Įkraunama...
Įkraunama...

PICOS: jų pagrindai ir viršus

As tai baisiai nemegstu tu batoniniu padu, tai paloti gaminu is miltu, aliejaus, vandens ir druskos, tada tepu kecupu ir dedu kepintus svogunus, o paskui jau ka noriu, iseina nebyrantis bet ir ne guminis, pats tas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Afterglow @ 2008 08 26, 14:19)
As tai baisiai nemegstu tu batoniniu padu, tai paloti gaminu is miltu, aliejaus, vandens ir druskos, tada tepu kecupu ir dedu kepintus svogunus, o paskui jau ka noriu, iseina nebyrantis bet ir ne guminis, pats tas smile.gif

Ir as nemegstu batoniniu,bet paprastos teslos neiseina taip plonai iskocioti,kad nebutu gumine doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Afterglow @ 2008 08 26, 14:19)
As tai baisiai nemegstu tu batoniniu padu, tai paloti gaminu is miltu, aliejaus, vandens ir druskos, tada tepu kecupu ir dedu kepintus svogunus, o paskui jau ka noriu, iseina nebyrantis bet ir ne guminis, pats tas smile.gif



Tai is malsenos teslos padas nesigauna guminis tikrai. Liuksiskas tiesiog.
Atsakyti
sutinku, ir as malsenos misini naudoju, iskocioju paploti, istepu aliejum ir pomidoru padazu, o tam, kad pica nebutu sausa negailiu pomidoru, o jei daug turiupomidoru, tai isvis tyre is jus darau. manau drauge apkepina svogunus su grietine ir trupuciu vandens, tada uzpila ant picos irgi labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2008 08 26, 15:33)
Ir as nemegstu batoniniu,bet paprastos teslos neiseina taip plonai iskocioti,kad nebutu gumine  doh.gif

iseina iseina mirksiukas.gif reikia kociojant gausiai barstyti miltais, apversti, kocioti ir vel barstyti. tad ji buna plonyte kaip popierius, bet persikelia i skarda labai lengvai. pabandyk cool.gif as picerijoj dirbau, tai maciau, kad taip daro o pica buna dieviskai skani su tokiu plonu paduku- traski kaip sausainiukas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 08 26, 21:44)
iseina iseina  mirksiukas.gif  reikia kociojant gausiai barstyti miltais, apversti, kocioti ir vel barstyti. tad ji buna plonyte kaip popierius, bet persikelia i skarda labai lengvai. pabandyk  cool.gif  as picerijoj dirbau, tai maciau, kad taip daro o pica buna dieviskai skani su tokiu plonu paduku- traski kaip sausainiukas  thumbup.gif

Pabandysiu dar karta,man tos plonytes pacios skaniausios tongue.gif
Atsakyti
o mes megstam tas batonines biggrin.gif ir isvis kai su vyru daromes picas, tai prisikraunam visko diiiiideli kalna biggrin.gif dazniausiai musu picos virsus buna toks : keciupas, majonezas, desreles, agurkai, pomidorai, porai, pievagrybiai, picos prieskoniai ir daaaug surio blush2.gif
pada dazniausiai perkam parduotuvini, bet va pries pora dienu nusipirkau malsenos miltus picom, tai ryt bandysiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 26, 14:24)
Nieks man nepatare kas butu jei i malsenos misini pilciau pieno, o ne vandens, tai pati siandien isbandziau smile.gif bet pyliau puse vandens, puse pieno, tai gavosi minsktas padas, bent jau kol silta pica tai minkstas padas. Manau kita kart visiskai piena pilsiu. Dejau farsa, ir dar papildomai pievagrybiu, na ir visi kiti priedai, tai nieko, bet nesijaucia tu pievagrybiu. Gal reiks kita kart su pievagrybiais vien daryt. Stai kaip atrodo pasiruosimas kepimui:

user posted image

O cia puse iskepusios smile.gif

user posted image

Dejau si kart raudoneliu, ir prieksoniu picai, fantastiska skoni jie prideda  thumbup.gif
Papildyta:
Kas tie karnisonai, ir ju pardese buna pirkt?



Karnišonai- maži agurkėliai acto marinate,tikrai turėtum visur rasti.
Atsakyti
QUOTE(Cilmi @ 2008 09 04, 14:51)
Karnišonai- maži agurkėliai acto marinate,tikrai turėtum visur rasti.



Aisku, supratau smile.gif
Atsakyti
Atrodo labai skaniai bigsmile.gif net užsimaniau vakare po darbo picos išsikepti, bet teks pasitenkinti adžikos darymu ir agurkų marinavimu rolleyes.gif
O aš tai nemėgstu labai tų batoninių papločių schmoll.gif fui fui fui todėl jei darau picą, tai tik iš savo pačios kepto paplotėlio, kurį tikrai paprasta pasigaminti, nereikia laukti kol pakils tešla ir skonis labai geras thumbup.gif : Jei kas susigundys, štai receptukas mirksiukas.gif :

100 g varškės
1 kiaušinis
6 valgomi šaukštai su kaupu miltų (jei tešla vis kimba po šešių šaukštų miltų, galima ir daugiau įdėti)
1 arbatinis nepilnas šaukštelis sodos

Varškę gerai išmaišau su kiaušiniu. Sudedu miltus (prieš dedant miltus, į juos įmaišau ir sodą) ir minkau tešlą, kol maždaug nebekimba prie ranku, bet reikia stengtis, kad tešla kuo puresnė ir minkštesnė gautųsi, kad nebūtų kieta (nepadauginti miltų). Netgi sakyčiau reiktų pradėti kočioti tuomet, kai tešla dar kimbanti, o kočiojant barstyti miltus. Tuomet ir nesigauna padas guminis rolleyes.gif Keletą kartų pabandžius greit įsikertama sistema, kokia ta tešla turi būti mirksiukas.gif
Tada į riebalais išteptą skardą dedu iškočiotą pagrindą. Ant pagrindo užtepu majonezo ir pomidorų padažo (proporcijos 1x1) tuomet dedu viršų. Manau čia jau kiekviena šeimininkė pagal skonį pasirenka ax.gif
Picą kepu orkaitėje apie 20-25 min 200 laipsnių temperatūroje. Likus kelioms minutėms iki iškepimo, užbarstau sutarkuotą sūrį ir picos prieskonių.
Picikės gaunasi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ir kas tik be ragavo visi sakė, kad labai skanu blush2.gif Pirmą kartą kepant picą su pačios darytu pagrindu tai truputį katastrofa gavosi doh.gif bet kuo toliau tuo vis skanesnės išeina blush2.gif

O kam dar įdomu, galiu parašyti ir viršų kokį darau ax.gif :

1 variantas:
pakepinu šiaudeliais plonais supjaustytą daktarišką dešrą iki apskrudimo.
pakepinu kokias tris galvas grežinėliais supjaustytų svogūnų.
Dešrą ir svogūnus sumaišau ir uždedu ant paplotėlio.
Tada ant viršaus uždedu grežinėliais supjaustytus pomidorus ir ant pomidorų užbarstau vegetos, kad neištižtų. Ir šaunu į orkaitę rolleyes.gif

2 variantas:
pakepinu faršą su prieskoniais (česnakas, pipiriukai, maltos mėsos prieskoniais).
Dedu ant picos pagrindo visą pakepintą faršą, o ant faršo grežinėliais pjaustytus marinuotus agurkėlius. Ir šaunu į orkaitę rolleyes.gif

Bet turbūt visos šeimininkės sutiks, kad čia su tuo picos viršumi galima eksperimentuoti į valias kiek tik norisi ir dėti viską viską, kas patinka. Kartais net tokie ingredientai, kurie atrodo visiška nesamonė, pasirodo labai tinkantys 4u.gif

Skanaus ax.gif


Atsakyti
As siandien kepiau tokia pica:
Padas is Malsenos misinio. O virsus-pomidoru padazu istepliojau pada, tada suris, pievagrybiai, daktariska desra smulkiai supjaustyta, pakepinti svogunai ir visokie prieskoniai. Ale kazko truko, gal kokio pomidoro? g.gif Ir dariausi padaza majonezas, pomidoru padazas, cesnakas ir prieskoniai picos.
Atsakyti
o as va tokia dariau: padas ir misinio. Tada padazas is meksikietiskos salsos ir pomidoru piure. Istepiau pada su padazu, tada uzbarsciau mozarella daug, tada salami, svogunai, paprika ir marinuotu artisoku serdys. Tada ant virsaus dar truputeli surio (labai ji megstam biggrin.gif ), kapareliu ir jalapeno pipiru. Astri ir labai skani pica gavosi thumbup.gif
Atsakyti