Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 2015 vasara

QUOTE(adija5 @ 2015 08 12, 14:24)
Aš tai netikiu tokiais pletkais user posted image.

Tai kad ne pletkai. Ta bendradarbė paaiškino , kodėl taip gerai metai iš metų dera braškės. Padėdavo giminaitei nuvežt jas į turgelį ,"nusiplovusi" iš darbo. Geranoriška buvo ir sakė , kad geriau nepirktume. Todėl ir bendradarbiams nevežė. Pati nemačiau.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 08 12, 14:48)
*** kas per receptas? sako, kartūs marinuojami netenka to kartumo, paskui neatskiria, kurie buvo kokie

Tikrai patikrinta. Užpernai auginau Kustovyje agurkus, kartumas buvo neišpasakytas net ir mažuliukai buvo nevalgomi. Na, vis tiek juos užmarinavau, nes girdėjau, kad to kartumo nelieka. Tikra teisybė, agurkai buvo visiškai geri
Atsakyti
Va, kaip atrodo kitu agurku fone (visi agurkai tik ka nuzydejo, tikri kornisoniukai) cia ir cia (gamybos metu) ilgiausi ir siauriausi- Piccolo.
Marketmore labai patiko sultingumu, saldumu ir skoniu. Tarpinis variantas tarp ilgavaisiu ir trumpavaisiu. Nebuvo karciu. Kaimyne atnese likusias seklas, kur pirko net neklausiau. Vakarop uzeisiu ir paklausiu, tada ir parasysiu.
Receptas aptiktas cia, SM. Pirmoji zinute, pagal Glasse. Gaminu pagal antraji recepta, bandziau ir su krapais, ir su garstyciomis bei kalendromis ir svogunais. Vis tik skaniausias ir artimiausias originalui yra be jokiu priedu marinate. Turiu tik viena pastabele- kuo mazesnis agurkas, tuo jis skanesnis, kuo didesnis- tuo skonis labiau "praskiestas". Siame recepte pakeiciau acto kieki (iki 350 ml) ir cukru- stikline +2 saukstai. Idealus galutinis variantas.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2015 08 12, 16:50)
pagal Glasse[/url]. Gaminu pagal antraji recepta, bandziau ir su krapais, ir su garstyciomis bei kalendromis ir svogunais. Vis tik skaniausias ir artimiausias originalui yra be jokiu priedu marinate. Turiu tik viena pastabele- kuo mazesnis agurkas, tuo jis skanesnis, kuo didesnis- tuo skonis labiau "praskiestas". Siame recepte pakeiciau acto kieki (iki 350 ml) ir cukru- stikline +2 saukstai. Idealus galutinis variantas.


visiškai nematytas receptas, net idėja negirdėta, bandysiu, dėkui 4u.gif
o stiklinę 200 ar 250 ml skaičiuojat? aš amžinai nežinau, kai ne gramais ar ml rašo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 12 rugpjūčio 2015 - 16:04
Sis receptas yra greiciausias- ilgiausiai uztrunka marinato uzvirinimas. Agurkelius i iskaitintus stiklainius kraunu per piltuveli pasinaudojant kiaurasamciu arba virtuvinemis znyplemis.

Tikrai nesigailesite thumbup.gif

P.S. Atsiprasau uz rasyba, neturiu lietuviskos klaviaturos.

P.S.1. kadangi lietuviskas receptas- stikline 200 ml, uzsienietiskuose receptuose stikline buna 240 ar 250 ml.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 12 rugpjūčio 2015 - 16:07
taip ir pagalvojau, kad žnyplėm dėsiu biggrin.gif
o acto nėr per daug? normaliai valgosi, ne per aštru?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 12 rugpjūčio 2015 - 16:25
QUOTE(Paladė @ 2015 08 12, 17:15)
taip ir pagalvojau, kad žnyplėm dėsiu  biggrin.gif

Znyplem patogu krauti didesnius, maziems (~ iki 5 cm ilgio) tinka kiaurasamtis. As ju specialiai stikliniuose nedelioju- sumetu, pakratau stiklaini, dadedu, jei nuseda ir uzpilu verdanciu marinatu. Viskas.

Galite pabandyti padaryti ir su 300 ir 350 ml. Tik pazymekite stiklainius. Mums skaniau kai 350 ml. Nes jei pirsto ilgio ir issipute agurkai- jie buna vandeningo skonio, tikrai ne tokie bulgariski. Nera astru, tikrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 12 rugpjūčio 2015 - 16:31
QUOTE(yerena @ 2015 08 12, 16:50)
Marketmore labai patiko sultingumu, saldumu ir skoniu. Tarpinis variantas tarp ilgavaisiu ir trumpavaisiu. Nebuvo karciu. Kaimyne atnese likusias seklas, kur pirko net neklausiau. Vakarop uzeisiu ir paklausiu, tada ir parasysiu.



štai kur jie:
http://sekluvele.lt/...ketmore-76.html

http://www.rareseeds...re-76-cucumber/

vienžo, rasim kitąmet biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 12 rugpjūčio 2015 - 16:42
Maniskiai pirmieji visi buvo susiriete, dabar jau lygus, nes ziedai auksciau (pas ka agurkai neparisti lysveje- Marketmore bus susisuke). Uztat darze tooookios ilgos agurku "tvoros".


Beje, gal kuri gamino svediska agurku misraine (is praziuretu agurku) ir turi patikrinta recepta? Nes jau internetinese receptu svetainese tokiu nesamoniu prirasyta, kad gaila laiko ir produktu ju tikrinimui. Ir dar- gal kuri gamina is didesniu (neperaugusiu) agurku, isilgai pjaustytu, toki "prieda" prie sumustiniu su ciberzole? Teko ragauti pirktinius, labai skanu, maciau ir pas mus, IKI, bet skyscio spalva labai jau kelia itarima. Ciberzole ne taip nudazo marinata schmoll.gif
Atsakyti
Skaitau apie daržų laistymus ir mąstau: gal ir man pradėti? Tik šilauoges palepinu vandeniu. Agurkai gražiai žaliuoja ir nelaistomi, derlius puikus iš devynių daigų, pilnai užtenka valgymui ir konservavimui.
Esu girdėjusi senolių patarimą: jeigu pradedi laistyti agurkus, tai ir visą sezoną reikės laistyti. Gal ir tiesa?
Atsakyti
QUOTE(Chiromante @ 2015 08 12, 14:55)
Kaip tik ir mes šiandien su diedu pasidžiaugėm ta pačia tema  biggrin.gif Tiesiog kasdieninis smegenų orgazmas - ryte su antra kava einam


Na net miela skaityt.as diedo iki siltnamio nenutempiu.tik bliuda parnesta mato
QUOTE(diasaja @ 2015 08 12, 19:26)
Skaitau apie daržų laistymus ir mąstau: gal ir man pradėti? Tik šilauoges palepinu vandeniu. Agurkai gražiai žaliuoja ir nelaistomi, derlius puikus iš devynių daigų, pilnai užtenka valgymui ir konservavimui.
Esu girdėjusi senolių patarimą: jeigu pradedi laistyti agurkus, tai ir visą sezoną reikės laistyti. Gal ir tiesa?

Va mano diedas nuo kaimo,tai ir ta pati sako.tik as laistau
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2015 08 12, 12:45)
O jei buciau atidziau skaiciusi ankstesnias temas, paskutine minute nebuciau ciupusi Libelle agurku seklu. Jau kartumas neispasakytas, nors auga visi kruvoj, vienodai priziurimi (gal pas kazka jie neigauna kartumo??? nes apie tai ant pakelio nebuvo uzsiminta  gun_bandana.gif ). Isroviau augalus, nes svieziam vartojimui visiskai netinkama veisle, o gaminant bulgariskus agurkelius labai suabejojau ar tas kartumas netures itakos visam stiklainio turiniui.


Čia turbūt aš rekomendavau Libelle. Keletą metų auginau, buvo labia geri, o šiemet ir man pradžioj buvo kartūs , nusivyliau ir aš, bet čia ne veislės kaltė, o dabar pasidarė nebe kartūs. Nežinau kaip čia taip.... g.gif dabar gerutėliai
Atsakyti