Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo, prilam mityba

QUOTE(Vailet2 @ 2015 09 17, 08:40)
O, tada bus atradimas arba ne  biggrin.gif  Man labai patinka, bet ji gana sausa ir labai liesa mėsa, tai gerai ištroškinti su grietinėle, daržovėmis, skaniu sultiniu reikia

Aš dar kartais apkepu keptuvėje, tada sudedu į indą kepti orkaitėje, pridedu įvairių daržovių ir gausiai užpilu baltu padažu bei troškinu orkaitėje

Šiaip skanu, iš vakaro pamarinuoti baltame vyne, paskui jame ir troškinti su grietinėle  smile.gif

paliksiu si malonuma rytojuj vakarui nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Egless @ 2015 09 14, 22:46)
Mano nustate is ATPO is pradziu, nes tai pirmasis rodiklis, kad vyksta kazkokie pakitimai, uzdegimas, keiciasi kazkas. TTH, FT4, FT3 buvo normalus. Dare echoskopija ir parode, kiek mano kunas jau sugadines tos skydliaukes, pats ja atakuodamas. Nes matesi daug baltu demiu, aketa buvo. Ydomu, ar dar buna kitokiu budu nustatyti, butu naudinga zinoti smile.gif

QUOTE(Nidulia @ 2015 09 14, 22:50)
Bet ji sako, kad visi tyrimai geri, reiskai ir APTO geri.
Mano APTO geri, bet TTH ir FT4 - negeri, be to ekoskopija parode, kad teturiu 1 laiuka is dvieju, kuri aptingo dirbti uz dvi ir eme dusti.

As taip suprantu jus maitinates pagal Paelo mityba? Norejau paklausti ar ji padejo sukontroliuoti (o gal visai isgyti) nuo autoimunines ligos?

Pas mane yra autoimuninis tiroiditas, skaiciau ir ieskojau daug informacijos, kaip pasveikt. Visi sako Paelo padeda, bet visos 'pasveikimo' istorijos vistiek privalo gerti papildoma hormona. Tai reiskias, kaip ir neisgydo Paelo mityba, nes jeigu vistiek reikia vartoti vaistus? Gal tik simptomus panaikina?

Tai gal jus jau be vaistu gyvenat?

Atsakyti
QUOTE(deina123 @ 2015 09 17, 12:20)
As taip suprantu jus maitinates pagal Paelo mityba? Norejau paklausti ar ji padejo  sukontroliuoti (o gal visai isgyti) nuo autoimunines ligos?

Pas mane yra autoimuninis tiroiditas, skaiciau ir ieskojau daug informacijos, kaip pasveikt. Visi sako Paelo padeda, bet visos 'pasveikimo' istorijos vistiek privalo  gerti papildoma hormona. Tai reiskias, kaip ir neisgydo Paelo mityba, nes jeigu vistiek reikia vartoti vaistus? Gal tik simptomus panaikina?

Aš turiu autoimuninę - psoriazę. Kai maitinuosi tinkamai nebenaudojų jokių vaistų, hormonų. kai tik užvalgau porą dienų kokių miltų tai jau žiūrėk, nebegaliu kentėt, kaip visą galvą niežti, atsiranda iš karto pleiskanų doh.gif
Pastebėjau , kad miltai labiau man kenkia nei cukrus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvaja @ 2015 09 17, 12:25)
Aš turiu autoimuninę - psoriazę. Kai maitinuosi tinkamai nebenaudojų jokių vaistų, hormonų. kai tik užvalgau porą dienų kokių miltų tai jau žiūrėk, nebegaliu kentėt, kaip visą galvą niežti, atsiranda iš karto pleiskanų  doh.gif
Pastebėjau , kad miltai labiau man kenkia nei cukrus  g.gif

o po kiek laiko sveikai besimaitinant pas jus susitvarke visi psoriazes rodmenys? Jus negalit toleruot glitimo? man padare kraujo tyrimus del glitimo tolerancijos, kita savaite turetu ateiti atsakymas..

Jus visiskai nebevartojat cukraus ir miltiniu patiekalu?
Atsakyti
QUOTE(deina123 @ 2015 09 17, 13:20)
As taip suprantu jus maitinates pagal Paelo mityba? Norejau paklausti ar ji padejo  sukontroliuoti (o gal visai isgyti) nuo autoimunines ligos?
Pas mane yra autoimuninis tiroiditas, skaiciau ir ieskojau daug informacijos, kaip pasveikt. Visi sako Paelo padeda, bet visos 'pasveikimo' istorijos vistiek privalo  gerti papildoma hormona. Tai reiskias, kaip ir neisgydo Paelo mityba, nes jeigu vistiek reikia vartoti vaistus? Gal tik simptomus panaikina?

Ziurint, ka vadinat pasveikimu - jeigu galvojat, kad pavalgius Paleo per pora metu viskas isnyks, stos y normas ir galima gryzti y yprasta gyvenima, tai ne, taip nera. Jeigu galvojat apsistot plius minus prie Paleo visam laikui ir tikites, kad savijauta, kraujo rezultatai pageres ir sugebesit valdyt liga mitybos pagalba - tai butent mano atvejis. As niekada negalejau gerti tiroksino, nes turiu sirdies yda ir negaledavau net laiptais uzlipt neuzdusus ir be sirdies permusimu. Todel nustojau gerti po poros menesiu, per kuriuos bandem atitaikyti doze. Net lauzant tablete y 6 dalis, man tiroksinas tikrai ytakodavo sirdies veikla. Todel pradejau ieskoti info ir atradau Paleo. Kraujo tyrimai mano zyyyymiai geresni negu buvo iki tol, savijauta taip pat. Bet uztenka pagriesinti pora dienu, savaite ir viskas y pradzia atgal. Tie patys vaistai taip pat neisgydo autoimuniniu ligu, tik palengvina simptomus. Bet kada atsinaujins, sugryzus prie blogu yprociu.
Glitimo atsisakymas visiskai ir visokiom formom yra numeris 1 prioritetas, norint suvaldyti autoimumines ligas ir pajusti pagerejima. Nuo to siulyciau ir pradeti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egless @ 2015 09 17, 13:17)
Ziurint, ka vadinat pasveikimu - jeigu galvojat, kad pavalgius Paleo per pora metu viskas isnyks, stos y normas ir galima gryzti y yprasta gyvenima, tai ne, taip nera. Jeigu galvojat apsistot plius minus prie Paleo visam laikui ir tikites, kad savijauta, kraujo rezultatai pageres ir sugebesit valdyt liga mitybos pagalba - tai butent mano atvejis. As niekada negalejau gerti tiroksino, nes turiu sirdies yda ir negaledavau net laiptais uzlipt neuzdusus ir be sirdies permusimu. Todel nustojau gerti po poros menesiu, per kuriuos bandem atitaikyti doze. Net lauzant tablete y 6 dalis, man tiroksinas tikrai ytakodavo sirdies veikla. Todel pradejau ieskoti info ir atradau Paleo. Kraujo tyrimai mano zyyyymiai geresni negu buvo iki tol, savijauta taip pat. Bet uztenka pagriesinti pora dienu, savaite ir viskas y pradzia atgal. Tie patys vaistai taip pat neisgydo autoimuniniu ligu, tik palengvina simptomus. Bet kada atsinaujins, sugryzus prie blogu yprociu.
Glitimo atsisakymas visiskai ir visokiom formom yra numeris 1 prioritetas, norint suvaldyti autoimumines ligas ir pajusti pagerejima. Nuo to siulyciau ir pradeti 4u.gif

Aciu labai uz info, taip bandysiu visiskai atsisakyti glitimo (kas nebus sunku) sunkiusia, butu atsisakyti cukraus.. Neisivaizduoju is kur paimt valios pastangu, gaila niekas nekoduoja nuo cukraus priklausomybes biggrin.gif

O sakykit jusu APTO dabar normos ribose, ar vistiek gerokai per auksti rodmenys? ta prasme antikuniu gamyba kontroliuojama?

Suprantu, kad cia jau reikes laikytis tokios mitybos daugiau-maziau visa gyvenima drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(deina123 @ 2015 09 17, 14:33)
Aciu labai uz info, taip bandysiu visiskai atsisakyti glitimo (kas nebus sunku) sunkiusia, butu atsisakyti cukraus.. Neisivaizduoju is kur paimt valios pastangu, gaila niekas nekoduoja nuo cukraus priklausomybes biggrin.gif

O sakykit jusu APTO dabar normos ribose, ar vistiek gerokai per auksti rodmenys? ta prasme antikuniu gamyba kontroliuojama?

Suprantu, kad cia jau reikes laikytis tokios mitybos daugiau-maziau visa gyvenima  drinks_cheers.gif

Cukraus atsisakyt sunku, bet ymanoma. Yra tiek daug receptu visokiu, netgi 21 days sugar detox programos ir panasiai. Nebus lengva, procesas ilgas ir kartais vistiek kazka suvalgysit - per sventes, gimtadienius. Visi juk esam zmones, o ne tobuli robotai biggrin.gif

Mano ATPO nuo >1300 dabar yra 240-430 ( vasara-ziema svyruoja ). TTh, FT4, FT3 normos ribose.
Atsakyti
QUOTE(Egless @ 2015 09 17, 14:17)

Man kaip tik atrodo, kad nr. 1 yra cukrus.smile.gif Ir visokia iš to pagaminta menkavertė fignia rafinuoto cukraus/miltų/hidrintų riebalų makalynių formomis. Bet tokių produktų atsisakymas galioja visoms mityboms. O va ar būtinai apsistoti ties paleo ar primal, ar tiesiog užtenka bet kokio gryno, normalaus maisto (įskaičiuojant tas pačias kruopas, jei jau jų norisi) - jau vėl amžina diskusija.smile.gif Tiesa tik tai, kad tikrai reikia atsirinkti, kas iš tų produktų pasiūlos garantuotai netinka organizmui.
Atsakyti
QUOTE(deina123 @ 2015 09 17, 12:30)
o po kiek laiko sveikai besimaitinant pas jus susitvarke visi psoriazes rodmenys? Jus negalit toleruot glitimo? man padare kraujo tyrimus del glitimo tolerancijos, kita savaite turetu ateiti atsakymas..

Jus visiskai nebevartojat cukraus ir miltiniu patiekalu?
Įtariau prakiurusį žarnyną, nes paskaudėdavo vienoj pusėj žarnas smile.gif tai aš kokius porą mėn. geriau dar kaulų sultinį. tik po kiek laiko pastebėjau , kad nebeskauda pilvo, vadinasi tikrai apsigydė. Aš maitinuosi 80/20 principu. tai yra kartais leidžiu sau pasmaguriauti, bet pats organizmas ilgai to netveria ir praneša stop, viskas grįžta į savo vietas praėjus vos kelioms dienom po normalaus maisto.
Atsakyti
Sveikos smile.gif

QUOTE(Silvaja @ 2015 09 15, 07:25)
Lengviau toms šeimoms , kurie visi kartu laikosi paleo, bet mano vyras visiškai ne paleo, net cepelinus su duona valgo  doh.gif

Sunku tokių šeimų rasti, man pasisekė, kad vyras kartu taip maitinasi (jaučia pokyčius (dingo migrena, rūgštys nekamuoja, svoris normalizavosi), tai labai motyvuoja), bet vaikai gauna visko (darželis, nesąmoningi tinginiai seneliai, draugai), kartais ir tetis šeštadienį blynų iškepa ar makaronų išprašo, tai pir gaminu vis pebkiems, bet ne vienodai.

QUOTE(Maltiete @ 2015 09 15, 11:29)
kaip darote naminį majonezą?

2 naminių kiaušinių tryniai (6 putpelių kiaušiniai kartu su baltymais), šaukštelis garstyčių, 200ml alyvuogių aliejaus (ne extra virgin-dėl kvapo), pipirų, pusė šaukštelio druskos. Viską sudedu/supilu į aukštą indą ir blenderio kotu per kelias sekundes turiu majonezo thumbup.gif Galimi priedai: avokadas, SDP, bazilikas, krapai, garstyčių grūdeliai, pomidorų pasta ir t.t. ir pan.

QUOTE(Lėja... @ 2015 09 16, 05:23)
dar norejau paklaust, Rimi akcija kokoso aliejui Amrita, parasyta kosmetinis
tai maistui kaip ir ne, ane? g.gif

Tikrai tinka ir naudingas nerafinuotas, pirmo spaudimo.

QUOTE(deina123 @ 2015 09 17, 13:33)

Dėl cukraus. Tikrai įmanoma. Net mano vyras sugebėjo (bulkinis, saldaininis, ledinis ( bigsmile.gif ), tortinis, pyraginis, sausaininis) atsisakyti. Man tai kol kas vienas didesnių gyvenimo šokų biggrin.gif (antras po to, kad pati pagimdžiau tris vaikus biggrin.gif). Kol organizmas nesupras kas vyksta (kodėl negauna angliavandenių iš kurių taip paprasta gaminti energiją), putosis, prieštaraus kiek smile.gif , gali net simptomai į gripą panašūs pasireikšti (vadinamas angliavandenių gripas (carb flu))-lyg silpna, lyg galvelę pamaudžia, gal ir kaulus palaužo (vsigi priklausomybės bandot atsikratyt B-) ), bet nepasiduokit! Viskas jūsų labui umn.gif Nes po to...ateis NUŠVITIMAS laugh.gif Aš rimtai. Tik va dar su ĮPROČIAIS ir ĮGŪDŽIAIS reiks padirbėt, nes pirmąjį pakeist reikia apie mėnesio, o antrajam ir trijų gali prireikti. Bet, kai tik pradėsit jausti pagerėjimą ar nejausti kažkokių sveikatos ir išvaizdos diskomfortą keliančių veiksnių iškart motyvacija pakils kaip ant mielių..., ne, ne ant mielių, o kaip ant sodos (sveikiau biggrin.gif ). Sėkmės wink.gif 4u.gif

QUOTE(zomša @ 2015 09 17, 19:54)
Man kaip tik atrodo, kad nr. 1 yra cukrus.smile.gif Ir visokia iš to pagaminta menkavertė fignia rafinuoto cukraus/miltų/hidrintų riebalų makalynių formomis. Bet tokių produktų atsisakymas galioja visoms mityboms. O va ar būtinai apsistoti ties paleo ar primal, ar tiesiog užtenka bet kokio gryno, normalaus maisto (įskaičiuojant tas pačias kruopas, jei jau jų norisi) - jau vėl amžina diskusija.smile.gif Tiesa tik tai, kad tikrai reikia atsirinkti, kas iš tų produktų pasiūlos garantuotai netinka organizmui.

O man kaip tik atrodo, kad DAUG didesnis blogis yra GRŪDAI, ypač kviečiai ir jų bei iš jų gaunamų miltų gaminiai. Geriau jau bulvytę su jos krakmoliuku (ilgesniu cukriuku), nei košytę su grūdais ir jų antimaistinėmis medžiagomis bei glitimu. Grūdai blogesnė iš dviejų blogybių dėl chroniško uždegimo organizme sukėlimo (kas ir yra visų šiuolaikinę visuomenę krečiančių amžiaus ligų priežastis).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hippie: 18 rugsėjo 2015 - 10:25
Hippie puikiai aprase, kodel grudai yra blogis nr. 1 - ypatingai tai liecia turincius autoimuniniu ligu. Su Hashimoto atveju yra taip - glitimo molekuline struktura yra labai panasi y skydliaukes, todel glitimui patekus y musu kuna, pradedama atakuoti ir skydliauke. Uzdegiminiu procesu pasekme. Nesakau, kad cukrus gerai - daug problemu jis sukelia taip pat. Kartu su kafeinu labai ytakoja streso hormone veikla y bloga puse, reiketu vengti taip pat.

Being 100 percent gluten free is non-negotiable if you have Hashimoto’s. Because the molecular structure of gluten is almost identical to the molecular structure of thyroid tissue (so weird), ingesting gluten can make the body say, “Invader! Attack! Attack!” and increase the autoimmune assault on the thyroid.

In addition, do not eat a low-carbohydrate diet, which can contribute to brain fog, hair loss, and can inhibit your body temperature regulation. It can also inhibit T3 production and increase Reverse T3, which can block thyroid hormone receptors.

As vis dar bandau rasti savo angliavandeniu ir riebalu santykius. Ketogenine dieta puikiai sekasi savaite ar dvi, po to jau reikia daugiau angliavandeniu ir kaitalioti ju kiekius.

Sveikiems aisku maziau apribojimu galima taikyti, na kiekvienam pagal save ir poreikius 4u.gif

Atsakyti
Maximoje akcija amritos kokosu aliejui. 1 perki, kita bonkele nemokamai. Gaunasi 2 puslitriai uz 10 euru su centais.
Atsakyti