Mūsų paniškai bijojo galvą plaut, tai ir klykdavo vos vandenį paleidus. pradžioje leisdavom vandenį nuolatos palengva bėgti (neužkimšus vonios (aišku, vandens tai prūdais sunaudodavom)), bet vis tiek vos palietus galvą klykdavo taip, kad visas namas žinojo - mes plaunam galvą. Pašnekėjom, o jai, pasirodo, labai baisu, kai vanduo per veidą bėga. Tai iki pat dabar plaunam galvytę su rankšluostuku veidą užsidengusios.

Mes ir turėjom tokią problemą. Nežinau nuo ko prasidėjo. Buvo laikas kai nemaudydavau po 2 sav. nes klykdavo iki pamėlynavimo. Maudydavom visada dviese. Aš į vonią vandens neleisdavu o prausdavau po dušu ir stačią. Taip geriau jai buvo. Po truputį priprato dingo baimė, tik su galvos plovimu dar lyg šiol nesusitvarkau. Vieną kartą maudyt padėjo dukrytės krikšto mama. Ji su visokiais pajuokavimais, pakilnojimais ir sakymu tišku tišku, ją taip prajuokino, kad dabar tik pasakius tuos stebuklingus žodžius jau lekia manoji į vonią ir prašosi maudytis. Tada nusprendėm bandyt vėl prileist vandens ir
nė ašarėlės. Dabar bandysiu kaip čia siūlė su rankšluostukų pažaist, gal ir galvą pavyks gerai išplaut

Mano mergica žviegdavo nuo naujagimystės iki 1,8m, vos tik nusinešdavom į vonią ir pradėdavom rengti, jau skambėdavo visas namas
Rėkdavo iš visų jėgų, tai abu su vyru kol nuprausiam, būnam kaip po didžiausių darbų. Pskui nupirkau vaikiškų putų į vonią. Kad priputojo, vaikui labai patiko, prinešiau visokių indelių, tai pilstė, putas rieškučiomis žarstė, kepurę ant galvos užsidėjo, žodžiu suveikė taip, kad paskui iš vandens ištraukt negalėjom. Tik galvytės su dušu plautdar ir dabar bijo, paverkia, kol išplaunu. Kažkaip išaugom tas maudynių baimes, jau galvojau,kad tik pas mus tokie skandalai dėl maudynių kildavo...

Pas mus įvyko stebuklas
nebebijo maudytis, ir nebebijo galvos plauti
, turėjau vandenį išleisti iš vonios tik tada išlipo
Ačiū visoms už patarimus

QUOTE(sssaule @ 2007 01 09, 21:15)
Pas mus įvyko stebuklas
Ačiū visoms už patarimus 

smagu girdet,taip ir toliau

O mano kavalierius tai atsisako atsisest vonioj(didziojoj)Bet turbut as pati taip ji pripratinau
Mano mazasis kai tik pradejoo vaiksciot tai ir nebesileidzia keiciamas pamperso gulimas, tai kad man butu patogiau ir nereiketu gaudyt po namus tai as ji isistatau vonioj ir dusu nuplaunu.Tai turbut jis taip ir priprato kad as jo vis reikalauju kad stovetu(kai keiciu pamperi)Ir dar vis nejaucia skirtumo kad kai jau maudau reiktu atsisest.Seip paskui jau atsiseda, bet jau buna laikas lipt lauk.Nessuvilioja net pilna vonia zaislu:(
Mano mazasis kai tik pradejoo vaiksciot tai ir nebesileidzia keiciamas pamperso gulimas, tai kad man butu patogiau ir nereiketu gaudyt po namus tai as ji isistatau vonioj ir dusu nuplaunu.Tai turbut jis taip ir priprato kad as jo vis reikalauju kad stovetu(kai keiciu pamperi)Ir dar vis nejaucia skirtumo kad kai jau maudau reiktu atsisest.Seip paskui jau atsiseda, bet jau buna laikas lipt lauk.Nessuvilioja net pilna vonia zaislu:(
mano dukrytei irgi buvo laikas kai klykdavo vos tik įkėlus į vonią,o dabar kai kartu maudomės didelėj vonioj pridedu žaisliukų,tai neina vaiko ištraukti iš vandens

QUOTE(sssaule @ 2007 01 09, 22:15)
Pas mus įvyko stebuklas
Ačiū visoms už patarimus 

SVEIKINU, pasiekus nuostabių rezultatų

Ir mum ta pati problema. Žviegė klykė vaikai kaip pasiutę, ko tik nedariau ir akis saugojau ir žaisti bandžiau, turėdavo vyras vaikus laikyti o kuo greičiau nupraust, paskiau išaugo tą problemą dabar nuo vandens nuvyti neina. Kok gero ir mažiausias tuos kelius praeis, bet dabar tai labai jam patinka maudytis.
Maudynių, ypač galvoj plovimo, problema išaugama su amžium. Tikrai tuo įsitikinau. Todėl linkiu visoms kantrybės

Labai gerai, kad tokia tema yra
o aš jau galvojau, kad mano vienos vaikas bijojo maudytis. Tačiau tikrai čia tik laiko ir kantrybės klausimas.