QUOTE(baaam @ 2016 06 30, 16:48)
Sveiki,
Noriu su jum pasikonsultuoti truputi.
Tai vat esu kaunietis, pas ortodonte lankausi jau kokie 8 menesiai. Ji plokstele dave nesiot is pradziu visa laika, o issimadavau tik valgant, bet ji nepadejo, nes kaip buvo virsutiniai dantys pirmi palinde vienas po kitu taip ir liko tik dar labiau slenkas gilin tas palindes, tai dabar plokstele nesioju naktim tam, kad zandikaulis prasipletes liktu iki breketu dejimo. Ji sake dabar ateit rugseji pasidaryt atspaudus ir nuotrauka, jau uzsirasiau. Pagal jos prasyma man reiketu nueit pas dantista pasitikrint ar dantys tvarkingi, o jei ne iki breketu dejimo susitvarkyt pilnai (net neisivaizduoju kada eit, nes neisivaizduoju ko ten gali rasti)
Ji sake, kad uzdejus ant virsaus breketus po menesio arba kaip mano savijauta leis des ir i apacia, o ten vaizdas baisus, nes dantys susigrude zodziu kreivi, sleivi ir zandikaulis kazkur per giliai nulindes.
Todel noriu pasiteirauti gal kazkas is cia esanciu zmoniu susidure su tokiais dantim kaip mano ir gali papasakot kiek laiko jum truko mazdaug gydymas,
Ar darotes burnos higiena kai jau sudeti breketai,
Ar reikia kazkokiu ipatingu priemoniu nusipirkti breketu prieziurai dar pries juos uzsidedant??? Zinau, kad gal truputi ankstokai cia klausiu, bet sunku isivaizduot ta gydyma visa, kai "protingas" budamas iskart ortodontei sito klausimu kalno neuzdaviau... dar vienas dalykas: kur galima to vasko kazkokio nusipirkt, nes manau, kad jo prireiks, o kai busiu breketuotas gali but per velu per visa miesta vazinet ir ieskot kur to vasko gaut.
Tikiuos per daug neuzknisau su sita litanija
tai pas dantista nors ir ryt

taigi patikrins, jai ką reikia sutvarkys, net jeigu nieko neras tai per tuos du mėn iki rugsėjo vargiai ar atsiras
burnos higiena darė man pora sav iki breketu (gali ir diena prieš breketų dejimą) o paskui kas pusė metų higiena. iškart sakau, kad skalaujant listerinu breketuota burna padažo dantis gerokai, ne sie nėra taip gerai nuvalomi, kaip esant be breketų
vaško duos ortodontė/as
burnos higienos priemonės: dantų šepetukas (būna ir spec breketuotiems curaprox), vieno danties šepetukas, tarpdančių šepetukas, priklausomai nuo tarpų dydžio ir šepetukas, aš turiu 6 ir 8 dydžius, tarpdančių siūlas, dantų skalavimo skystis
aš neturiu, bet yra toks prietaisas kaip dantų irigatorisu, tarkim waterpik, kuris palengvina visa dantų higieną
dėl gydymo laiko, galima klaust ortodontes, keik skaitau čia, susiduriu asmeniškai tai apie 2metus jai viskas vyksta sklandžiai, priklauso nuo to kiek dantis kreivi, o paskui ir paslankus
dėl kreivumo, tai pas mane apačia žiauriai buvo kreiva, bet ją greičiausia išlygino