Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo, primal mityba

QUOTE(Nidulia @ 2015 06 07, 00:02)
Jautiena, koks grazus tavo ghi smile.gif Ir man skaniau gaminti ant ghi nei ant kokoso, nors pradzia paleo buvo viskas ant kokoso.

Nes pradzioj ner ko valgyt, tik kokosas lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Bandau bilansuoti tarp sviesto, kokoso ir alyvuogiu aliejaus. Dar lasinuka iskaiciuoju.
Nuvaziuosiu pas uosvi, virinsiu sviesta, visa menesi busim, tai koki pora kilu sunaudosim. man labai sviestas patinka thumbup.gif
Atsakyti
pas mane tai avokadu aliejus eina i trasa. kokosu tik kavai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ativas: 07 birželio 2015 - 01:22
QUOTE(ativas @ 2015 06 07, 02:22)
pas mane tai avokadu aliejus eina i trasa. kokosu tik kavai.

Avokada geris, po maziuka keliskart savaitej suvalgau, nestringa kaip kokosas, tai ggaunas aliejus natural biggrin.gif Ir kai alkis kamuoja, avokadas labai gerai pavalgius pietus ar vakariene uzdaro rolleyes.gif
Kavos dar neatsisakau, nes visai nuplaukciau tame persiorientavimo procesetikrai MB sakytu, kaip tu sau kenki!!! Veliau su kava atsiskaitysim smile.gif
Jautiena, o as maniau kad sviesto lydyto spalva lengvai geltona kazi kodel. kaip gerai, kad parodei, nes tokia pamacius, galvociau kad kazkas ne taip unsure.gif
Kaip gerai kad esat ir patirtimi pasidalinat 4u.gif
Apie saltiena nieks nieko nesakot, o tai ne tas pats, kas sultinys uzsaldytas? kaip suprantu metant svori jo nerekomenduojama, bet po to, kai jau susinormalizuoja, turetu buti galima, ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tytuka: 07 birželio 2015 - 07:29
Labas 4u.gif
truputi paskaiciau
o tai butina tuos aliejus sauksciukais valgyti? g.gif
Atsakyti
Siaip jau Jautienos ghee yra gerokai perkaitintas. Toks skanesnis, kvapnesnis, bet ne toks sveikas. As kai darau ghee (nors gal teisingiau butu ji vadint lydytu sviestu), tai jo niekada neuzverdu ir jokiu burbuliavimu ten nebuna. As ji lydau vandens voneleje. Kazkurioj temoj buvau labai issamiai aprasius procesa. Pagooglinkit, rasit. Taip darant gaunasi sviesiai gelsvas, nesuskrudintas, daug sveikesnis, bet ne toks kvapnus. Renkamez kiekvienas pagal save 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2015 06 06, 22:25)
ghee sviesto niekada nesu pirkus, visada verdu pati. .

QUOTE(katinone @ 2015 06 07, 09:23)
Siaip jau Jautienos ghee yra gerokai perkaitintas. Taip darant gaunasi sviesiai gelsvas, nesuskrudintas, daug sveikesnis, bet ne toks kvapnus.

Laba diena,
nesu gaminusi lydyto sviesto, nors dažnai pagalvoju, kad reikėtų pagaliau prisiruošti. Turiu išsisaugojusi keletą gaminimo būdų. Katinone, gal šitas ir yra Jūsų?
Ghee visada darau dviejuose puoduose. Viršutinis puodas turi plaukioti apatinio vandenyje (arba bent jau būti i ji įkistas iki tiek, kiek yra sviesto). Tikiuosi supratot. Apatiniame vanduo turi vos vos virti. Sviestas NETURI VIRTI. Šio metodo esmė ir yra tame, kad mes neperkaitinam nei sviesto riebalo, nei baltymo (kuri aš irgi sėkmingai sunaudoju į troškinius ar ant daržovių, nes toleruoju pieno baltymą). O migdolų kvapas nėra gero ghee rodiklis - tai jo perkaitinimo rodiklis. Ghee esmė yra atskirtas pieno riebalas nuo baltymo, kas šito metodo pagalba puikiai pavyksta. Jei dar kas neaišku - klauskit. Turiu 5metų patirį darant toki sviestuką ir jei žaliava kokybiška (be jokiu cheminiu šurum-burum ir lyšno vandens), visada pavyksta
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2015 06 07, 12:16)
Laba diena,
nesu gaminusi lydyto sviesto, nors dažnai pagalvoju, kad reikėtų pagaliau prisiruošti. Turiu išsisaugojusi keletą gaminimo būdų. Katinone, gal šitas ir yra Jūsų?
Ghee visada darau dviejuose puoduose. Viršutinis puodas turi plaukioti apatinio vandenyje (arba bent jau būti i ji įkistas iki tiek, kiek yra sviesto). Tikiuosi supratot. Apatiniame vanduo turi vos vos virti. Sviestas NETURI VIRTI. Šio metodo esmė ir yra tame, kad mes neperkaitinam nei sviesto riebalo, nei baltymo (kuri aš irgi sėkmingai sunaudoju į troškinius ar ant daržovių, nes toleruoju pieno baltymą). O migdolų kvapas nėra gero ghee rodiklis - tai jo perkaitinimo rodiklis. Ghee esmė yra atskirtas pieno riebalas nuo baltymo, kas šito metodo pagalba puikiai pavyksta. Jei dar kas neaišku - klauskit. Turiu 5metų patirį darant toki sviestuką ir jei žaliava kokybiška (be jokiu cheminiu šurum-burum ir lyšno vandens), visada pavyksta

Tokiu budu sokolada lydydavau. Reiskias tik issilydo, neverda, o paskui kaip atskirti ta baltyma nuo islydytos mases?
Papildyta:
Jautiena, jus is senesniu paleo, gal apie saltiena ka pakomentuotumet? Taip uzsinorejau, o per vasara toks gaivus patiekalas.
Atsakyti
as nesu is tu ekstremalu, kurie pasigave ideja, megina ja igyvendint 110%. taip ir su paleo - man patiko ideja, tai paemiau ir prisitaikiau ja sau ir pagal save. i cia daznai linksniuojamus balansus, sugadintus baltymus, riebalus ir t.t. as nesigilinu ir nematau, kad kas gilintusi uzsienio paleo forumuose. sitie cia uznesti is homosanitus puslapelio.

taip, as meginau virti ghee ir dviejuose puoduose, ir slow cookery, ir baltam inde ir t.t. bet, na aciu, ne man tokie zaidimai, as turiu ir kitu darbu.
vakarykste foto tamsoj daryta, is tiesu siek tiek svesesnis gaunasi. cia sustenges, gal kiek maziau geltonas, nesusitariu as su savo fotoaparatu:
user posted image

plius, as manau, kad anas pirmykstis zmogus dazniau valge BBQ negu slow cooked patiekalus, pvz po misko gaisro, kiek skanestu ten buna biggrin.gif as nesakau, kad sudeginta yra ok, bet as gamindama kepu ir to nesigasdinu. aisku, ne "gerai paskrudinsim ant keptuvytes" metodu, bet vistiek dauguma mano valgiu yra gaminama butent keptuvej, ant ghee; paskui slow-cookeri; garuose pagrinde darzoves ir zuvis; orkaitej - labai mazai.

del saltienos - as manau, kad ja valgyti verta, bet kuriuo atveju, nes joje daugiau gerio negu blogio [kas jo ten iesko - randa, as - ne]. is kaulu istraukti mikroelementai ir issilydziusios kremzlytes, mmm net seile patyso.

Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2015 06 07, 12:52)

user posted image

plius, as manau, kad anas pirmykstis zmogus dazniau valge BBQ negu slow cooked patiekalus, pvz po misko gaisro, kiek skanestu ten buna biggrin.gif as nesakau, kad sudeginta yra ok, bet as gamindama kepu ir to nesigasdinu. aisku, ne "gerai paskrudinsim ant keptuvytes" metodu, bet vistiek dauguma mano valgiu yra gaminama butent keptuvej, ant ghee; paskui slow-cookeri; garuose pagrinde darzoves ir zuvis; orkaitej - labai mazai.

del saltienos - as manau, kad ja valgyti verta, bet kuriuo atveju, nes joje daugiau gerio negu blogio [kas jo ten iesko - randa, as - ne]. is kaulu istraukti mikroelementai ir issilydziusios kremzlytes, mmm net seile patyso.

Panasia spalva ir isivaizdavau smile.gif Man kuo maziau kepta patinka, MB atvirksciai. Kepenys man saugot reik, tai as uz mazai kepta ar isvis nekepta maista.
Gal saltienos receptuku kas kokiu, visokiu variantu yra, bet mane bazinis variantas domina labai. Bus vasaros maistas niam niam
Atsakyti
Labuka 4u.gif Pasiskaiciau Jautienos recepta ir as gal darysiu ghee nes iki siol pirkdavau lenkiska kibirelyje, man visai nieko rolleyes.gif Nesu as virtuves zinove-kulinare ir man ties uzpylinejimai perpylinejimai labai nekaip atrodo, o cia paprasta, reikia ryztis bandyti. Vasara musu dauguma maisto kepto lauke grilyje, taip patogiausia ir greiciausia, apie baltymo perkaitinima nesiparinu, man tinka ir taip. Keptuveje kepu dazniausiai tik kiausinius, kartais kopustu apsikepinu. Riebala valgau atskirai, geriu kava ir prikandu uzsaldyto sviesto - skanumelis. Kambario temperaturos sviesta ilgai plaku mixeriu, kol pabala, idedu ar tai cinamono, ar vaniles, ar ginger, tada su spaudimo maiseliu prisidarau ''saldainiuku'' uzsaldau, susidedu i dezute ir turiu savo skanesto. Galiu ir siaip uzsaldyta sviesta grauzti, man patinka sviezios grietineles sviesta.

Viskas lekiu su dukruze shoppintis 4u.gif
Atsakyti
JustDi, tu jau, ziuriu, normaliai prisijaukinai riebaliukus, ane?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2015 06 07, 12:16)

Ghee visada darau dviejuose puoduose. Viršutinis puodas turi plaukioti apatinio vandenyje (arba bent jau būti i ji įkistas iki tiek, kiek yra sviesto). Tikiuosi supratot. Apatiniame vanduo turi vos vos virti. Sviestas NETURI VIRTI. Šio metodo esmė ir yra tame, kad mes neperkaitinam nei sviesto riebalo, nei baltymo (kuri aš irgi sėkmingai sunaudoju į troškinius ar ant daržovių, nes toleruoju pieno baltymą). O migdolų kvapas nėra gero ghee rodiklis - tai jo perkaitinimo rodiklis. Ghee esmė yra atskirtas pieno riebalas nuo baltymo, kas šito metodo pagalba puikiai pavyksta. Jei dar kas neaišku - klauskit. Turiu 5metų patirį darant toki sviestuką ir jei žaliava kokybiška (be jokiu cheminiu šurum-burum ir lyšno vandens), visada pavyksta

Taip, cia mano receptas, bet kazkieno perrasytas, nes as niekada nerasau su lietuviskom raidem(neturiu tokios galimybes).
Atsakyti