Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 2015 vasara

O ridikelius niekas nebandet set i daigyklas pirmiausia?Gal derliaus anksciau sulauktumem .
Atsakyti
QUOTE(SaVi @ 2016 02 12, 09:12)
O ridikelius niekas nebandet set i daigyklas pirmiausia?Gal derliaus anksciau sulauktumem .

bandžiau, jau 3 metus taip darau. Tik tas pikiavimas į šiltnamį paskui užknisa, bet derlius tai ankstyvas būna. Savaitgalį planuojau jau sėti į dėžutę
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2016 02 12, 10:16)
bandžiau, jau 3 metus taip darau. Tik tas pikiavimas į šiltnamį paskui užknisa, bet derlius tai ankstyvas būna. Savaitgalį planuojau jau sėti į dėžutę
O pas jus siltnamis koks? Ir tuomet kada planuotumet perkelt i siltnamy daigus?Niekada nebandziau pikiuoti ridikeliu, net mintis tokia nekildavo.Planavau i siltnamy seti kovo vidury, galvoju seklos salnoms atsparesnes, nes pakencia salnas iki -5. Daigai nenusaltu prie tokios temperaturos?Kovo menuo dar saltas buna.
Atsakyti
QUOTE(sypt @ 2016 02 12, 09:41)
O pas jus siltnamis koks? Ir tuomet kada planuotumet perkelt i siltnamy daigus?Niekada nebandziau pikiuoti ridikeliu, net mintis tokia nekildavo.Planavau i siltnamy seti kovo vidury, galvoju seklos salnoms atsparesnes, nes pakencia salnas iki -5. Daigai nenusaltu prie tokios temperaturos?Kovo menuo dar saltas buna.

šiltnamis polikarbonato. Taip jau gaudavosi, kad maždaug po mėnesio nuo pikiavimo ridikėliai pilnai valgomi, balandžio pirmosisomis dienomis. Jei pasitaiko šaltesni orai, uždengiu agro keliais sluoksniais.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 02 12, 08:44)
zirniai gavo salnos ir zemiau -5. ir nieko. nei vienas nenumire...

oi nesakyk.. pas mane keli metai buvo, kai ir žirniai nušalo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2016 02 12, 09:04)

čia mano nuotrauka ir mano mintys lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu savo patirtim ax.gif Daiginant ridisėlius namuose, kai tik išdygsta nešu iškart į šiltnamį, nes namuose ilgiau laikant ištys. Iškart nepuolu pikiuot, palaikau šiltnamy dėžutę su ridisėliais savaitę laiko, ir tik tada pikiuoju į gruntą šiltnamyje. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 02 12, 08:44)
seju zirnius anksti tieisiai i dirva. pastebejau, kad jiems kuo anksciau- tuo geriau.

Anksti tai kada? Kovą, balandį ?

QUOTE(SaVi @ 2016 02 12, 09:12)

Papasakosiu savo pernykščius bandymus smile.gif Aš ridikėlius pasėjau į lovelius, kur gėles augina. Kai išdygo ir net truputuką paaugo (ėmė tįsti) išnešiau į šiltnamį ir palikau, tik agro plėvele užklojau. Taip jie tam lovely ir užaugo iki pat rovimo smile.gif Sėjau 02.23, pradėjom valgyt 04.02. Tą pačią dieną sėjau ir tiesiai į šiltnamį ir taip pat po agro, tai tuos pradėjom valgyt 04.15 Kadangi bandymas pavyko tongue.gif , šiemet vėl taip darysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltagėlė: 12 vasario 2016 - 21:06
QUOTE(baltagėlė @ 2016 02 12, 21:04)
Anksti tai kada? Kovą, balandį ?

balandi. priklauso nuo to kaip sugebam i darzus ieit. ne kiekvienais metais vienodai, bet iki balandzio antros puses butinai stengiuoas paseti.
-------------
merginu cia isgirti telefonai man nepatiko: augo ilgai, derejo velai, sausi, nesaldus, reikejo aukstu atramu, o finale dar miltlige uzpuole. geriau jau man kokie pupsikai keliu, anksti dera, nudera nu ir viso gero. nuraunu ir vel turiu laisvo ploto...
bet pacios paciausios zirniu veisles dar neatradau- seju kas po ranka pasitaiko...vis svajoju kokios nors veisles zirniu savo seklu pasilikt, nes pakiukuose po labai mazai supakuota, bet kaip nesigauna taip nesigauna unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 02 13, 09:11)
iki balandzio antros puses butinai stengiuoas paseti.
-------------
merginu cia isgirti telefonai man nepatiko

Dėkui už nuomonę.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 02 13, 09:11)
merginu cia isgirti telefonai man nepatiko: augo ilgai, derejo velai, sausi, nesaldus, reikejo aukstu atramu,

Man irgi Telefon nepatiko. Kol užauga savo ūgį, vėlai derėti pradeda. Nors derlius ilgas , o dėl skanumo - tik kol labai jauni skanūs. Truputį ilgiau, ir išnyksta tas saldumas.
Turiu kažkokią gana ankstyvą ir ilgai išsilaikančią saldžiais žirneliais veislę. Jau gal desėtkas metų pati pačiausia. Sėklas renku, nes nuraudama nurudavusias virkčias visada randu nunuskintų ir sudžūvusių anksčių.
Kasmet vis dar kokią naują nusiperku ir pasėju, sakau gal atrasiu ir vėlyvą skanią.
Atsakyti
Iš augintų žirnių man patys skaniausi, saldžiausi - Sugar Bon. Ir dar patinka, kad jie šparaginiai.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 02 13, 10:11)
...vis svajoju kokios nors veisles zirniu savo seklu pasilikt, nes pakiukuose po labai mazai supakuota, bet kaip nesigauna taip nesigauna unsure.gif

Auginu Oregon Sugar Pod (saldžiom ankštims) ir Waverex bei Onward (žirneliams) jau iš savų sėklų (pamirštukų ant augalų). O mūsų visų mylimas pardavėjas turi šių veislių sėklų pakelių po 350-500 vnt.
Ir dar, pirkau iš jo pupas Karmazyn, pakelyje 60 vnt, kai tuo pat metu pas mus LT tos pačios veislės pupų pakelyje vos 6 vnt blink.gif
Atsakyti