Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos,

kai pirkom Alma paprikas, dovanų įdėjo pakutį Mini belle orange. Padalinau merginoms po kelias sėklas. Man pačiai iš jų išaugo vienas orange, tai jie neaštrūs, o kitas išaugino raudonus tokios pat formos vaisiukus. Tai jis tikrai aštrus. kadangi kandau pilna burna paragavimui, neįtardama, kad jis gali būt kitoks, nei oranžiniai, tai pagal pojūtį už jalapeną aštresnis.

ir dar apie tą Giedriaus receptą. Aš jau žinau, kad Yerenai nebaisus toks kiekis acto, ji kažkaip tokius suvalgo, bet man tai ten atominis acto kiekis. Kažkada marinavau įdarymui pipirus, tai paskui mirkiau, nes man nevalgomi buvo, tikrai per daug acto.

Yerena, pernai dar kažkokį tavo receptą nusikopinau, tai jau iš karto sumažinau acto, buvo viskas super smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 20 sausio 2016 - 08:17
QUOTE(Gardi @ 2016 01 19, 22:54)
Bus ziauriai ne i tema,bet parasykit recepta...


Receptą už mane parašė jau drinks_cheers.gif
Kas nori paragaut ar verta vargt ( augint, marinuot , kimšt ) -Rimi yra pirkti ir aštrių ir neaštrių . Kaina truputi kandžiojasi , bet ne duona kasdieninė.
Atsakyti
As biski kitaip idarytus pipiriukus darau. Pirma visus cielus sumarinuoju su saldziarugsciu agurku marinatu( imkit savo megstama) ir pamirstu porai menesiu. paskui prisimenu biggrin.gif , isimu is marinato, isidarineju seklytes ( saukstelio koteliu), prikemsu bilekokio surio- arba pelesinio arba feta, arba bet kokio- nelygu ikvepimas ir prekybcentriu nuolaidos biggrin.gif sviesto i suri nemaisau ( po siai dienai nesupratau kam tai, bet gal kas paaiskins g.gif ) ir uzpilu aliejumi. taip stovi saldytuve kol susivalgo...
---------------------
gryztu prie red cerry. rasiau, kad pernai derlius lyg per astrus gavosi, vakar supratau kame kampas. del saltos vasaros pradzios man nedaug ciliuku sunoko, tai sumarinavau ir zalius. miksa zaliu ir raudonu. paskui idarinejau ir tokius ir anokius. va- zali neskanus- kieti ir kartus ( net ne astrus, o kazkokie kartus), o is to pacio stiklainiuko raudonas- nu tobulo skonio: salstelejes, israiskingas paprikinis wub.gif kas man dar patinka pas red cerry, tai sieneliu storis: nuo 5mm iki kokiu 7mm. kaip ciliui tai labai daug. kaip tik vakar valgiau raudonus idarytus, nu ir neturejau ka prikist- staciai megavausi...
Atsakyti
QUOTE(Chiro @ 2016 01 19, 21:40)
Bet jie gi neaštrūs,ar aš klystu?


Jis apytiksliai Jalapeno astrumo. Bent jau pas mane tokie isauga.

QUOTE(Gardi @ 2016 01 19, 21:54)
Bus ziauriai ne i tema,bet parasykit recepta...


Sumarinuoju pipirus isemusi seklass ir nupjovusi virsunes. Naudoju savo marinato recepta, Giedriaus man per astrus ir nepatinka, kad reikia laikyti saldytuve.

O tada jau skonio rekalas, kuo kimsit. Mano paskutinis pats lengviausias atradimas: rikotos suris, cesnakas, megstamos zoleles (naudoju Saudos salotu prieskonius). Prikimsti ir uzpilti aliejumi.
Atsakyti
QUOTE(Chiro @ 2016 01 19, 23:16)
Aš įdarymui nusipirkau Sveet Chery Pepers. Jie maži apvalūs.  Nemoku nuorodos iš tel.įkelt smile.gif Ir mini belle turiu wub.gif

Merginos, o iš lietuviškų puslapių galima nusipirkti sėklų tų Red cherry ir mini belle Noriu labai, bet randu tik pas kiniečius arba ebajuj.
Užrodykit kas nors kokį puslapį ax.gif
Juo daugiau apie juos kalbat, juo labiau aš jų noriu doh.gif

P.S. su sūriu ir varške aš įdarau raudono jalapeno puseles ir apkepu orkaitei. Skanu, mums patinka
Atsakyti
QUOTE(vildar @ 2016 01 20, 09:58)
Merginos,  o iš lietuviškų puslapių galima nusipirkti sėklų tų Red cherry ir mini belle Noriu labai, bet randu tik pas kiniečius arba ebajuj.
Užrodykit kas nors kokį puslapį ax.gif
Juo daugiau apie juos kalbat, juo labiau aš jų noriu doh.gif

P.S. su sūriu ir varške aš įdarau raudono jalapeno puseles ir apkepu orkaitei. Skanu, mums patinka


Viską pirkau čia (mini belle tai nebuvo nuo pat vasaros pabaigos)
http://www.mydobro.c...аг%...B5ва/

Tik tas diedas amžiais nieko neturi. Aš jį nuo rudens ganau. Toks įspūdis, kad atsiveža po vieną pokutį. Manau, kad dar tikrai atsivež, tik reikia užtaikyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chiro: 20 sausio 2016 - 11:49
QUOTE(Vobla @ 2016 01 20, 09:47)
gryztu prie red cerry. rasiau, kad pernai derlius lyg  per astrus gavosi, vakar supratau kame kampas.  del saltos vasaros pradzios man nedaug ciliuku sunoko, tai sumarinavau ir  zalius. miksa zaliu ir raudonu.  paskui idarinejau ir tokius ir anokius. va- zali neskanus- kieti ir kartus ( net ne astrus, o kazkokie kartus), o is to pacio stiklainiuko raudonas- nu tobulo skonio: salstelejes, israiskingas  paprikinis wub.gif kas man dar patinka pas red cerry, tai sieneliu storis: nuo 5mm iki kokiu 7mm. kaip ciliui tai labai daug. kaip tik vakar valgiau raudonus  idarytus, nu ir neturejau ka prikist- staciai megavausi...


Man irgi dėl to red cherry patinka. Mėsiniai tokie, o ne sausi smile.gif aš juos cielus marinuoju su alma paprikyte. Tai gaunasi tokie faini obuoliukai tokio valgomo aštrumo. O marinuoju pagal paprikų receptą su medum...m......
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2016 01 20, 09:13)
ir dar apie tą Giedriaus receptą. Aš jau žinau, kad Yerenai nebaisus toks kiekis acto, ji kažkaip tokius suvalgo, bet man tai ten atominis acto kiekis.
Yerena, pernai dar kažkokį tavo receptą nusikopinau, tai jau iš karto sumažinau acto, buvo viskas super smile.gif

O kokį actą naudojate? 9 proc perku tik virduliui nukalkinti. Visur maiste tik 5 proc.

QUOTE(Dusia37 @ 2016 01 20, 09:25)
Rimi yra pirkti ir aštrių ir neaštrių . Kaina truputi kandžiojasi...

Tai jau tikrai. Nors užsienyje tokie dalykai nėra prabangos prekė ar koks delikatesas...

QUOTE(Vobla @ 2016 01 20, 09:47)
...sviesto i suri nemaisau ( po siai dienai nesupratau kam tai, bet gal kas paaiskins g.gif ) ir uzpilu aliejumi. taip stovi saldytuve kol susivalgo...
---------------------
gryztu prie red cerry. rasiau, kad pernai derlius lyg  per astrus gavosi, vakar supratau kame kampas.  del saltos vasaros pradzios man nedaug ciliuku sunoko, tai sumarinavau ir  zalius. miksa zaliu ir raudonu...

Kažkada viena prancūzė vaišino sūrio terinu. Buvo du sūriai- Gorgonzola ir Stilton. Apvalkalas- juoda rupi duona. Sviestas reikalingas reikiamai konsistencijai suteikti: purumui bei kremiškumui. Kai kurių surių ir aštrių sūrių atveju sviestas švelnina skonį. Minkštų bei vandeningų (varškės) sūrių atveju sviestas prilaiko formą, sukrovus į stiklainį ar traukiant iš jo, įdaras nesusimaišo su aliejumi.
Dėl Red Cherry- maniškiai irgi nepilnai sunoko, bet sukroviau kartu ir žalius, ir raudonus. Neaštrūs žaliukai įgavo stiprumo su laiku. Kartūs buvo tik patys mažiausi žali pipiriukai.

QUOTE(ptashka @ 2016 01 20, 10:29)
...Giedriaus man per astrus ir nepatinka, kad reikia laikyti saldytuve...

Nereikia laikyti šaldytuve. Laisvai nešu į rūsį. Iki šiol turiu vieną stiklainį Red Cherry 2014 nepjaustytų. Puikiausiai laikosi thumbup.gif
Ir dar- pagal Giedrių užpilama šaltu marinatu. Pyliau ir karštu, tada net dangtelis įlinksta. Bet pastebėjau didžiulį skirtumą- jei pili karštu, tai pipiriukai būna minkštesni, bet odelė pasidaro kietesnė ir ji atsiskiria. Pilant šaltu nieko tokio nebūna, pipirai traškūs, kaip iš parduotuvės.
Atsakyti
http://www.peppersee...CFQoCwwodJnQPOg
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2016 01 20, 12:06)
O kokį actą naudojate? 9 proc perku tik virduliui nukalkinti. Visur maiste tik 5 proc.
Tai jau tikrai. Nors užsienyje tokie dalykai nėra prabangos prekė ar koks delikatesas...
Kažkada viena prancūzė vaišino sūrio terinu. Buvo du sūriai- Gorgonzola ir Stilton. Apvalkalas- juoda rupi duona. Sviestas reikalingas reikiamai konsistencijai suteikti: purumui bei kremiškumui. Kai kurių surių ir aštrių sūrių atveju sviestas švelnina skonį. Minkštų bei vandeningų (varškės) sūrių atveju sviestas prilaiko formą, sukrovus į stiklainį ar traukiant iš jo, įdaras nesusimaišo su aliejumi.


vat del to as ir nemaisiau su tuo sviestu. mano manymu ir taip riebu, kai aliejum uzpilta, kad dar sviesto i vidu. susimaistyt gal ir nesusimaiso, bet vis tiek persisunkia ciliukas tuo aliejum... g.gif
Atsakyti
sveiki, labai užsireikė tų Red cherry ir mini belle, gal kas galėtų pasidalinti. Mainais galiu pasiūlyti nebent pomidorų sėklų. unsure.gif
Atsakyti
Vobla, kad neturėtų...Odelė nėra laidi aliejui, nebent tik įdaras nepilnai priglunda prie pipiriuko vidinių sienelių ir tada čiliukas būna it riebi kempinė.
Atsakyti