Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 2015 vasara

QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 08 15, 10:41)
man ,tiesą pasakius,nusišvilpt,kas ką savam darže daro,jei tai manęs neliečia rolleyes.gif morkos pas mane kartu su svogūnais auga,tai jau 3metus musės iškados nebepridaro,o ir svogūnai apsipatenkinę wub.gif šiemet net miltligės neturėjau.užvakar iš 15x0,5m lysvės virš 70kg svogūnų nuroviau blink.gif  blink.gif  doh.gif  wub.gif pasiteisino laiškų neskynimas,nes šalia ,kurie vis pafileruojami buvo,kone 2gubai mažesni ax.gif
Papildyta:

pamatytum kokie traukuliai jiems nuo tos pelynų arbatos buvo blink.gif ir su kokiu malonumu tai stebėjau blush2.gif  cool.gif

Svogūnai su morkom eilutėmis irgi keletas metų pas mane. Man gera naujiena , kad laiškų skynimas mažina galvas. Mes laiškų beveik nenaudojam (diedo skrandžio probl.), tai galvos didelės ir baisiai storom rinkėm gaunasi. Nu nepatogu kasdieniniam naudojimui. Reiks kitamet bandyti daliai svogūnų paraškymus padaryti.
Kopūstų kirmėlukus dar mažus stengiuosi nurinkti į kibirą su vandeniu. Paskui išnešu už kelio į apleistus laukus. Reiks pabandyti paruošti pelyninės trauktinės ir papurkšti. Čia man patiko įdėja.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2015 08 15, 12:01)
Reiks pabandyti paruošti pelyninės trauktinės ir  papurkšti. Čia man patiko įdėja.

neblūdyk,dar trauktinės užsimetę ,durniuot pradės tongue.gif arbatos tu jiems,stiprios-piliau 2 šaukštus 1ltr vandens.ir nepuršk tų,kuriuos artimiausią savaitę valgyt ruošies ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 08 15, 11:04)
neblūdyk,dar trauktinės užsimetę ,durniuot pradės tongue.gif arbatos tu jiems,stiprios-piliau 2 šaukštus 1ltr vandens.ir nepuršk tų,kuriuos artimiausią savaitę valgyt ruošies ax.gif

Gerai, vaišinsiu tik arbata. Šlykštokas reikalas juos nurinkinėti. Biškį fe. Bet kopūstų nepuškiu niekada. Parodinio vaizdo nereikia. Tai medetkų patrinu ir pamėtau ant galvų, tai žliūgės. Kažkas sakė, tai ir svaidausi piktžolėmis. Nežinau ar padeda, bet neturiu daug bėdų. Iki šio meto nebuvo. Tik užvakar radau ant apatinių lapų dar lopšelio stadijos kirminukus. Matyt kažkuriuo metu drugeliams jau nebuvo mano atbaidų kvapo ir pasidaugino.
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 08 15, 11:41)
morkos pas mane kartu su svogūnais auga,tai jau 3metus musės iškados nebepridaro,o ir svogūnai apsipatenkinę wub.gif šiemet net miltligės neturėjau.užvakar iš 15x0,5m lysvės virš 70kg svogūnų nuroviau blink.gif  blink.gif  doh.gif  wub.gif pasiteisino laiškų neskynimas,nes šalia ,kurie vis pafileruojami buvo,kone 2gubai mažesni ax.gif
Papildyta:

Aaa,tai simet ir as jau salia svogunus sodinau.uztat morkom gerai.mokausi

As dar svogunu neroviau,ner to rudo luksto .tik ciut.ir neisgule.tai dar laukiu
Atsakyti
Šiemet ir aš tręšiau šiltnamį. Kiek metų vis bandžiau ekologiškai, be trąšų pomidorus auginti, užaugdavo tik pavalgymui. Šiemet patręšiau, tai nors pomidorų yra. Bet ir vėl beda...nebesuvalgom... biggrin.gif Viską patręšiau, tai ir morkos užaugo, ir burokai, ir agurkų daug, aplamai viskas neblogai užderėjo.
O dėl svogūnų, tai pasėjau dvi lysves, nuo vienos lysvės žymiai daugiau laiškų skynėm, negu nuo kitos. Tai tikrai, kur laiškai buvo skinami, svogūnai žymiai mažesni užaugo.
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2015 08 15, 14:16)

As dar svogunu neroviau,ner to rudo luksto .tik ciut.ir neisgule.tai dar laukiu

maniškiai jau dvi savaites nulinkusiais kotais,rudu lukštu nugriuvę gulėjo,net raut nereikėjo wub.gif jau džiūna verandoj ax.gif
Atsakyti
O,dėkui už morkų svogūnų idėja. Nu su svogūnais man treti metai nesiseka. Nemoku aš jų augint. Arba musė suėda arba nieks neišauga. Jau sakiau daugiau nebebandysiu. O didelės galvos būtų pats tas. Pirmi metai ir purškiau ir trešiau,tai derlium patenkinta,jei ne tie kopūstai smile.gif . Pirmame etape diedas rinko ir kiaušinius ir vikšrus (o dieve,kaip man šlykštu),bet jie nugalėjo. Pabandysiu kitamet pelynus.
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2015 08 14, 16:28)
user posted image

user posted image
sos.kas eda daikonu ir juodu ridiku lapus?foto keliu sav.sejos skirtumas.bet jau matau ir mazus daigelius eda svolaciai kazkokie.kaip gelbet?

Ikisiu ir as savo trigrasi, pas mane jau III sejimas ridikeliu, atrodo taip pat, manau sausra daro savo, paliksiu kaip yra, nors laistom bene kasvakara.... Tegu tie svolaciai buna laimingi...
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2015 08 15, 12:01)

Kopūstų kirmėlukus dar mažus stengiuosi nurinkti į kibirą su vandeniu. Paskui išnešu už kelio į apleistus laukus.

vaje vaje, kokia geruolė doh.gif Pas mane jiems vienas nuosprendis - arba pirštine bus sutrinti, arba šliopansu į žemę suminti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 08 15, 11:41)
morkos pas mane kartu su svogūnais auga,tai jau 3metus musės iškados nebepridaro,o ir svogūnai apsipatenkinę wub.gif

nežinau, kaip jums tas būdas veikia, pas mane tikrai neveikia, ne vienus metus bandžiau. Morkos ir svogūnai sėkmingai kirmijo... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 08 16, 16:16)
vaje vaje, kokia geruolė  doh.gif Pas mane jiems vienas nuosprendis - arba pirštine bus sutrinti, arba šliopansu į žemę suminti  biggrin.gif

Ne geruolė, o nelabai tvirta. Šlykštoka šiek tiek man maigyti. Nedarau šliaukos, bet sukyla ten. Į vandenį todėl kad nešliaužiotų per kibiro sienas. Pateliuškuoji ir vėl visi vandenyje.
Atsakyti
Toki juodi maži vabaliukai dabar sezonas jiems. Apsirenkite gelotina, maikute arba žalia. Greit prisistatys jie. Agro plėvele denkite ir viskas.
QUOTE(girene @ 2015 08 14, 16:28)
sos.kas eda daikonu ir juodu ridiku lapus?foto keliu sav.sejos skirtumas.bet jau matau ir mazus daigelius eda svolaciai kazkokie.kaip gelbet?

Atsakyti