Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai, auginam,ragaujam

QUOTE(adija5 @ 2015 08 10, 20:51)
Ale prisirašai visokių nesąmonių sąrašuose . Baloto tai kaip ir valgomas,be to ,sultys visai gardžios iš jų gaunasi,ale tas Batia,tai tikrai neįsivaizduoju kam gali būt gardus.Kokiam nuo pipirų išdeginta gerkle gal ...
Gerai,kad parašei,o tai aš net nesiruošiau to diedo sėklų rinkt . Ką dar tę prisipiešus tam sąraše interesna  g.gif

Nu situacija tokia, kad aš nesiruošiu niekaip perdirbti pomidorų - beprasmiška. Sultys tai būtų labai einamas reikalas, ale mano ėdrioji šeimyna per dieną išlaktų du trilitriakus, tai kam jas spaust? O bet kokiam kitokiam pavidale tai nieks nevartotų. Nors čia pasirinkau gerų idėjų, kurias tikrai įgyvendinsiu. Visokie a la čili troškiniai mūsų kasdienybė, tai čia tikrai prisidarysiu visokiu trintų variantų. Nu o jeigu apie sąrašą, tai be Cutlų ir į jas panašių, labai noriu Iliuzija, batiania, medovyj spas, finik žoltyj, rozovyj miod, sto pudov (šitą pasižymėjus su 15 šauktukų smile.gif ), šapka monomacha, raizetomato. Kitus, - tamstos ir Daugmantos geros širdies dėka (duok dieve jums sveikatos ir visokio kitokio gėrio), galbūt gausiu ax.gif
Atsakyti
Pagaliau ir pas mane svente thumbup.gif Pradejau pomikus dezem skinti smile.gif Dabar laukia degustacija biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Daugmanta @ 2015 08 10, 22:45)
Taigi Adija rašo, kad augina smėly, tenka daug laistyt ir todėl daugelis veislių užauga prėskos. Aš ir pati tik dabat supratau, kodėl ji daugelį kitiems skanių veislių išbrokija.
Papildyta:
Mano šeimai ir draugams Boloto patys skaniausi iš daugelio mano augintų veislių.  O aš auginu moly, pavasarį paberiu pelenų, o vasaros pradžioj užmulčiuoju šienu.

Pas mane abejuose šiltnamiuose reikalai geri, nes diedas labai žavisi mano daržininkyste, o ir pats labai sveikuolis, tai negaili investicijų i gerą žemę ir šiaip viską padaro, ko paprašau, kad tik būtų savų gėrybių smile.gif . Plius dar ir savo motiną aprūpina, ba anoji irgi pasidarė sveikuolė smile.gif . Mulčiuoju visada pjauta žole, bet kitiems metams jau susiveikiau šiaudų. Pelenų irgi turim sočiai - diedas pirtį kurena malkom pora kart į savaitę, tik dėl jų biški kovojam - nes jis turi sodą ir vynuogyną, o aš daržą biggrin.gif Kiek skaičiau apie Boloto, tai tik liaupsės nerealios. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Chiromante @ 2015 08 11, 00:00)
Nu situacija tokia, kad aš nesiruošiu  niekaip perdirbti pomidorų - beprasmiška. Sultys tai būtų labai einamas reikalas, ale mano ėdrioji šeimyna per dieną išlaktų du trilitriakus, tai kam jas spaust?

Kaip tai kam blink.gif ?Gert ,pavyzdžiui.Mano šeimyna -du,bet išlakam kaip penki .Gardu gi wub.gif O ,jei man gardu,tai saiko nerasta .A šiaip irgi kiti konservuoti ottiap,atsiryjam per sezoną.Paskui verkiu laukdama naujų šviežių verysad.gif

Batiania,Spas ir tą bordakinį plėšomą jau išsibrauk.Nu,bet tas Reisetomato tai tikrai neskanus.Bet sultingas ir laaabai derlingas.Nu,bet britkus ir britkaus skonio ,kad jį kur biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2015 08 11, 00:11)
Pagaliau ir pas mane svente thumbup.gif  Pradejau pomikus dezem skinti smile.gif  Dabar laukia degustacija biggrin.gif

g.gif Ir kaip tu daba atsirinksi ką degustuoji,a?Pas man tai į atskirus popierus su pavadinimais susukta,bo taip tai aš pasimesčiau. Vienus nedanokusius,kitus išnokusius ragauju,kad suprast kaip ir kas.Lauksiu rezultatų degustacijos.
QUOTE(Chiromante @ 2015 08 11, 00:14)
Kiek skaičiau apie Boloto, tai tik liaupsės nerealios. biggrin.gif

Ai,peza bileką smile.gif .Aš irgi buvau prisiskaičius.Man net žalia Škatulka ir Kiwi skanesni,stipresnio charakterio .Jaučiu ,kaip Gardi ragautas Varlė Karalienė toks pats skonis.Nors pjūvis gražus,su rausvumu.Vienžo,valgomas,bet ne tas pats pats.Daba ant dienų laukiu Zielionaplodnyjie,Irlandskij Liker ir Emerald Evergreen iš žaliukų.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 08 10, 23:20)
Kaip tai kam  blink.gif ?Gert ,pavyzdžiui.Mano šeimyna -du,bet išlakam kaip penki .Gardu gi  wub.gif O ,jei man gardu,tai saiko nerasta .A šiaip irgi kiti konservuoti ottiap,atsiryjam per sezoną.Paskui verkiu laukdama naujų šviežių  verysad.gif

Batiania,Spas ir tą bordakinį plėšomą jau išsibrauk.Nu,bet tas Reisetomato tai tikrai neskanus.Bet sultingas ir laaabai derlingas.Nu,bet britkus ir britkaus skonio ,kad jį kur biggrin.gif

Pardaviau savo lėtaeigę sulčiaspaudę, nes sultys neisirašo į sveikuoliškų produktų sąrašą biggrin.gif , tai nebeturiu kuo ir spaust, o be to vien diedas užkandžiui salotas pasidaro ir kokių šešių didelių pomidorų (ir taip kelis kartus per dieną). Dukra aplamai vien pomidorais galėtų gyva būti, sūnus su nuotaka sveikuoliai tipo, tai irgi po prausbliūdį suryja...kokie dar koncervai biggrin.gif O ir skanūs jiems kolkas visi, nes kitokių, apart maksiminių, nėra nei matę nei ragavę. Nu raisetomato dar gal galėčiau atsisakyti, nes jis man nelabai gražus, - tiesiog patogu būtų i grybus vežtis, nes čia kiekvieno rudens šventas reikals - degtinėlė, lašiniai ir pomidorai grybavimo metu biggrin.gif ...nu bet Batianios kažkaip kolkas negaliu išbraukt schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Chiromante @ 2015 08 11, 00:41)
vien diedas užkandžiui salotas pasidaro ir kokių šešių didelių pomidorų (ir taip kelis kartus per dieną). Dukra aplamai vien pomidorais galėtų gyva būti, sūnus su nuotaka sveikuoliai tipo, tai irgi po prausbliūdį suryja...kokie dar koncervai  biggrin.gif

Vo,mano chebra thumbup.gif Kuo galėsiu ,tuo padėsiu bigsmile.gif .Abo man ,kai visa keturių asmenų šeima per dieną 5 kg suvalgo ir prisivalgo...ir dar prisivekuoja žiemai... ax.gif

Nu,tai nebrauk,inmesiu ir Batianių,ir Reisetomatų,ir Spasų.Ką aš žinau,gal tau ir gardūs bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 10 rugpjūčio 2015 - 23:55
QUOTE(adija5 @ 2015 08 10, 23:52)
Vo,mano chebra  thumbup.gif Kuo galėsiu ,tuo padėsiu  bigsmile.gif .Abo man ,kai visa keturių asmenų šeima per dieną 5 kg suvalgo ir prisivalgo...ir dar prisivekuoja žiemai... ax.gif

Nu,tai nebrauk,inmesiu ir Batianių,ir Reisetomatų,ir Spasų.Ką aš žinau,gal tau ir gardūs bus.

Tai diedas mielai nuvež (nors ir be jo galėčiau nuvažiuot, ale jis irgi labai nori) i bet kuri Lt kampelį, kad žmogui su siuntimais problemų nepridaryt, o ir už gerą širdį iškart padėkot biggrin.gif
Atsakyti
Jau kiek kartu tlacocutlos atsiprasiau uz blogus zodzius . Didingas derlingumas , grozis ir skonis .
Tik augalas labai kerotas . Bet as kai bardakine , man pofig .
Dziovinti labai skanus , sultys tirstos .
Viens zmogelis valgydamas prie stalo , na ne baliaus metu seklas isrinko ir i akiniu dekla isspjove , kad neprapultu .
Pagaliau sunoko kaimo bulgariski , dideli roziniai . Pirmapradziai tokie tesiog pomidorai .
Vasario men lauke seti brutai sunoko ant liepos pabaigos , va cia tai gyvenimas . Lauke paseji , ir pagrindiniam derliui nereikia nei dezuciu , nei lempu nei viso vazojimosi .
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2015 08 11, 06:47)
Jau kiek kartu tlacocutlos atsiprasiau uz blogus zodzius . Didingas derlingumas , grozis ir skonis .
Tik augalas labai kerotas . Bet as kai bardakine , man pofig
Vasario men lauke seti brutai sunoko ant liepos pabaigos , va cia tai gyvenimas . Lauke paseji , ir pagrindiniam derliui nereikia nei dezuciu , nei lempu nei viso vazojimosi .

Jei nebūtų sudėtinga,labai norėtusi bent nuotraukas tų Cutlų pažiūrėt rolleyes.gif Kaip sunokę ant krūmo atrodo smile.gif

o kas tie brutai?
Atsakyti
aš įsivaizduoju, kad čia apie Tlacolula kalba eina g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 08 11, 09:02)
aš įsivaizduoju, kad čia apie Tlacolula kalba eina g.gif

Nu taip rolleyes.gif Tiesiog Acqua Alta jas vadino tlakocutlom, o aš niekaip neatsiminiau to pavadinimo ir man jos patapo tiesiog Cutlom biggrin.gif
Atsakyti