QUOTE(S.B.M @ 2015 07 10, 22:55)
O kas jums yra geras vyras/žmona?
Mano subjektyvia nuomone, pirmiausia geras tas, kuris rūpinasi, išklauso, palaiko, skiria savo laiką ir dėmesį, stengiasi kito labui, ištikimas gyvenime visom prasmėm, ne vien lovos. Kažin ar vien ištikimybė pakankamas rodiklis spręsti ar geras sutuoktinis.
Apie jausmus. Vyrai statistiškai mažiau linkę pasinerti į jausmus, jų tiesiog fiziologija tokia, hormonai kiti. Tiek nuotykiuose, tiek šeimoje. Bet tai ne taisyklė. Visokių yra, ir moterų visokių.
Vadovaujatės sava patirtim, bet ji nėra etalonas. Galiu ir sava pasidalint. Turiu meilužį. Ir niekada po pasimatymų nebūna jokių erzelių, priešingai. Būnu rami ir patenkinta, o dėl sąžinės priekaištų, matyt, stengiuosi vyrui būti itin gera. Ir į dalykus, kuriuos anksčiau svarsčiau kaip pagrindą skyryboms, žiūriu ramiai. Aišku, mieliau norėčiau, kad santykiai šeimoje būtų harmoningi ir be jokių trečių, bet... Iš puikios šeimos, manau, niekas į kairę šiaip sau nesuka.
Geras tas, su kuriuo gerai jautiesi, ir be kurio kažko trūksta.
Jeigu moteris labai gera, tai pirmas požymis, jog kažkas negerai
Aš neabsoliutinu savo patirties, kiekvienas unikalus ir jaučiasi skirtingai. O jūsų mintis, kad "iš puikios šeimos niekas į kairę šiaip sau nesuka" - stereotipinė, ji pateisina einančio į kairę motyvus ir suteikia ramybę, jog aš kitaip elgtis negaliu. Tačiau iš tikrųjų pasirinkimas yra, tačiau apie jį negalvojama, nes taip yra patogiau.
Papildyta:
QUOTE(S.B.M @ 2015 07 10, 23:14)
Mano rate taip pat yra pažįstama, gyvenusi tokiu modeliu. Išsiskyrė. Ir dabar kaip niekad eskaluoja ištikimybę. O vyras, kaip supratau, tebegyvena nuotykiais. Tad kaip ir patvirtina jūsų teoriją, kad moterys labiau linkę į jausmus. Bet vėlgi, ne 100% taisyklė.
Lygiai taip pat manau, ne fizinis kontaktas šone didžiausias pavojus šeimai, o užgimę jausmai. Ir Ciccio labai teisi, kol žmogus prioritetu stato šeimos gerovę ir stabilumą, kol nesileidžia į jausmų pasaulį, jokie meilužiai neturi galios to griaut. Bet čia rizika visada išlieka, nes nežinia kada tie jausmai kažkam gali nevaldomai suvešėt.
Štai tai ir norėjau pabrėžti, jog moterys dažniau įklimpsta į jausmus su meilužiais, o tai jau griauna šeimą. Vyrai išsiduoda labai primityviais būdais.