QUOTE(nomore @ 2015 07 28, 09:35)
Kokiu būdu tą glitimą pridėtinį pridėti į duoną?
Mistika - ne mistika, pasilaikyk whole, ir bus visai nemistika. Nes jei darai kažką panašaus, bet ne iki galo, tai tik gaila pastangų, ir sunku taip, ir rezultato nėr norimo.
Kam cia saipytis. Jo prideda tam, kad duona butu puresne. Ant kai kuriu rusiu duonos rugines, gliutenas ingredientuose eina kaip sudetine dalis. Sudetis buna rasoma taip:" rugiai, rugiu dribsniai, gliutenas cukrus, druska." Ten ko gero kvieciu gliutenas, nes rugiu gliutenas yra kitoks. Neisivaizduoju kaip dar papildomai jo ideda. Man irgi buvo keista, bet nieko cia keisto. Juk pastebite kokia dabar pirktine duona - ji puri ir tasi. Butent tokias savybes ir sukuria gliutenas. Duona kuria as valgau, yra kieta kaip plyta net budama sviezia.
Papildyta:
Pvz sioje rugineje duonoje alia be kvieciu yra prideta kvieciu gliuteno kaip ingrediento.
http://www.vilniausd...umustiniu-duona Nors puslapyje sudeties ir neraso
Papildyta:
Jis yra net trecioje vietoje nuo pradzios pagal sarasa

Po vandens

Tai reiskia, kad ten jo yra nemazai. Gal kitur jo isvis neiraso i sudeti. Nezinau.
Papildyta:
QUOTE(ivetacom @ 2015 07 28, 09:46)
As pati lydau, pirktiniai man irgi nepatinka.
Herbatint, nera tai platinos spalva, bet ne geltona, laikau 45 minutes.
Su glitimu taip jau yra net vienas gramas viska sugadina ir reikia vel kokiu dveju menesiu gleivines atstatimui.
Ar nealina plauku visai? Gaunasi "kaip ant dezutes"?