Labas vakaras,
Gal ir kvailas klausimas, bet kaip Jūs vežatės pinigus, eurai? Ar vietoje iš bankomatų imate?
QUOTE(Treciadiene @ 2015 07 31, 21:15)
Labas vakaras,
Gal ir kvailas klausimas, bet kaip Jūs vežatės pinigus, eurai? Ar vietoje iš bankomatų imate?
Geriausia veztis eurais, parduotuvese galite atsiskaityti kortele. Nakvyne priima eurais. Jei reikes kunu isgryninsite bankomate
QUOTE(Treciadiene @ 2015 07 31, 21:15)
Labas vakaras,
degalinese, parduotuvese, konobose, lankytinu vietu kasose - visur galima atsiskaityt kortele. Mes kazkiek iskart grynais vezemes, paskui keitemes i kunas po truputi smulkiom islaidom
ai dar prisiminiau, kad geriausia keitykla Sukosane yra kavine arba ledaine
ir tik policija atsisake imti eurais, daugiau man rodos visur butu eme
Sveiki, mes planuojam pirmą kelionę į Kroatiją rugpjūčio pabaigoje. Labai sudėtinga išsirinkti vietą, kur apsistoti, nes daug gerų atsiliepimų ir apie Zadara, Omisa, Sibenika, Podgoroj ir kt. Prašau patarkit, gal kas galit konkrečius apartamentus pasiūlyti 5 asmenims. O norai mūsų, apsigyventi kuo arčiau jūros su geru papludymiu ir kad veiksmas vyktu aplinkui.
QUOTE(enura @ 2015 07 31, 15:19)
Sibeniko katedra
kas idomiausia, kad niekur neina isieti taip, kad matytusi miesto panorama, nebent uzlipus i pati virsu (iki kur nedalipom).
kas idomiausia, kad niekur neina isieti taip, kad matytusi miesto panorama, nebent uzlipus i pati virsu (iki kur nedalipom).
Kiek skaičiau, puikūs vaizdai atsiveria nuo šv. Michailo tvirtovės. Man šeimyna neleido ten pakilti šiemet, pernelyg karšta buvo
Papildyta:
QUOTE(JMD @ 2015 07 24, 11:40)
Booking.com niekada netaiko jokių užsakymo mokesčių.
Tai, kad jums nerodo tų mokesčių atskiroje eilutėje, kaip pas airbnb, dar nereiškia, kad jums kaina dėl to nedidėja - jiems gi gyventi reikia iš kažko
Papildyta:
QUOTE(enura @ 2015 07 23, 22:35)
Kada Jus vaziuojat? Kiek pamenu planavot i Peljesaca irgi? Idomu pavyks po tokiu gaisru? Nebus viskas nusiaubta... 
Pravažiuoti per išdegusią teritoriją jokių problemų, tik toje kelio vietoje, kur praėjo gaisras, apribotas greitis iki 30km/h. Mačiau ir anksčiau gaisrų padarinių Kroatijoje, bet tokio dar neteko matyti - baisūs ir tuo pačiu metu įspūdingi vaizdai...
Papildyta:
QUOTE(enura @ 2015 07 28, 11:18)
Nustebina pasienis su Kroatija - pasirodo dar yra postas ant sienos ir jis dirba! Kroatai stabdo ir praso pasu. Procedura greita ir neskausminga, bet galvojau, kad ES jau postu is viso nebera, bent jau iki cia nesusidurem.
Nepainiokit EU ir Šengeno zonos
Papildyta:
QUOTE(skveras @ 2015 07 30, 08:50)
Vaziuojant nuo Seline miestelio 8 keliu, 2 kilometru tarpe yra keturios pardavimo vietos
Pati pirma vieta paciame miestelyje. Ten paprasta rasti yra zenklai uzrasyta DAGNJE. Kilogramo kaina 15 kunu arba 2 eurai

O Pelješace (Drače kaimelyje) jau daug metų kaina ta pati - 10Kn už kg
Na gerai, prašau padėt išspręsti probl su booking.com
Užsakinejau kelias skirtingas vietas, visose jokiu problemu isskyrus ta, kur turetume praleist daugiausiai laiko.
vakar atejo laiskas, kad atnaujinciaukorteles duomenis kitaip mano registracija skaitysis atsaukta. Atnaujinau duomenis, per pora min. atejo laiskeliskad viskas ok registracija patvirtinta. Siandien vėl tas pats. atejolaiskutis kad patikslinciau kortelkes duomenis. patikslinau. Po poros min. ateina registracijos patvirtinimas.
Susisiekiau su vietos seimininku parasiau tipo kas cia vyksta, jisman atgal:
"Hello Vika,
From this year we are checking all credit cards due to many problems with late cancellations and no show situations. We are using agancies.
Thank you for understanding,
Vladimir Savic"
ir dar:
"Hello, please check your credit card balance and allow us to pre-authorize 100 EUR, otherwise we have to cancel your reservation. Thank you for understanding, Vladimir Savic"
Tipo: tikriname korteliu duomenis, kad nebutu velyvo atsaukimo, prasom patikrint balansa 100 e nuskaitysim kitaip atsauksim rezervacija
Tai cia kaip dabar paaiskinkit man? rezervacija buvo nemoant is anksto, mokant atvykusi vieta, tai dabar turiu moketjiems ta 100 e isanksto? ir jie gali taip paimt be nieko sau ir atsaukt mano rezervacija????
Užsakinejau kelias skirtingas vietas, visose jokiu problemu isskyrus ta, kur turetume praleist daugiausiai laiko.
vakar atejo laiskas, kad atnaujinciaukorteles duomenis kitaip mano registracija skaitysis atsaukta. Atnaujinau duomenis, per pora min. atejo laiskeliskad viskas ok registracija patvirtinta. Siandien vėl tas pats. atejolaiskutis kad patikslinciau kortelkes duomenis. patikslinau. Po poros min. ateina registracijos patvirtinimas.
Susisiekiau su vietos seimininku parasiau tipo kas cia vyksta, jisman atgal:
"Hello Vika,
From this year we are checking all credit cards due to many problems with late cancellations and no show situations. We are using agancies.
Thank you for understanding,
Vladimir Savic"
ir dar:
"Hello, please check your credit card balance and allow us to pre-authorize 100 EUR, otherwise we have to cancel your reservation. Thank you for understanding, Vladimir Savic"
Tipo: tikriname korteliu duomenis, kad nebutu velyvo atsaukimo, prasom patikrint balansa 100 e nuskaitysim kitaip atsauksim rezervacija
Tai cia kaip dabar paaiskinkit man? rezervacija buvo nemoant is anksto, mokant atvykusi vieta, tai dabar turiu moketjiems ta 100 e isanksto? ir jie gali taip paimt be nieko sau ir atsaukt mano rezervacija????
QUOTE(vikaPika @ 2015 08 01, 17:25)
Na gerai, prašau padėt išspręsti probl su booking.com
man panašiai buvo su juodkalnijos bookinimu. užsakiau gal prieš tris mėn iki kelionės. nemokamas atšaukimas tipo savaitė iki atvykimo. likus mėnėsiui, skambina man šeimininkas-sako, mes norėtume būti garantuoti kad jūs atvyksit ir norim 1/3 sumos garantijai.... nepatiko toks dalykas ir atšaukiau. suradau kitur ir dar pigiau. o šiaip, būna kad nori tam tikros sumos iš anksto-sumokėjau ir jokių problemų-atvykus, buvo mums paruošti kambariai.
QUOTE(eceris @ 2015 08 01, 16:55)
man panašiai buvo su juodkalnijos bookinimu. užsakiau gal prieš tris mėn iki kelionės. nemokamas atšaukimas tipo savaitė iki atvykimo. likus mėnėsiui, skambina man šeimininkas-sako, mes norėtume būti garantuoti kad jūs atvyksit ir norim 1/3 sumos garantijai....
Aš tokioje situacijoje nebuvęs, bet iš karto susisiekčiau su booking.com - jie turėtų pastatyti į vietą tokius šeimininkus. Skaičiau kelis kartus, kad booking.com kompensuodavo, kai buvo neatitikimų su apartamentų aprašymais.
pertsivedziau ta 100 i saskaita tegul issaldo, paziuresim kaip bus toliau. bet atsiliepima as jam paliksiu normalu irgi.
Kadangi pavedima dariau is kito banko taijie turetu tik ryt i saskaita patekt, vis del to kirba mintis galvoje o gal imti ir leistijam atsaukt rezervacija? ir pasieiskot nakvynes patiems, bet abejoju ar salia juros 7 nalvynem rasim apartamentusd uz 600e
Kadangi pavedima dariau is kito banko taijie turetu tik ryt i saskaita patekt, vis del to kirba mintis galvoje o gal imti ir leistijam atsaukt rezervacija? ir pasieiskot nakvynes patiems, bet abejoju ar salia juros 7 nalvynem rasim apartamentusd uz 600e
QUOTE(vikaPika @ 2015 08 01, 18:19)
pertsivedziau ta 100 i saskaita tegul issaldo, paziuresim kaip bus toliau. bet atsiliepima as jam paliksiu normalu irgi.
o jus dabar, neseniai užsakinėjot? būna kad bookingas patikrina kortelės mokumą ir įšaldo tam tikrą sumą... arba sakykm mums buvo kai į kijevą pernai vykom-irgi tipo nemokamas bookinimas, o ir man ir draugui nuo sąskaitos nurašė 1 nakvynės kainą. tuoj pat susisiekėm su savininkais-jie sako, neimkit į galvą, pinigai bus grąžinti kai atvyksit. taip ir buvo-susimokėjom atvykę, o nuskaitytus pinigėlius grąžino į saskaitą
QUOTE(Neo @ 2015 08 01, 14:47)
*Kiek skaičiau, puikūs vaizdai atsiveria nuo šv. Michailo tvirtovės. Man šeimyna neleido ten pakilti šiemet, pernelyg karšta buvo 
**Nepainiokit EU ir Šengeno zonos
Be pasų kontrolės keliaujate ne EU, bet būtent Šengeno zonos viduje, kuriai Kroatija nepriklauso, dėl ko ir yra tas tikrinimas.
**Nepainiokit EU ir Šengeno zonos
*aciu kitakart zinosiu
** geras, kazkaip galvojau kad visos ES salys yra ir Sengene
QUOTE(eceris @ 2015 08 01, 19:52)
o jus dabar, neseniai užsakinėjot? būna kad bookingas patikrina kortelės mokumą ir įšaldo tam tikrą sumą... arba sakykm mums buvo kai į kijevą pernai vykom-irgi tipo nemokamas bookinimas, o ir man ir draugui nuo sąskaitos nurašė 1 nakvynės kainą. tuoj pat susisiekėm su savininkais-jie sako, neimkit į galvą, pinigai bus grąžinti kai atvyksit. taip ir buvo-susimokėjom atvykę, o nuskaitytus pinigėlius grąžino į saskaitą 
Užsakius prieš gerus du ar tris mėn. Kartu užsakinėjau nakvynę vokietijoj ir dar kroatijoj.tik su šia vieta kilo problemos...