QUOTE(vikaPika @ 2015 07 31, 04:42)
ENURA> vis dar laukiu tęsinio
na gerai ikalbejot

tesiu
07.09d. taigi buvo sugriauti visi musu planai ir tampa aisku, kad apie Sibenika, o tuo labiau Primostena ir kt. galiu pamirsti. Iki vakaro spejam privaziuoti tik Zadara. Renkames artimiausia kurorta. Man is atminties iskyla temoje matyti komentarai apie Sukosana ir smeletus papludymius. Jis ir arciausiai. Taip ir nusprendziam, vaziuojam i Sukosana. Ir jau mane iskart perspeja, kad cia apsistosim ilgesniam laikui, jeigu toliau vaziuosim tai tik su masinomis... Visos viltys sikart nuvaziuoti iki Makarskos, Dubrovniko, Peljesac ir Mostaro suduzta
Sukosane kempingu pasirinkimas nera didelis, daugiausiai mini-seimyniniai kempingai. Dar yra vienas plynam lauke, be jokio pavesio, tai ten turbut iskept galima per pati vidudieny... Issirenkam paprasta seimynini kempinga, nes randam vietos dviem kemperiams su vaizdu i jura, gaila tik kad i prieplauka, bet tolumoj juroje matyti buvusiu kazkokiu Palace rumu (?) griuvesiai.
Priesais kempinga taip pat matyti ir miestelio centras su varpine. Varpas musdavo kas valanda, o savaitgaliais tai netgi visa melodija. Man tai labai patiko, ypac vakare, sutemose...
Patys kempingai miestelyje beveik visi uzimti, nes kiek pastebejom labai daug visus metus cia esanciu kemperiu. Va cia netgi su vazonais zmones jau gyvena...
Iki centro 5 min pesciomis, apeiti ji galima per 10-15 min

Dar nepatogumas tas, kad maudytis sioje prieplaukoje neimanoma, tiksliau imanoma bet nerekomenduotina

nors maciau pora pensininku ir vaikai maudesi. Bet man tai jau brrr, ten prinesta dumblo ir pan., manes ten per jega neikistu i toki vandeni. O papludymys mums buvo kazkur 10 min pesciomis. Kokie gal 300m. Tai kaip suprantu Kroatijos mastais tai laabai daug. Na ir is tikro, jeigu per pati pietu karsti grizdavom i kempinga, tai tie 300 m virsdavo 3 km ... dar gerai kad kiekvienakart ranksluosciu, vandens batu ir kremu nuo saules nereikdavo tampytis su savim, palikdavom papludymy. Tfu tfu tfu niekas nedingo. Apskritai imant man Kroatijoj nebuvo tokio jausmo, kad reikia nuolat saugoti savo daiktus. Gal didesniam kurorte, kokioj Makarskoj viskas kitaip, o cia viskas daugmaz ramu atrode. O ir kempingo seimininkas uztikrino, kad bent jau pas ji niekas nieko neima ir nera dinge.
Taigi papludymys vadinasi Djeci raj (kaip suprantu Vaiku rojus). Atrodo taip.
Pakrante akmenys kaip ir visur, o vat vandenyje, uz keliu metru prasideda smelis. Tik tas smelis man kazkoks keistokas svelniai tariant. Ne toks kaip mums iprastas prie juros, bet labiau panasus i ezero ar upes smeli. Tai cia kaip suprantu del to kazkas minejo, kad Sukosane smelio papludymiai. Man jau geriau akmenys tada. Pritariu kazkieno temoje anksciau issakytai minciai, kad toks krantas yra geris. Jokiu pilnu smelio galvu, ranksluosciu ir kitu daiktu

O akmenys gulint ant spec ciuzinuku visai nespaudzia (ko labiausiai bijojau). Na o pavadinimas Vaiku rojus turbut del to, kad cia jura staigiai negileja, gali toliausiai bristi ir negilu.
Papludymys grazus, Ir dusai yra nemokami nusiprausti suriam vandeniui (pamirsau pamineti, kad ju nebuvo Selcej). Tik gauti vieta po tom pavesinem misija nevisai imanoma. Kadangi salia yra apartamentai, tai turbut juose gyvennantys uzsiima vietas is pat ankstyvo ryto. Nors yra skelbimas, kad nepalikineti daiktu, nes bus nuimti, bet cia galioja geriausiu atveju is vakaro padedamiems... Nes karta atsibudau labai anksti ir 7 ryto nuejau uzsiimti vietos po pavesine, tai jau beveik visos buvo uzimtos, t.y. su patiestais ranksluosciais... O kurios buvo laisvos tai tie kur nuomoja katerius, vandens dviracius bei gultus kaip tik ir deliojo gultus po pavesinem. Nors jos jiems nepriklauso, bet matyt uzemus vietas ten lengviau isnuomoja gultus. Taciau maciau kaip kiti poilsiautojai ateje tiesiog patraukdavo juos ir pasitiesdavo savo ranksluoscius. Pasirodo ir taip galima

Tik vat, kad tos pavesines nelabai padeda, nes saule sukasi dienos eigoj, tai vis tiek neistaikai, kad visalaika butu pavesis, o pasislinkti nelabai iseina, nes salia jau guli kiti...
Vanduo tai nerealios turkio spalvos, foto neperteikia to ryskumo

Kas labiausiai patiko man Kroatijoj tai ir buvo saule ir jura. Jura isimylejau tikrai. Ir pirma asociacija, kuri man iskyla paminejus Kroatija yra butent nuostabi jura ir pakrante
Tai vat Sukosane praleidziame 6 nakvynes. Is ten dar buvom nuleke iki Krka parko, Sibeniko bei Zadaro. Ar dar kada grizciau i Sukosana? Turbut ne. Nepasakyciau kad visai nepatiko, bet manau yra zymiai geresniu/grazesniu vietu Kroatijoj. Ir dar vienas riebus minusas Sukosanui - uodu cia tikrai yra!
Papildyta:
Dar truputis vaizdu
is Sukosano centro
siaip paklaidziojus gatvelemis