Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(Asortea @ 2015 06 24, 23:38)
Sveiki,

Planuojame liepos antroje pusėje važiuoti aplankyti visų išgirtos ir įsimylėtos Kroatijos. Tikiuosi, abejingi neliksime ir mes  smile.gif  Konspektuoju jūsų įspūdžius, kelionių maršrutus ir, žinoma, receptus  biggrin.gif  Net seilės tysta...  blush2.gif

Turiu tokios "žalios" keliautojos klausimą - kur patartumėte apsistoti, kuriame mieste pirmą kartą važiuojant? Norai mūsų nėra milžiniški, nes važiuosime su vaikais (2 ir 4 m), norime aplankyti krioklius, tiesiog gražius Kroatijos miestus ir miestelius, pasimėgauti šiltu oru ir jūra. Na ir aišku paragauti jų tradicinio maisto bei jūros gėrybių  biggrin.gif  Ar galime rizikuoti ir važiuoti iš anksto neužsisakius apartamentų, ar bus kas laukia tiek vėlai atvykstančių?  Įtariu, jog atvažiuosime vėlokai vakare, apie 20-21 val. Ką iš savo patirties patartumėte?

Na, mūsų šeima jau - ekstremalai, dažniausiai į kroatiją važiuojame be išankstinės registracijos, bet pačio sezono metu, vakare ir dar su tokiais mažiais nerizikuočiau. Bent vienai nakčiai užsisakykite kambarį, kad ir per booking, o ryte atsikėlę, jau galėsite ramiai ieškotis nuolatinės nakvynės.
patarti, kur apsistoti, kai klausiate taip nekonkrečiai - be galo sunku. Oficialiai Kroatijos pakrantės ilgis - 1700 km (nerėkite asai, čia per visas įlankas, o ne tiesiąja autostrada smile.gif ), gana ženkliai skiriasi šiaurinė ir pietinė dalys, neaišku, norite didesnio miesto ar kaimelio poilsiui. Pavyzdžiui, narė Subjektyvi dievina šiaurinę pusę, aš alpstu nuo pietinės, todėl jūs pirma bent apytikriai apsispręskite, ko norite, o jau tada klauskite konkrečiai
Atsakyti
dėl parkingo dubrovnike. mes auto pasilikom požeminėj aikštelėj. nebuvo toli nueiti. ir nepasakyčiau kad dideli pinigai(deja jau nepasakysiu kiek mokėjau). per keletą gatvelių teko paeit-vis žemyn, bet kažkaip neįstrigo kad sunku ir toli ax.gif
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2015 06 25, 11:48)
dėl parkingo dubrovnike. mes auto pasilikom požeminėj aikštelėj. nebuvo toli nueiti. ir nepasakyčiau kad dideli pinigai(deja jau nepasakysiu kiek mokėjau). per keletą gatvelių teko paeit-vis žemyn, bet kažkaip neįstrigo kad sunku ir toli ax.gif

Pernai ir mes pozemineje aiksteleje stateme wink.gif lyg 11kn valanda kainavo,bet tikrai neprisimenu tiksliai biggrin.gif eiti tikrai nebuvo toli wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juritute: 25 birželio 2015 - 11:57
QUOTE(eceris @ 2015 06 24, 09:50)
joo, atsakė jau į jūsų klausimą smile.gif turbūt pagrindinis pliažas ties parku. na kaip čia paaiškint. nuo centriuko, einant pro uostą yra parkas( su statulom) vat už jo sienos ir paplūdimys-akmenuotas. ten gal daugiau vietiniai nei turistai renkasi-bent jau man taip pasirodė.
  plitvicoms pritariu, bet krka kaip ir tolokai gaunasi nuo senj. jei važiuosit i krka po plitvicų, galit nusivilti. jis nėra toks didelis ir įspūdžio nebus. manyčiau krka palikit ateičiai-gal kada būsit apsistoję piečiau.
    kas liečia nakvynes-kiekvienas individualiai renkasi-čia jau patarėjų neieškokit smile.gif kas išvažiuoja naktį- aš anksti ryte visuomet- jūs sumastėt popietėj. kiekvienas savus planus turi...
  o kas liečia senj-man jis nelabai patiko. nes aš miestų nemėgstu aplamai, ypač vasarą...

aciu uz informacija, vaziuotume ir mes anksti ryte bet dar reikalu yra iki pietu,o pusdienio taip pat nesinori praleisti.. nes liepos 14 jau i darba reikia eiti, tai 12 diena jau reiketu isvaziuoti namu link.
Atsakyti
QUOTE(giedrius @ 2015 06 25, 13:47)
aciu uz informacija, vaziuotume ir mes anksti ryte bet dar reikalu yra iki pietu,o pusdienio taip pat nesinori praleisti.. nes liepos 14 jau i darba reikia eiti, tai 12 diena jau reiketu isvaziuoti namu link.

i aš šiemet suku uodegą kaip čia ilgiau pabuvuis, nes atostogų tik dvi savites turiu. 9 nakvynes jau išbūsiu-kaip ir užsakyta, bet dar 1 pridėt jau nerandu kaip-ne vienas atrašė, kad būstas ne mažiau dviem dienom galima užsakyt.o pati pirma gautūsi be būsto, tai kaip ir nelabai....
Atsakyti
QUOTE(Kaliteja @ 2015 06 23, 19:01)
Sveiki.
Na ir mes jau esame Kroatijoje. Apsistojome Podstranoje viešbutyje "Jure". Ant pat kranto,kad su mažais vaikais nereikėtų toli vaikščioti. Yra dengta aikštelė futbolui,gultai.
Oras labai geras,nors ryt jau bus lietutis. O dabar kaina,nes manau daug kam aktualu. Tai apėjome nemažai vietų ir vienur brangiau ir ne kokia vieta o kitur gal ir per brangu. Tai mūsų variantas kaip aklai vištai grūdas. Mokame po 40e už parą,sėdime vakare balkone su nuostabiu vaizdu į jūrą ir kalnus  thumbup.gif
Žodžiu sugaišus laiko ir paieškojus galima rasti labai gerų variantų.
Geros kelionės važiuojantiems ir puikių įspūdžių jau čia esantiems.
O dabar skubame į Omiš ir plauksime laivu pasigrožėti gražiu gamtovaizdžiu  tongue.gif

Gal galite parašyti šeimininkų kontaktus.
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2015 06 23, 14:06)
gdenamore.com pamėginkit sukontaktuot su šeimininkais email'u. aš taip juodkalnijai užsisakiau. pas tuos pačius bookinge buvo 25 kambarys parai, tiesiogiai 20 gavosi. kitoj vietoj bookingas norėjo už 45 prie pat jūros, tiesiogiai už 36 sutarėm-tik šie savininkai nusiskaitė 30 % nuo mano mastercard....

Dekui 4u.gif reikes pasiziurineti, nes jei vaziuosim tai greiciausiai busim 4 suauge, ieskant per bookinga tai truputi gasdinantis vaizdas, nes nesinori triju lovu vienam kambari. Vis tik dvi atskiros poros, tai ir miegoti atskirai noretusi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jurasaule @ 2015 06 25, 11:08)
Na, mūsų šeima jau - ekstremalai, dažniausiai į kroatiją važiuojame be išankstinės registracijos, bet  pačio sezono metu, vakare ir dar su tokiais mažiais nerizikuočiau. Bent vienai nakčiai užsisakykite kambarį, kad ir per booking, o ryte atsikėlę, jau galėsite ramiai ieškotis nuolatinės nakvynės.
patarti, kur apsistoti, kai klausiate taip nekonkrečiai - be galo sunku. Oficialiai Kroatijos pakrantės ilgis - 1700 km (nerėkite asai, čia per visas įlankas, o ne tiesiąja autostrada smile.gif ), gana ženkliai skiriasi šiaurinė ir pietinė dalys, neaišku, norite didesnio miesto ar kaimelio poilsiui. Pavyzdžiui, narė Subjektyvi dievina šiaurinę pusę, aš alpstu nuo pietinės, todėl jūs pirma bent apytikriai apsispręskite, ko norite, o jau tada klauskite konkrečiai

Kai pirmą kartą važiuojame, tai niekas nematyta, todėl ir nėra labai svarbu, kuriame mieste apsistoti. Patiktų nedidelis miestelis ir svarbiausia, kad jūra būtų "kieme" biggrin.gif Kiek skaitinėju, dauguma renkasi Splitą ar Makarską. Makarską turbūt Palangai galima prilyginti? Norėtųsi ramiau nei Palangoje biggrin.gif Bet vienareikšmiškai pietinė pusė, noriu karščio.
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2015 06 25, 14:07)
i aš šiemet suku uodegą kaip čia ilgiau pabuvuis, nes atostogų tik dvi savites turiu. 9 nakvynes jau išbūsiu-kaip ir užsakyta, bet dar 1 pridėt jau nerandu kaip-ne vienas atrašė, kad būstas ne mažiau dviem dienom galima užsakyt.o  pati pirma gautūsi be būsto, tai kaip ir nelabai....

man taip pat gaunasi 9 nakvynes vietoje, jeigu uzveiks buti 1 vietoje tai galvoju iki Makarskos pavaziuot kokiom 3 naktim, kilometru tai apie 350 gaunasi nuo Senj o kiek laiko uzimtu tas vaziavimas kalnu keliais?
Atsakyti
QUOTE(Aleksis @ 2015 06 17, 14:53)
Plamuojam aplankyt Mostara, kaip su pinigeliais, ar pakaks korteles ir euru ar geriau iskeisti? Kavineje tai kiek skaiciau galima kortele atsiskaityt o kaip perkant suvenyrus ar priima eurus?

Pirkom vandens buteliuka miesto paruotuveje, tai is kart rode dvi kainas - markem ir eurais. Mokejau eurais, gavau graza eurais mirksiukas.gif

QUOTE(Kaliteja @ 2015 06 17, 15:33)
Sakykite o jūros ežių yra visoje pakrantėje ar tik tam tikrose vietose  g.gif  ir tikriausiai ten vandens batukai ne ką brangesni nei pas mus o manau ir pasirinkimas gal didesnis. Ar vis tik reikia iš čia vežtis  4u.gif

Musu plaziuke eziai buvo toliau nuo kranto, mes tiek su vaikais nebridom. Vyras paplaukiojes su vazdeliu atokiau ju rado ir atnese vaikams parodyti.
Vaikams batukus pirkau Deichmane - vieni 4, kiti 6 eu (skirtingus emiau, vieniems dar akcija buvo). I didziuosius prekybos centrus nejom, o mazesniuose miestukuose mazose parduotuvytese tai man i aki nekrito, kad butu prikrauta ar apskritai juos pardavinetu g.gif Bet gal dar nesezonas, buvom birzelio 3-11, gal neuztaikem tiesiog g.gif

QUOTE(wikne @ 2015 06 17, 16:06)
Sveiki, nors su dideliu klaustuku, bet rugseji ir mes lyg ir planuojam i Kroatija vaziuoti. Ar gyvene/gyvenantys Brist miestuke galetumet pasidalinti apartamentu kontaktais? Rezervuot is anksto neplanuojame, bet butu idomu pasiziurineti situacija  smile.gif

http://www.apartment...rtina_brist.htm
Rekomenduoju imti apatini auksta - jo terasa ilgesne nei balkonai ir bangos musa i pastato siena po terasa. Yra isejimas i pliaziuka tiesiai is terasos thumbup.gif

QUOTE(jurasaule @ 2015 06 22, 18:24)
Į Mostarą tikrai verta - labai gražus miestas, senoji BH sostinė, architektūra turkiška, daug mečečių ir minaretų, o visas senamiestis - ištisinis turgus, beje, yra labai įdomių dalykų (šalikų, indų, kilimų už labai pigiai biggrin.gif )

Vėlgi - iš Mostaro artėjant prie Kroatijos, prie miestelio Počitelj yra viešbutis "Jelčic" ir jo restoranas (šalikelėje virėjo figūra pastatyta). Maistas buvo nerealus, stebuklingas ir taip toliau - grilyje kepta minkštutė veršiena, buvės, kalnas daržovių. Su gėrimais kainavo 42 eu  smile.gif keturiems.

Mostaras labai patiko ir mums. Ir "Jelcic" restoraniukas taip pat thumbup.gif Tiesa, padavejas angliskai nekalbejo, bet suzinojes, kad mes is Lietuovos pradejo vardinti - Sabonis, Marciulionis, Kurtinaitis biggrin.gif Mano merginos buvo baisiausiai nustebusios, kad svetimoj salyje apie juos zino smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Asortea @ 2015 06 25, 15:15)
Kai pirmą kartą važiuojame, tai niekas nematyta, todėl ir nėra labai svarbu, kuriame mieste apsistoti. Patiktų nedidelis miestelis ir svarbiausia, kad jūra būtų "kieme"  biggrin.gif  Kiek skaitinėju, dauguma renkasi Splitą ar Makarską. Makarską turbūt Palangai galima prilyginti? Norėtųsi ramiau nei Palangoje  biggrin.gif  Bet vienareikšmiškai pietinė pusė, noriu karščio.

Rekomenduoju Brist salia Gradac (pieciau nuo Makarskos) mirksiukas.gif Plius strategiskai patogu, jei noresit i Dubrovnika, Peljasac, BIH thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrius @ 2015 06 25, 17:22)
man taip pat gaunasi 9 nakvynes vietoje, jeigu uzveiks buti 1 vietoje tai galvoju iki Makarskos pavaziuot kokiom 3 naktim, kilometru tai apie 350 gaunasi nuo Senj o kiek laiko uzimtu tas vaziavimas kalnu keliais?

jei pajūrio keliu, tai užtruksit gerokai. jei pataikai paskui kemper,į ar dar blogiau, keleto kemperių koloną-košmaras ne važiavimas. bet vistiek važiuočiau pajūrio keliu-ypač jei nesat važiavę niekad. mes 4 kart buvom, bet vistiek važiuojam nuo senj pajūrio keliu piečiau važiuodami... keliai geri, vaizdai super-tik vat greitis tai gadina reikalą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Asortea @ 2015 06 25, 15:15)
Kai pirmą kartą važiuojame, tai niekas nematyta, todėl ir nėra labai svarbu, kuriame mieste apsistoti. Patiktų nedidelis miestelis ir svarbiausia, kad jūra būtų "kieme"  biggrin.gif  Kiek skaitinėju, dauguma renkasi Splitą ar Makarską. Makarską turbūt Palangai galima prilyginti? Norėtųsi ramiau nei Palangoje  biggrin.gif  Bet vienareikšmiškai pietinė pusė, noriu karščio.

Asortea, aš pirmą kartą irgi neįsivaizdavau kaip yra. Tai neturi nieko panašaus su Palanga ar Šventąja. Kroatija - tai ŠIMTAI kilometrų pajūrio. Tik šiaurinėje pusėje pliažai - daugiau betono platformos, o nuo Splito, Omišo prasideda akmenukų-žvyro pliažai. Pliažas - tai maždaug 10 metrų pločio gulimoji juosta išilgai VISO pajūrio, virš jo neretai eina pėsčiųjų takas ar net automobilių kelias.
Už to kelio-keliuko prasideda apartamentų eilės, kylančios laiptais vis aukščiau ir aukščiau. Sąvoka "jūra" kieme - labai sąlyginė, nes jūra po kojomis būna tik pirmoje apartamentų eilėje, paskui jau vanduo matomas iš balkono. Problema tik ta, kad jei važiuosite jūsų planuojamu laiku, rasti apartamentus pirmoje eilėje gali būti gana sudėtinga ir nepigu - liepą rugpjūtį kainos neretai šoka dvigubai. Nors mes iki šiol visada susirasdavome, tik padirbeti ties tuo reikia smile.gif
Ieškoti apartamentų patarčiau kuo anksčiau - nuo ryto iki 14-16 val, paskui situacija blogėja. Todėl ir rašiau, kad pirmai nakčiai geriau užsibookinkit, bus ramiau: atsikelsite ir iš ryto pradėsite paieškas.
Dėl miestų - jų yra didelių ir mažų. Splitas, pavyzdžiui, dydžiu netsilieka nuo Kauno, Omišas - tikrai didesnis už Ignaliną, Makarska Palangą dydžiu irgi lenkia. Man, tikrai vilnietei, tiesą sakant, juokinga, kai chebra rašo, kad buvo "miestelyje Split" - Lietuvoje tokio dydžio "miestelių" vos keletas, ir jie vadinasi didmiesčiais biggrin.gif
Mūsų šeimai, pavyzdžiui, nors esam miestiečiai iki kaulų smegenų, atostogoms ptinka nedidelės gyvenvietės, nes Kroatijoje jų pavadinti kaimais liežuvis nesiverčia - tai miestukai. Man žiauriai patiko už Omišo esanti Mediči gyvenvietė ž labai graži jūros įlanka su nereliu pliažiuku. Brist šalia Gradac išreklmavau taip, kad supermamos iš Omišo, kip matau, persimetė į jį ax.gif Bet ten aplink yra ir daugiau miestelių-kaimelių. Sakau - išsirinkite vieną, apsistokite nakčiai per Bookig ar kitą agentūrą, o paskui ramiai ieškokitės, ko norite
Atsakyti