tai va ir man įdomu, kaip pas Darių auga. Vobla, juk ir pas jus vyko eksperimentai su šia žole, priminkit kuo baigėsi, bet lyg ir jūs žiedų nesulaukėt?
na mano žemė tai sunkoka, tai gal dirva, gal šlapios pajūrio žiemos netinka.
QUOTE(jot.ka @ 2016 03 01, 18:49)
tai va ir man įdomu, kaip pas Darių auga. Vobla, juk ir pas jus vyko eksperimentai su šia žole, priminkit kuo baigėsi, bet lyg ir jūs žiedų nesulaukėt?
dvi ziemas jau pergyveno( is kokiu 15vienetu(?- nebepamenu tiksliai) liko kokie 4) bet zydet nei karto net nebande. po ziemos labai ilgai gaivaliojasi. idomu ar siemet isvis beatzels

mano zeme lengva, neuzmirkstanti, bet ziemos atsiauresnes. zodziu, nieko nesigavo...
gal kur palei Kauna, palei Kauno marias ir gyvuotu

Gal kuri auginate Sidalcea ? Pripirkau sėklų, dar mačiau kur daigais parduoda. Ar ji pas mus normaliai išgyvena?
O aš norėjau pasiteirauti, kada ir kiek nukerpate levandas?

QUOTE(Vivica @ 2016 03 07, 11:59)
nuo krūmelio amžiaus priklauso.
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 03 07, 13:28)
nuo krūmelio amžiaus priklauso.
Manau, bus ne mažiau kaip trečiamečiai - aš pati pirkau pernai pavasarį sodinukus, jau ne visai mažus. Čia vienas iš jų, pagenėtas buvo antroje vasaros pusėje.
čia
QUOTE(Vivica @ 2016 03 07, 16:03)
Manau, bus ne mažiau kaip trečiamečiai - aš pati pirkau pernai pavasarį sodinukus, jau ne visai mažus. Čia vienas iš jų, pagenėtas buvo antroje vasaros pusėje.
čia
čia
foto nematau, bet tiek to. Nemažai jau metų auginu, tai galiu pasakyt tik tiek, kad labai priklauso nuo to, kaip pasisekė peržiemot. Jos medėjančios ir po žiemos būna tik viršūnės atželia, o būna, kad ir gražiai nuo apačios. O Jūs iš rudens apkirpot jas?
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 03 07, 20:07)
foto nematau, bet tiek to. Nemažai jau metų auginu, tai galiu pasakyt tik tiek, kad labai priklauso nuo to, kaip pasisekė peržiemot. Jos medėjančios ir po žiemos būna tik viršūnės atželia, o būna, kad ir gražiai nuo apačios. O Jūs iš rudens apkirpot jas?
Ne, nenukirpau, kai kurios su peržydėjusiais žiedynais ir žiemojo... Aš pernai kai jas pirkau pavasarį, pasodinusi neapkarpiau, tai ilgai tie seni lapeliai matėsi ir gadino vaizdą, paskui šiaip ne taip priaugo naujų, o tos stiebų apačios nupliko... Tai sakau, gal apkarpyti, kad prileistų naujų šakelių nuo žemiau?
QUOTE(Vivica @ 2016 03 08, 10:31)
Ne, nenukirpau, kai kurios su peržydėjusiais žiedynais ir žiemojo... Aš pernai kai jas pirkau pavasarį, pasodinusi neapkarpiau, tai ilgai tie seni lapeliai matėsi ir gadino vaizdą, paskui šiaip ne taip priaugo naujų, o tos stiebų apačios nupliko... Tai sakau, gal apkarpyti, kad prileistų naujų šakelių nuo žemiau?
as uzpernai senas nukarpiau itin zemai. gal kokius 10 cm. palikau. atsprogo daug saku, susiformavo gazus kereliai nuo visai pliko nusiurusio kero apacios. tik zydejo gerokai veliau. prasilenke su pirmaja roziu zydejimo banga

jos pas mane jau penkti metai, mastau gal siemet visai jau naikint

-----------
jei palikot ziedynus- laukit daug sejinuku...
Palieku per žiemą su žiedynais, jie savotiškai gražūs, kai nieko gražesnio nėra. Sėjinukai visada yra pageidaujami tarp draugių. O kerpu taip : kuo jaunesnis augalas, tuo žemiau, kad paskatinti šakojimąsi. Vėliau jau tikrai, priklauso nuo peržiemojimo. Būna, kad iš didžiausio krūmo vos viena kita šakelė gyvos.
Tai niekas neauginate sidalcėjos? Jau dygsta sėjinukai, bus matyti, kas ir kaip.
Tuo pačiu susišlaviau pusę estų daugiamečių asortimento, dar kinų nepagailėjau. Šiandien atkeliavo veislinės ežiuolės.
http://www.seemnemaa...?lang=ru&CID=24
Tai niekas neauginate sidalcėjos? Jau dygsta sėjinukai, bus matyti, kas ir kaip.
Tuo pačiu susišlaviau pusę estų daugiamečių asortimento, dar kinų nepagailėjau. Šiandien atkeliavo veislinės ežiuolės.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 03 08, 13:20)
kokios veislės ežiuoles įsigijot? Padetalizuokit ką dar užsisakėt