Įkraunama...
Įkraunama...

Paraproktitas arba pūlinys prie išangės

QUOTE(nercepas @ 2014 05 19, 13:54)
Nepraejo nei metai, o as ir vel operuota...o sakiau, kad dar viena tokia operacija butu nepakenciama, deja ...dabar man ispjove zymiai didesni plota, pasalino fistule. Zaizda lb gili ir viskas palikta sugyti savaime sad.gif Tikiuosi geriausio, kad ten viskas gerai issivalys, lb nepuliuos ( siandien 6 para po operacijos tai siek tiek zaizda puliuoja, tikiuosi taip valosi). Gal kas dar turit kokiu minciu ir patarimu kaip pagerint zaizdos gijima. Man sake pasedet kalio permanganato, druskos vandens vonelese, plius tvarscio keitimas betadinu.

O kurioj vietoj buvo jusu fistule? Man pries 7 dienas pasalino kriptoje esancia fistulyte su 2 papilom prie kriptos- cia prie dantytosios linijos tas visas veiksmas ir aisku paliko pjuvi nesiuta.... Po pirmo ejimo i wc - nualpau, 2 kartas buvo, kaip per stiklus...dabar einu tik pries tai prigerus vaistu ir prisitepus bele ko....naudoju lidokaina ir saltalanki.
Patarkit, kaip greiciau visa tai uzsigydyt...po kiek laiko nebesijaucia arba bent nebebuna kraujo atlikus reikalus...kada mazdaug apgyja visa tai....jus jau po pernykstes operacijso, gal galit ka patarti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOGA: 19 gegužės 2014 - 15:45
QUOTE(JOGA @ 2014 05 19, 16:37)
O kurioj vietoj buvo jusu fistule?  Man pries 7 dienas pasalino kriptoje esancia fistulyte su 2 papilom prie kriptos- cia prie dantytosios linijos tas visas veiksmas ir aisku paliko pjuvi nesiuta.... Po pirmo ejimo i wc - nualpau, 2 kartas buvo, kaip per stiklus...dabar einu tik pries tai prigerus vaistu ir prisitepus bele ko....naudoju lidokaina ir saltalanki.
Patarkit, kaip greiciau visa tai uzsigydyt...po kiek laiko nebesijaucia arba bent nebebuna kraujo atlikus reikalus...kada mazdaug apgyja visa tai....jus jau po pernykstes operacijso, gal galit ka patarti doh.gif

Man isangeje fistule. Vaziuoju rytoj pasirodyt gydytojui ko tais man neaisku su tuo zaizdos puliavimu...
Man taip baisiai nebudavo su wc. Po pirmos paros jautesi daugiau dabar jau tik siek tiek. Svarbu, kad neuzketetu viduriai. Tai stengiuosi valgyt daugiau vaisiu, slyvu, kosiu butinai kasdien sriubos issiverdu. Daug vandens geriu. Tada ten viskas vyksta lengviau. O uzgijinui reikia daug laiko ir kantrybes- kaip man gydytojas sake. Gija viskas apie 2 men. sad.gif
Jus jau paleido namo?
Atsakyti
Mane operavo pirmadieni, o paleido kita diena, viskas buvo sauniai ir visia neskaudejo kol 1 karta nenuejau i wc ir nenualpau nuo skausmo....
Atsakyti
QUOTE(JOGA @ 2014 05 19, 21:03)
Mane operavo pirmadieni, o paleido kita diena, viskas buvo sauniai ir visia neskaudejo kol 1 karta nenuejau i wc ir nenualpau nuo skausmo....

Greit jus paleido, pernai laike mane ligonineje 2 savaites doh.gif sikart paleido po 3 dienu.
Viskas tikrai nemalonu. Bet susitvarkys po kiek laiko. Sveikit! smile.gif
Atsakyti
Nezinau kiek kas cia pasikaustes anatomijoj, bet mano atvejis toks, kad kokie 4 daktarai kraipe galva, nes fistule pati isitaisius kriptoje (ji yra prie dantytoiso linijos) ta fistule isprovokavo 2 papilas ir visa tai dabar isplove ir paliko atvira zaizda. Kadangi viskas giliai ir nera tipo didelis pjuvis tai greit ir paleido.
Tai va, o noriu pasidziaugti kad siandien gavau atsakyma histologini, kad ispjauta fistule su dviem papilom, uzdegiminiai audiniai ir t.t. zodziu, zinot, didziausias dziaugsmas, kad nieko pikto...smile.gif dabar vleika tik sugyti doh.gif
va siandiens i wc jau ejau su koki 10 proc. mazesniu skausmu...aisku, dar tik 8 dienos po operacijos. Aisku, paskui skauda kokias 4 valandas... ir dar vis ant tuoletinio arba net ismatose matau kraujo?
O pas jus kraujo butent ismatose irgi budavo...nu jis toks vos ne kresulingas...taip mastau, kad matyt zaizda kresuliuojasi ir ten patenka, taip speju uzsistovi "reikalas" ir to kraujo is zaizos atsiranda jame... doh.gif nu atvirai as cia, bet ir tema cia tokia... blush2.gif
Atsakyti
Tikrai liga labai nemaloni, ypač tas ilgas gijimas po operacijos...
Labai džiaugiuosi dėl neigiamo atsakymo thumbup.gif Tikrai lieka tik, kad žaizda pilnai sugytų 4u.gif Kaip suprantu jūsų atveju gal dar viskas šiek tiek rimčiau, nes mane operavo du gydytojai biggrin.gif
Mane tik neramina tas žaizdos pašlapiavimas. Įdomu kiek čia ji laiko turi valytis, nes pasirodyti gydytojui turiu tik po dar savaitės, kaip jums žaizda gyja? Ar pati darote perrišimus, ar važiuojate į polikliniką? Atrodo aš jau antrą kartą, bet dar vis tiek turiu begalę klausimų ir taip gerai, kai yra su kuo pasitart forume mirksiukas.gif
Jums matyt kai daugiau išpjaustyta tai ir skauda, nes man tik vos vos tempia, kai aš stoviu, ar vaikštau, kol guliu o ir po wc nesijaučia man. Dėl kraujo - man bent jau jo nėra - bet vėl gi, tiek kiek suprantu pas mane truputį kitaip negu pas jus 4u.gif
Kada jums pas gydytoją?
Atsakyti
QUOTE(nercepas @ 2014 05 21, 10:40)
Tikrai liga labai nemaloni, ypač tas ilgas gijimas po operacijos...
Labai džiaugiuosi dėl neigiamo atsakymo thumbup.gif Tikrai lieka tik, kad žaizda pilnai sugytų 4u.gif  Kaip suprantu jūsų atveju gal dar viskas šiek tiek rimčiau, nes mane operavo du gydytojai biggrin.gif
Mane tik neramina tas žaizdos pašlapiavimas. Įdomu kiek čia ji laiko turi valytis, nes pasirodyti gydytojui turiu tik po dar savaitės, kaip jums žaizda gyja? Ar pati darote perrišimus, ar važiuojate į polikliniką? Atrodo aš jau antrą kartą, bet dar vis tiek turiu begalę klausimų ir taip gerai, kai yra su kuo pasitart forume mirksiukas.gif
Jums matyt kai daugiau išpjaustyta tai ir skauda, nes man tik vos vos tempia, kai aš stoviu, ar vaikštau, kol guliu o ir po wc nesijaučia man. Dėl kraujo - man bent jau jo nėra - bet vėl gi, tiek kiek suprantu pas mane truputį kitaip negu pas jus  4u.gif
Kada jums pas gydytoją?

Man išoriškai visai nieko nėra, nes visas veiksmas žarnos viduje. Nuo "skylės" gilyn per kelis cm.
va imetu nuoroda, cia mano operacija, kaip paveiksle virsuje, tos kriptos padraskymas ir tik ispjaunamos papilos dvi, o ne viena, kaip parodyta zemiau....
http://www.netterima...image/36024.htm[/url]
Pasirodžiau daktarui po 3 dienų ir viskas, sakė, jei ką skambink, o taip, net pasirodyti neliepe...
Tai va taip ir gydausi, žinoma, dar tik 9 diena po operacijos, gal nera ko noret....nors palyginti skausma pirmomis dienomsi ir dabar- tai jis po truputi mazeja. Tai tikiuosi, kad gyja... blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOGA: 21 gegužės 2014 - 12:58
Oj,tai jums visai ne taip, kaip man. Nes man viskas palikta išorėje ir aš turiu persirišinėti vis ir vonelėse sėdėti. Neveltui jums taip skauda, kai ten viskas palikta gyti viduj. Svarbu, kad jau po truputį mažėja skausmai mirksiukas.gif
Atsakyti
ir aš gilioj nevilty sad.gif prieš tris dienas savo pusmeitinukui leliukui prie išangės užčiuopiau guziuką. kitą dieną iš ryto nuvažiavom į santariškes, apžiūrėjo, paleido, liepė kitą dieną atvažiuot pažiūrėt. nuvažiavom ir kitą, vėl apžiūrėjo ir paleido, sakę, kad čia paraproktitas, bet tas pūlinukas nedidelis. liepė vėl pirmadienį atvažiuot. šiandien nuvažiavom, atėjo didelis pagyvenęs chirurgas ir be žodžių liepė gultis ir operuotis verysad.gif man atrodo nuo vakar niekas net nepakito, lygiai tas pats, bet vienas gydytojas mano vienaip, kitas kitaip. o aš kaip mama visa širdimi netrokštu tuoj pat vaiko guldyt su narkozėm pjaustymui. galbūt yr kažkokios galimybės ir viltis, kad galima ir be to apsieiti?
Atsakyti
QUOTE(Kaira @ 2014 06 09, 13:44)
ir aš gilioj nevilty sad.gif prieš tris dienas savo pusmeitinukui leliukui prie išangės užčiuopiau guziuką. kitą dieną iš ryto nuvažiavom į santariškes, apžiūrėjo, paleido, liepė kitą dieną atvažiuot pažiūrėt. nuvažiavom ir kitą, vėl apžiūrėjo ir paleido, sakę, kad čia paraproktitas, bet tas pūlinukas nedidelis. liepė vėl pirmadienį atvažiuot. šiandien nuvažiavom, atėjo didelis pagyvenęs chirurgas ir be žodžių liepė gultis ir operuotis  verysad.gif man atrodo nuo vakar niekas net nepakito, lygiai tas pats, bet vienas gydytojas mano vienaip, kitas kitaip. o aš kaip mama visa širdimi netrokštu tuoj pat vaiko guldyt su narkozėm pjaustymui. galbūt yr kažkokios galimybės ir viltis, kad galima ir be to apsieiti?

Pasikonsultuokit dar su keliais, tik vaiko gaila...jam juk skauda kasdien....jeigu tai jau matyti isoreja, tai vadinasi viduje puliuoja....nejuokaukit...jeigu jums paciai taip butu.....
ps. nuvesciau dar pas viena I kokia privacia tarkim z klinika ar pas ta paci azaks ir priimciau sprendima...
Atsakyti
QUOTE(JOGA @ 2014 06 09, 16:48)
Pasikonsultuokit dar su keliais, tik vaiko gaila...jam juk skauda kasdien....jeigu tai jau matyti isoreja, tai vadinasi viduje puliuoja....nejuokaukit...jeigu jums paciai taip butu.....
ps. nuvesciau dar pas viena I kokia privacia tarkim z klinika ar pas ta paci azaks ir priimciau sprendima...

aš irgi taip galvoju, kad labai noriu bent dar vienos konsultacijos, bet kiek kur skambinu, sako, kad vaikų proktologų nėra, ir į z kliniką jau skambinau, visi sako skambint į Santariškes, tai vadinasi tiesiog važiuot ir gultis į ligoninę verysad.gif nesugalvoju ką dar daryt sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaira @ 2014 06 09, 15:51)
aš irgi taip galvoju, kad labai noriu bent dar vienos konsultacijos, bet kiek kur skambinu, sako, kad vaikų proktologų nėra, ir į z kliniką jau skambinau, visi sako skambint į Santariškes, tai vadinasi tiesiog važiuot ir gultis į ligoninę  verysad.gif nesugalvoju ką dar daryt sad.gif

nuvažiuokite į Kauno klinikas pas vaikų proktologą Bagdzevičių. Mūsų istoriją galite pasiskaityti šioje temoje kelis puslapius atgal. Sėkmės jums 4u.gif
Atsakyti