Sveikos
QUOTE(Silvaja @ 2015 09 15, 07:25)
Lengviau toms šeimoms , kurie visi kartu laikosi paleo, bet mano vyras visiškai ne paleo, net cepelinus su duona valgo
Sunku tokių šeimų rasti, man pasisekė, kad vyras kartu taip maitinasi (jaučia pokyčius (dingo migrena, rūgštys nekamuoja, svoris normalizavosi), tai labai motyvuoja), bet vaikai gauna visko (darželis, nesąmoningi tinginiai seneliai, draugai), kartais ir tetis šeštadienį blynų iškepa ar makaronų išprašo, tai pir gaminu vis pebkiems, bet ne vienodai.
QUOTE(Maltiete @ 2015 09 15, 11:29)
kaip darote naminį majonezą?
2 naminių kiaušinių tryniai (6 putpelių kiaušiniai kartu su baltymais), šaukštelis garstyčių, 200ml alyvuogių aliejaus (ne extra virgin-dėl kvapo), pipirų, pusė šaukštelio druskos. Viską sudedu/supilu į aukštą indą ir blenderio kotu per kelias sekundes turiu majonezo

Galimi priedai: avokadas, SDP, bazilikas, krapai, garstyčių grūdeliai, pomidorų pasta ir t.t. ir pan.
QUOTE(Lėja... @ 2015 09 16, 05:23)
dar norejau paklaust, Rimi akcija kokoso aliejui Amrita, parasyta kosmetinis
tai maistui kaip ir ne, ane?
Tikrai tinka ir naudingas nerafinuotas, pirmo spaudimo.
QUOTE(deina123 @ 2015 09 17, 13:33)
Aciu labai uz info, taip bandysiu visiskai atsisakyti glitimo (kas nebus sunku) sunkiusia, butu atsisakyti cukraus.. Neisivaizduoju is kur paimt valios pastangu, gaila niekas nekoduoja nuo cukraus priklausomybes
Dėl cukraus. Tikrai įmanoma. Net mano vyras sugebėjo (bulkinis, saldaininis, ledinis (

), tortinis, pyraginis, sausaininis) atsisakyti. Man tai kol kas vienas didesnių gyvenimo šokų

(antras po to, kad pati pagimdžiau tris vaikus

). Kol organizmas nesupras kas vyksta (kodėl negauna angliavandenių iš kurių taip paprasta gaminti energiją), putosis, prieštaraus kiek

, gali net simptomai į gripą panašūs pasireikšti (vadinamas angliavandenių gripas (carb flu))-lyg silpna, lyg galvelę pamaudžia, gal ir kaulus palaužo (vsigi priklausomybės bandot atsikratyt B-) ), bet nepasiduokit! Viskas jūsų labui

Nes po to...ateis NUŠVITIMAS

Aš rimtai. Tik va dar su ĮPROČIAIS ir ĮGŪDŽIAIS reiks padirbėt, nes pirmąjį pakeist reikia apie mėnesio, o antrajam ir trijų gali prireikti. Bet, kai tik pradėsit jausti pagerėjimą ar nejausti kažkokių sveikatos ir išvaizdos diskomfortą keliančių veiksnių iškart motyvacija pakils kaip ant mielių..., ne, ne ant mielių, o kaip ant sodos (sveikiau

). Sėkmės
QUOTE(zomša @ 2015 09 17, 19:54)
Man kaip tik atrodo, kad nr. 1 yra cukrus.

Ir visokia iš to pagaminta menkavertė fignia rafinuoto cukraus/miltų/hidrintų riebalų makalynių formomis. Bet tokių produktų atsisakymas galioja visoms mityboms. O va ar būtinai apsistoti ties paleo ar primal, ar tiesiog užtenka bet kokio gryno, normalaus maisto (įskaičiuojant tas pačias kruopas, jei jau jų norisi) - jau vėl amžina diskusija.

Tiesa tik tai, kad tikrai reikia atsirinkti, kas iš tų produktų pasiūlos garantuotai netinka organizmui.
O man kaip tik atrodo, kad DAUG didesnis blogis yra GRŪDAI, ypač kviečiai ir jų bei iš jų gaunamų miltų gaminiai. Geriau jau bulvytę su jos krakmoliuku (ilgesniu cukriuku), nei košytę su grūdais ir jų antimaistinėmis medžiagomis bei glitimu. Grūdai blogesnė iš dviejų blogybių dėl chroniško uždegimo organizme sukėlimo (kas ir yra visų šiuolaikinę visuomenę krečiančių amžiaus ligų priežastis).