QUOTE(Paladė @ 2016 01 20, 09:13)
ir dar apie tą Giedriaus receptą. Aš jau žinau, kad Yerenai nebaisus toks kiekis acto, ji kažkaip tokius suvalgo, bet man tai ten atominis acto kiekis.
Yerena, pernai dar kažkokį tavo receptą nusikopinau, tai jau iš karto sumažinau acto, buvo viskas super
O kokį actą naudojate? 9 proc perku tik virduliui nukalkinti. Visur maiste tik 5 proc.
QUOTE(Dusia37 @ 2016 01 20, 09:25)
Rimi yra pirkti ir aštrių ir neaštrių . Kaina truputi kandžiojasi...
Tai jau tikrai. Nors užsienyje tokie dalykai nėra prabangos prekė ar koks delikatesas...
QUOTE(Vobla @ 2016 01 20, 09:47)
...sviesto i suri nemaisau ( po siai dienai nesupratau kam tai, bet gal kas paaiskins

) ir uzpilu aliejumi. taip stovi saldytuve kol susivalgo...
---------------------
gryztu prie
red cerry. rasiau, kad pernai derlius lyg per astrus gavosi, vakar supratau kame kampas. del saltos vasaros pradzios man nedaug ciliuku sunoko, tai sumarinavau ir zalius. miksa zaliu ir raudonu...
Kažkada viena prancūzė vaišino sūrio terinu. Buvo du sūriai- Gorgonzola ir Stilton. Apvalkalas- juoda rupi duona. Sviestas reikalingas reikiamai konsistencijai suteikti: purumui bei kremiškumui. Kai kurių surių ir aštrių sūrių atveju sviestas švelnina skonį. Minkštų bei vandeningų (varškės) sūrių atveju sviestas prilaiko formą, sukrovus į stiklainį ar traukiant iš jo, įdaras nesusimaišo su aliejumi.
Dėl
Red Cherry- maniškiai irgi nepilnai sunoko, bet sukroviau kartu ir žalius, ir raudonus. Neaštrūs žaliukai įgavo stiprumo su laiku. Kartūs buvo tik patys mažiausi žali pipiriukai.
QUOTE(ptashka @ 2016 01 20, 10:29)
...Giedriaus man per astrus ir nepatinka, kad reikia laikyti saldytuve...
Nereikia laikyti šaldytuve. Laisvai nešu į rūsį. Iki šiol turiu vieną stiklainį
Red Cherry 2014 nepjaustytų. Puikiausiai laikosi
Ir dar- pagal Giedrių užpilama šaltu marinatu. Pyliau ir karštu, tada net dangtelis įlinksta. Bet pastebėjau didžiulį skirtumą- jei pili karštu, tai pipiriukai būna minkštesni, bet odelė pasidaro kietesnė ir ji atsiskiria. Pilant šaltu nieko tokio nebūna, pipirai traškūs, kaip iš parduotuvės.