QUOTE(Avijacija @ 2016 01 12, 15:55)
Oi ČILIAI tai yra visų jų bendras pavadinimas. O va jau tie kiti paminėti - tai rūšys. Skiriasi jų augimo savybės (krūmo aukštis, auginimo sąlygos, vegetacijos periodas) na ir žinoma skonis(aštrumas ir pan). Vieni žinomiausių Lietuvoje - jalapenai, kur ant picų krauna ar marinuotus perkam.
Papildyta:
Net ir aš susimėčiau. O gal ir rūšis yra tokia - čiliai?

maža kas.
nea, chili - tikrai bendrinis pavadinimas, tas pats kas pomidoras
Papildyta:
QUOTE(sypt @ 2016 01 12, 15:46)
Nu uzduosiu durna klausima

Is astriuju auginus tik cilius, tai va klausimas: kuo skiriasi ciliai, jelapenai habaneriai, kajeno pipirai?Skoniu, astrumu?Bent jau zinosiu reikia labai man ju ar ne

Nesz kuo maziau zinai, maziau ir reik, daugiau zinai-poreikiai ogo go
o pomidorus pagal veisles skiriat, ar žinot raudonus, geltonus ir tamsius?