Įkraunama...
Įkraunama...

Vasariniai mamų pokalbiai

QUOTE(egk @ 2015 07 02, 15:06)
wiliux, ar cia jau blogai? Paziurejau maniske 10 men svere 9 kg, o ugis buvo 73 cm. Galvyte irgi prakaitavo, bet viskas gerai. O del vezimo dar kolkas nepergyvenk, dar gali labai viskas apsisukti. As praejusia vasara jau irgi galvojau, kad reiks atsisveikint su pasivazinejimais, bet va naudojam dar ir dabar. Atsimenu pernai kaiptik atostogavom, o ta lipa is vezimo nors tu ka! As stumu vezima, o vyras ja nesa, na nors yra kur daiktai susidet doh.gif Tikrai galvojau nebesedes jau niekad, nes namie duodavau kruti ir tik tada i vezima miegot, bet va jau rudeni sedejo kuo geriausiai.

Aciu egk, vis randi man paguodos zodziu smile.gif Pediatre nedaro problemos del svorio, nelabai dabar jau ir as darau. Svarbu ugis auga, tai gal atmaitinsim kada nors smile.gif
Toks mielas metas dabar, auginam radijuka wub.gif Nenutrukstami monologai ka bedarytu smile.gif Bet samoningai dar nieko nesako.
Atsakyti
sveikos,
QUOTE(burbuliacija @ 2015 07 01, 20:17)
Tino suprantu tave, bet kokia rutina tikrai isvargina ir pabosta, o cia dar ir fiziskai atimanti jegas rutina, ir tas neturejimas laiko sau, negalejimas nieko suplanuoti- tikrai nelengvas dalykas ir psichologiskai. Na bet pasikartosiu- tai juk laikina, ir praeis greitai, pacios nepastebesim. O asaros turbut tikrai vis dar del hormonu 4u.gif  Be to jei turi tiek nemazai tos pagalbos, tai naudokis ja. Toks vaizdas kad kaip ir noretum tai padaryti, bet ir bijai kazko, nes rasai kad jei turetum laiko sau, nezinotum ka su juo daryt. Turbut bijai nes save kazkur esi itikinus kad siuo metu turi uzsiimti tik vaikais, bet isties pabandyk siek tiek atsipalaiduot ir tiesiog priprasti prie minties, kad kol pvz vaikuciais uzsiema kazkas kitas, ramiai gali kazka nuveikti SAU  mirksiukas.gif  4u.gif

O medaliu tai as kazkaip nenoriu,

jau pagelbėjo - kartu pavažinėjom su vyru su reikalais po miestą, tai pasidairiau - įdomu buvo lotuliukas.gif ir smagiau. svečių savaitgalį laukiam net kelių kompanijų. žiūrės mažiukes mūsų ax.gif tai visko reikia ant stalo padėt.

aš čia apie tuos medalius tik vaizdžiai rolleyes.gif o pagalba aš labai naudojuos, mama dažnai ateina. kiti seneliai vos ne kasdien pavežioja, o aš į parka einu prie balos pasidegint, paskaityt, pasnaust.

QUOTE(Afrodite69 @ 2015 07 02, 00:10)
Tino,va galva ir man be proto svaigsta,ne tik iki vemimo,bet taip kad koja bijau paet nes man viskas banguoja atrodo,ir kartais taaip uztemsta akyse.Is pradziu maniau kad nuo zemo hemoglobino,jis pakilo vistiek blogai,paskui kad del to kad kraujas tirstas ir sita susitvarkiau vistiek tas pats.Zodziu,paskui priejau isvados kad tiesiog po gimdymo daabr dar viskas issiderine yra ir reikia islaukt.Stiprybes tau ir sveikatos.

suprantu, kokia čia problema. man turbūt nuo streso su tuo pientraukiu prieš savaitę prasidėjo galvos svaigimas, kad prabudau vieną dieną ir jaučiuosi kaip valtelėj besisupanti verysad.gif o gi vakar man pientraukis vėl strigo. nežinau nuo ko g.gif paploviau labiau membraną... vėl sunkiai traukė. tai per naktį vieną (.) traukia pientraukis kokias 30min, kitą (.) pati su rankom melžiu. neblogai gavosi, bet mankšta rankom nebloga. tfui, jei taip prie 32 temperatūros. bet ryte kažką vyras darė ir vėl gerai traukia. džiaugiuosi be proto. nu bet užknisa kiekvieną kartą patirt nerimą, žiūrėt ar gerai trauks šį kartą. užtai ir stresas, galvos svaigimas. dabar plaudama pientraukį net nebeardau biggrin.gif nu nelabai smagu. bet rankom neblogai gavosi man - daug ištraukiau hihihi.gif
bet bliamba, man kraujo tai nieks netikrina, kažin koks mano hemoglobinas, nes į žmogų tai aš nelabai panaši g.gif užsisakiau vistik vitaminų.

QUOTE(Wiliux @ 2015 07 02, 11:08)
Natalija mes po TA siandien. Svoris 8,1 kg, ugis 74,5.

thumbup.gif su gerais rezultatais. bet žiūriu, jau svoris ir sustoja augt, jei 3 mėnesių 6kg sveria, o gerokai didesni vos keliais kg daugiau g.gif

QUOTE(Mika... @ 2015 07 02, 14:34)
Tino, depresija to nepavadinciau ( tikros depresijos pozymiai yra nebenoras gyventi, noras atsisakyti vaiku ir pan negeros mintys). Kaip ir kitos mamos sako, turbut rutina ir pervargimas. Panasiu jausmu visos esam isgyvene. Mano receptas- iseiti bent trumpam is namu be vaiku. Vienai ar su vyru. Iseik bet kur, kur patinka, nors valandai- knygynas, parduotuve, kavine. Grizus pamatysi, kad i viska kitomis akimis ziuri mirksiukas.gif

ne, tikroji depresija man negresia, bet tik taip pavadinau.

o pas mus buvo košmariška naktelė: mažės nemiegojo, tampėsi, bet kokia poza netinka, verkia keistai, ir pan. iki 2 val. niekaip neužmigdėm, o ir paskui dejuodama miegojo viena, pieno vos pusę suvalgo, tamposi... baisu žiūrėt. tai visa laimė, kad vyras suvedė į tai, kad taip gali būt nuo geležies. keletą dienų, kai nedavėm geležies, buvo ramiausios naktys, dienos, dabar po kraujo tyrimo vėl pradėjom duot ir didint dozes, tai ir prasidėjo cirkai. šiandien vėl nedavėm, žiūrėsim. tas hemoferas baisiai šlykštus vistik. reiks skambint daktarei, kad kažką kitką reikia gert. dabar galvoju, tai ir visi "diegliai" irgi gali būt nuo geležies sudirgintas skrandis. negi nėr padoresnių preparatų g.gif kam tokius kūdikėlius kankint. na, žodžiu, pamatysim rytoj, ar pasitvitins mūsų spėjimai.

p.s. o mano savijauta, kaip ir sakiau, kuo mažiau miegojau, tuo geresnė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tino: 02 liepos 2015 - 18:58
TINO, as kiek skaiciau tai ypac nekokie tie atsiliepimai apie Hemofer,na ta kur jus geriate. O kad gelezis itakoja galiu ir as patvirtinti.Musu feritinas zemas del to krito hemoglobinas ir visi kiti rodikliai,tai israse Technofer bambini.Doze atrodo nedidele,bet iki tol vaikas buvo auksinis-pietu miegojo ir nakti ilgiausia,o dabar neramus ir pilvuka jam puciai ri paverkia,zodziu atrodo ratas is naujo uzsisuko.Taip kad manau kad gelezis tikrai itakoja pilvukui ir vaikuciu ramumui mirksiukas.gif Stiprybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 07 02, 18:57)

o pas mus buvo košmariška naktelė: mažės nemiegojo, tampėsi, bet kokia poza netinka, verkia keistai, ir pan. iki 2 val. niekaip neužmigdėm, o ir paskui dejuodama miegojo viena, pieno vos pusę suvalgo, tamposi... baisu žiūrėt. tai visa laimė, kad vyras suvedė į tai, kad taip gali būt nuo geležies. keletą dienų, kai nedavėm geležies, buvo ramiausios naktys, dienos, dabar po kraujo tyrimo vėl pradėjom duot ir didint dozes, tai ir prasidėjo cirkai. šiandien vėl nedavėm, žiūrėsim. tas hemoferas baisiai šlykštus vistik. reiks skambint daktarei, kad kažką kitką reikia gert. dabar galvoju, tai ir visi "diegliai" irgi gali būt nuo geležies sudirgintas skrandis. negi nėr padoresnių preparatų  g.gif kam tokius kūdikėlius kankint. na, žodžiu, pamatysim rytoj, ar pasitvitins mūsų spėjimai.

As ir manau kad gelezis tikrai itakoja vaiku skrandzius, todel ir klausiau kaip tau sekas su ja. Juk ir suaugusiam gelezis skrandzius gali sudirgint ir visa virskinima, tai ka jau kalbet apie maziukus.
Parasyk kaip exsperimentas pavyks sianakt 4u.gif
Atsakyti
Tino, o kada Taviskems dare issamu krauja? Nes maniskiui sikart neeme dar nieko nezinau kokie jo rodikliai.. Savo irgi neziurejau gelezies, bet vitaminus irgi atsisiunciau, ir man bus naudos, ir laktacjjai raso, kad padeda.
Atsakyti
Labas rytas mamos 4u.gif

Jungsiuos po biski ir as prie Jusu, rytoj mano berniukam dvynukam jau 5 savaites, bet esam ankstukai, gimem 25 savaiciu, tai dar ligoninej augam wub.gif wub.gif

Turiu klausima ne i tema, kur foto laikot vaiku? Kazkiek pasidarysiu ant popieriaus, o visa kita kur? Baisoka kompe laikyt, kad nedingtu viena grazia diena.

Atsakyti
QUOTE(Pacifica @ 2015 07 03, 08:07)
Labas rytas  mamos 4u.gif

Jungsiuos po biski ir as prie Jusu, rytoj mano berniukam dvynukam jau 5 savaites, bet esam ankstukai, gimem 25 savaiciu, tai dar ligoninej augam  wub.gif  wub.gif

Turiu klausima ne i tema, kur foto laikot vaiku? Kazkiek pasidarysiu ant popieriaus, o visa kita kur? Baisoka kompe laikyt, kad nedingtu viena grazia diena.

Sveikutes 4u.gif
Sveika prisijungusi Pacifica thumbup.gif Aukite ir stiprekit mirksiukas.gif Mes foto irgi vienas darysim ant popieriaus nes klijuosim i knyga,i foto albuma,o visas kitas tiesiog zadam perasyti i kelis kompaktus. mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Edena,siaip kai vaikutis gimsta jam ligoninej paiima kraujo tyrimus ir buna parasytas hemoglobinas,leukocitai ir t.t. Mums sake,kad maziukus siuncia apie 3-5 menesi daryt kraujo tyrimus,nes tada prasideda fiziologine mazakraujyste,kai jie tas atsargas kurias sukaupia is mamos isnaudoja ir jiems nukrenta buna hemoglobinas ir tada jau isijungia pas juos visa ta sistema ir jau aptys toliau jie kaupia tas atsargas.
As prasiau kai Eldariukui buvo 2 men,kad mums padaryt kraujo tyrima.O prasiau del to kad nestuke turejau stipria mazakraujyste ir turiu geno mutacija,kuria galejo periimt ir jis ir man buvo svarbu koks jos hemoglobinas,tad isprasiau pati.Kai jis buvo zemas,po kiek laiko mes patys darem jau bendra kraujo tyrima,vit.D,vitB12,feritina,gelezi ir foline,kad zinot butent del ko pas ji zemas hemoglobinas,hemokritas ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
Pacifica sveika prisijungus! Mes nuotraukas laikome isoriniuose harduose, mano vyras taip pat labai pergyvena, kad neliks nuotrauku, jo manymu taip saugiausia. Is telefonu ir tabo dar ir google cloud saugo
Atsakyti
As pacias mieliausias pasidarau foto.
Atsakyti
Labas rytas  mamos 4u.gif

sveika prisijungus smile.gif

mes kažkiek laiko kaupiame kompe, vėliau perrašome į išorinį diską, kažką ir kompaktuose turime.
Atsakyti
D.C. šian nevedžiau į darželį, temperatūra 37,6 g.gif kol laukėme mamos, nuvažiavome į polikliniką, mūsų gyd. atostogauja, o pavaduojanti net kraujo nepaėmė, sako nei slogos, nei kosulio, nei vemia, nei viduriuoja, vos vos gerklė paraudus, šypsosi, geria, valgo.. stebėkit.. stebiu.. kas čia gali būti mastau.gif
Atsakyti
Sveikos,
nagi eksperimentas pavyko thumbup.gif miegojom du kartus po 3 val. ir plius 2val. vaikučiai geri, be jokių nepagrįstų verksmų. taip kad nutraukiu tą nelaimingą hemoferą, einu skambint gydytojai, žiūrėsiu ką patars, o jei ką ir pasavivaliausiu. pati pradėsiu gert ir valgyt geležį.
QUOTE(Afrodite69 @ 2015 07 02, 21:52)
TINO, as kiek skaiciau tai ypac nekokie tie atsiliepimai apie Hemofer,na ta kur jus geriate. O kad gelezis itakoja galiu ir as patvirtinti.Musu feritinas zemas del to krito hemoglobinas ir visi kiti rodikliai,tai israse Technofer bambini.Doze atrodo nedidele,bet iki tol vaikas buvo auksinis-pietu miegojo ir nakti ilgiausia,o dabar neramus ir pilvuka jam puciai ri paverkia,zodziu atrodo ratas is naujo uzsisuko.Taip kad manau kad gelezis tikrai itakoja pilvukui ir vaikuciu ramumui mirksiukas.gif Stiprybes 4u.gif

Tai nuo technofero irgi blogiau pasidarė?

QUOTE(burbuliacija @ 2015 07 02, 22:50)
As ir manau kad gelezis tikrai itakoja vaiku skrandzius, todel ir klausiau kaip tau sekas su ja. Juk ir suaugusiam gelezis skrandzius gali sudirgint ir visa virskinima, tai ka jau kalbet apie maziukus.
Parasyk kaip exsperimentas pavyks sianakt  4u.gif

nu aš galvodavau, kad sudirgina trumpam laikui, o kad visai parai tas poveikis lieka, tai nė į galvą. g.gif na juk būna įvairių tų preparatų, yra skanių ir juos galima gert be jokių sudirginimų. pvz., man patinka Tothema ampulėm ir nieko nedirgina.

QUOTE(Edena @ 2015 07 02, 23:21)
Tino, o kada Taviskems dare issamu krauja? Nes maniskiui sikart neeme dar nieko nezinau kokie jo rodikliai.. Savo irgi neziurejau gelezies, bet vitaminus irgi atsisiunciau, ir man bus naudos, ir laktacjjai raso, kad padeda.

Tai tik gimusiom darė ir išrašė tą geležį klinikose. įtariu, kad ten ir davė ją todėl, kad pigiausias variantas. ir dabar va padarė, tai Hbg 102. nėra jis tragiškai mažas, bet gydytoja galėtų pasiūlyti skanesnį ir geresnį preparatą verysad.gif
dėl tyrimų jau Afroditė išsamiai atsakė. maniškėms tą geležį dar ir profilaktiškai skyrė kaip neišnešiotoms.

Jungsiuos po biski ir as prie Jusu, rytoj mano berniukam dvynukam jau 5 savaites, bet esam ankstukai, gimem 25 savaiciu, tai dar ligoninej augam  wub.gif  wub.gif

sveikutė prisijungus 4u.gif ojėj, kokie ankstyvi blink.gif tai kiek svėrė gimę? kiek jau dabar sveria?

ai, kol kas kompe laikom, paskui reiks persirašyt į CD.

gero visoms ilgo ir karšto savaitgalio 4u.gif
Atsakyti