir ši būsena labai staigiai užeina, kaip iš giedro dangaus, nesitikint, iš pasalų.
Ypač atvažiavus į ten kur žmogus jau nėra, o aš jaučiu mirtį, mirties kvapą.
Ne visada visur, bet labai dažnai kur. Man ta mirtis ten tvyro tiesiog ore. Aš ją jaučiu.
Atvažiavus ten, kur jau nebėra žmogaus, sėdžiu bendroje kompanijoe su visais ir staiga jaučiu, užuodžiu ryškų praeinatį vainikų, gėlių kvapą, arba stiprų žvakių kvapą.
Kas tai? Vėlė to žmogaus praėjo pro šalį.

Vyro mama mirė sausį. Per Kūčias miegojom abu svetainėje, ten stovėjo Kalėdinė eglė.
Vyras užmigo o manęs miegas neėmė, ir girdžiu- eina žmogus ir gan stipriai užkliūna už eglės, ir taip užkliūna kad labai ryškiai girdžiu kaip eglės šakos kliūnamos prasibruakia ir žiauriai ji suskamba žaisliukais.
Dienos metu palyginimas būtų toks: eina žmogus ir užkliūna už Kalėdinės eglės kur vos vos neapverčia.
Kaip jus manot, ar ji nesubarškėtų visap kaip?

Va tokia mano esama patirtis.
Atsakyti
QUOTE(Visgi @ 2015 07 04, 02:55)
Aš ir taip manau, kad gerą temą palietėm. Galim ne tik vien apie filmus

Mano mociutei panasu kaip tau.Jei kas mirsta,ji visur uzuodzia baltu leliju,kvapa.Buna sedime,kalbam,mociute:"kazkas mire".Ir tikrai,jei mire kas is kaiminystes,suskba baznycios varpai.Mociutei nuo vaikystes taip.Reikia pasidometi apie busena,kaip ji jauciasi tuo metu.Rytoj vezemes ja prie juros savaitej,bus proga paplepeti smile.gif
Sveikos
Atsakyti
Pas mane yra kita nuojauta. Tarkim einu gatve ir pamatau zmogu labai panasu i mano pazistama, bet apsirinku, nes tai tik panasus zmogus. Ta pacia diena ar net neuzilgu susitinku ta savo pazistama smile.gif
O apie mirti, tai siurpoka...
Atsakyti
Laba smile.gif
Kaip karšta, reikės važiuoti prie kokio ežero, Ignalinos rajone jų begalė smile.gif Dar gali būti, kad reikės pasaugoti pusbrolio šunį, nemažą, va tokį biggrin.gif http://www.uncompagn...14106/14106.jpg
QUOTE(Visgi @ 2015 07 04, 02:55)
Gera kalbėti apie filmus, gera kartu tylėti, gera kalbėtis temoje apie ne į temą susijusius dalykus: pasidalinti patarimais, patirtimi.

Va dabar aš tarkim paklausiu, ar kas jaučiat artėjančią mirtį, žinią apie artėjančią mirtį, žinoma ne savo. o kitų?

drinks_cheers.gif
Prieš beveik 11 metų, pamenu tėtis skambino mamos mamai, pranešti, kad ligoninėje mirė senelis(mamos tėtis), aš jau pusbroliui pranešiau, kad senelis mirė, nors dar apie tai niekas nebuvo man pranešę unsure.gif
Ir šiaip ne mirties, bet kitokiems įvykiams turiu nuojauta.
Arba sugebu susapnuoti tai, kas anksčiau ar vėliau nutinka realybėje.
Atsakyti
Sveikos.
Pas mane tai kazkokiu nuojautu nera,bet pas mane kita beda. Uz tvoros gyvena giminaite,kuri visa laika musu seimai linki tik blogo. Ji turi kruva knygu apie uzkalbejimus burimus ir pan. tai pas mus vyksta keisti dalykai. Prie duru kartais randu tai sud..., tai du paukscius negyvus padetus prie pat duru dar ir per velykas,tai kokiu kryziu. Va tada jauciuosi labai blogai,pradeda ziauriai nesisekti,uzpuola bedos visokios,ligos. Ta diena,kai radau paukscius su isbadytom akim,tai isvis katastrofa buvo,vyrui staiga (jis tada rusijoj buvo) pradejo labai sirdis skaudeti,jokie vaistai nepadedavo,man ziauriai bloga buvo,teko skubiai ieskoti pagalbos verysad.gif kovo menesi ta giminaite mane kalbino,o as su ja jau kelis metus visiskai nesikalbu,tai nuo tos dienos,kai ji mane uzkalbino vel prasidejo visokios nesamones ir tesiasi iki siol.O dar man atrodo,kad ji nescia,jus neisivazduojat,kaip mus peles uzpuole. Sutapimas ar ne-nezianu ka ir galvoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krištolinė ledi: 04 liepos 2015 - 10:16
QUOTE(Krištolinė ledi @ 2015 07 04, 11:15)
Sveikos.
[size=1]Pas mane tai kazkokiu nuojautu nera,bet pas mane kita beda.

Uzjauciu,ir zinau kaip tai nemalonu,bet tai ne juokai,reikia kazka daryti.Gerai tas,kad zinai kas taip daro.
Mysu seimoje irgi tokia beda yra.Mano krikstamotei ir jos seimai taip dare,tik neissiaiskinam kas.Prasidejo mazdaug pries 5 metus viskas.Tai supuvusius lapus,tai dezutes nuo vaistu su ilgais juodai plaukais.Geles-neporini skaiciu.Viena karta rado du kalosus ant vienos,desines,kojos.Po keleta dienu pussesere sulauze desine koja.Po to eile visokiu sudu,ir galiausiai dede nusisauna ant laiptu,kur ir dedavo daiktus.Tada metai buvo ramu,kol teta surado maisa su zeme.Po.kazkiek laiko,tetai diagnoze-vezys.Vel ramu,kai tik tetai pasidare geriau,puske surado vaikyna,vel rado geles.Nuejo teta pas kuniga,jis dave telefono numeri Vasilejaus,gal girdetas?Ekstrasensas,uzkalbetojas.Skambino teta jam,padare ta ka jis liepe.Kolkas,tfu,tfu,tfu,ramu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanita: 04 liepos 2015 - 12:30