Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių aviganiai

QUOTE(zay @ 2015 10 20, 20:20)

Aš irgi savo šunis kambaryje laikau  ax.gif , patirties su draugais nemėgstančiais turiu labai nedaug, bet kartą buvo taip-deja čia buvo ultimatumas-šunys mano šeima, aš dėl viešnagės jų nei į garažą nei kažkur neuždarinėsiu, aišku gerbiau ir jų baimes, šunims lipt ant galvos neleidau, niekam neleidžiu, bet poziciją - šunys šeima-laikau biggrin.gif

As labai noriu paprasyt, nu pasidalinkit, kaip vyksta tas neleidimas lipti ant galvos. pas mus tai visad buvo opi beda. nes būna ateina svečių, kurie myli šunis, tačiau Ropsis visada tuo pasinaudoja- neša, kiša žaislus, lenda, uosto, laižo, būna, bando ir ar pakandžiot galima... Komanda "ne" suveikia tik tam kartui, apsisukęs lenda vėl. Na ir prie manęs jis taip lenda, būna, kad tuo metu niekaip nėra laiko su kuo uźsiimt, o jis bando vistiek įkyrėt. vienintelis veikiantis būdas- trumpam uždaryt į narvą, bet nenoriu, kad narvas susisietų su bausme.. Labai padėtų patarimas, kaip tokiais atvejais elgtis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(levrete @ 2015 11 02, 18:53)
As labai noriu paprasyt, nu pasidalinkit, kaip vyksta tas neleidimas lipti ant galvos. pas mus tai visad buvo opi beda. nes būna ateina svečių, kurie myli šunis, tačiau Ropsis visada tuo pasinaudoja- neša, kiša žaislus, lenda, uosto, laižo, būna, bando ir ar pakandžiot galima... Komanda "ne" suveikia tik tam kartui, apsisukęs lenda vėl. Na ir prie manęs jis taip lenda, būna, kad tuo metu niekaip nėra laiko su kuo uźsiimt, o jis bando vistiek įkyrėt. vienintelis veikiantis būdas- trumpam uždaryt į narvą, bet nenoriu, kad narvas susisietų su bausme.. Labai padėtų patarimas, kaip tokiais atvejais elgtis  4u.gif

aš tai liepiu šunim gulti ir jeigu neklauso, gauna galvon ir vėl liepiama gulti. na taip, kai tik ateina svečiai pas mus, aš būnu pikta teta bambanti ant šunų, bet kai visi susėda, viskas nurimsta ir normaliai, niekas nelenda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2015 11 02, 17:31)
o jeigu yra?  mirksiukas.gif

Hm, IPO3 sportininkai Lietuvoje... Matėt kaip ruošiausi aš, Marius Pakamorė, Klaus Jorgensen ar Eglė Ragauskaitė? Daugiau dalyvių lyg nebuvo iš LT IPO3 varžybose. Ne tai kad mus reikia imti pavyzdžiu, bet jau kažkas. Pasauliniai sportininkai į daugumą kurių galima lygiuotis, LT būna tik uždaram treningui kur laaabai abejoju kad buvot... Bet jei klystu, pataisykit. Gal dar kažką praleidau?
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2015 11 02, 19:36)
Hm, IPO3 sportininkai Lietuvoje... Matėt kaip ruošiausi aš, Marius Pakamorė, Klaus Jorgensen ar Eglė Ragauskaitė? Daugiau dalyvių lyg nebuvo iš LT IPO3 varžybose. Ne tai kad mus reikia imti pavyzdžiu, bet jau kažkas. Pasauliniai sportininkai į daugumą kurių galima lygiuotis, LT būna tik uždaram treningui kur laaabai abejoju kad buvot... Bet jei klystu, pataisykit. Gal dar kažką praleidau?

Praeitą savaitgalį dar Kęstutis Linkus sėkmingai sudalyvavo IPO3 varžybose Latvijoje, 5 sportininkus turim.
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2015 11 02, 19:32)
aš tai liepiu šunim gulti ir jeigu neklauso, gauna galvon ir vėl liepiama gulti. na taip, kai tik ateina svečiai pas mus, aš būnu pikta teta bambanti ant šunų, bet kai visi susėda, viskas nurimsta ir normaliai, niekas nelenda smile.gif

O kaip tiksliau vyksta tas "gauna galvon"?
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2015 11 02, 11:20)
hm  g.gif  tiesą pasakius niekad nebandžiau su smaugtuku dresuoti, nors pastoviai tas virvelinis kabo ant kaklo, bet dresūrai dedu griežtą, gi su griežtu tik biškį timpt ir jau korekcija, o su smaugtuku kiek reikia tempt  g.gif  net negalvojau, kad šiaip laikais dar kažkas taip dresuojasi, man paprasčiausiai nepatogu pačiai, o ir šuo mažiau reaguoja į korekciją smaugtuku... daugiau suprantančios gal paaiškins kame to smaugtuko prasmė dresuojant?  ax.gif

Ė o kuo tas smaugtukas nejaučiamas? aš turiu fiksuojamą, užtenka mažuoju piršteliu vos pajudint - šuo ant pirštų galų, ale iki šiol naudojau tik kai Katei reikėjo paaiškint kad stovėtų kol aš ją išfenuosiu. Šiaip dalykas žiauresnis nei griežtas - sakyčiau, daug žiauresnis, daug labiau juntamesnis ir skausmingesnį efektą duodantis - užtai su juo atsargiai reikia
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2015 11 02, 17:51)
man aukštumų nereikia, užteks pilnai ir IPO1 jeigu kažkada susiruošiu, jau ir tai man bus kosmosas smile.gif tuo labiau nelabai man patinka tie sportininkų dresavimo būdai, užteks mano parodinei pūkei ir to ką pasieksim pilnai

Nu alio biggrin.gif
Negalima taip varyt, tų sportininkų yra krūvos, ir metodikų labai daug. Visada galima rasti ir pasirinkti sau labiausiai patinkančią ir priimtiną. Va, kai buvau tam pozityviam seminare, ten sakė, kad pasaulinėj IPO dalyvavo malina, ruošiama tik per pozityvą. Aišku, nieko gero ji nepasiekė, buvo 104 iš 111, nu bet irgi, metodika. All positive biggrin.gif
Taip kad visada gali pasirinkti ir atsirinkti sau patinkantį variantą.
Plius, visada gali miksuotis pagal save, tik aišku, čia jau reikia turėti platesnį vaizdą.
Viskas gali atrodyti baisu, kol nepažįstama.

Blin nu, yra puikūs vedliai ir treneriai (o kai kurie jų atvažiuoja ir Lietuvon), šunys dirbdami kaifuoja, ryšys tarp vedlio ir šuns nerealus, šunys absoliučiai totaliai puikiai valdomi įvairiose kasdeinėse situacijose, varžybose draivo belenkiek ir jis valdomas, uodegos tik plaka - man gražu.
Va kas man nepatinka, asmeniškai, kad man norint pasiekti tokį patį rezultatą reikia dirbti super daugiau, nes visur darau klaidų ir dar mokausi, dėl to ir šuo klaidžioja, ir gaunasi tie nepatinkantys aspektai. Ir turi būti tas šeštasis pajautimas, būtinai. Ir dar belenkoks užsispyrimas.
Bet čia ne metodika, čia vedlio nepatyrimas ir nejautimas. O Lietuvoj mes dar visi mokomės, super pasiekimų ir talentų neturim. Dar. Tikiuosi ateity turėsim. Labai labai linkiu, labai.

Tai nu, jei kažkas taikoma pagal asmeninį supratimą, nereiškia, kad žodynas nieko gero, gal tiesiog vertimas blogas.
Įsijaučiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(levrete @ 2015 11 03, 11:27)
O kaip tiksliau vyksta tas "gauna galvon"?

Kai yra svečių jau situacija visai kitokia, nes jūsų dėmesys ne į šunį ir tikrai nenorite prie svečių nei jam galvon, nei ten ant jo baubt, o šuo tai puikiai jaučia ir xaliavina juodai. Juo lab kai s svečiais pasivaišinama, tai ir tas xaliavinimas mielas patampa ir šuo jau ir ant kelių ir ant stalo lipa ir ėst visko gauna. Aš tiesiog uždarau šunis kitur, tiksliau pas mane yra tokia vaikišta tvorelė skirianti juos nuo svetainės smile.gif. ten ir sėdi. Jie juk kaip vaikai-puikiai jaučia kada galima sau leist daugiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2015 11 05, 18:35)
Kai yra svečių jau situacija visai kitokia, nes jūsų dėmesys ne į šunį ir tikrai nenorite prie svečių nei jam galvon, nei ten ant jo baubt, o šuo tai puikiai jaučia ir xaliavina juodai. Juo lab kai s svečiais pasivaišinama, tai ir tas xaliavinimas mielas patampa ir šuo jau ir ant kelių ir ant stalo lipa ir ėst visko gauna. Aš tiesiog uždarau šunis kitur, tiksliau pas mane yra tokia vaikišta tvorelė skirianti juos nuo svetainės smile.gif. ten ir sėdi. Jie juk kaip vaikai-puikiai jaučia kada galima sau leist daugiau smile.gif

Aš duočiau ir prie svečiu, bet nu man kažkaip baisu jam duot, neperlipu per save, bijau "smegenis sukrest" ar dar ka padaryt ne taip, neišmanau davimo galvon technikos ir bijau nuskriaust šunį ir tuo pačiu labai jau noriu pabaigt su tuo įkyrumu. Bet pas mus nereikia net svečiu - uźtenka šeimos nariams ant sofos susėst ir prasideda. nu nesinori uždaryt į narva, kad pabendraut, pasėdėt kas vakara.
Atsakyti
QUOTE(levrete @ 2015 11 05, 19:34)
Aš duočiau ir prie svečiu, bet nu man kažkaip baisu jam duot, neperlipu per save, bijau "smegenis sukrest" ar dar ka padaryt ne taip, neišmanau davimo galvon technikos ir bijau nuskriaust šunį ir tuo pačiu labai jau noriu pabaigt su tuo įkyrumu. Bet pas mus nereikia net svečiu - uźtenka šeimos nariams ant sofos susėst ir prasideda. nu nesinori uždaryt į narva, kad pabendraut, pasėdėt kas vakara.

O tai ne prie svečių duodat ar ne? biggrin.gif
Prie svečių galima ir slaptai - suspaust ausies galiuką, kirkšnį - čia mano slapti ginklai viešose vietose, kai šuo pamiršta kaip gražiai elgtis prie kitų šunų.
O ne viešai tai vat - aš savo šuns mušt negaliu nes ji nejaučia biggrin.gif Gali ir kumščiuotis - čia jai yra žaidimas, jei iš kojos spirtum gal pajustų, nu bet iš kojų aš nesispardau. Tai reikia 'mušti' per širdį biggrin.gif Nu kartais tiesiogiai pliaukštelėjimas per nosį vos vos paliečiant šuniui skausmingesnis nei tas davimas galvon.
Šiandien va naktį 'daviau galvon' - aš taip saldžiai miegojau, o maniškė suburzgo nes lapė kieme buvo, ir neloja garsiai - ne, tyliai burzgia ir kartais tokį šnabždantį 'vuf' pasako. Vieną kartą ša pasakiau - suveikė trim sekundėm. Kitą kartą - nervinasi, vaikšto ratais bet vistiek nori burgzt, o aš nu taip miego noriu po sunkios dienos biggrin.gif Po trečio tylaus wuf pašokau iš lovos - ta jau po stalu susispaudus - ale žinau jei taip paliksiu tai iš po stalo išlindus ji toliau burzgalios. Už uodegos suėmiau, peištraukiau, per šoną pliaukštelėjau vos - nu ir raybė tvyravo visą naktįm nei tas šuo sumuštas, nei sutraumuotas, užtat tylus ir ramus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Andra Beauceron @ 2015 11 04, 20:34)
Ė o kuo tas smaugtukas nejaučiamas? aš turiu fiksuojamą, užtenka mažuoju piršteliu vos pajudint - šuo ant pirštų galų, ale iki šiol naudojau tik kai Katei reikėjo paaiškint kad stovėtų kol aš ją išfenuosiu. Šiaip dalykas žiauresnis nei griežtas - sakyčiau, daug žiauresnis, daug labiau juntamesnis ir skausmingesnį efektą duodantis - užtai su juo atsargiai reikia

matai, maniškė smaugtuką uždėtą prie ausų jaučia irgi gerai, bet aš nenoriu toj vietoj smaugti šuns, nes na labai jau pažeidžiama vieta, tuo labiau smaugtukas gi atsipalaidavęs nuslenka kaklu žemyn, o jau ten kitas reikalas smile.gif kartais vesdamasi Kirą kur man reikia, kad na tobulai manes klaustytų, pakeliu smaugtuką iki ausų, tada galiu tikrai vienu pirštu ją kontroliuoti

QUOTE(megeja @ 2015 11 05, 04:10)
Nu alio  biggrin.gif
Įsijaučiau  biggrin.gif

gal kažkaip blogai išsireiškiau, kad tiek įsiskaudinusių blush2.gif aš tikrai gerbiu sportininkus, man gražu pažiūrėt video ar gyvai, gražūs šunys, gražiai dirba, na super, tikrai thumbup.gif bet na aš niekada to nesieksiu su savo šunimis, nas ne tame mano aistra, gyvenimas ir tt. man gražu išdresuotas šuo, kuris dirba kaip laikrodukas, bet aš su saviškiais niekad to nepasieksiu, bet man to ir nereikia. kiekvienam savo wink.gif
dresuojames su Kiriuku kiek pajėgiam, jau matau savas klaidas, su kitu šuniu kažką darysiu kitaip. jeigu pavyks, laikysim ir tą IPO, bet kaip jau sakiau, aš pastoviai nuvertinu save ir savo sugebėjimus, kol kažkas iš šono nepasakys, kad Inga tu gali, aš to nedarysiu blush2.gif žinau, tai kvaila ir labai su tuo kovoju, bet ką jau čia ax.gif

QUOTE(levrete @ 2015 11 05, 20:34)

na aš nelupu savo šunų bigsmile.gif pas mane didžiausia bausmė, čia jau nu virš visko, kai šuo prisidirba tiek, kad nu pasaulio pabaiga - paimu už pakarpos ir su delnu duodu per kuprą bigsmile.gif o paprastai užtenka balsu sudrausti ir šuo kapituliuoja. pas mane yra garselis EI, kai Kira daro kažką blogai, tai dažniausiai užtenka to ei. šiaip pas mus yra komanda eik gulti, tada ji atsigula po stalu, tai va atėjus svečiams ir visiems susėdus, pas mus užtenka liepti eiti gulti ir ji atsigula po stalu, tai ji būna prie svečių (prie kojų), jaučiasi gerai ir mes taip pat smile.gif ji tą vietą nuo mažens pasirinko, tai ir netrukdau
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2015 11 07, 09:55)
matai, maniškė smaugtuką uždėtą prie ausų jaučia irgi gerai, bet aš nenoriu toj vietoj smaugti šuns, nes na labai jau pažeidžiama vieta, tuo labiau smaugtukas gi atsipalaidavęs nuslenka kaklu žemyn, o jau ten kitas reikalas smile.gif

tai tam ir yra smaugtukai, kurie fiksuojasi. O pavojinga toj vietoj smaugt su bet kuo, ir bet kurioj kitoj vietoj, net papraščiausiu antkakliu smile.gif
Atsakyti