jau nepamenu tiksliai, bet del sveikatos problemu KT vartojau ilgai - na ne maziau 5 metu.... veliau jau man pats gydytojas kokius 2 metus iki pasiryzimo "planui" pradejo klausima uzdavinet - "tai kada planuoji? seima yra, mokslai baigti, darbas yra, amzius pats-tas.... ir taip problemu puokste turi, o nestumas ne pageidavimu koncertas-pagalvok..." nu zodziu, as susikloscius aplinkybems kazkaip svarankiskai meciau gert tas KT, ir irgi is nuogirdu nutariau daryti pertrauka, bet visa ta laika saugojausi. Pas gydytoja apsilankiau po 4 men., tuo metu kas ryta matavausi temperatura. Ji bylojo apie ovuliacijos nebuvima, skale sokinejo visai ne i tema. Apziurejo jis mane, pagal mano diagnoze iskart irase i "problemines", visokiu tyrimu prirase, nu zodziu paruose ilgam "laukimui". Ir nusijuoke, kai pasakiau, kad 4 menesius "valiau organizma". Pasak jo - 1 menesio gana, kad viskas griztu i vezias, tiesiog pirmais menesiais po vartojimo didesne daugiavaisio nestumo tikimybe. Isejau is jo nusiteikusi ilgam laukimui, bet jau 2 menesi kazkaip pajutau per ilgai uztrukusi cikla.....

Apie 60 diena isvemus isgerta arbata visgi kilo mintis nusipirkti testa.... teigiamas! Nu zodziu, pasirodziau besanti tikra nasharnike, bet vizitas pas gytytoja nenudziugino - del per ilgo KT nevartojimo tarpo uzaugo 15 cm cistoma.... Jos operavimas, zinoma grese persileidimu, o palikimas - irgi optimistiskai neskambejo... kaip gydytojas sake, tokiu atveju buna mazdau 5 per metus per visa Lietuva ir tokias nelaimeles konsultuoja visi LT geriausi gydytojai, bei pagal eiga bendrai sprendzia ka daryt. Tai va taip iki 6 menesio gydytoju bendru sprendimu vazinejau tai i vilniu, tai i kauna apziurai, kol galu gale padetis stabilizavosi, ir nebebuvo pavojaus nei man, nei vaikui.
Taip kad jei KT vartojat kaip vaista, ir planuojat pastoti - nedarykit tu langu, o bandykit is kart