Įkraunama...
Įkraunama...

Vasariniai mamų pokalbiai

QUOTE(Tino @ 2015 06 11, 11:50)

va va, parsiradau ir as biggrin.gif Del maitinimosi tai man ligoninej sake valgyt viska- savo iprasta maista, sveikai pilnavertiskai maitintis zodziu. ne vieno produkto neliepe prisiziuret. O kaip jus atskiriat tuos skausmus kur diegliai kur ne. As tai pastebejau kad mano pypliams betkoki verksma numalsina pakabinimas ant papo. Buna ten pavalge biski pasirango, pazliumbauja, ikisi papa burnyten, atsipalaiduoja uzsikaifuoja, issiperdzia uz tevyne ir laimingi. Nes as galvoju kaip zinot ar cia jau tie diegliai ar paprasciausiai jiems to artumo reikia g.gif
Tino ar tu isvis bandai nors kiek zindyt? ar tik traukta duodi?
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2015 06 11, 13:18)
va va, parsiradau ir as biggrin.gif  Del maitinimosi tai man ligoninej sake valgyt viska- savo iprasta maista, sveikai pilnavertiskai maitintis zodziu. ne vieno produkto neliepe prisiziuret. O kaip jus atskiriat tuos skausmus kur diegliai kur ne. As tai pastebejau kad mano pypliams betkoki verksma numalsina pakabinimas ant papo. Buna ten pavalge biski pasirango, pazliumbauja, ikisi papa burnyten, atsipalaiduoja uzsikaifuoja, issiperdzia uz tevyne ir laimingi.  Nes as galvoju kaip zinot ar cia jau tie diegliai ar paprasciausiai jiems to artumo reikia  g.gif
Tino ar tu isvis bandai nors kiek zindyt? ar tik traukta duodi?

ai, rettai aš duodu papą. visada traukiu ir duodam iš buteliuko. papas jau tik kritiniu atveju, kai reikia skubiai užčiaupt ar šiaip niekas nepadeda.
apie dieglius sprendžiu iš to, kad vaikas sotus, sausas, ne šalta, ne šilta, o rėkia nepaaiškinamai... jei pašildžius praeina, nu tai belieka diegliai, ką aš žinau g.gif
Atsakyti
Wiliux, eik tu sau... Žinai, vaikus galima bus lyginti kai jeims bus apie trisdešimt lotuliukas.gif
Jei lyginčiau Elę su to paties amžiaus vyresnėle, tai galvočiau, kad mažoji atsilikus. Nes A. kalbėjo nesudėtingais sakiniais, bėgiojo kaip vijurkas, prašėsi kaku ant puoduko, pasakydavo eileraštukų pabaigas. O kas iš to išėjo jau kažkiek pasakojau. Ankstyvi sugebėjimai nieko nereiškia. Mano puskės vaikas beveik iki trijų metų tylėjo. Prakalbo staiga ir paaiškėjo, kad jis kalba puikiai viską viską, net nešvepluoja. Ir dar - kad jis moka skaityti... Dabar medicinos studentas, baigė mokyklą beveik vien dešimtukais... Ir toks rimtas, atsakingas vaikas... Elė tai lėčiau vysto fizinius gebėjimus, žengt net nebando laikoma už pažastų. O tų mekenimų irgi kalbėjimu nepavadinčiau. Būna, kad sako sako ką nors, po to nebesako. Jai dabar šunų manija, tai visi kiti objektai antrame plane. Jei per teliką pamato šunį, eina sau...kokia reakcija, visi subėga žiūrėt, kaip Elė klykia, cypia, gestikuliuoja, loja, žvengia...Komedija lotuliukas.gif
Wiliux, kaip mažajai surinkai šlapimą? Šiandien prilipdžiau tą maišiuką ir viskas pro šoną... Bėda su tuo svoriu. Eisim pas endokrinologą, bet man atrodo, kad reikia pas gastroenterologą. Nes labai laisvi viduriai. Nuo bet kokių vaisių ar daržovių. Ir nuo avižų. Negaliu gi to vaiko maitint vien ryžiais... O jei ką kitą gauna - varo skystai. Iš kur tas svoris augs? O nuo laisvų vidurių užpakalis žiauriai raudonas.
Ai, manoji kandžiojosi irgi. Vieną kartą nesusilaikiau ir sužviegiau (mėlynę paliko), ji išsigando, labai apsiverkė. Ir po to nebekando unsure.gif
Burbuliacija, sveika atvykus ir prisijungus prie didvyrių mamų 4u.gif Aš irgi kažkaip vengiau miegot su maže kartu. Na, bet ji iki šešių mėnesių visai padoriai miegojo. O su dantim atsikraustė į lovą. Taip ir miegam kartu. Nors aš to proceso miegu jau nebepavadinčiau... doh.gif
Vakar išgsigandom. Ploviau nosį, ji pačiupo tą siurbtuko antgalį ir išlupo. Matyt, išsigando, nes jis su tokia jėga iššoko ir kad užsiverkė. Žiūrim, kad jau mėlsta, pamiršo kvėpuot. Vyras pačiupo ant rankų, ji lyg aprimo, kuktelėjo ir žiūriu, kad ryškiai apsvaigus, akys nesufokusuotos. Matyt, pristigo deguonies. Šliukštelėjau šalto vandens, atsigavo. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 06 11, 12:31)
ai, rettai aš duodu papą. visada traukiu ir duodam iš buteliuko. papas jau tik kritiniu atveju, kai reikia skubiai užčiaupt ar šiaip niekas nepadeda.
apie dieglius sprendžiu iš to, kad vaikas sotus, sausas, ne šalta, ne šilta, o rėkia nepaaiškinamai... jei pašildžius praeina, nu tai belieka diegliai, ką aš žinau  g.gif

Tai lygiai taip pat prie tavo kuno susiltu, tas kontaktas juos labai ramina. Tiesiog tie diegliai man toks neirodytas dalykas atrodo, ypac kai dar nuo ju duodami kazkokie vaistai. Nu bet aisku cia tik siaip mano pamastymai, kiekviena mama renkasi savo raminimo budus 4u.gif
Atsakyti
Burbuliacija sveika atvykus! Skaičiau Tavo nuotykius su šlapimo pūsle, gerai kad gerai baigėsi ! Aš su N miegojau nuo 1 mėn. Kartu. Ik gimdymo net minties nebuvo apie vaiką lovoje, pirmą mėnesį buvo baisu, o paskui supratau kad mums taip patogiau. N valgydavo dažnai ir nedaug (dieną taip pat). Na galbūt žinai, kad geru miegu aš pasigirti negaliu. Dažnai persvarstau ar antrą kartą daryčiau taip pat - šiuo metu galvoju kad miegotume kartu ir antrą kartą. Nepaisant dažno kėlimosi man labai gera jausti vaiką šalia. Tikiuosi ir N tai tinka ir patinka. Belieka remtis intuicija, nes antrą kartą vaiko pagal kitą metodiką neužauginsi ir rezultatų nepalyginsi.
Natalija pavyko surinkti šlapimą? Tikrai ne kiekvieną kartą pavyksta. Užklijuoji, uždedi pampersą ir tikiesi smile.gif gal neteiktų nešioti pražergtomis kojytėmis.
Žinau nesąmonę parašiau su tuo lyginimu. Na bet užplaukia kartais. Kas geriau supras, pabars ir paguos jei ne jūs smile.gif
Natalija kiek Elė sveria? Gi daugiau už N? N su bodžiu ir pampiu svėrė 7,9. Gydytoja ligininėje sakė nesikabinti prie vaiko svorio. Bet aišku geriau pasitikrinti. Suprantu Tavo nerimą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wiliux: 11 birželio 2015 - 15:11
laba
kol miega vakarinio miego - trumpam prisedu...nes tuoj kvyks jau

burbuliacija, sveika prisijungus, ir dar su dviem smile.gif
stiprybes ir kantrybes tau smile.gif

na, as miegojau su mazium kartu nuo pat pirmos dienos. Ir dabar dar kartu, na ant atskiru ciuziniu , bet vis vien dvigulej lovoj biggrin.gif ... taip tikrai patogiau - ir maitint budavo patogu, ir soskyte paduot dabar, ir apklostyt, jei ka...
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2015 06 11, 17:43)
laba
kol miega vakarinio miego - trumpam prisedu...nes tuoj kvyks jau

burbuliacija, sveika prisijungus, ir dar su dviem smile.gif
stiprybes ir kantrybes tau smile.gif

na, as miegojau su mazium kartu nuo pat pirmos dienos. Ir dabar dar kartu, na ant atskiru ciuziniu , bet vis vien dvigulej lovoj biggrin.gif ... taip tikrai patogiau - ir maitint budavo patogu, ir soskyte paduot dabar, ir apklostyt, jei ka...

Nu va, yra mamu reiskia. Na as ir to vaiko tarp kaldru nepaniurkdinus, labai atsargiai, nesakau kad man cia idealiausiai patinka si mintis su vaiku miegot, bet kolkas tai buvo vienintele iseitis paciai nors kiek atsijungti.

Laina, man labai patiko tavo sportiskos nestukes stilius thumbup.gif As ir ant crosstrainerio lipau dar iki 20 sv, nu poto jau sunku tapo visgi su dvynukisku pilvu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2015 06 11, 15:05)
Tai lygiai taip pat prie tavo kuno susiltu, tas kontaktas juos labai ramina. Tiesiog tie diegliai man toks neirodytas dalykas atrodo, ypac kai dar nuo ju duodami kazkokie vaistai.  Nu bet aisku cia tik siaip mano pamastymai, kiekviena mama renkasi savo raminimo budus  4u.gif

ai, nežinau. man viskas, kas jau nepaaiškina verksmo priežasties, belieka diegliai smile.gif

aš suprantu, kad gerai žindyti dvynukus kartu, bet galvoju, o kaip tada juos reikia atrūginti g.gif juk tada jau panešiot reikia...
beje, gal kitos turit kokių patarimų kaip vaikus atrūgint greičiau?
Atsakyti
Ai dar dėl pieno surinkėjų. Nusipirkau Avent, bet nepatogūs man buvo, beveik nenaudojau. Fui kai prisimenu tą pirmą mėnesį kaip pienas purškė net negera darosi. Paskui taip stipriai nebebėga, bet aš ir dabar visuomet su vienkartiniais įklotais maitinančiom.
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 06 11, 18:34)
ai, nežinau. man viskas, kas jau nepaaiškina verksmo priežasties, belieka diegliai smile.gif

aš suprantu, kad gerai žindyti dvynukus kartu, bet galvoju, o kaip tada juos reikia atrūginti  g.gif  juk tada jau panešiot reikia...
beje, gal kitos turit kokių patarimų kaip vaikus atrūgint greičiau?

as tai ant peties dedu atrugint arba siaip staciom uz pazastu palaikau ir vel ant peties. atsirugsta. na taip , nelengva fiziskai tai ziauriai. As viena sutvarkau, pamaitinu, panesioju, uzliuliuoju, uzminga, zinau kad parps kokias 4 val, jau galetum tiek daug pasidaryt per jas ar pati numigt, atrodo butu lafa su vienu, tai tada kitas bunda, ir vel visa rutina is naujo, buna kad siek tiek persipina tos ju rutinos, tai abu kartu uzsizliumbia, o as viena, rankos tai dvi, kaip abu pasiimt ar net prie tu papu pasidet, tai vienam papas, kitam butelys.. nu karoce, yra ka veikt doh.gif O pas jus Tino, abi kartu miega abi kartu budrios tais paciais laikais? Kaip charakteriai, ar labai skirtingos, ar panasios visgi?
Atsakyti
QUOTE(Natalija_V @ 2015 06 11, 14:12)
Wiliux, eik tu sau... Žinai, vaikus galima bus lyginti kai jeims bus apie trisdešimt  lotuliukas.gif
Jei lyginčiau Elę su to paties amžiaus vyresnėle, tai galvočiau, kad mažoji atsilikus. Nes A. kalbėjo nesudėtingais sakiniais, bėgiojo kaip vijurkas, prašėsi kaku ant puoduko, pasakydavo eileraštukų pabaigas. O kas iš to išėjo jau kažkiek pasakojau. Ankstyvi sugebėjimai nieko nereiškia. Mano puskės vaikas beveik iki trijų metų tylėjo. Prakalbo staiga ir paaiškėjo, kad jis kalba puikiai viską viską, net nešvepluoja. Ir dar - kad jis moka skaityti... Dabar medicinos studentas, baigė mokyklą beveik vien dešimtukais... Ir toks rimtas, atsakingas vaikas...  Elė tai lėčiau vysto fizinius gebėjimus, žengt net nebando laikoma už pažastų. O tų mekenimų irgi kalbėjimu nepavadinčiau. Būna, kad sako sako ką nors, po to nebesako. Jai dabar šunų manija, tai visi kiti objektai antrame plane. Jei per teliką pamato šunį, eina sau...kokia reakcija, visi subėga žiūrėt, kaip Elė klykia, cypia, gestikuliuoja, loja, žvengia...Komedija  lotuliukas.gif
Wiliux, kaip mažajai surinkai šlapimą? Šiandien prilipdžiau tą maišiuką ir viskas pro šoną...  Bėda su tuo svoriu. Eisim pas endokrinologą, bet man atrodo, kad reikia pas gastroenterologą. Nes labai laisvi viduriai. Nuo bet kokių vaisių ar daržovių. Ir nuo avižų. Negaliu gi to vaiko maitint vien ryžiais... O jei ką kitą gauna - varo skystai. Iš kur tas svoris augs? O nuo laisvų vidurių užpakalis žiauriai raudonas.

Kaip smagu, kad musu mamyčių ir mažyliu gretos didėja thumbup.gif
Natalija, Tu dėl Eles svorio labai nepergyvenk, svarbu, kad ūgis didėja. Va dėl ūgio jau tada reiktų sunerimti, o svori bus galima atsiauginti ir 20 metu, o ūgio jau nebe. smile.gif Manau tikrai butu naudingiau nueiti pas gastroenterologą, ypač jei viduriai skysti. Neatkalbineju ir dėl endokrinologo, gal gydytoja mato kokia priezasti ne tik dėl svorio? g.gif
Wiliux, dėl raidos nenusimink, pvz mano seses sūnus pora mėnesiu viska dare veliau, o dabar vunderkindas smile.gif
Atsakyti
KittyKitty, kaip? Labai laukiam nors trumpo pasakojimo. Su menesiukais mažylius!!!
Atsakyti