QUOTE(urte484 @ 2015 10 22, 09:40)
http://www.dogis.lt/...-kuroganas.html Sakykit,juk prie jo pavadys nesisega,ar kaip?
Ta prasme,dedasi kaip papildomas prie antkaklio?

Aišku segas, kam tas papildomas antkaklis? Trukdys tik. Tik griežtas ir ant jo pavadys
Papildyta:
QUOTE(girene @ 2015 10 22, 08:21)
Aciu uz atsakyma.
Kol buvo statomas voljeras,uztruko apie 10d.suo gyveno terasoj.pratinau su pavadeliu eit atlikt reikalu keliolika ir daugiau kart per diena.terasa buvo svari.dabar ir voljere nerandu kakuciu.del slapinimosi negaliu pasakyt,nes lyja,slapia.
O del dresavimo mokyklos kauno m.nieks negali patarti?naminis suo visai be dresuros,durniukas.o sio mazylio nenoriu uzleist,ir noreciau rast patyrusi dresuotoja.
Buciau dekinga parekomendavusioms
Kol buvo statomas voljeras,uztruko apie 10d.suo gyveno terasoj.pratinau su pavadeliu eit atlikt reikalu keliolika ir daugiau kart per diena.terasa buvo svari.dabar ir voljere nerandu kakuciu.del slapinimosi negaliu pasakyt,nes lyja,slapia.
O del dresavimo mokyklos kauno m.nieks negali patarti?naminis suo visai be dresuros,durniukas.o sio mazylio nenoriu uzleist,ir noreciau rast patyrusi dresuotoja.
Buciau dekinga parekomendavusioms

Kaune aš eičiau pas Butkų į aikštelę, čia Vilijampolėje.
O dar pastebėjimas-pavadį dėčiau kaip galima rečiau, kad šuo įprastų būti ne vedžiojamas, o sekti jus. Sakykim, na man tinka, nes aš šunis vežu su mašina du kart per dieną į mišką-net tuos kurie gyvendavo voljere, niekad nepaleisdavau kieme. Tai iki 5 mėn šuniukai pavadį matė gal kartą 10 min kol išmoko ant jo vaikščiot. Nuolat prie pavadžio prikabintas šuo nori tik laisvės, taip mokinama bėgt no to įkalintojo šeimininko kuo toliau. Ypač nuo tų, kurie karteliais paleidžia, bet pasikviečia tik pagriebtir prisegt vėl

Papildyta:
QUOTE(levrete @ 2015 10 22, 09:32)
O tai būtų komanda "ne" ir trūktelėjimas griežtu, taip? Mums dresuotojas rodė tokį metodą. Tik aš žiopla neperpratau, kad tas truktelėjimas turėtų būti stipresnis, todėl ir neveikė man šis metodas. Ar dar yra kokių korekcijos būdų, kai šuns elgesys nepageidaujamas?
Jų yra daug, bet korekcijas geriau išbandyt su dresuotoju