Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo, primal mityba

QUOTE(JustDi @ 2015 05 11, 21:55)
Butent - valgai, kai ISALKSTI ir valgai kol PASISOTINI. Dauguma tu jausmu butent ir neturi - valgo, kai tam nustatytas laikas, todel, kad skanu, todel, kad galima, etc. Kai skaitai ir galvoji - nu taip gerai negali buti, tai vadinasi ir nera. Todel ir pasitikrinkit save kiek suvalgot, gali buti per daug, gali buti per mazai. paziurekit BRA balansa - ieskokit ir rasit 4u.gif Jokio soko organizmui nera nuodu negaunant, beto jus valgot vaisius, tai tas pats cukrus, neapgaudinekit saves.
Papildyta:
Nieko tas amziu nebaisus yra cia ir vyresniu mirksiukas.gif

tas tiesa, jausmo kada noriu valgyt iš tikrųjų ir kada pasisotinu, neturiu.
o vaisius tada išimu iš raciono.
Atsakyti
QUOTE(dives @ 2015 05 11, 22:15)
aš irgi tada iš tos pačios kartos...sakykit, o kaip su raukšlėm kūnas susitvarkė tiek svorio numetus?
dabar tik paskaičiau Jūsų parašą ir pažiūrėjau į avatarą, super thumbup.gif

Na tikrai neatrodau, kaip negimdzius mergaite biggrin.gif bet ir nukarusios odos nera. Kai pradejau visa sita reikala, buvau pasiruosus blogesniam variantui smile.gif Apimtis per liemeni sumazejo 40cm, per klubus - 30cm. Ranku, koju nematavau. Nuo pat paleo pradzios beveik kasdien suku lanka 20-30min. Gal tai padejo odai visai neblogai susitraukt smile.gif
Beje, aciu uz pagyras 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2015 05 11, 23:19)
Na tikrai neatrodau, kaip negimdzius mergaite biggrin.gif bet ir nukarusios odos nera. Kai pradejau visa sita reikala, buvau pasiruosus blogesniam variantui smile.gif Apimtis per liemeni sumazejo 40cm, per klubus - 30cm. Ranku, koju nematavau. Nuo pat paleo pradzios beveik kasdien suku lanka 20-30min. Gal tai padejo odai visai neblogai susitraukt smile.gif
Beje, aciu uz pagyras  4u.gif

Obuoliai dabar toookie saldus. As tik 1-2 skilteles suvalgau kaip deserta.
O kad kristu greiciau , tai mazint mesos porcija ar salotu ?. Dar kava su riebalais geriu.
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2015 05 12, 07:22)
Obuoliai dabar toookie saldus. As tik 1-2 skilteles suvalgau kaip deserta.
O kad kristu greiciau , tai  mazint mesos porcija ar salotu ?. Dar kava su riebalais geriu.

Kad greiciau kristu, tai mazint angliavandeniu ir didint riebalo biggrin.gif As cia visiskai rimtai smile.gif Is riebalu - kokosu, alyvuogiu, makadamiju aliejai ir lasiniai. Desertas - ne vaisiai (juos turetum visiskai pamirsti, bent jau iki kol atsiras savam sode), o kokoso aliejaus saukstelis i burna po valgio. Nevalgyt pieno produktu (jokiu), is darzoviu - visos zalios, kopustines. Mazint burokeliu ir morku. Jokio alkoholio. Valgyt max 3k per diena (geriau du) ir nei trupinelio maisto i burna tarp valgiu. Viskas, ka isvardinau - kad svoris greiciau kristu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2015 05 12, 08:01)
Kad greiciau kristu, tai mazint angliavandeniu ir didint riebalo biggrin.gif As cia visiskai rimtai smile.gif Is riebalu - kokosu, alyvuogiu, makadamiju aliejai ir lasiniai. Desertas - ne vaisiai (juos turetum visiskai pamirsti, bent jau iki kol atsiras savam sode), o kokoso aliejaus saukstelis i burna po valgio. Nevalgyt pieno produktu (jokiu), is darzoviu - visos zalios, kopustines. Mazint burokeliu ir morku. Jokio alkoholio. Valgyt max 3k per diena (geriau du) ir nei trupinelio maisto i burna tarp valgiu. Viskas, ka isvardinau - kad svoris greiciau kristu.  4u.gif

Sakykit, o vakare stikline rugpienio? Labai didelis nusizengimas? Jau maistas skaitos gi? Man tai jau 4 valgymas, nes 3-iu mazoka.. ir dar gal galite papasakot apie zelatina? ar išvis rūgpienio negalima kaip pieniško produkto?

kaip būt faina, kad parašytumėt kas meniu dienos, nes naujokams-tokiems kaip aš-labai sunku sugalvot ką valgyt ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dives: 12 gegužės 2015 - 09:09
QUOTE(katinone @ 2015 05 12, 08:01)
Kad greiciau kristu, tai mazint angliavandeniu ir didint riebalo biggrin.gif As cia visiskai rimtai smile.gif Is riebalu - kokosu, alyvuogiu, makadamiju aliejai ir lasiniai. Desertas - ne vaisiai (juos turetum visiskai pamirsti, bent jau iki kol atsiras savam sode), o kokoso aliejaus saukstelis i burna po valgio. Nevalgyt pieno produktu (jokiu), is darzoviu - visos zalios, kopustines. Mazint burokeliu ir morku. Jokio alkoholio. Valgyt max 3k per diena (geriau du) ir nei trupinelio maisto i burna tarp valgiu. Viskas, ka isvardinau - kad svoris greiciau kristu.  4u.gif

maždaug panašiai dabar ir susidarinėju valgiaraštį. Vaisius pamiršau. Žiūrėsiu kaip su viduriais bus. Klausimas - ar galima maišyti baltymus - pvz vištienos salotos su kiaušiniais ir daug daržovių? Tas kokoso aliejaus šaukštelis po valgio ,- jei pvz apkepu kokią mėsytę su kokoso aliejum , ar neužtenka to riebalo? (matyt tada keptuvę reikia išlaižyt g.gif )?
Sunkiausia bus neužkandžiaut tarp valgymų , nes rodos normaliai pavalgai , bet po valandos jauti , kad dar kažko nori. O dar Nykštuko ledams su riešutais akcija! doh.gif Juokauju aišku, kaip nors atsilaikysim. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurea @ 2015 05 12, 12:14)
O dar Nykštuko ledams su riešutais akcija! doh.gif  Juokauju aišku,  kaip nors atsilaikysim.  blush2.gif

aciu D, man jau senai nesinori nei nykstuko ledu, nei bulkuciu.......pamatysit, kai atprasit-nebenoresit
Atsakyti
QUOTE(dives @ 2015 05 12, 12:19)
aciu D, man jau senai nesinori nei nykstuko ledu, nei bulkuciu.......pamatysit, kai atprasit-nebenoresit
eikit eikit biggrin.gif o ko tada man taip nėr g.gif porą mėn. jau nevalgau, bet kaip buvau smaližė taip ir numirsiu biggrin.gif bet kokį pyragą ar ledą susileisčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvaja @ 2015 05 12, 13:38)
eikit eikit  biggrin.gif  o ko tada man taip nėr  g.gif  porą mėn. jau nevalgau, bet kaip buvau smaližė taip ir numirsiu  biggrin.gif  bet kokį pyragą ar ledą susileisčiau  biggrin.gif

per pora menesiu nelabai susiformuoja iprociai g.gif palaukit...nesakau, kad neuzsinori kazko skanaus, nedrisciau sakyt-saldaus...parduotuviniai skanestai man jau per saldus, uzsinori, bet tai jau tikrai turi but-kazkas labai skanaus, zinoma, naturalaus, ta prasme hand made
Atsakyti
Labuka 4u.gif Mergaites, kai visiskai atsisakysit cukraus, tada ir poreikis praeis, mokykit organizma gyventi is riebalu, o ne is angliavandeniu, todel ir sakau, kad, pradziai susiskaiciuoti BRA reikia. Viskas darosi palengva ir sistematingai. O Katinones posta atsispausdinkit ir pasikabinkit matomoj vietoj, tada bus aiskiau viskas. Del kefyro stiklines vakare - kiekvienas valgymas yra valgymas, jums spresti ar gerti ji ar ne 4u.gif

Mano meniu siandien, jei idomu

3 minkstai virti kiausiniai + 20 gr sviesto + kava su 2vs grietineles apie 11 am

vakare valgysiu jautienos grilinta steika (riebus jis) + lapines salotos su aliejum

Ir dar as geriu juoda kava dienos eigoj, kai kurie atsisako jos.

Del baltymu maisymo - taip galima valgyti kiausinius su mesa ir visa kt. Velgi stebekit savo savijauta, mes visi skirtingi.

Paleo labai paprastas maitinimosi budas - kuo maziau apdorotas baltymas + darzoves augancios virs zemes + riebalas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2015 05 11, 16:46)
Man pirmas 3sav. nenukrito nei vienas gramas, o galutini rezultata matot liniuotej. Taip kad kantrybes smile.gif

nu ir man turbot pirmom savaitem nieko.
o paskui po kg I savaite..
Papildyta:
QUOTE(Silvaja @ 2015 05 12, 12:38)
eikit eikit  biggrin.gif  o ko tada man taip nėr  g.gif  porą mėn. jau nevalgau, bet kaip buvau smaližė taip ir numirsiu  biggrin.gif  bet kokį pyragą ar ledą susileisčiau  biggrin.gif

tai cia man- po 1.5 metu uzuociaudziau savtaigtlai keptos duonos su censkau..jetau sakau kaip suesciau dabar biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2015 05 12, 13:52)
Labuka 4u.gif Mergaites, kai visiskai atsisakysit cukraus, tada ir poreikis praeis, mokykit organizma gyventi is riebalu, o ne is angliavandeniu, todel ir sakau, kad, pradziai susiskaiciuoti BRA  reikia.

taip, ką ir aš sakau, man kas saldu jau nebegardu, pvz. jogurtas, sūreliai, ledai-aš juose vien cukrų jaučiu....bet, žinoma, kad esu su nuodėmėm, labai mėgstu vaisius, o ypač apelsinus blush2.gif kas tas BRA?
Papildyta:
QUOTE(JustDi @ 2015 05 12, 13:52)
Paleo labai paprastas maitinimosi budas - kuo maziau apdorotas baltymas + darzoves augancios virs zemes + riebalas 4u.gif

ridikai, ridikeliai, ropes jau nebegerai?
Atsakyti