Buvo kalba apie tai, kai mano pažįstami negavo ESTA, nes vieną atsakymą užpildė, kad buvo kreipęsi seniau dėl vizos ir negavo. Taigi dabar turi vizą 10 metų

QUOTE(muminukas @ 2015 10 19, 16:07)
Buvo kalba apie tai, kai mano pažįstami negavo ESTA, nes vieną atsakymą užpildė, kad buvo kreipęsi seniau dėl vizos ir negavo. Taigi dabar turi vizą 10 metų 

oho sekasi

QUOTE(AJIRA @ 2015 10 20, 08:58)
Bet tai nėra jokio skirtumo, ar viza, ar ESTA. Nei vienas, nei kitas automatiškai negarantuoja patekimo į JAV:
"having a visa does not guarantee entry to the United States" (US State department)
Viza gal 10 kartų brangesnė už ESTA, net per 10 metų nelabai atsipirktų, nebent su kartus per metus į JAV skristi

QUOTE(gile363 @ 2015 10 20, 11:18)
Bet tai nėra jokio skirtumo, ar viza, ar ESTA. Nei vienas, nei kitas automatiškai negarantuoja patekimo į JAV:
"having a visa does not guarantee entry to the United States" (US State department)
Viza gal 10 kartų brangesnė už ESTA, net per 10 metų nelabai atsipirktų, nebent su kartus per metus į JAV skristi

zinau

QUOTE(gile363 @ 2015 10 20, 10:18)

ne kainoje esmė, o buvo kalbama, rašyti, kad buvo kreipęsi vizos pildant ESTA ar ne. ir ar negavus ESTA sudėtinga su viza. kai dokumentai tvarkingi, nėra sudėtinga, tik daugiau reikalų. absoliučiai nesvarbu, ar atsiperka ta viza.
QUOTE(gile363 @ 2015 10 20, 04:18)

Zalia korta irgi negarantuoja to. Bet jei jau viza isduota po saziningo atsakymo, kad pries tai negauta buvo, tai sansu daug daugiau i JAV sekmingai patekti, negu primelavus ESTA application ir paskui pasieny jiems ta supratus.
QUOTE(muminukas @ 2015 10 20, 06:35)
ne kainoje esmė, o buvo kalbama, rašyti, kad buvo kreipęsi vizos pildant ESTA ar ne. ir ar negavus ESTA sudėtinga su viza. kai dokumentai tvarkingi, nėra sudėtinga, tik daugiau reikalų. absoliučiai nesvarbu, ar atsiperka ta viza.
butent, teisingai viska padare pazistami jusu.
QUOTE(MichGirl @ 2015 10 20, 14:24)
butent, teisingai viska padare pazistami jusu.
Aš gi nesakiau, kad jie ką nors darė neteisingai, tiesiog pakomentavau Ajira, kad skaitantys forumą ir ieškantys info apie ESTA/vizas nesusidarytų įspūdžio, kad viza yra kažkuom geriau už ESTA.
Kai prisimenu, kokie nemalonūs JAV ambasados pareigūnai (čia jau seniai buvo, prieš daugiau nei 10 metų) ir kaip į kiekvieną vizos prašytoją žiūrėdavo kaip į potencialų nusikaltėlį, tik ir svajojantį patekti ir į jų įsivaizdavimu "dream country" ir ten nelegaliai likti, tai man daug paprasčiau buvo pasikeisti pasą į biometrinį ir internetu sumokėt už ESTA, kada reikia ar kada noriu.
Niekad neaplikavus JAV vizai ar kortai, ESTA yra greičiausias, pigiausias ir paprasčiausias būdas.
QUOTE(gile363 @ 2015 10 20, 16:56)
Aš gi nesakiau, kad jie ką nors darė neteisingai, tiesiog pakomentavau Ajira, kad skaitantys forumą ir ieškantys info apie ESTA/vizas nesusidarytų įspūdžio, kad viza yra kažkuom geriau už ESTA
Kas skaito foruma, tas suprato ka parase Muminukas

QUOTE(gile363 @ 2015 10 20, 09:56)
tai man daug paprasčiau buvo pasikeisti pasą į biometrinį ir internetu sumokėt už ESTA, kada reikia ar kada noriu.
Jos pazistamu atveju jie tiesiog negalejo prasyti ESTA pagal taisykles jos ir privalejo imti viza.
QUOTE(MichGirl @ 2015 10 20, 18:47)
Jos pazistamu atveju jie tiesiog negalejo prasyti ESTA pagal taisykles jos ir privalejo imti viza.
Aš visiškai tiksliai nežinau, bet žmona gavo ESTA, nes ji niekada nebuvo kreipusis dėl vizos, o vyras buvo, taigi galiausiai jis su viza. Bet tai, kad kažkada buvo kreipęsis vizos ir negavo jos, nebuvo kliūtis gauti dabar.
QUOTE(muminukas @ 2015 10 20, 12:50)
Aš visiškai tiksliai nežinau, bet žmona gavo ESTA, nes ji niekada nebuvo kreipusis dėl vizos, o vyras buvo, taigi galiausiai jis su viza. Bet tai, kad kažkada buvo kreipęsis vizos ir negavo jos, nebuvo kliūtis gauti dabar.
Taip pagal juos jei pasikeicia situacija (t.y. rysiai su Lietuva sustipreja) tai viza isduodama... o ESTA tipo nebegali jis prasyti todel kad kazkada viza neisduota.
QUOTE(muminukas @ 2015 10 20, 17:50)
Puiku, kad gavo. Gal grįžę pasidalins įspūdžiais, kuris greičiau visus formalumus atliko

Kiek pamenu, su ESTA ir su viza keliaujantiems JFK yra atskiros eilės.
Skridau kartą su dviem bendradarbiais, vienas pirmą kartą į JAV su ESTA, tai mes su juo "po kompanija" nusprendėm kartu į tą pačią eilę eiti, tai pralaukėm beveik 2 valandas ir vos nepavėlavom į jungimąjį skrydį, kai tuo tarpu šalia buvusioj eilėj, kur tikrino su ESTA jau buvusius, iš viso žmonių nebuvo...