QUOTE(bevardė @ 2015 09 16, 08:05)
O aš jokių ligų nenoriu, ir tikrai nesijaučiu rami neskiepydama savo vaikų. Mane tikrai baugina žinios apie vietomis dažnėjančius tam tikrų ligų atvejus.
Ir esu beveik tikra, kad artimiausiu metu abu mano vaikai vis tik bus paskiepyti MMR vakcina. Neramu labai, bet kuo toliau tuo labiau suvokiu, kad šios vakcinos neišvengsim, tikėjausi, kad iki paauglystės vaikai natūraliai persirgs šiomis ligomis, bet esant tokiai suskiepytai populiacijai tai praktiškai neįmanoma. Labai tikiuosi, kad jau beveik sulaukę paauglystės, mano alergiški vaikai dėl savo amžiaus jau geriau atlaikys vakciną ir jiems nepasireikš šalutinis poveikis.
Bet man būtų kiek ramiau, jei tektų pasitarti su tais asmenimis, kurie MMR vakcina skiepijosi jau suaugę. Nemoku apsakyti, bet širdyje turiu negerą nuojautą, net nemoku paaiškinti, bet net mano vaikų gydytoja palaimino skiepų atsisakymą (tikrai daug su ja diskutavom skiepų tema) sakydama, kad kartais mamos nuojauta yra gerokai stipresnė ir teisingesnė nei medicina.
Ir esu beveik tikra, kad artimiausiu metu abu mano vaikai vis tik bus paskiepyti MMR vakcina. Neramu labai, bet kuo toliau tuo labiau suvokiu, kad šios vakcinos neišvengsim, tikėjausi, kad iki paauglystės vaikai natūraliai persirgs šiomis ligomis, bet esant tokiai suskiepytai populiacijai tai praktiškai neįmanoma. Labai tikiuosi, kad jau beveik sulaukę paauglystės, mano alergiški vaikai dėl savo amžiaus jau geriau atlaikys vakciną ir jiems nepasireikš šalutinis poveikis.
Bet man būtų kiek ramiau, jei tektų pasitarti su tais asmenimis, kurie MMR vakcina skiepijosi jau suaugę. Nemoku apsakyti, bet širdyje turiu negerą nuojautą, net nemoku paaiškinti, bet net mano vaikų gydytoja palaimino skiepų atsisakymą (tikrai daug su ja diskutavom skiepų tema) sakydama, kad kartais mamos nuojauta yra gerokai stipresnė ir teisingesnė nei medicina.
Mano nuojauta irgi neleidžia priimti sprendimo suskiepyti praleistais skiepais. Tik mūsų istorija kiek kita, manajam buvo 2 epilepsijos priepuoliai praėjus 1,5 mėn po pentaxim vakcinos (6 mėn). Kadangi ne iš karto ištiko, tai nesusiejo su skiepu. Patarė atidėti skiepijimą ir tiek. Dabar jau 3 metai ramūs, bet aš neperlipu per save ir tiesiog negaliu vaiko nuvesti tiems skiepams. Pati nemažai skaičiau, daug kalbėjom ir su gydytoja, ji nemato problemos, tiesiog sako čia jau jums spręsti, o iš kur man žinoti, kad nebus to paties. Raida vaiko gera, nėra jokių sutrikimų ar ligos padarinių, mes tik džiaugiamės ir tikimės nebepatirti to paties daugiau niekada. Duotų man kas garantiją, kad vaiko nervų sistema sureguos gerai, nedvejočiau. Bet man to niekas niekada neatsakys.