Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Acqua Alta @ 2015 06 22, 12:55)
Bet sitoj temoj fuksai sedi su phd . Phd pazvengia , fuksai ant savo pomidoru isbando .
Skaitau kad gaidinimas .

Na, fuksai prie "fukso sėkmės" neretai turi ir dar vieną pliusą - nenualintą, ligomis neužkrėstą šiltnamį. Taip kad nereikia dėl jų tiek pergyventi. Kai sveikas, nusiteikęs augti ir auginti pomidoriukus, pomidoras švarioje derlingoje žemėje pasodintas, ne taip ir lengva jį "ekologiškai nutručinti".

Man jau senokai laikas šiltnamį nukelti nuo pamatų ir į kitą, gerai patręštą ir pomidorų bei bulvių bent kokius tris metelius nemačiusią, vietą pernešti. Ale tai tingisi blush2.gif Nu gal kada ir prisiruošiu, o gal ir toliau "turbinsiu" pomidorus jodais, asiūkliais ir sodom, kad kaip nors toje ligų irštvoje pratemptų bent iki rugsėjo galo ax.gif
Atsakyti
g.gif būna įvairiai...aš du metus profilaktiškai purškiau ir sirgo , o paskui nepurškiau ir tfu tfu...pranešė be nieko iki galo, kol nuroviau paskutinį... Tai galvoju arba arba , bet gal ramiau psihcologiškai su profilaktika...
Atsakyti
Kai lyja non stop lietus,siltnami laikot uzdaryta? Vat ka daryt tokiu oru? g.gif
Atsakyti
QUOTE(BonaDona @ 2015 06 22, 14:35)
Kai lyja non stop lietus,siltnami laikot uzdaryta? Vat ka daryt tokiu oru?  g.gif

rolleyes.gif vistiek reikia vėdinti , ...
Atsakyti
QUOTE(BonaDona @ 2015 06 22, 13:35)
Kai lyja non stop lietus,siltnami laikot uzdaryta? Vat ka daryt tokiu oru?  g.gif

Jei lyja bet šilta, tai šiltnamis atvertas pilnai. Jei lyga ir vėsu, tada atidarau tik vieną langą iš tos pusės iš kurios nepučia vėjas. Bet ne kiek dėl pomidorų, kiek dėl baklažanų.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 06 22, 13:11)
Ne faktas  schmoll.gif Pirmais metais buvo demėtligė nuo liepos vidurio,jokių fungicidų nenaudojau.Naudojau sodą.Iki šalnų derėjo.Antrais turėjau baltasparnius,kad jie eitų peklon  doh.gif .Jokių Decių,Aktarų,Kobrų ir kitokių fungicidų nebėgau,trūcinau ekologiškai visais įmanomais būdais...

Norėčiau apie sodos vartojimą daugiau sužinoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2015 06 22, 12:43)
Klausykit jus neskelbkit viesai savo razvratu , bo yra naujokiu kurios kiekviena cia parasyta zodi ivykdo . Atsimenat - ziedus isskyne , viska kas cia parasyta supyle .
Skaitau kad gaidinimas .

Na, ne mano, kitaip turbūt užpatentuočiau..bet radau, pasidalinu, nepatinka, neskaitykit..kiekviena juk atsirenka. Kur matot razvratus?? žargonas toks..savotiškas.. verysad.gif ir sakyčiau visai ne į temą.
O dėl jodo- tai galima ir purkšti, o čia nustebau tokio nebuvau girdėjusi anksčiau, tik ilgai šiltnamyje nereikia būti..kaip greit išgrauoja nežinau, kabinam, kai prasideda lietingi orai, kai reali maro galimybė atsiranda ir čia profilaktikai, o ne tada kai jau užpuolė..tad galvoju, kad vienos porcijos užtektų.
Beje,Vilma- labai kvapni, gan saldi, patiko, visai gerai auga vazone, žiūrėsim kaip iki sezono galo ištemps.Nežinau ar dėl sodos- pamenat, kažkada rašė, kad soda saldumo vaisiams priduoda.. bet jau baisu ir užsiminti..laikysiu užspaudus..jei ką sužinosiu.biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 22 birželio 2015 - 13:58

visi stoglangiai uždaryti, o abejos durys galuose atidarytos - ant galvų nelyja ir išilgai skersapūtė traukia
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2015 06 22, 12:43)
Klausykit jus neskelbkit viesai savo razvratu , bo yra naujokiu kurios kiekviena cia parasyta zodi ivykdo . Atsimenat - ziedus isskyne , viska kas cia parasyta supyle .

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Atsimenam,atsimenam.kaipgi cia pamirsi.ataugo,isbujojo,konkolu nemazu pilna,aisku dar neragavau nei vieno

QUOTE(adija5 @ 2015 06 22, 13:06)
O aš neskaitau jokiu gaidinimu  schmoll.gif Visos buvom fuksės.Aš irgi daug ką išbandžiau ant savo pomidorų savo kailiu.Gyveni,augini,bandai,atsirenki,mokaisi...

drinks_cheers.gif adija jus teisi.visko ibandziau,per daug,juoko sukeliau.tai ziedus skabiau,tai pertresiau,tai virsuniu pasirodo kruvas auginau.na pamazu mokaisi.kitamet daugiau zinosiu,ka ne-paklausiu
Atsakyti

Mano abejos durys visą laiką atidarytos.Nebent snigt pradėtų,tada uždarysiu...vienas biggrin.gif
O kur čia taip lyja?Atpūskit pas man Alytun,abo sausa sausa doh.gif
QUOTE(Gricė @ 2015 06 22, 14:50)
Norėčiau apie sodos vartojimą daugiau sužinoti  ax.gif

Čia gal ne profilaktiškai,bet kai jau suserga ax.gif 4 litrai vandens,1a.š sodos,2,5 a.š. žaliojo muilo.Tik pateliuskuokit vis purkšdama ir iki galo neišpurškit,abo ant galo soda lieka.Aš purškiau man rods kas kokias 5 dienas,jau nepamenu.Ir neliejau visai,kad ir oras sausas būtų.
Atsakyti
Vilniuje lyja,sniokscia. O nakti laikot siltnami atidaryta? Beje,del sodos...siaip soda tirpsta virintame siltame vandenyje,tai gal virintu geriau purksti,nelieka ant dugno sodos....cia siaip pamastymai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BonaDona @ 2015 06 22, 15:16)
Vilniuje lyja,sniokscia.
O nakti laikot siltnami atidaryta?
Beje,del sodos...siaip soda tirpsta virintame siltame vandenyje,tai gal virintu geriau purksti,nelieka ant dugno sodos....cia siaip pamastymai smile.gif

Sekasi gi...Pas mus tik prognozėse lyja.

Visada,kol neprasidės rugpjūčio rūkai.Tada jau darinėju kartais.Kaip atidarau pasibaigus šalnoms,taip ir stovi praviri...

Gal ir geriau tada ax.gif Tingėjau virint biggrin.gif
Atsakyti