QUOTE(saidutea @ 2016 12 05, 13:54)
Manau, kad gan lengvai islaikiau, marsrutas bei aikstele papuole nesudetingi

bijojau aikstelej parkingo

mokejau as ji, bet regitroj viskas daug baisiau atrodo

pertraukos nedarau, negaliu, man patinka vairuot, malonumas. Aisku streso irgi netruksta bet su laiku jo manau neliks. Isimylejau masinyte
Night o kaip tau sekasi ar bandai vairuoti?
Tau viskad bus ok, manau.

Jei lengvai išlaikei, pavažinėji, super.
Aš važinėju irgi.
QUOTE(Sandrute1986 @ 2016 12 06, 07:59)
kaip jus pasiryzote po ilgos pertraukos vairuoti? man vien pagalvojus susuka vidurius, nevairuoju

o taip reiketu. teises turiu nuo 2011.02, o prie vairo sedejus minimaliai, paskutiniu metu is viso nesedu... neznau kaip pradet
Vairuot aš visada norėjau... O ir poreikis buvo. Neturėjau ką vairuot (jokio artimo vyro, kuris būtų padėjęs su maškės išsirinkimu, nei finansų pakankamai tam irgi).
Teises išlaikiau labai sunkiai. Su n papildomų pamokų.
Darbe pirko mašiną ir išgrūdo mane vairuot. Mano patirty 2 eismo įvykiai. 1 jų pabučiuotas stulpas, dar nieko, bet per pirmą įvykį darbinei mašinai kliuvo gerai. Manau, kad neblogai ir tai, į kurią trinktelėjau. Žodžiu, klaikuma.
Tame tarpe samdžiaus vėlei instruktorių. Po antro įvykio ir tą mečiau, nes atrodė beprasmiška ir beviltiška, be to darbinės vėl man nebedavė, taigi, nebeturėjau ką vairuot.
Bet, pagaliau, įsigyjau savą tokią paprastutę.
Mano atveju su sava visai kitas jausmas. Žiauriai bijodavau tos darbinės, rydavau raminančius prieš vairavimą. Sėdus į savą tą jausmą man kaip ranka nuėmė. Aišku, pamokos pagelbėjo, netrukus, jau važinėjant su sava, persilaužiau - nebeliko panikos dėl to, kad nejaučiu, ar spėsiu persirikiuot, pasukt ir pan., ar reikia laukt, koks tas atstumas turi būt, ir pan.
Bet skaičiau čia visokių istorijų. Kai kurios moterys jaudinas ir po n metų vairavimo.
Visaip būna.
Siūlyčiau tau pirmiausia nusiramint, nevairuot su didžiuliu stresu. Ar su kokiu ramesniu kantriu palydovu, ar instruktorium pavažinėt.
Bent man be proto stresuojant nieko gero taip or nesigavo. Gavos tada, kai nusiraminau.
Nors parkuotis ir dabar nemoku. T.y. parkuojuos tvarkingai (neidealiai, žinoma), bet tais būdais, kuriuos moku.
Reiktų į kokią tuščią aikštelę nuvažiuot pasipraktikuot, bet vis neprisiruošiu, o per 3,5 mėn. tame taip ir neišmokau eigoj. Nors nėr, kad man tai trukdo. Nes juk prisiparkuoju.