Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(denaxa @ 2016 01 22, 22:12)
Kodėl???  blink.gif

Teises išlaikiau 2015 balandį, o kai reikia savarankiškai važinėti doh.gif , tai kelnės pilnos rudo džiaugsmo...
Dar akumas nusėdo. Trupai tariant neturėjo boba vargo, nusipirko automobilį, o patarti ir padėti nėra kam.
Atsakyti
QUOTE(DiKu @ 2016 01 23, 14:55)
Teises išlaikiau 2015 balandį, o kai reikia savarankiškai važinėti  doh.gif , tai kelnės pilnos rudo džiaugsmo...
Dar akumas nusėdo. Trupai tariant neturėjo boba vargo, nusipirko automobilį, o patarti ir padėti nėra kam.

dauguma taip pradeda, ir mano pradžia ne kitokia buvo- tai nereikia šitaip jaustis. žinios ateina su laiku. na, o tiek kiek aš ar Valkata žinoti irgi nebūtina- man tai yra mano darbas, privalau turėti tas žinias. Aš, pvz., visiška kvaiša esu konpiuteriniuose reikaluose, o finansiniuose/buhalteriniuose tai išvis pravalas... doh.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(susidomejus @ 2016 01 23, 11:31)
Radau tokios info:

„Vadovaujantis gamintojų nustatomu maksimaliu terminu, aušinimo skystis galėtų būti keičiamas tik kas penkerius metus. Tačiau esame Šiaurės Europoje, kur vasaros ir žiemos temperatūrų amplitudė labai smarkiai skiriasi, tad ir aušalas kur kas greičiau drumsčiasi, tampa ne toks efektyvus. Nenorintys gadinti variklio automobilių savininkai turėtų antifrizą keisti kas dvejus, maksimaliai – kas trejus metus“, - patarė automobilių mechanikas Rokas Makšimas.

Daugiau skaitykite: http://lzinios.lt/lz...ti-laiku/190353
© Lietuvos žinios

Pasiklausiau pas kai ka, tai sakė, kad nereik keist niekada jokio antifrizo, jeigu jis mašinoj supiltas yra, tik papildyt. Tai kaip čia yra iš tikro? Kokie požymiai rodo, kad jį reikia keist? Variklis mano mašinoj neužkaista nenormaliai.

Reikia keisti. Aš darau taip kaip ir priklauso- antifrizą keičiu kas du metus, max kas tris, ir taip pat tuo pačiu intervalu stabdžių skystį- jį reikia keisti kas du metus, nes prarandamos jo darbinės savybės (lygiai kaip ir antifrizo). Mano mašinai 20 metų, bet kadangi tinkamai prižiūrima- sugedusi ar užkaitusiu varikliu pakelėse nestoviniuoja smile.gif taigi rinktis pačiai, keisti ar ne. jei nesiruoši su ta mašina važinėti ilgiau kaip porą metų- galima nekeisti, bet neaišku, kada anksčiau tie skysčiai buvo keisti, gal nuo mašinos pagaminimo niekas nekeitė.
Atsakyti
gyvenime nekeičiau nei vienai antifrizo. Denaxa, man rodos, tiesiog pratus prie tokių gabaritų, todėl mėgsta dičkes mašinas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(džu @ 2016 01 25, 14:41)
gyvenime nekeičiau nei vienai antifrizo. Denaxa, man rodos, tiesiog pratus prie tokių gabaritų, todėl mėgsta dičkes mašinas  biggrin.gif

Jo jo, aš ir ant milimetrovkių lengviau į parkuoju didelę, nei mažą, kuo mažesnė- tuo sunkiau važiuojasi man biggrin.gif
Atsakyti
Pastebėjau, kad kai drėgnas oras ir mašina lauke stovėjus blogiau važiavimo pradžioj stabdo. Čia normalu turbūt? Paskui pavažiavus susitvarko.
Atsakyti
Stabdžių diskai suspėja aprūdyti?
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2016 01 27, 07:11)
Stabdžių diskai suspėja aprūdyti?

Neisivaizduoju. Kolegė sakė, kad jai irgi taip buvo vakar ryte, labai issigando. Siaip stabdziai jos masinoj geri. Kita kolegė sakė, kad nuo drėgmės signalizacija durniuoja.
Reiks turbut man kitą savaitę nuvaziuot i servisą, kad pasakytų situaciją stabdžių sistemoj.
Atsakyti
Ten buvo daugiau diagnozė nei klausimas smile.gif

Tokiu oru kaip dabar, stabdžių diskai sušlampa, jų darbinis paviršius pasidengia rūdimis ir pirmas stabdymas būna ne koks. Bet tos rūys labai greitai nusivalo ir stabdoma normaliai.

Neimkite galvon ir servisan dėl to tikrai nevažiuokite. Nebent tai servisas su stabdžių stendu, tada galėsite pasitikrinti ar tikrai normaliai stabdo. O be stendo tai mestreliai iš kavos tirščių paburs ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2016 01 27, 11:13)
Ten buvo daugiau diagnozė nei klausimas smile.gif

Tokiu oru kaip dabar, stabdžių diskai sušlampa, jų darbinis paviršius pasidengia rūdimis ir pirmas stabdymas būna ne koks. Bet tos rūys labai greitai nusivalo ir stabdoma normaliai.

Neimkite galvon ir servisan dėl to tikrai nevažiuokite. Nebent tai servisas su stabdžių stendu, tada galėsite pasitikrinti ar tikrai normaliai stabdo. O be stendo tai mestreliai iš kavos tirščių paburs ir tiek.

technikine varyta spalio vidury, tikrino, stabdo gerai g.gif
Atsakyti
Man taip nėr buvę, net jei ir aprūdiję stabdžiai, net jei ir šlapia, net jei ir stovėjusi ilgai... g.gif
Atsakyti
Šiuo metu stabdo gerai
Atsakyti
Šiaip dabar daug kauniečių skundžiasi, kad buvo strioko kai ryte pradėjo važiuoti ir pirmą kartą stabdė. Matyt drėgmės + to brudo, kurio privaryta ant gatvių kombinacija padengia diską taip, kad trumpą laiką jis nestabdo...
Atsakyti