Įkraunama...
Įkraunama...

Vasariniai mamų pokalbiai

QUOTE(žieminukė @ 2015 06 11, 08:30)
Tai vat kad patyrusio gydytojo paieška sunkokai sekasi, nes informacijos labai mažai apie juos...

žinau dvi, pas kurias pažįstamos pačios gimdė dvynius. jei reikia, į AŽ galiu parašyt.

QUOTE(Mika... @ 2015 06 11, 10:06)
As tai siulyciau zindyti ir maziau galvoti apie ta sverima biggrin.gif zinoma, Edenos leliui jau 2 savaites, tai galima prie progos pas gydytoja pasisverti kontrolei, bet tikrai nelaipiokit ant svarstykliu namie, nes tai netikslu!!!
Edena, jeigu pampersai pilni, rubeliai isaugami, vaikas miega ir budrauja. Jeigu zindant yra rijimo garsas ( ne tik tusciai cepsi), tai pieno tikrai uztenka  4u.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Wiliux @ 2015 06 11, 10:16)
Ir dar - na nekalba mūsiškė sąmoningai dar nei vieno žodelio. Lyg ir normalu, bet paskaitau apie Elę ir neramu darosi. Gal jau vėluoja?Žinau, žinau negalima vaikų lyginti  lotuliukas.gif

maniškis sąmoningai "mama" gerokai po metų pasakė, ant puodo prašytis 2,5 metų pradėjo, ir šiaip nemažai ką "vėliau" daro, bet nesuku sau galvos ir tau tą patį siūlau. kiekvienam savas laikas mirksiukas.gif

QUOTE(burbuliacija @ 2015 06 11, 15:05)
Tai lygiai taip pat prie tavo kuno susiltu, tas kontaktas juos labai ramina. Tiesiog tie diegliai man toks neirodytas dalykas atrodo, ypac kai dar nuo ju duodami kazkokie vaistai.  Nu bet aisku cia tik siaip mano pamastymai, kiekviena mama renkasi savo raminimo budus  4u.gif

diegliams jokie vaistai nepadeda, vaikas rėkia ir tiek. siaubas kai prisimenu doh.gif o kai pilvą pučia, tuomet galima atrasti kas padeda, ar vaistai, ar masažai, ar šildymas ir kt.
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2015 06 11, 20:25)
as tai ant peties dedu atrugint arba siaip staciom uz pazastu palaikau  ir vel ant peties. atsirugsta. na taip , nelengva fiziskai tai ziauriai. As viena sutvarkau, pamaitinu, panesioju, uzliuliuoju, uzminga, zinau kad parps kokias 4 val, jau galetum tiek daug pasidaryt per jas ar pati numigt, atrodo butu lafa su vienu, tai tada kitas bunda, ir vel visa rutina is naujo, buna kad siek tiek persipina tos ju rutinos, tai abu kartu uzsizliumbia, o as viena, rankos tai dvi, kaip abu pasiimt ar net prie tu papu pasidet, tai vienam papas, kitam butelys.. nu karoce, yra ka veikt  doh.gif  O pas jus Tino,  abi kartu miega abi kartu budrios tais paciais laikais? Kaip charakteriai, ar labai skirtingos, ar panasios visgi?

nu bet jei maitinsi abu kartu su dvynukams skirta pagalve, tai pamaitini ir kaip įsivaizduoji atrūginimo procesą? g.gif abu krautis ant pilvo? sunku labai... aš taip bandydavau vieną maitinimą daryt ryte, kad vyro nežadint, bet nepatogu, ypač kai juda.
aš tai neįsivaizduoju, kaip Tu susitvarkai viena. juk tada nei valgyt, nei praustis, nei miegot laiko nėra... g.gif o vyras nepadeda nei kiek? mes tai viską darom kartu su vyru, o jei jo nėra, kviečiam vieną iš močiučių. praktiškai niekada nelieku viena.
maniškės praktiškai kartu viską daro. naktim miega, kai eina pasivaikščiot su vežimu , irgi dažniausia kartu miega, o daugiau budrios kažką veikia. jei migdom trumpam, tai kaip nors vieną po kitos. na, bet pas mus dar keistoka ta dienotvarkė irgi. užtat ir klausiu , kiek tų dienos miegų turi būti. mes va miegot einam tik 24 val., nes nu niekaip neužlenkiam jų nuo 21 val. doh.gif tai nebesistengiam, nes o jei užlenksim tai kas iš to, iki maitinimo belieka vos pusvalandis ir jau jokios naudos iš to. tai geriau visi ryte miegam ilgai.
charakteriai mano merginų skirtingi, nors jos identiškos: viena rami, tyli, o kita smarki, tuoj rėkia, jei ką, nepastumsi, kaip sakoma, tokios. ji ir gimdymą man suorganizavo keliom savaitėm anksčiau. ir išvaizda jų skiriasi, tik kiti to nemato biggrin.gif
stiprybės Tau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2015 06 11, 21:35)
diegliams jokie vaistai nepadeda, vaikas rėkia ir tiek. siaubas kai prisimenu doh.gif o kai pilvą pučia, tuomet galima atrasti kas padeda, ar vaistai, ar masažai, ar šildymas ir kt.

maniškė viena dabar nerėkia, bet taip kažkaip dejuoja - kaip senam multike gėlelė verkė "gerti, gerti", pamenat ? smile.gif nu bet va žašildžius su džiovintuvu vakar pilvuką, vaikas per minute užmigo. tai aš ir sakau apibendrintai, kad diegliai, o čia pučia, ar dar kas - neaišku. nu bet su pilvu. jos retesnis ir tuštinimasis. va, mano viena kakoja į kiekvieną pampers, o kita pradėjo kartą per parą ar net rečiau. o valgo gi tai tą patį.
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 06 11, 20:41)
nu bet jei maitinsi abu kartu
stiprybės Tau  4u.gif
Papildyta:

nu tai atrugint maitinant ant tos pagalves tai ner kas, tiesiog vienas kaba ant papo, kita atrugini, poto vel dedi ta prie papo, antra atrugini, keltis paciai nereikia, atsirugsta ir siaip juos pakilnojus,
vyras kolkas padet nelabai gali, smarkiai dirba, nera maniskis toks atsidaves kaip taviskis, kad ir vaikais dalinasi ir i darbus dar suspeja , saunuolis thumbup.gif
Tai viena kolkas sukuos, bet spejau dar i dusa siand, ir valgyt kazka greito, maniskiai buna kad ramiai patys gali isgulet lovelej nors ir budrus, bet nerekia, ziurineja i lubas, svajoja kazka, tai as sulakstau po kitus reikalus. tik va as jiem leidziu ilgiau pamiegot, nezinau ar gerai. Ar labai svarbu laiktis to 3 val grafiko? nes maniskiai gali ir iki 5 val istempt vienam miegui. na o po to pabude istysai kokias 3 val tik valgo ir ilsisi, valgo ir ilsisi.. Kazkaip jie man patys toki grafikeli sustatineja, ar reiktu budint visgi g.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2015 06 11, 22:00)
Ar labai svarbu laiktis to 3 val grafiko? nes maniskiai gali ir iki 5 val istempt vienam miegui. na o po to pabude istysai kokias 3 val tik valgo ir ilsisi, valgo ir ilsisi.. Kazkaip jie man patys toki grafikeli sustatineja, ar reiktu budint visgi  g.gif

nežinau.... taviškiai kai išnešioti, tai jau gal ir gali. maniškės kai mažos buvo, tai klinikose išmokom tokios tvarkos ir laikomės. tik naktim paretinom iki 4 val., o daugiau daktarės klausiau, tai sake, kad daugiau retint negalima dar. o ir jos neduoda pačios mums pamiegot, nes daugiau nesuvalgo naktį, o atsikelia su reikalavimais anksčiau. kažkada pramiegojau ir gavosi 5 val. tarpas, tai vajė vajė kaip jos rijo pieną - springdamos... irgi blogai.
Atsakyti
Maniškė iki penkių mėnesių miegodavo tris kart per dieną. Iki valandos ryte ir vakare ir dvi per pietus lauke. Nuo penkių mėnesių perėjom prie dviejų miegų. Dabar jau neužilgo vienas, nes nu ir vėl tik dabar užlaužiau. Ryte vėl.pabus anksti ir anksti eis rytinio miego. doh.gif
Ir dar, kadangi mūsiškė beveik visada užmigdavo valgydama mes neatrūginėjom. T.y. miegančio vaiko nežadinom, atrūginėdavom tik jei nemiegodavo. Bet vėl gi nuo vaiko prillauso.
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 06 11, 21:20)
5 val. tarpas, tai vajė vajė kaip jos rijo pieną - springdamos... irgi blogai.

Oho, nu tada tikrai taviskem badauti ilgiau negerai. As savaji va pazadinau po 5 val miego, pakeiciau pampi, biski prasibudino, nes visai keltis nenorejo, pakabinau ant (.) pasiurbe doze, ir toliau sau rankas uzvertes austyn snaudzia biggrin.gif bet jis pirmoj dienos pusej siand kazko mazokai miegojo, tai dabar atsiimineja.

QUOTE(Wiliux @ 2015 06 11, 21:29)
Maniškė iki penkių mėnesių miegodavo tris kart per dieną. Iki valandos ryte ir vakare ir dvi per pietus lauke. Nuo penkių mėnesių perėjom prie dviejų miegų. Dabar jau neužilgo vienas, nes nu ir vėl tik dabar užlaužiau. Ryte vėl.pabus anksti ir anksti eis rytinio miego. doh.gif
Ir dar, kadangi mūsiškė beveik visada užmigdavo valgydama mes neatrūginėjom. T.y. miegančio vaiko nežadinom, atrūginėdavom tik jei nemiegodavo. Bet vėl gi nuo vaiko prillauso.

nu tikrai kad idomu, visi vaikai tokie skirtingi. na maniskiai miega tikrai nemazai, bent jau kolkas ptfu ptfu ptfu
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2015 06 11, )

na maniskiai miega tikrai  nemazai, bent jau kolkas ptfu ptfu ptfu

Maniškės irgi kokias tris pirmas savaites daug miegojo, paskui aktyvesnės pasidarė, naktys linksmesnės patapo smile.gif
Atsakyti
labas rytas
aciu die, jau nebus sestadieni pagal prognozes 28, o sekmadieni -30 karscio thumbup.gif
vakar superinis oras, vejas gaivus. visa diena praleidom lauke. mazas grizo namo tik 22 val ... SU teciu prie traktoriaus krapstesi, ir vaziavo ... pamatytumet, kaip vaiko akys nusvinta, ir jis gatavas islipt is vezimo, kai pamato traktoriu doh.gif nu vyriokas auga, tikras kaimietis-traktoristas... o kai tetis veza, visas kiemas girdi emocijas lotuliukas.gif

nakti kazko man trecia val pradejo virkaut, ir dar taip piktai . galvojau pilva skauda, bet paskui padariau misinio apie puse keturiu - uzvalge - ir vsio, ramybe. Vadinas , alkanas buvo blink.gif nu zodziu, joris suvaikejo. Ismiegodavo 12 val be valgio, o dabar reikalingi naktipieciai doh.gif tiek, kad valgydavo 5 ryto cia paskutinem dienom.

QUOTE(burbuliacija @ 2015 06 11, 19:34)
Nu va, yra mamu reiskia. Na as ir to vaiko tarp kaldru nepaniurkdinus, labai atsargiai,  nesakau kad man cia idealiausiai patinka si mintis su vaiku miegot, bet kolkas tai buvo vienintele iseitis paciai nors kiek atsijungti.

Laina, man labai patiko tavo sportiskos nestukes stilius thumbup.gif  As ir ant crosstrainerio lipau dar iki 20 sv, nu poto jau sunku tapo visgi su dvynukisku pilvu  biggrin.gif

na, mano ciuzinys gan kietas, jokiu pagalviu - tai vaikui visai nepatogu nosi iremt , kad uzdustu. Savaime galvyte pasisukdavo i viena ar kt sona. Pradzioj lyg baisu buvo, bet pasitariau su musu gydytoja, tai ta apramino. O del saves tai kazkaip ne negalvojau, kad galeciau savo vaika uzgult.

aciu. Be sporto as turbut buciau 'sugriuvus' . Kol sportavau , tol gerai jauciaus. Nutraukiau sporta tik 4 dienos iki gimdymo. Na, bet as nesiojau tik viena, ir priaugau salyginai nedaug.

QUOTE(Tino @ 2015 06 11, 19:34)
ai, nežinau. man viskas, kas jau nepaaiškina verksmo priežasties, belieka diegliai

tino, dieglius, jei tai diegliai - tikrai atpazintumet. nes vaikas klyktu iki pamelynavimo, nieks nepadetu. Ir tai kartotusi tuo pat metu, tiek pat mazdaug laiko kas diena. Neduok die. O kai pilvuka puciaa - suduodi vaistuku, pamankstini, pasildai - issibezda ir miega laimingi.

QUOTE(Ingbri @ 2015 06 11, 21:33)
Natalija, Tu dėl Eles svorio labai nepergyvenk, svarbu, kad ūgis didėja. Va dėl ūgio jau tada reiktų sunerimti, o svori bus galima atsiauginti ir 20 metu, o ūgio jau nebe. :

ojoooo, tikrai pritariu lotuliukas.gif

QUOTE(Tino @ 2015 06 11, 21:41)
maniškė viena dabar nerėkia, bet taip kažkaip dejuoja - kaip senam multike gėlelė verkė "gerti, gerti", pamenat ?  nu bet va žašildžius su džiovintuvu vakar pilvuką, vaikas per minute užmigo. tai aš ir sakau apibendrintai, kad diegliai, o čia pučia, ar dar kas - neaišku. nu bet su pilvu. jos retesnis ir tuštinimasis. va, mano viena kakoja į kiekvieną pampers, o kita pradėjo kartą per parą ar net rečiau. o valgo gi tai tą patį.

tai tikrai ne diegliai cia pas jus, o paprastas duju susikaupimas. Joriukas taip miegodavo nakti, vis pastenedamas, kriukteldamas , bet miegodavo , neverkdavo. Kantrus vaikis buvo smile.gif

QUOTE(burbuliacija @ 2015 06 11, 22:00)
Ar labai svarbu laiktis to 3 val grafiko? nes maniskiai gali ir iki 5 val istempt vienam miegui. na o po to pabude istysai kokias 3 val tik valgo ir ilsisi, valgo ir ilsisi.. Kazkaip jie man patys toki grafikeli sustatineja, ar reiktu budint visgi

man akusere aiskino taip - jei turi pieno pakankamai, na tikrai daug, jei vaiko svoris ne per mazas - galima ir nezadint vaikiuko kas 3 val. o leist jam susistatyt grafika. Bet jei pieno ant ribos (kaip pas mane),tarpai tarp maitinimu grieztai ne retesni nei 3 val. Dazniau galima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2015 06 12, 07:48)

man akusere aiskino taip - jei turi pieno pakankamai, na tikrai daug, jei vaiko svoris ne per mazas - galima ir nezadint vaikiuko kas 3 val. o leist jam susistatyt grafika. Bet jei pieno ant ribos (kaip pas mane),tarpai tarp maitinimu grieztai ne retesni nei 3 val. Dazniau galima biggrin.gif

arba vienu kartu nesuvalgo reikiamo kiekio drinks_cheers.gif pavyzdziui musiskio kaip uzrista suvalgo tik 80 - 90 ml max tai iseina kad dabar vos ne kas pora val. maitinam bet jis ir keliasi... nezinau kodel daugiau netelpa jam mastau.gif dar pastebejau kad nakti jis gerokai maziau valgo isvis iveike tik 3 val 60 ml ir 5 val 60 ml, paskui jau 8 val kelesi tai jau normaliai ir diena jau daugiau valgo..
Atsakyti
Laba 4u.gif
Edena, 60 ml tokiam mazuciui yra norma. Paskui dides tas suvalgymo kiekis, pamazu.
Mano Mikute ir dabar misinio isvalgo daznai 100 ml, vakare tik pries miega daugiau. O norma jos pagal amziu ant pakelio 180 ml parasyta. Gal ir net 220 ml, net nepaziurejau. Bet tokia apvalute, svoris jau dvigubas nuo gimimo, virs 6 kg, tai nepergyvenu ir nekisu per prievarta daugiau.

Burbuliacija, del to kelimo, kai miega ilgai. Tai nesites amzinai, tuoj prades maziau miegot, deja biggrin.gif
Viena akusere man sake nekelt ir leist miegot, juk ir miegodami jie auga, ne tik valgydami smile.gif Kita liepe kelti, kad nesumaisytu dienos su naktim, nes paskui visa nakti praso valgyt. Tas tiesa biggrin.gif AS daznai salia priguldavau ir miegancia pamaitindavau, jeigu matau, kad muistosi ar cepsi, taip dar imigdavo toliau soti. 4u.gif

Kitty, kaip jus? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Mika... @ 2015 06 12, 10:26)
Laba 4u.gif
Edena, 60 ml tokiam mazuciui yra norma. Paskui dides tas suvalgymo kiekis, pamazu.
Mano Mikute ir dabar misinio isvalgo daznai 100 ml, vakare tik pries miega daugiau. O norma jos pagal amziu ant pakelio 180 ml parasyta. Gal ir net 220 ml, net nepaziurejau. Bet tokia apvalute, svoris jau dvigubas nuo gimimo, virs 6 kg, tai nepergyvenu ir nekisu per prievarta daugiau.

Burbuliacija, del to kelimo, kai miega ilgai. Tai nesites amzinai, tuoj prades maziau miegot, deja  biggrin.gif
Viena akusere man sake nekelt ir leist miegot, juk ir miegodami jie auga, ne tik valgydami smile.gif Kita liepe kelti, kad nesumaisytu dienos su naktim, nes paskui visa nakti praso valgyt. Tas tiesa biggrin.gif AS daznai salia priguldavau ir miegancia pamaitindavau, jeigu matau, kad muistosi ar cepsi, taip dar imigdavo toliau soti. 4u.gif

Tai as ta pati pamaniau kad ir miegodami juk auga, vakar irgi per miegus kisau maistelio, kad nebutu be valgio tas 5val, tai abu tokiu budu uzkando ir toliau sau parpe. Na tai zinoma kad keisis tie ritmai, kol miega tol dziaugiuos. o po to vel mokinsimes kaip gyvent smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Sveikinu atvykus i mamyciu kluba Edena ir Burbuliacija 4u.gif 4u.gif 4u.gif Smagaus jums bendravimo,kuo ramesniu nakteliu ir sveikateles bei kantrybes wub.gif
O pas mus nieko naujo. Lauke kadangi silta tai ir lekiam i laukuti,o ir guledama ligoninej suradau draugiu,tad faina pas juos vis nulekiam ir prasiblaskome. ax.gif O siaip mano stebukliukas pasiima visa mano laika,nors man tai netgi patinka blush2.gif Atrodo kad pradedam eiti i rezima sioki toki thumbup.gif Miegoti eina apie 24val.pabunda kazkur 7-8val.Kartais po maitinimo pavyksta dar pusantrai valandelei uzmigdyt bet retokai.O tada prausiames,sukuojames,mankstinames ir ziurek ir vel valgyt.Pavalgo,o jau tada eina liuliuko,pamiega kokias 20-30 min. ir toliau tada mes zaidziam abu,lieciam pirstukus,nosyte ir pan.Pavalgo ir labai daznai tada jau uzmiega ilgesniam laikui bent 1.5 val.-2val.Buna kd po valgio lekiam i lauka,o buna dazniausiai kad jis uzmiega ir as suplovus buteliukus,dar uzdedu kokius rubelius plaut arba isplautus nudziaunu ir sulankstau ir einu prigult kartu su juo.O kai atsikelia,pavalgom ir lekiam i lauka-daznai lauke prabunam labai nemazai laiko.Na,o paskui jau pasiruosimas miegui,tokios apeiegeles ir uzmigdau jau nakciai.O tada vel einu buteliukus suplaunu,issterilizuoju,sutvarkau virtuve ir saliona ir paskaitau jei turiu laiko kaip jums sekasi kol isgeriu arbatos puodeli ir tada jau lekiu i lovyte.
Beje,Edena,del lauko tai mes kai grizome is ligonines Kovo 12 diena,tai sekancia diena Kovo 13 jau ejom i laukuti 20 min. 4u.gif Ir maudem irgi grize is ligonines.
As asmeniskai maziuko savo kartu lovoj nelaikiau,stengiaus lovytej kuri yra salia musu lovos.Aisku kai buvo tas labai sunkus etapas mums tai budavo irgi kad uzmiegam kartu,bet as greit pabusdavau is isgascio.Viena kart maitindama uzmigau-tai labai issigandau,kelis kartus buvo kad kol migdziau maziuka ir pati nuluzau-tai irgi buvau issigandusi ir kaip ir Tino mergaitems,taip ir maniskiui labai seniau patikdavo ant mano krutines gulet-tad irgi buvo kad uzmigom abu taip.Bet as tiesiog nesaugiai jauciausi kai jis salia,ir taip miegi viska girdedama kaip jis pasisuka,kaip kvepuoja ir pan.o kai kartu tai tad miegas visai nevisavertis,o juk visa diena dar su juo suktis reikia. ax.gif
Bet cia bent jau man taip,o kiekvienai mamai juk skirtingai-kitos netgi geriau issimiega kartu su savo maziukais.
Na,o mums pirmadieni buvo jau trys menesiukai,beje o mano dukrai pirmadieni suejo 16 metu-tai antradieni truputi atsventem.Aisku dukra kai gavo dovanele,tai jau nebe iki sventimo jai buvo,o tik norejo su savo dovana likt ir ja maigyt.
Tai va mums 3 menesiukai ir sveriam 6600g. ir ugis 61cm (nors maniskisi su metru ismatuoja vistiek 63 lotuliukas.gif ).
O va valgo tai maniskis labai daug nuo pat gimimo. doh.gif Daugiau suvalgydavo nei ant misinuko pakuotes budavo parasyta.Ir pabandyk jam neduot-oho kaip verkt pradedavo.O dabar jau tvarkingai valgo kiek ir priklauso ir po truputi didinsim normas.Bet svarbiausia kad jau pavalgo 5 kartus per para.
Kas del zadinimo,tai mums is pradziu sake zadint ir ilgesniu tarpu nei 3.5val. nedaryt,o va kai buvo jau 2.5 menesiuko sake miegot patiems ir vaikui nakti leist miegoti-tai taip ir darome ir viskas gerai.
Beje,artejant treciam menesiui zinokit pradejo mums rimti ir pilvuko bedeles. thumbup.gif Turejom juk visa repertuara ir diegliukus ir pilvo putima su spazmais.O dabar jau diegliuku nebuna matyt,nes visada budavo nuo kazkur 20:30 iki 22val. o dabar nebera jau tokiu bedeliu,o ir pilvuka pucia reciau,o ir jau pats lengviau issibezda thumbup.gif
Na,tikiuos kad nuo kitos savaites pradesim manksteles ir masazus maziukui,tai sustipres jo raumenukai. I nemokama ankstyvaja reabilitacija papuolam tik liepos pabaigoj.Tai samdysim masazuotoja i namucius 4u.gif o ir as ismoksiu manksteles kaip daryt tai darysim dar manksteles kartu,nes dabar darau tik kiek atsimenu is pirmagimes ar pamatau knygoje mirksiukas.gif
Na ir prirasiau.
WILIUX,tavo mazytei sveikateles 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti