Bekeikianty, neurotiški žmonės tiesiog yra ligoniai, šiaip jų net pagailėti reiktų. Tai niekaip nesusiję su sveiku žmogumi, imamu į vyrą, aišku, jei jis tuo momentu sveikas ir jam genetiškai neperduota tai. Daugelis ligų juk įgyta, o ne įgimta. Klausimas kaip žmogus gyvena, kuo teršia ar ne savo kūną, mintis. Tą išsiaiškinus, nesunku susivokti.
Esu mačiusi visokių žmonių, kurie kalba su velniais, o po to atsigauna, jei imasi savęs, jei teisingai save gydo, todėl man tokie neurotiniai dalykai yra nebaisūs ir tokie giminės negąsdina, su sąlyga, jei matau, kad jų atžala turi valios ir sveiko proto suprasti, kad jo tėvai daleiskime serga ir jis nenorėtų tokiu tapti. To užtenka. Žmogus gali labai daug sukontroliuoti, jei nori.
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2015 06 18, 11:45)
nuo mano draugo jo mergina irgi pabego del panasios mamos. O galejo gi myleti, atleisti, aukotis, vaikucius pas mociute vezt
. Draugas sake, kad sekancia mergina mamai pristatys per vestuves.

Niekas nekalaba apie kažkokias aukas ar aukojimąsi

QUOTE(sazininga @ 2015 06 18, 14:49)
na, siaip vaikai neatsakingi uz tevu poelgius. ir visai gali but, kad tokios moters (turiu galvoj anyta) isaugintas sunus butu visai neblogas mylintis vyras.
bet sutinku su jumis, geriau begt nuo tokios seimyneles.
bet sutinku su jumis, geriau begt nuo tokios seimyneles.
Už poelgius neatsakingi, bet neišvengiamai yra savo tėvų dalis. Nei šeimos įtakos nei auklėjimo nei genetikos ar paveldimų ligų ir daugelio kitų dalykų, (tokių kaip bendravimo įpročiai) kuriuos jie atsineša iš savo šeimos- niekas iš žmogaus atimti negali, nes būtent visa tai ir suformuoja žmogų būtent tokiu, o ne kitokiu.
QUOTE(Molė @ 2015 06 18, 16:04)
Kalba apie pastangas išlaikyti ar kurti gerus santykius.
o kam stengtis, jei matai, kad tos pastangos visiskai nevertinamos ir pokyciu jokiu.
Papildyta:
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 06 18, 16:16)
Už poelgius neatsakingi, bet neišvengiamai yra savo tėvų dalis. Nei šeimos įtakos nei auklėjimo nei genetikos ar paveldimų ligų ir daugelio kitų dalykų, (tokių kaip bendravimo įpročiai) kuriuos jie atsineša iš savo šeimos- niekas iš žmogaus atimti negali, nes būtent visa tai ir suformuoja žmogų būtent tokiu, o ne kitokiu.
na cia galiu truputi pasigincyt. atvejis galbut vienetinis, bet zinau seima, kurioje vyro tevai pliekesi visa gyvenima. tevas ejo per bobas, motina is paskos su kocelu ji parsivarydavo. sakinio viens kitam be uzgauliojimu retai kada pasako. nes visos bobos durnes. ir visi diedai durni.
vyras vede ramia mergina, mete gerti, rukyti, blaskytis po barus su draugais, nuostabiai priziuri savo dvi dukras, yra puikus vyras. visiska priesingybe savo tevams. matyt pamate, kad kur kas geriau gyventi ramiai.
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 06 18, 16:16)
Mano mama augo prie despoto tėvo, bet man ji niekada kaip mama nebuvo despotiška, greičiau kai kur net per atlaidi. Gal bijojo tėvo klaidas kartoti. Juk žmonės protaujantys, suvokia, kad jų tėvai vienokie ar kitokie ir ar verta taip elgtis kaip jie ar geriau kardinaliai priešingai.
Arba tarkime alkoholiko tėvo dukros, negi jos visos anot jūsų gers ir jūs bėgsite nuo tokių, nes ir jus nugirdyti gali?

QUOTE(Monteverte @ 2015 06 18, 15:35)
Mano mama augo prie despoto tėvo, bet man ji niekada kaip mama nebuvo despotiška, greičiau kai kur net per atlaidi. Gal bijojo tėvo klaidas kartoti. Juk žmonės protaujantys, suvokia, kad jų tėvai vienokie ar kitokie ir ar verta taip elgtis kaip jie ar geriau kardinaliai priešingai.
Arba tarkime alkoholiko tėvo dukros, negi jos visos anot jūsų gers ir jūs bėgsite nuo tokių, nes ir jus nugirdyti gali?

girdejau psichologo komentara, kad dalis vaiku galbut, kartos tevu klaidas, o kita dalis sugebes suvokti, jog ismoktas gyvenimo modelis netinkamas ir elgsis visiskai kitaip. Jusu mama - vienas is realiu pavyzdziu.
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2015 06 18, 16:38)
girdejau psichologo komentara, kad dalis vaiku galbut, kartos tevu klaidas, o kita dalis sugebes suvokti, jog ismoktas gyvenimo modelis netinkamas ir elgsis visiskai kitaip. Jusu mama - vienas is realiu pavyzdziu.
Kad tokių priešingų pavyzdžių aš žinau tikrai daug ir manau daugiau nei kopijavimo. Tikrai daugiau žinau negerenčių, kurių tėvai išgėrinėjo nei pasekusių tėvų pėdomis. Arba tarkime mano anytos beveik neaugino jos mama. Tai ji savo vaikus net perdaug augino

QUOTE(Moonte @ 2015 06 17, 20:49)
Va taip ir uzmirstam viska, tevai, vaikai ir t.t. vieni kitus, vien todel kad neitiko. Kur ta riba, kurios neitakoja puikybe, savimele? Jei jau seimoje nera besalygines meiles, jos nejaucia nei tevai nei vaikai, tai kokiose seimose zmones gyvenat?
o nuo kada anyta yra seima?
Ir tuo labiau nemanau, kad tai puikybe, kad atsiriboji nuo zmogaus kuris su tavimi nemaloniai elgiasi.
QUOTE(Moonte @ 2015 06 17, 21:21)
O kas vercia ji myleti? Galimai pakaktu elementariai mandagiai elgtis nesitapatinti su agresyviu zmogumi. Taip bendrauciau, jei to reiketu mano seimai, man karuna nuo galvos nenukris. As esu stipresne uz pagieza, nes as esu motina, savo vyro zmona. Rodiciau ir skatinciau vyra bendrauti su savo motina. TaiP reliai ismokinciau savo vaikus spresti konfliktus, Neastrinti ju.
konfliktas labai puikiai sprendziamas ir uzbegant jam uz akiu - t.y. eliminuojant salygas, kuriomis jisai gali kilti.
Taigi nebendravimas irgi yra tam tikras konflikto sprendimas, nes geriausia kai konfliktas ne neprasideda, kai nesudarai salygu jam kilti.
QUOTE(Moonte @ 2015 06 17, 21:21)
Per visa laika pelniau visu ju pagarba ir atsiprasymo zodzius.
na kam to reikia? Pvz. as tenoriu ramaus gyvenimo, o pagarba ar atsiprasymo zodziai yra visiskai beprasmiai ir nereikalingi.
QUOTE(vilnera @ 2015 06 17, 21:28)
Ne visada santarves noras yra tas tikslas. Minetose temoje istorijose-ne santarves buvo trokstama, bet atsikratyt netinkanciu zmogum.
o tai atsikracius nesantarves saltiniu nebus pasiekta santarve?
QUOTE(Bekasė @ 2015 06 18, 16:53)
Na, man tai vyro šeima yra ir mano šeima

QUOTE(Monteverte @ 2015 06 18, 15:35)

Nesuprantu kodėl kažkokio alkoholiko ar despoto dukrą turėčiau imti į žmonas

Papildyta:
QUOTE(Nura @ 2015 06 18, 16:00)
Man taip pat.
Papildyta:
QUOTE(Bekasė @ 2015 06 18, 15:53)
O jūs tikra kad kiekvienas geba objektyviai nustatyti tikrąjį nesantarvės šaltinį

QUOTE(Bekasė @ 2015 06 18, 15:53)
Nu jeigu jau vyro mama- ne šeima, tai kodėl vyrui, imančiam moterį su dviem kito vyro vyro vaikais jam turėtų būti jie šeima

QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 06 18, 18:09)
Nu jeigu jau vyro mama- ne šeima, tai kodėl vyrui, imančiam moterį su dviem kito vyro vyro vaikais jam turėtų būti jie šeima
Bet va kažkodėl norim ir netgi reikalaujam kad jie taptų jo šeima
Imti tai norim maximum, o duoti tai jau nea

Jei anyta gyvens kartu su savo sunumi ir jo zmona, ir vaikais vienuose namuose,ves bendra uki-jie bus seima. Jei ne-gimines, tevai, bet jau ne seima. Jei pagal apibrezima ziuret.
Bendras gyvenimas kartu apibrezia, seima ar ne. O ne kraujo ar giminystes rysiai. Šiaip jau.
Papildyta:
QUOTE(Bekasė @ 2015 06 18, 16:53)
santarve su kuo?