Labas visoms,
Kaip jaučiatės, kai paragaujate po ilgos pertraukos saldėsio? Man tai kažkoks siaubas, ko gero neberagausiu daugiau jokiomis progomis. Toks šlykštumas gerklėje, galvojau, kad gimtadienio torto gabalas išlips atgal pats:-)
Saldumą mano gomurys dabar vertina labai jau priekabiai :-) :-) :-)
Ir man taip pat.Susigudau, paragauju,o po to spjaudausi ir prisiekiu, kad daugiau niekada. Nu ir nereikia man, kai near panoseje, bet va tie gimtadieniai pakisa koja. Net sudas tie visi tortai, vis tik.
Dariau cia kazkada iskrovos diena,tik vanduo. Po jos labai aiskiai jautesi i ka reaguoja organizmas ne kaip. Nzn, aisku, ilgalaikiu ar visu to pasekmiu. Bet pvz pagunda baltas pyragas su uogiene buvo kaip akmuo pilve, eilini kart aisku, kad pyragai tortai ne tai. O kita diena kad vaiksciodama mieste mirtinai uzsimaniau kebabo,to su lavasu butinai ir suvalgiau, tai nieko blogo nebuvo, tik baisiai skanu:)nors tokius dalykus valgydavau karta i pusmeti. O pats baisiausias kulinarinis kosmaras buvo krakmolingas cepelinas, na toks kur krakmolo daugiau nei bulviu-rodes, kad zarnas uzkimso. Kitiems, zinoma, jie patiko. Tokie vat mano eksperimentai karts nuo karto:)
Sveikos merginos, pasidalinsiu ir aš savo potyriais. Tikrai nesilaikau 100 % paleo. Gal galėčiau pasakyti 90/10 net gi. Nes tikrai nepavyksta išvengti įvairių pagundų darbe retai, bet kartais tenka sudalyvauti degustacijoje. Sunkiausia paleo buvo laikytis per atostogas, dar kai buvo toks karštas rugpjūtis, tai ledus valgiau, kaip mažesnę blogybę rinkausi ledus ant pagaliuko, be vaflinio indelio
Jei anksčiau bananai budavo normaliai saldūs, tai dabar jau nebegaliu valgyti vieno banano, jis man per saldaus, bet tinka į kokteiliukus pvz su avietės ar juodaisiais serbentais.
Kartais tenka ir suvalgyti kokį torto gabaliuką, tai pastebėjau, kad nuo torto nieko nejaučiu. O pvz. kolegė atnešė naminio obuolių pyrago, aš ten trupinėlį tik paragavau ir iš kart jaučiu - rūgštis burnoje. Jokių sausainiu negaliu valgyti, nes tuoj rūgštu burnoje. O tai gerai, nes tikrai nesinori jų valgyti
. Na ir jei jau baliukas su tortuku, tai pašalinis poveikis - 2 ar 3 spuogai ant veido. MB pamatęs spuogiuką kartais jau net juokauja, "ką valgei neleistino"
, nors MB nesilaiko paleo, bet mane palaiko. Bent jau lašinius tai kartu kertam, ir abu jau nebenorime rūkytų lašinių, jau tik sūdytų.
Šiaip daugiau jokių didesnių pasekmių kaip ir nematau, jei tenka ir sugriešyti
, juk kaip sako MB aš nemiriau ir tikrai nemirsiu jei organizmas gaus kokį nedidelį kiekį kartą ar du kartus per savaitę pagal paleo neleistino maisto.

Jei anksčiau bananai budavo normaliai saldūs, tai dabar jau nebegaliu valgyti vieno banano, jis man per saldaus, bet tinka į kokteiliukus pvz su avietės ar juodaisiais serbentais.
Kartais tenka ir suvalgyti kokį torto gabaliuką, tai pastebėjau, kad nuo torto nieko nejaučiu. O pvz. kolegė atnešė naminio obuolių pyrago, aš ten trupinėlį tik paragavau ir iš kart jaučiu - rūgštis burnoje. Jokių sausainiu negaliu valgyti, nes tuoj rūgštu burnoje. O tai gerai, nes tikrai nesinori jų valgyti

QUOTE(Adelina40 @ 2015 09 18, 18:19)
Labas visoms,
Kaip jaučiatės, kai paragaujate po ilgos pertraukos saldėsio? Man tai kažkoks siaubas, ko gero neberagausiu daugiau jokiomis progomis. Toks šlykštumas gerklėje, galvojau, kad gimtadienio torto gabalas išlips atgal pats:-)
as nesu patyrus to jausmo. is saldumynu valgau tik sokolada(su kazkiek cukraus), vakar beje uzvalgiau jo - sianakt nemiegojau..
beje, mano gyvenime vyksta , ka jau ten- ivyko siokie tokie pasikeitimai, reikalaujantys daug mano nervu, tiesiog jauciau kaip zusta mano paskutiniosios pilkosios lasteles...
tuo metu geriau ZIUZNIK, arba vilkakoje lietuviskai. tai ziauriai padedavo, aisku padaugindavau ir geriau kaip arbatele.. bet islikau blaivaus proto ir net neverkiau!!!
Papildyta:
QUOTE(Gumbine @ 2015 09 19, 12:03)
Sveikos merginos, pasidalinsiu ir aš savo potyriais. Tikrai nesilaikau 100 % paleo. Gal galėčiau pasakyti 90/10 net gi. Nes tikrai nepavyksta išvengti įvairių pagundų darbe retai, bet kartais tenka sudalyvauti degustacijoje. Sunkiausia paleo buvo laikytis per atostogas, dar kai buvo toks karštas rugpjūtis, tai ledus valgiau, kaip mažesnę blogybę rinkausi ledus ant pagaliuko, be vaflinio indelio
. Na ir jei jau baliukas su tortuku, tai pašalinis poveikis - 2 ar 3 spuogai ant veido. MB pamatęs spuogiuką kartais jau net juokauja, "ką valgei neleistino"
, nors MB nesilaiko paleo, bet mane palaiko. Bent jau lašinius tai kartu kertam, ir abu jau nebenorime rūkytų lašinių, jau tik sūdytų.
, juk kaip sako MB aš nemiriau ir tikrai nemirsiu jei organizmas gaus kokį nedidelį kiekį kartą ar du kartus per savaitę pagal paleo neleistino maisto. 

o kur jus randat normaliu skaniu bananu? man parduotuviniai, yoac jei akciiniai- tai baisiai neskanus. atrodo ir prinoke.. bet ner skonio. jau geriau butu saldus, nei tokie....muiliniai. tfu, jau kelis kartus pasimokiau, kad su nuolaida NIEKO negalima pirtk.. keliaus viskas is siukslyna.....

as vis kariauju su mama. Nuosirdziai sakau, kad man ziauriai nusibodo jos kasdieniniai skundai nel ziauriu, visa para trunkanciu, skrandzio, sanariu, galvos ir viso kuno skausmu. As jai viena sakau, o ji tvirtina ka Taunyte ar ar koks sarlatanas raso knygoje. Sip ne taip priverciau savaite pabuti be cukraus ir miltiniu, nors avizine kose valge, tad glitimo gavo, bet vis tiek skrandis nurimo. rasau pabuti menesi be gltimo ir cukraus, zadu, kad ir ziaurus sanariu skausmai nurims, tai nezinau ar paklausys. Nori tirtis del H pilori bKTERIJOS. EI JA RAS, JI TIKRAI GYDYSIS ANTIBIOTIKAIS, NORS AS JAI AISKINAU, KAD PILORI SUNAIKINA TEISINGA SKRANDZIO TERPE. Ups del kapsu.
Kankinasi ji ir mane kankina kasdieniniais verksmais del skausmu, ka daryti - neismanau. Jau net mano dukra jai pasake, kad jei bronchine astma, kuri laikoma neisgydoma, pas mane isgaravo, tai kodel tu netiki mano mama, kuri zino ka sako. Jei ne tie jos beprotiski skausmai, as nelisciau prie jos su tuo paleo, bet ji ir mane kankina kazsdieniniais verkimais bei skundais ir gasdinimais, kad numirs.
Mano vyras yraparazitas. nors prasiau to nedaryti, jis vistiek siandien pagamino plaktos grietineles su braskemis ir silauogemis.
Kankinasi ji ir mane kankina kasdieniniais verksmais del skausmu, ka daryti - neismanau. Jau net mano dukra jai pasake, kad jei bronchine astma, kuri laikoma neisgydoma, pas mane isgaravo, tai kodel tu netiki mano mama, kuri zino ka sako. Jei ne tie jos beprotiski skausmai, as nelisciau prie jos su tuo paleo, bet ji ir mane kankina kazsdieniniais verkimais bei skundais ir gasdinimais, kad numirs.
Mano vyras yraparazitas. nors prasiau to nedaryti, jis vistiek siandien pagamino plaktos grietineles su braskemis ir silauogemis.
QUOTE(jaicy @ 2015 09 20, 18:53)
o kur jus randat normaliu skaniu bananu? man parduotuviniai, yoac jei akciiniai- tai baisiai neskanus. atrodo ir prinoke.. bet ner skonio. jau geriau butu saldus, nei tokie....muiliniai. tfu, jau kelis kartus pasimokiau, kad su nuolaida NIEKO negalima pirtk.. keliaus viskas is siukslyna.....

aš kaip tik perku akcijinius geltonus ir dar palaikau juos spintelėje, žalių niekada neperku. Kai palaikai skonis tikrai keičiasi. O to banano tai mažai naudoju. Į trintas uogas dedu tik pusę banano, kitą pusę atiduodu SB

Šios dienos atradimas, kepiau vištienos krutinėlę orkaitėje, SB keptos bulvės šalia, o man vietoj bulvių keptos cukinijos, šį karta cukinijų žiedelius prieš kepimą patepiau kokosų aliejumi, skonis geras.

QUOTE(jaicy @ 2015 09 20, 17:53)
tuo metu geriau ZIUZNIK, arba vilkakoje lietuviskai. tai ziauriai padedavo, aisku padaugindavau ir geriau kaip arbatele.. bet islikau blaivaus proto ir net neverkiau!!!
labas rytas 
o kas čia per ziuznik ? kur jis parduodamas

gal kas bandėte moliūgų miltus? Iki leidinuke skaičiau, kad galima pasidaryti moliūgų miltų sudžiovinus ir sumalus moliūgo žievelę ir taip pat mačiau, kad iš jų dar duoną kepa. Kažin kaip tie moliūgų miltai nesipyksta su paleo? Manau, kad neturėtų.
O gal kas bandėte?

QUOTE(Hippie @ 2015 09 18, 11:05)
2 naminių kiaušinių tryniai (6 putpelių kiaušiniai kartu su baltymais), šaukštelis garstyčių, 200ml alyvuogių aliejaus (ne extra virgin-dėl kvapo), pipirų, pusė šaukštelio druskos. Viską sudedu/supilu į aukštą indą ir blenderio kotu per kelias sekundes turiu majonezo

Dar acto arba citrinos sulciu reiktu truputeli ipilt

Nidulia, labai užjaučiu dėl mamos. Mano tėčiui rado bėdų dėl prostatos, tai aš irgi negaliu žiūrėti kaip jis valgo batoną su sviestu ir užsigeria kompotu. Jis tokio charakterio, kad nieko neklauso. Nžn kokia tavo mama, bet jei pabandytum pasiūlyti bent sumažinti tų blogųjų produktų kiekį? Jau net tai būtų didžiulis gėris, mano sesuo susidūrusi su sveikatos problemomis ir matydama kaip man gerai veikia miltų ir cukrų didžiulis sumažinimas, irgi kažkiek bando laikytis ir sako, kad dabar jau pyragų nesinori, na, tik retsykiais ir džiaugiasi tuom. Iš savo patirties kalbu-jei dbr man reiktų maitintis pgl autoimuninį protokolą, tai nžn nžn..ar sugebėčiau visam gyvenimui, o jei imti po truputį mažinti nesveikų dalykų ir didinti sveikų, tada organizmas po truputį pripranta. Bet, žinia, su vyresniais žmonėmis yra žymiai sunkiau...
[quote=Nidulia,2015 09 20, 18:02]
as vis kariauju su mama. Nuosirdziai sakau, kad man ziauriai nusibodo jos kasdieniniai skundai nel ziauriu, visa para trunkanciu, skrandzio, sanariu, galvos ir viso kuno skausmu. As jai viena sakau, o ji tvirtina ka Taunyte ar ar koks sarlatanas raso knygoje. Sip ne taip priverciau savaite pabuti be cukraus ir miltiniu, nors avizine kose valge, tad glitimo gavo, bet vis tiek skrandis nurimo. rasau pabuti menesi be gltimo ir cukraus, zadu, kad ir ziaurus sanariu skausmai nurims, tai nezinau ar paklausys. Nori tirtis del H pilori bKTERIJOS. EI JA RAS, JI TIKRAI GYDYSIS ANTIBIOTIKAIS, NORS AS JAI AISKINAU, KAD PILORI SUNAIKINA TEISINGA SKRANDZIO TERPE. Ups del kapsu.
[quote=Nidulia,2015 09 20, 18:02]
pritariu su tevais sunku, mano mama irgi pilna ligu, patariau jai nesimaitinti duona, nes jos pusryciai, pietus ir vakariene, duona su sviestu ir medum, sausainis ir dar kokiu salotu. Tai buvau ikalbejus, ir du menesius pagyveno be duonos, valge vistiena su darzovem ir sake jaucias gal ir geriau, na bet taip duonos norisi, tai vel grizo.