Įkraunama...
Įkraunama...

Vasariniai mamų pokalbiai

QUOTE(Rudde @ 2015 06 19, 15:42)
Užsirašėm pačioj darbo pradžioj, tai vaizdas buvo toks, kad vienu metu ateina gal 5 kirpėjos, pasiima penkis vaikus, visi vaikai sulipa į mašinytes ir visus kerpa. Iš pradžių mano vaikas viską darė su visais vaikais iš inercijos matyt, o kai pradėjo kirpti pasimetęs jautėsi, bet kai kiti vaikai vairavo mašinas, tai negi čia rėksi biggrin.gif

Kitas klausimas - kojų nagai  doh.gif  Rankų duoda be problemų, o kojų leidžia kirpti tik nykščius  doh.gif 

pas mus toks variantas nesueis, nes nemėgdžioja... ir galvoju, kad veltui šian vešiu pažiūrėt, kaip tėtį kerpa..

oi, pas mus su kojomis tas pats, tik prilieti, iškart traukias, rėkia, bet eina įkalbėti, sėdi/guli rėkia, bet duodasi kirpti doh.gif
Atsakyti
ačiū už sveikinimus wub.gif smagu labai ir mum, jau ir tų dujų vis mažiau bus, nes dar nusipirkau simplexo.
QUOTE(burbuliacija @ 2015 06 19, 11:03)
o mum siandien 2 sav  ax.gif  biggrin.gif

Jus irgi sveikinam su 2 savaitėm 4u.gif
ale kaip mes čia visos penktadieniais mmm susirgę, kai nėštumas skaičiavosi, ir dabar pasigimdę tą pačią savaitės dieną hihihi.gif

QUOTE(Wiliux @ 2015 06 19, 11:06)
Tino su trim mėnesiais! Labai vaikai paūgėja suėjus šiam gimtadieniui, tuoj ir vartytis pradės!
Tai jis vakar buvo parverstas ant šono ir vaikė stumdydama gerai pasivaikščiojo po kambarį. Pirmą kartą  wub.gif Tai mes abu su MB lengvai pakvaišę buvom - puolėm filmuoti, kad grindis braižo dzin buvo biggrin.gif šiandien apžiūrėjau parketlentes - na ne kas, ne kas biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

klausykit, turiu kvailų klausimų dėl darželių, nes nu niekad nereikėjo gyvenime, o kauniečių su mažais vaikais nebelabai pažįstu. kokia tvarka reikia rašytis į darželius? bandžiau pažiūrėt, bet reikia vaiko ID. kas tas yr? ir kur juos dalina? g.gif o kuo skiriasi lopšelis-darželis nuo darželio? kas čia per savaitiniai darželiai? ir kokia pirmenybė kam būna į tuos darželius patekti, o kas nepatenka? žiū, kai nesam socialiai remtini, tai turbūt nešviečia g.gif gal kas galėtumėt apšviesti ?
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 06 19, 19:53)
o kuo skiriasi lopšelis-darželis nuo darželio? kas čia per savaitiniai darželiai? ir kokia pirmenybė kam būna į tuos darželius patekti, o kas nepatenka? žiū, kai nesam socialiai remtini, tai turbūt nešviečia  g.gif gal kas galėtumėt apšviesti ?

Lopšelis yra grupe iki 3 metu, vyresni yra darželinukai.
Jus pirmenybe turėtumėt turėt, nes du vaikuciai smile.gif o kokia yra Kaune tvarka rasytis į darželi, nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 06 19, 19:53)

klausykit, turiu kvailų klausimų dėl darželių, nes nu niekad nereikėjo gyvenime, o kauniečių su mažais vaikais nebelabai pažįstu. kokia tvarka reikia rašytis į darželius? bandžiau pažiūrėt, bet reikia vaiko ID. kas tas yr? ir kur juos dalina?  g.gif o kuo skiriasi lopšelis-darželis nuo darželio? kas čia per savaitiniai darželiai? ir kokia pirmenybė kam būna į tuos darželius patekti, o kas nepatenka? žiū, kai nesam socialiai remtini, tai turbūt nešviečia  g.gif gal kas galėtumėt apšviesti ?

Tino, nueini i 2 patinkancius darzelius ir ten uzpildai prasymus. Ten isduos vaiko ID, su kuriuo galesi stebeti savo vaiko patekimo i darzeli eile internetu. Paskui, kai sueis 2 metukai nuspresit i kuri norit eiti, ar kuriame yra vietu. :)Kuriam rajone gyveni? Jei Dainavos, tai neturetu buti problemu, nes kiek skaiciavau tam rajone yra apie 18-20.
Atsakyti
QUOTE(Ingbri @ 2015 06 19, 20:42)
Tino, nueini i 2 patinkancius darzelius ir ten uzpildai prasymus. Ten isduos vaiko ID, su kuriuo galesi stebeti savo vaiko patekimo i darzeli eile internetu. Paskui, kai sueis 2 metukai nuspresit i kuri norit eiti, ar kuriame yra vietu. :)Kuriam rajone gyveni? Jei Dainavos, tai neturetu buti problemu, nes kiek skaiciavau tam rajone yra apie 18-20.

labai ačiū už atsakymus.
o jei aš nežinau, nuo kada leisiu vaikus į darželį ar lopšelį, tai negaliu rinktis ir lopšelio, ir darželio? 2 metus tai tikrai pati žiūrėsiu, bet paskui viskas priklausys nuo močiučių sveikatos. tai gali tekt tiesiai į darželį leist.
aš Eigulių rajone, prie Vitebsko,, tai tų darželių čia ant kiekvieno kampo. net nežinau, kuris geresnis. vienas vilioja labiausiai, nes yra iškart po mano langais, net vaikus matyčiau pro langą. gal ką girdėjot apie tą, kur yra "Pastogė"? žinoma, čia reiktų man eit į kitą temą SM, bet nu gal ką daugiau žinot už mane, ten baisiai daug skaitymo būtų.
Atsakyti
Tino, mes jau i viena uzrasem, dabar mastau koki prie namu arciau dar pasirinkti. Tiesiog nueini su gimimo liudijimais ir gyvenamosios vietos deklaracija i darzeli ir parasai prasyma. Gali rinktis du darzelius. O laika turi pati pasirinkt nuo kada nori. Nemanau kad galima ir i lopseli ir i darzeli atskirai. Mums durnai gaunas, nes lopsiukas tik nuo rugsejo, o du metai sueis birzeli tai nezinau ka iki rudens daryt reiks.
Atsakyti
QUOTE(Vega56 @ 2015 06 19, 23:54)
Mums durnai gaunas, nes lopsiukas tik nuo rugsejo, o du metai sueis birzeli tai nezinau ka iki rudens daryt reiks.

tai gal galėsi porai mėnesių pratęsti VPA?
Atsakyti
QUOTE(Mergyte_82 @ 2015 06 19, 08:20)
Labas rytas, mamytes  4u.gif
Retai kada terasau, bet gana daznai paskaitau ir orientuojuosi situacijoje smile.gif

Rasau del savo mazosios, galbut kazkam buvo nors kazkiek panasiai kaip mums... Nuo mazens auga mergyte kaip mergyte, nei per daug lepinom (na, gal kazkiek kaip mazesne ir dar plius mergyte  smile.gif ). Bet nuo dabar gal nuo Naujuju metu prasidejo isterijos namie. Nei geruoju, nei piktuoju nebesusitvarkom. Nakti prabunda 1 karta ir pradeda dauzytis kojomis, verkti, vis saukia ,,nenoriu'' ir tiesiogine ta zodzio prasme rekia. Siryt nubudo 5 ryte, net kukcioja, kunas isitempes, kumstukai suspausti,galvyte vis atlosia atgal, as vos ja islaikau, o jei paguldom ant kilimo, tai voliojasi, rekia... Sunku net aprasyti visa situacija. Net prekybos centre pries keleta dienu kazkas jai nepatiko, kazko neleidom imti, tai krito ant zemes, nusimove batus, svaide juos i viena ir i kita puse. Net pries aplinkinius zmones geda...  unsure.gif Kai buvo mazesne, vezem ir pas neurologus keleta kartu, dare galvytes echo, ziurejo raida, tai viskas kaip ir ok buvo.
Beje, darzelyje sake labai gera mergyte, jokiu kaprizu nera, bet namie, tai veje vaje...
Net nebezinom, ka ir bedaryti  unsure.gif Siaip ir musu pediatrei sakiau, sako gali buti dabar tokia 2-3 m amziaus krize, + darzeli pradejo neseniai lankyti (bet ir iki darzelio buvo tas pats). Gal kokios Sedalios sirupelio jai suduoti vis? Nebezinau... Baisu, kad kazko rimciau nebutu ar kad kokie traukuliai neprasidetu.
O su vyresneliu viskas puikiai, didelis, protingas vaikas jau. Tiesa, niekada tokiu dalyku su juo nera uve, na paverkia, pazirzia, bet kad iki tokio lygio  schmoll.gif
Aciu  4u.gif

Sveikutes 4u.gif
Mergyte 82 man cia labiau panašu i sveikatos sutrikimą , nei i isterija, nors neatmeskite ir jos. Kaip ir Natalija rase, viska atidžiai sekit ir rašykit. KMUK ar Santariskese atlikite smegenų aktyvumo tyrimą ( cia taip liaudiškai pavadinau). Manau po jo turėtu paaiškėti .
O mes išvykstame i kaimą savaitelei thumbup.gif Gero savaitgalio visoms ir visiems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 06 19, 10:31)
pas mus jau refleksas keičiant pampersus drabužėlius atraitot iki pat vos ne pažastų, kad nesušlaptų; po užpakaliu tą neperšlampamą paklotėlį patiesiam. su mergytėm gerai, o su berniuku puskė minėjo, kad čia problema su tais fontanais. tad tuo atžvilgiu aš džiaugiuosi  thumbup.gif  mūsų viena buvo įpratus pasisiot tada, kai nuneši plaut užpakalio po kranu, tai irgi faina būdavo. bet žinoma visko pasitaiko ir prieš ir po prausimą.  doh.gif

o paskui šioks toks "balius" - 3 mėnesiai. valiooo  clap.gif  assa.gif

Su trimis mėnesiais, vajėzau, rimtai kaip greit jie pralėkė bigsmile.gif

Aj, va dėl prausimo. Gal ir kvailas klausimas, bet šiuo metu jis man rūpi. Kai vakarais tepliojam aliejuku savo mažiukus, tarp mergaitės lytinių lupyčių matau tokių baltų išskyrų sankaupėlių. Ar jos nevalomos tokiems mazgiams? Vaikių dar vonelėse neplauna, o gydytojos vizitacijos metu vis pamirštu paklausti. Ot mamka doh.gif

QUOTE(Wiliux @ 2015 06 19, 11:06)
Bet šį kartą matyt raida, nes jau daug ilgiau išstovi nesilaikydama ir pradėjo vaikščioti laikydamasi. Turi karutį- stumduką iš Ikea. Tai jis vakar buvo parverstas ant šono ir vaikė stumdydama gerai pasivaikščiojo po kambarį. Pirmą kartą  wub.gif Tai mes abu su MB lengvai pakvaišę buvom - puolėm filmuoti, kad grindis braižo dzin buvo biggrin.gif šiandien apžiūrėjau parketlentes - na ne kas, ne kas biggrin.gif

Oj kaip fainai nuskambėjo biggrin.gif bus tų parketlnečių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2015 06 20, 12:32)
Su trimis mėnesiais, vajėzau, rimtai kaip greit jie pralėkė  bigsmile.gif

Aj, va dėl prausimo. Gal ir kvailas klausimas, bet šiuo metu jis man rūpi. Kai vakarais tepliojam aliejuku savo mažiukus, tarp mergaitės lytinių lupyčių matau tokių baltų išskyrų sankaupėlių. Ar jos nevalomos tokiems mazgiams? Vaikių dar vonelėse neplauna, o gydytojos vizitacijos metu vis pamirštu paklausti. Ot mamka 

Mums Vilniaus gimdymo namuose liepė neliesti ir svarbiausia nelįsti į vidų.
Aš klausimus ir dabar dar ant popieriuko rašausi...smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudde @ 2015 06 19, 15:42)
  Pakabinome jo kambaryje ant sienos didelį popieriaus lapą ir kiekvieną dieną atsigulus į lovą piešdavom linksmą arba liūdną veiduką. Linksmas reikšdavo, kad per dieną jis buvo geras ir kiškiai naktį atneš dovaną po pagalve. Liūdnas - kiškiai neateis.

Reikia isidemeti tavo ideja thumbup.gif O nuo kokio amziaus piesdavot veidukus?
QUOTE(zuzla @ 2015 06 19, 15:53)
pas mus toks variantas nesueis, nes nemėgdžioja... ir galvoju, kad veltui šian vešiu pažiūrėt, kaip tėtį kerpa..

Kaip kirpykloj pradejo? Gal buvo naudinga?

Na nagus maniske kazkaip noriai kerpasi, pasakom visu vardus, apziurim koks grazus pirstukas lieka, patinka jai visai, bet galvoju, kad gal ir negalima man rasyti, nes iskart pasikeis. Vakar parasiau, kad dar neatejo oziai, tai siandien jau viena raunda apturejom ka tik doh.gif Ir grynus ozius, dar su dideliais ragais. Mes su vyru norejom pavalgyti, o ji galejo valgyti, galejo ne, o po to gerti pienuka ir eiti pietu miegelio. Tai uzsiklyke, nes norejo cia ir dabar pieno. Ir trepsejo, reikalavo ir is manes ir is vyro, reke "ne ne" nors sakiau, kad tik palauk, galesi tu nevalgyt. O jau reke, reke is pradziu su asarom, paskui jau nebe ir taip kol pati pavargo. Tada jau atsisedo man ant keliu ir net valgyt sugalvojo. Tai kazkaip uzskaitau, kad si karta mes atsilaikem? Na bet sunku nereaguoti tai tikrai, o i jokias kalbas nesileidzia, atrodo, kad dar labiau rekia kai ka sakai doh.gif Nejaugi ir pas mus jau prasideda!? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vega56 @ 2015 06 19, 23:54)
Tino, mes jau i viena uzrasem, dabar mastau koki prie namu arciau dar pasirinkti. Tiesiog nueini su gimimo liudijimais ir gyvenamosios vietos deklaracija i darzeli ir parasai prasyma. Gali rinktis du darzelius. O laika turi pati pasirinkt nuo kada nori. Nemanau kad galima ir i lopseli ir i darzeli atskirai. Mums durnai gaunas, nes lopsiukas tik nuo rugsejo, o du metai sueis birzeli tai nezinau ka iki rudens daryt reiks.

nu tai maniškės irgi kovą gimę, tai pavasaris ir vasara toks geras metų laikas, kad nenorėsiu niekur aš jų leist, o ir problema su grupėm bus ta pati. jaučiu, paatostogausiu aš dar ilgiau, bent jau vienam darbe. vajėtau, kaip aš dar į darbą nenoriu doh.gif biggrin.gif įdomu, ar užsimanysiu per kelis metus. g.gif

QUOTE(Piktukė @ 2015 06 20, 12:32)
Su trimis mėnesiais, vajėzau, rimtai kaip greit jie pralėkė  bigsmile.gif

Aj, va dėl prausimo. Gal ir kvailas klausimas, bet šiuo metu jis man rūpi. Kai vakarais tepliojam aliejuku savo mažiukus, tarp mergaitės lytinių lupyčių matau tokių baltų išskyrų sankaupėlių. Ar jos nevalomos tokiems mazgiams? Vaikių dar vonelėse neplauna, o gydytojos vizitacijos metu vis pamirštu paklausti. Ot mamka  doh.gif

ačiū biggrin.gif
o mum klinikose daktarė sakė ne per dažnai pavalyti tuos susikaupiančius baltumus su vata, ir tiek.
Piktuke, o taviškiai jau patys valgo ar per zondą maitinami, dar inkubatoriuose, ar aju pati rūpiniesi? papasakok daugiau, juk ir aš tą patį perėjau viską - 1,7 ir 2,2 kg gimė maniškės, tai kai pažiūriu nuotraukas, labia mažiukės atrodo biggrin.gif ir jau visai kitokios. bet gerai, kad dabar medicina sugeba užaugint iš tokių mažų ir dar mažesnių. thumbup.gif

o ausis kaip nors valot mažiukam vaikams? kažkur buvo parašyta nieko ten nekišti, bet nu kad jau matosi nešvarumų... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tino: 20 birželio 2015 - 14:53