O man po konizacijsos praėjo 6 mėn. Ta pati visų išgirta Vaitkienė žiūrėjo man kolposkopu. Rado kelis plotelius nepilnai užgijusius (bent jau ji taip teigė), o lape pažymėjo, kad tai metaplastinis epitelis. Padarė skystų terpių tyrimą be ŽPV (kol kas...). Informacijos priskaityta be galo be krašto. Mano pačios atvejis netipinis, nedažnas. Jau ir pati nežinau ko tikėtis ir laukti

Sveikos,
Gavau savo tepinelio tyrima. Visiskai netiketai labai blogas - HSIL, ca in situ/CIS. Dar raso, kad galima itarti plitima i liauka ar liaukine displazija. Gal zinot ka tai reiskia?
Darys biopsija. Idomu ar buna taip, kad po biopsijos rezultatas buna geresnis, negu po tepinelio? Kiek pastebejau, tai buna nebent atvirksciai. Juk jeigu tepinelyje yra negerai, tai negali biopsijos metu pagereti. Ka manote?
Nekalbesiu apie baime, nes cia matyt visiems suprantama.
Kas labiausia itartina, kad tepinelis darytas lygiai pries metus jokiu pakitimu nebuvo. Kai per metus gali sitaip pazengti???
Gavau savo tepinelio tyrima. Visiskai netiketai labai blogas - HSIL, ca in situ/CIS. Dar raso, kad galima itarti plitima i liauka ar liaukine displazija. Gal zinot ka tai reiskia?
Darys biopsija. Idomu ar buna taip, kad po biopsijos rezultatas buna geresnis, negu po tepinelio? Kiek pastebejau, tai buna nebent atvirksciai. Juk jeigu tepinelyje yra negerai, tai negali biopsijos metu pagereti. Ka manote?
Kas labiausia itartina, kad tepinelis darytas lygiai pries metus jokiu pakitimu nebuvo. Kai per metus gali sitaip pazengti???
QUOTE(VaidaSa @ 2015 10 13, 19:25)
Sveikos,
Nusiraminkit. Viskas bus gerai.
O kas del tepineliu, man nei vienas paprastas pap tyrimas nieko nerode, ne menkiausio pakitimo, o ju daryti gal 5 buvo. Po konizacijos - cin3 cis. Tas tyrimas tiesiog labai daznai buna netikslus. Paeme tepineli is sveikos vietos ir nieko nerodo.. Man netgi eme biopsija ir tepineli vienu metu ir is ten pan. Ir ka, biopsija cin2, tepinelis - pakitimu nerasta.
Tai va tas ir baisiausia, kad daro tuos tepinelius, o ten pasirodo mazai naudos. Kai pradejau sakyt (o sakiau jau pora metu, kad man teplioja pries menesines), kad nebegaliu apsikest su desimt dienu tepliojimais, tai paeme tepineli atidziau. Ir va, rezultatas. Dabar zinoma, atrodo, kad variantas jau tik pats baisiausias.
Tikrinkites kuo atidziau, jeigu tik galit.
Tikrinkites kuo atidziau, jeigu tik galit.
Laba visom,jus man paaiskinkit kas yra ASC? Man mano gine aiskina kad tai uzdegimas,ar tikrai?
QUOTE(jele25 @ 2015 10 16, 12:22)
Laba visom,jus man paaiskinkit kas yra ASC? Man mano gine aiskina kad tai uzdegimas,ar tikrai?
Dėl uždegimo nebūtų siuntę biopsijai

QUOTE(Kolekcionierė @ 2015 10 16, 19:03)
Bet ji dar pabrauke kad parasyta diagnoze-ASC.uzdegimas.ir pabrauke kad uzdegimas pas mabe ir tiek
QUOTE(jele25 @ 2015 10 16, 19:40)
Bet ji dar pabrauke kad parasyta diagnoze-ASC.uzdegimas.ir pabrauke kad uzdegimas pas mabe ir tiek
Man kmuk irgi sake kad tai uzdegimas. Pirmas tepinels buvo hsil,paskui kartojau tepineli pas onkologe ausros centres. Atsakymas geras,bet del viso ko ejau konsultacijai i kmuk.ten dare biopsija ir rezultatas "uzdegimas" kuri nereikia gydyti.
QUOTE(laiminga pora @ 2015 10 17, 14:24)
Man kmuk irgi sake kad tai uzdegimas. Pirmas tepinels buvo hsil,paskui kartojau tepineli pas onkologe ausros centres. Atsakymas geras,bet del viso ko ejau konsultacijai i kmuk.ten dare biopsija ir rezultatas "uzdegimas" kuri nereikia gydyti.
Man pirmas tepinelis parode ASC, padarius skystoje terpeje tepineli atsakymas ASC-H.po kmuk ziurejimo.atsakymas-kaklelio displazija,auksto laipsnio pakitymai 2-3kvadrate.
uzdegimas gali iskreipti rezultatus, ilga laika vaiksciojau su LSIL, isgydzius uzdegima, LSIL dingo.

QUOTE(Ramce @ 2015 10 17, 21:13)
uzdegimas gali iskreipti rezultatus, ilga laika vaiksciojau su LSIL, isgydzius uzdegima, LSIL dingo. 

Man kai pasake kad uzdegimas,israse kazkokiu zvakuciu,bet jos nepadejo turbut jei parode asc-h

QUOTE(jele25 @ 2015 10 17, 20:31)
Man kai pasake kad uzdegimas,israse kazkokiu zvakuciu,bet jos nepadejo turbut jei parode asc-h 

zvakutes vienos kazin ar padetu, reikia ir antibiotiku geriamu, bet jus laukiates.