Įkraunama...
Įkraunama...

Paraproktitas arba pūlinys prie išangės

papasakosiu aš mūsų "nuotykius" su paraproktitu. Mažajam buvo 10 mėnesių, kai jam pasirodė pūlinukas išangėje. Maniau, kad šunvotė. Nuėjome pas savo pediatrę, ji mus nusiuntė pas poliklinikos chirurgę, ši davė iškart siuntimą į Klaipėdos vaikų ligoninę. Ten nuvykus vaikų chirurgas diagnozavo paraproktitą ir po kelių valandų padarė operaciją - prapjovė pūlinuką. Gulėjome ligoninėje kelias dienas, vaikui leido antibus. Grįžus namo iš ligoninės, po kokios savaitės pūlinukas vėl atsinaujino, tada jau nieko nelaukę nuvykome tiesiai į ligoninę. Ten pūlinukas apžiūros metu ir pratrūko, niekas nieko nepjovė. Beje, ten mus pasitiko jau kita vaikų chirurgė, kuri mums paaiškino, kad jei dar kartą pasikartos, tada jau operuos išangę, pjaus tą pūliuojančią vietą ir t.t. Vienu žodžiu mums buvo paaiškinta, kad jei tik pasikartos, tai žiaurus dalykas, sunki operacija laukia ir t.t. Na ir ką manot... Po kelių dienų pūlinukas vėl atsinaujino. Vėl riedėjom su blogiausiomis mintimis ir su ašaromis į ligoninę. Ten jau mus pasitinka vėl kita vaikų chirurgė. Tokia jauna, jaučiu dar per feisbuką galėčiau ir į drauges pasikviesti. Ji mums paaiškino, kad kūdikiams paraproktitas dažniausiai savaime praeina, gali net kelis kartus iš eilės prapūliuoti, operuoti nereikia. Pasiūlė nepjauti to pūlinio, kad tegul pats prapūliuoja ir kreiptis į vaikų paraproktologą, ir nepanikuoti jei iki vizito pas proktologą dar prapūliuos ne kartą. Kažkaip patikėjau ją, tokia rimta mergina, atrodė kad tikrai žino ką sako. Pasiėmėm pas savo pediatrę siuntimą į vaikų klinikas pas Bagdzevičių. Laukėm kokį mėnesį kol pas jį pateksime. Ai, dar buvo mintis nuvažiuoti pas jį į Kauną, į kažkokią privačią kliniką, privačiai už pinigus (norėjosi greičiau tą visą reikalą spręsti), bet kai ta jaunutė chirurgė sakė nepanikuoti, tai palaukėm vizito į vaikų klinikas. Aišku, buvo neramu, nes iki vizito dar kokius 2-3 kartus prapūliavo. Pas Bagdzevičių važiavom jau be pūlinio, prapūliavęs buvo prieš kelias dienas. Labai fainas tas Bagdzevičius, gydytojas iš didžiosios raidės. Paaiškino, kad kūdikiams paraproktitai, dažniausiai praeina savaime, kad čia gali būti įgimtas tas išangės liaukutės uždegimas. Sakė, kad jei dar pūliuos iki 3 mėnesių laikotarpyje, tada paskambinti jam ir susitarti dėl operacijos. Labai džiugu, kad po vizito pas gydytoja, tas pūlinis dar 1 kartą prapūliavo ir nebeatsinaujino. Tfiu tfiu tfiu... niekam to nelinkiu. Nervų buvo daug padėta.
Sėkmės visiems, nenuleiskite nosių ir atsiprašau už klaidas, nes skubu rašydama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nercepas @ 2013 07 10, 18:18)
Sveikos, aktuali ir man si tema, nes antra para as po operacijos guliu ligonineje. Jausmas tikrai ne koks,dabar labiausia skauda tie perrisinai. Bet paskaicius sia tema uzpuole mane dar didesne baime, kad jie vis atsinaujina blink.gif  Dar viena tokia operacija, nu neapkenciama... Paguoskite  unsure.gif mane kas, kad cia retai taip buna ir kad dazniausia uztenka vienos operacijos...

mano vyrui buvo dare tris operacija,kaip jau pati zinai procedura nemaloniausia,jam reikejo vis paverzti tokius siulus,as tiesa pasakius net nezinau kaip ten kas bet zinok maciau kad jam tai baisiai nemalonu,Aciu Dievuliui jau du su trupucio metai jam nieko nera,bet tiesa pasakius jauciu kaip saugo savo sedyne blush2.gif bijodamas vel to malonumo...
Atsakyti
Sveikos. Priimkit ir mane į parapara nelaimeliu bureli. Jums tai jau praeitis, tikiuosi. Ar kartojasi dar? O man tik pradžia. Nors jau daugiau kaip 4 men prasikankinau, kol pas gydytoja nuvykau. Diagnozavo ir sake ruostis operacijai. Bijau operacijos, bijau, kad ir neisplistu jei dar guma tempsiu.
jei dar turit nepaminetos patirties rasykit. O kas kaune operavotes, kur patartumet?
Atsakyti
sveiki, jungiuos ir as i sias gretas. Mano 3,5 metu berniukas turi maza guzeli prie isanges,tikrai neramu. Cia kazkas raset aie gydytoja Bagdzeviciu,sakykit gal kas zinot kur jis privaciai dirba,nes Klinikose pas ji tik lapkricio menesiui i laisvu vietu,o noretus anksciau pasikonsultuot. Dekui
Atsakyti
Dar karta pasikartosiu 4u.gif
Jau beveik 3 metai praejo kaip mes issigydem paraproktita . Suneliui jis pasirode 3 savaiciu. Operavo gyd. Bagdzevicius. Po operacijos vel atsinaujino. Patare laukti 3 menesius ir daryti nauja operacija.po 3 menesiu ta diena kai turejau paskambinti susitarti del laiko operuotis pastebejau kad formuojasi jau ir kitoje puseje. Patarimas buvo operuoti ta pirmaja puse o dar po 3 menesiu kita puse. Ir tai su pilnomis narkozemis.
Operaciju daugiau mes nedareme ir pas Bagdzeviciu daugiau nenuvaziavome, o ir jis nebepasidomejo kaip mes laikomes smile.gif
Mus isgelbejo tikras stebuklas. Netiketai drauge paskambino ir patare nuvezti vaikeli pas moteri kuri gydo vandeniu. Aciu Dievui tik jos deka siandien mes esame sveiki !!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nkreiki: 07 spalio 2013 - 07:38
QUOTE(nenoriu11 @ 2013 10 07, 03:38)
sveiki, jungiuos ir as i sias gretas. Mano 3,5 metu berniukas turi maza guzeli prie isanges,tikrai neramu. Cia kazkas raset aie gydytoja Bagdzeviciu,sakykit gal kas zinot kur jis privaciai dirba,nes Klinikose pas ji tik lapkricio menesiui i laisvu vietu,o noretus anksciau pasikonsultuot. Dekui

jūs pagūglinkite, tikrai atrasite. Mes žiemą kai sirgome tuo prakeiktu para.. , tai kiek mačiau Bagdzevičius privačiai dirbo pas Kildą klinikoje Kaune 4u.gif
Atsakyti
nkreiki: Gal galėtum detaliau papsakoti apie moterį gydančią vandeniu? Manau visiem būtų įdomu išgirsti visus įmanomus gydymosi būdus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(liquido001 @ 2013 10 18, 12:49)
nkreiki: Gal galėtum detaliau papsakoti apie moterį gydančią vandeniu? Manau visiem būtų įdomu išgirsti visus įmanomus gydymosi būdus wink.gif

Gal kas pamatys sita tema kas turi patirti su siuo reikalu, nes informacijos labai truksta. Ypac naturaliais metodais, nes jei reikalas pasikartojantis, aisku, kad norisi ir siaudo griebtis.

O gal kam yra pasibaiges sis reikalas po fistuliu isoperavimo?
ar yra vilties?
Liga kaip prakeikimas...
Atsakyti
Nelabai noriu kelt kontaktu cia . Jei kam reikia prasom rasykit I az butinai parasysiu ir papasakosiu kur ja surasti.
Atsakyti
Po operacijos praėjo pusę metų, kažkaip truputį neramu, nes lyg tai pagausėjo tokių kaip ir išskyrų, ar tai puliukų, net tiksliai nežinau. Vis toj vietoj atrodo pateplioja blush2.gif
Ar taip kam yra buvę? Galvoju pasirodyti gydytojui, gal galite gerą proktologą parekomenduoti Vilniuje ax.gif
Atsakyti
Na, man buvo toks puliniu sezonas uzejes, tai ant kojos ispjove, o paskui prie isanges. Kazkaip viskas normaliai. Tik paskui eiti i tualeta po op truputi sudetingiau.. Viskas buvo gal pries 12 metu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nercepas @ 2013 07 10, 18:18)
Sveikos, aktuali ir man si tema, nes antra para as po operacijos guliu ligonineje. Jausmas tikrai ne koks,dabar labiausia skauda tie perrisinai. Bet paskaicius sia tema uzpuole mane dar didesne baime, kad jie vis atsinaujina blink.gif  Dar viena tokia operacija, nu neapkenciama... Paguoskite  unsure.gif mane kas, kad cia retai taip buna ir kad dazniausia uztenka vienos operacijos...

Nepraejo nei metai, o as ir vel operuota...o sakiau, kad dar viena tokia operacija butu nepakenciama, deja ...dabar man ispjove zymiai didesni plota, pasalino fistule. Zaizda lb gili ir viskas palikta sugyti savaime sad.gif Tikiuosi geriausio, kad ten viskas gerai issivalys, lb nepuliuos ( siandien 6 para po operacijos tai siek tiek zaizda puliuoja, tikiuosi taip valosi). Gal kas dar turit kokiu minciu ir patarimu kaip pagerint zaizdos gijima. Man sake pasedet kalio permanganato, druskos vandens vonelese, plius tvarscio keitimas betadinu.
Atsakyti