Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - IX tema

QUOTE(_brownbody_ @ 2016 04 04, 21:41)
O jums rytais taip pat būna rankų pirštai sustingę? g.gif Be to, gal galima tą uždegiminį skystį kažkaip iš kelių išsiurbti... doh.gif tik turbūt vėl jo greitu metu prisikauptų.. unsure.gif

Man suleido po menisko operacijos kenalogą, praėjo iškart. Po metų vėl pradėjo tinti, bet tada dar vaistai nepilnai veikė. Dabar nėra to tinimo, atsileidę. Bet jau mūsų tokia liga - bus geriau blogiau. Bet turėtų jums pasiekti remisiją. Kažkada ir aš netikėjau, norėjau greitų rezultatų. Kai kas sakydavo, kad turėtų palengvėti, atrodydavo, kad čia ne man ir ne apie mane sako. smile.gif
Na, nesu sveika. Bet jau apsikuopiu ir namų ruošos darbus, ir sodo. Bent jau pavadovauju. biggrin.gif Va šiandien įsilipau kopėčiomis į medį pasižiūrėti, ką ten reikia nugenėti. Sakyčiau kopėčiomis neblogai, a? ax.gif
Taip, rytais pirštai būna sustingę.
Atsakyti
Keista, kai būdama tokia jauna turiu rašyti, kad man laiptais lipti į viršų lengviau, nei į apačią. Rytais tarkim lipti į apačią būna išvis labai sunku..trepsenu kaip sena močiutė, tiesiog "daužau" pėdas, garsas labai didelis būna, atrodo lyg laiptus trankyčiau tyčia, o taip gaunasi tik iš skausmo.. Taip, turint šią ligą, manau visoms norisi greitų rezultatų...man ypač. Esu labai nekantri, o tas tinimas labai veikia doh.gif net nenoriu matyti savo kojų.. schmoll.gif na man dar nieko leisti nenori, kol kas diklakas, metotroksatas ir viskas. Ryt vizitas pas reumatologą klinikose, ir pasakys kaip kas. Šiek tiek neramu, norėtųsi, kad organizmas į vaistus reaguotų gerai, kad viskas būtų be komplikacijų. Roja, jei apsikuopiate sodo darbuose tai labai gerai drinks_cheers.gif aš net negaliu atsitūpti. Pratimas kojoms "minti dviratį" atsigulus ant nugaros - ne man. Nebent būnu laaaabai išmankštinusi kojas, tuomet ne taip skauda. Sakė, jog atsitūpti galėsiu po sanatorijos procedūrų, - ta išvada nepasitvirtino. Sakė, kad galėsiu gyventi normalų gyvenimą, panašų į tą, prieš susergant šia liga. +/- galiu gyventi normaliai tik tiek, kad viskas jau nebe taip. Negaliu atsitūpti, judesiai riboti, daug ko negaliu, pvz bėgioti ir pnš. Jau negalėčiau net į "lokės pėdą", ar savo svorio išlaikyti..na tiesiog..skaudu labai. LABAI. Kai negalvoju viskas ok, pamirštu kartais, bet kai pagalvoju ašaros paima viršų, bet stengiuosi nepalūžti, kad blogiau nebūtų. Pastebėjau, kad nuotaikos daro savo ligos atžvilgiu.. verysad.gif
Atsakyti
Sveiki, aš ką tik prisijungiau prie supermamų, tai tik greitai parašysiu, kodėl aš čia. Prieš kelerius metus man buvo diagnozuotas artritas, tiesa, ne reumatoidinis, bet psoriazinis. 2,5 metu dieną dienon ryjau metilprednizoloną, diklaką, leidausi metotreksatą, prieš tai vartojau meloksikamą ir sulfasalaziną. Gulėjau Santariškėse. Galiu pasakyti tik tiek - per visą gydymo laikotarpį mano būklė tik blogėjo, o su vaistais gerokai prisižaidžiau. Vartojant meloksikamą ir sulfsalaziną, vos nemiriau nuo alerginės reakcijos - Stivenso-Džonsono (Stevens-Johnson) sindromo '(patikėkit, labai baisu), nuo hormonų išsivystė Kušingo sindromas, augo svoris, slinko plaukai ir t.t. Žodžiu, buvau visiška ligonė, negalinti be vaistų išlipti iš lovos ir t.t. Prieš maždaug porą metų į mano rankas papuolė chlorofilas, po ilgų ieškojimų paeksperimentavau su maistu ir... Trumpai tariant taip: šiuo metu esu visiškai sveika, visiškai nevartoju jokių vaistų. Nors kai kurie rankų ir kojų pirštai išsukioti, uždegimo, tinimo ir skausmo sąnariuose nebėra. Mano receptas toks: kas tris mėnesius geriu Vermox (nuo kirminų, nes turim tris į lauką einančias kates ir šunį), vartoju chlorofilą ir Basica Compact (šiuo metu ne nuolat), beveik nevartoju arba stengiuosi visai nevartoti pieno produktų, produktų su glitimu ir kiaušinių, stengiuosi miegoti bent 7 val., visus idiotus siunčiu į Antarktidą atnešti žibučių, bent 15-20 min. per dieną lakstau su šunimi ir vualia - aš sveika. Žodžiu, paskaitinėkit apie mano minėtus dalykus ir paeksperimentuokit su savo kūnu. Žinau, kad reumetoidinis artritas niekur nedings, bet kad būklė tikrai pagerės - garantuoju. Svarbiausia - chlorofilas.
Atsakyti
QUOTE(_brownbody_ @ 2016 04 04, 21:41)
O jums rytais taip pat būna rankų pirštai sustingę? g.gif Be to, gal galima tą uždegiminį skystį kažkaip iš kelių išsiurbti... doh.gif tik turbūt vėl jo greitu metu prisikauptų.. unsure.gif

Kokį skystį siurbsite? Pas jus 100% karaliauja kažkokia bakterija dėlto organizmas kaupia skysčius,kad ją išplautų Pakinkliuose yra didieji limfmazgiai,jiems užsikimšus sutrinka nutekėjimas ir atsiranda tinimas.
Papildyta:
QUOTE(Roja @ 2016 04 04, 21:49)

Bet kažkaip to augalinio organizmas neįsisavina, jei jau vagetarams jo trūksta. Ir vis dėlto iš pieno jis labiausiai gaunamas.

Jei valgo augalinį maistą,kuris neturi kalcio,tai ir trūksta.O jeigu šalia to maitinasi tuo kas trukdo jam įsisavinti,tai nėra ko norėt,kad jo užtektų.
Atsakyti
QUOTE(TamTame @ 2016 04 05, 00:53)
Sveiki, aš ką tik prisijungiau prie supermamų, tai tik greitai parašysiu, kodėl aš čia. Prieš kelerius metus man buvo diagnozuotas artritas, tiesa, ne reumatoidinis, bet psoriazinis. 2,5 metu dieną dienon ryjau metilprednizoloną, diklaką, leidausi metotreksatą, prieš tai vartojau meloksikamą ir sulfasalaziną. Gulėjau Santariškėse. Galiu pasakyti tik tiek - per visą gydymo laikotarpį mano būklė tik blogėjo, o su vaistais gerokai prisižaidžiau. Vartojant meloksikamą ir sulfsalaziną, vos nemiriau nuo alerginės reakcijos - Stivenso-Džonsono (Stevens-Johnson) sindromo '(patikėkit, labai baisu), nuo hormonų išsivystė Kušingo sindromas, augo svoris, slinko plaukai ir t.t. Žodžiu, buvau visiška ligonė, negalinti be vaistų išlipti iš lovos ir t.t. Prieš maždaug porą metų į mano rankas papuolė chlorofilas, po ilgų ieškojimų paeksperimentavau su maistu ir... Trumpai tariant taip: šiuo metu esu visiškai sveika, visiškai nevartoju jokių vaistų. Nors kai kurie rankų ir kojų pirštai išsukioti, uždegimo, tinimo ir skausmo sąnariuose nebėra. Mano receptas toks: kas tris mėnesius geriu Vermox (nuo kirminų, nes turim tris į lauką einančias kates ir šunį), vartoju chlorofilą ir Basica Compact (šiuo metu ne nuolat), beveik nevartoju arba stengiuosi visai nevartoti pieno produktų, produktų su glitimu ir kiaušinių, stengiuosi miegoti bent 7 val., visus idiotus siunčiu į Antarktidą atnešti žibučių, bent 15-20 min. per dieną lakstau su šunimi ir vualia - aš sveika. Žodžiu, paskaitinėkit apie mano minėtus dalykus ir paeksperimentuokit su savo kūnu. Žinau, kad reumetoidinis artritas niekur nedings, bet kad būklė tikrai pagerės - garantuoju. Svarbiausia - chlorofilas.

sveika,
aciu, kad netingit dalintis savo patirtim.
O vermoxas ner blogai , kai taip daznai naudojat prie autoimunines ligos?
koki chlorofila perkat? gal rekomenduotumet koki ? 4u.gif
kazkada ir as juo gundziausi, bet stabde, kad jis stiprinantis imuniteta, pabijojau , kad suintensyves autoimuninis procesas. Jums taip neatsitiko, kaip suprantu? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nada...: 05 balandžio 2016 - 10:04
[quote=Liepa B.,2016 04 05, 10:34]
Kokį skystį siurbsite? Pas jus 100% karaliauja kažkokia bakterija dėlto organizmas kaupia skysčius,kad ją išplautų Pakinkliuose yra didieji limfmazgiai,jiems užsikimšus sutrinka nutekėjimas ir atsiranda tinimas.
Papildyta:

Kai man darė echoskopiją, daktaras pasakė, kad keliuose susikaupęs uždegiminis skystis, jo yra palyginus daug, kadangi keliai išsipūtę. Kai paklausiau daktarės ar galima išsiurbti atsakė taip: galima, bet jo vėl greit prisikaups. Viskas. Atrodo padėtis be išeities, tas tinimas nepraeina niekaip. Gal reikia laukti vaistų poveikio, bet vaistai, kiek pastebėjau tinimo nesumažina. Prisimenu buvo viena diena (neseniai) kai galėjau netgi atsitūpti. O tai buvo tada, kai VISIŠKAI nieko nevalgiau. Taip gavosi žinoma netyčia, labai užimta diena, kažkaip nesuspėjau, bet sąnariams buvo lengviau.. blink.gif Bakterija sakot? Bet daktarai apie tai visiškai neužsiminė, kaip keista. Įtarė, jog laimo liga, bet nepasitvirtino. Dar sakė nuvažiuoti pas infektologus 100 procentiniam įsitikinimui. Bet kad erkė tai tikrai ne. Sakau, susirgimų (rimtų) kaip ir neturėjau, iš esmės tai visiškai neturėjau laaaaaaabai ilgą laiką, ~metus laiko net temperatūros neturėjau, o jei ir turėdavau būdavo nedidelė, greit praeidavo, kelis metus išvis nesirgau, gerklės neskaudėjo, na žodžiu..tiesiog neįsivaizduoju iš kur galėjo atsirasti ta bakterija, kad per keletą mėnesių man spėjo apimti visus kūne įmanomus sąnarius (tame tarpe netgi ir nugaros bei žandikaulių).
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2016 04 05, 10:34)
Jei valgo augalinį maistą,kuris neturi kalcio,tai ir trūksta.O jeigu šalia to maitinasi tuo kas trukdo jam įsisavinti,tai nėra ko norėt,kad jo užtektų.

O kodėl jie turėtų valgyti būtent tą augalinį maistą, kuris neturi kalcio? Juk jei negeria pieno, žino, kur gali būti problema. Tiesiog mūsų organizmai ne taip lengvai kalcį pasiima iš augalų. Ne taip retai jo išvis neįsisavina.
Sakykite, o kokį augalinį maistą jūs vartojate kaip kalcio šaltinį? Iš Lietuvoje augančių augalų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(_brownbody_ @ 2016 04 05, 13:45)
Bakterija sakot? Bet daktarai apie tai visiškai neužsiminė, kaip keista. Įtarė, jog laimo liga, bet nepasitvirtino. Dar sakė nuvažiuoti pas infektologus 100 procentiniam įsitikinimui. Bet kad erkė tai tikrai ne. Sakau, susirgimų (rimtų) kaip ir neturėjau, iš esmės tai visiškai neturėjau laaaaaaabai ilgą laiką, ~metus laiko net temperatūros neturėjau, o jei ir turėdavau būdavo nedidelė, greit praeidavo, kelis metus išvis nesirgau, gerklės neskaudėjo, na žodžiu..tiesiog neįsivaizduoju iš kur galėjo atsirasti ta bakterija, kad per keletą mėnesių man spėjo apimti visus kūne įmanomus sąnarius (tame tarpe netgi ir nugaros bei žandikaulių).

Aš irgi buvau pastebėjusi, kad paskutiniuoju metu, prieš diagnozuojant ligą, nesirgau peršalimo ligomis, kai namiškiai sirgo. Matyt, čia ir yra tas imuninės sistemos sustiprėjimas. Buvo, tiesa, su žarnynu kažkas blogai prieš tai be priežasties, klausiau daktarės, ar negalėjo tai išprovokuoti RA, pasiklausinėjo ir pasakė: ne, jeigu ir buvo kažkokia žarnyno infekcija, bet organizmas ją nugalėjo. Taigi ieškoti to, kad ,,kažkas nuėjo kažkur giliau'' neverta.
Aišku, jeigu jums gydytojai rekomendavo nuvažiuoti pas infektologus, pabandykite. Prarasite nebent pinigus, bet gal būsite ramesnė, kad viską padarėte.
Ar jau buvote pas gydytoją dabar, kaip sakėte? Kaip sekėsi?
Papildyta:
QUOTE(TamTame @ 2016 04 05, 00:53)
Trumpai tariant taip: šiuo metu esu visiškai sveika, visiškai nevartoju jokių vaistų.

Žinau, kad reumetoidinis artritas niekur nedings, bet kad būklė tikrai pagerės - garantuoju.

Nalabai supratau: jūs nusprendėt iš remisijos, kad esate visiškai sveika, o sakote, kad RA niekur nedings? mastau.gif
Atsakyti
[quote=Roja,2016 04 05, 14:35]O kodėl jie turėtų valgyti būtent tą augalinį maistą, kuris neturi kalcio? Juk jei negeria pieno, žino, kur gali būti problema. Tiesiog mūsų organizmai ne taip lengvai kalcį pasiima iš augalų. Ne taip retai jo išvis neįsisavina.
Sakykite, o kokį augalinį maistą jūs vartojate kaip kalcio šaltinį? Iš Lietuvoje augančių augalų?  g.gif
[/quote]
Nesilaikau jokių dietų, stengiuosi valgyti kuo įvairiau. Bet ,kai reikia, lengvai atsisakau vienokio ar kitokio maisto.
Papildyta:
[quote=_brownbody_,2016 04 05, 13:45]
[quote=Liepa B.,2016 04 05, 10:34]
Papildyta:

Kai man darė echoskopiją, daktaras pasakė, kad keliuose susikaupęs uždegiminis skystis, jo yra palyginus daug, kadangi keliai išsipūtę. Kai paklausiau daktarės ar galima išsiurbti atsakė taip: galima, bet jo vėl greit prisikaups. Viskas. Atrodo padėtis be išeities, tas tinimas nepraeina niekaip. Gal reikia laukti vaistų poveikio, bet vaistai, kiek pastebėjau tinimo nesumažina. Prisimenu buvo viena diena (neseniai) kai galėjau netgi atsitūpti. O tai buvo tada, kai VISIŠKAI nieko nevalgiau. Taip gavosi žinoma netyčia, labai užimta diena, kažkaip nesuspėjau, bet sąnariams buvo lengviau.. blink.gif Bakterija sakot? Bet daktarai apie tai visiškai neužsiminė, kaip keista. Įtarė, jog laimo liga, bet nepasitvirtino. Dar sakė nuvažiuoti pas infektologus 100 procentiniam įsitikinimui. Bet kad erkė tai tikrai ne. Sakau, susirgimų (rimtų) kaip ir neturėjau, iš esmės tai visiškai neturėjau laaaaaaabai ilgą laiką, ~metus laiko net temperatūros neturėjau, o jei ir turėdavau būdavo nedidelė, greit praeidavo, kelis metus išvis nesirgau, gerklės neskaudėjo, na žodžiu..tiesiog neįsivaizduoju iš kur galėjo atsirasti ta bakterija, kad per keletą mėnesių man spėjo apimti visus kūne įmanomus sąnarius (tame tarpe netgi ir nugaros bei žandikaulių).
[/quote]

Mūsų organizme yra visko ir virusų ir bakterijų,kurios gali sėdėti ir laukti palankaus meto,kad sukeltų įvairius uždegimus įvairiose vietose. Pas mane streptokokas ramiai sedėjo 10 metų,o paskutiniu metu siautėja visur, tad kol kas tik dermatitai kamuoja. Jei nieko nedaryčiau gal ir vėl į sąnarius nukeliautų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liepa B.: 05 balandžio 2016 - 16:03
Na štai aš ir po vizito pas reumatolog 4u.gif Trumpai drūtai, tai pasakė, jog organizmas nereaguoja į vaistus (metą, naklofeną, t.y diklaką ir k.t), jie veikia geriausiu atveju kaip nuskausminami, bet pati liga išlieka tokia pat, kokia buvo pradžioje, jokio pagerėjimo. Daktaras nusprendė VĖL guldyti į stacionarą, vėl tyrinės, bei yra nusprendęs taikyti biologinę terapiją. Dabar norėčiau sužinoti ar nepakenks ji man? g.gif Daug kas kalba, kad laaaabai didelė tikimybė susirgti tuberkulioze, buvau ir daktarui aie tai užsiminusi, bet sukėliau tik juoką. Pasakė, jog biologinę taiko ir mažiems vaikams, nepasitaikė atvejų, kad taip būtų, garantavo, kad jokios tuberkuliozės nepasigausiu...bet vis dvejoju. Žinoma, tai nenuginčijama, jei jau nusprendė taikyti bio terapiją, ją ir taikys. Juk daktarai žino savo darbą. Turėtų padėti. Gal yra kurioms ją taikė? Kaip ten viskas vyksta? Lašina tiesiogiai į kraują ar kaip? Kaip savijauta po to? Po kiek laiko pagerėjimas matyti? Ir aplamai, ar apsimoka? Norėčiau sužinoti kuo daugiau, taip pat ir tai, ar skauda.. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(_brownbody_ @ 2016 04 05, 21:40)
Na štai aš ir po vizito pas reumatolog 4u.gif Trumpai drūtai, tai pasakė, jog organizmas nereaguoja į vaistus (metą, naklofeną, t.y diklaką ir k.t), jie veikia geriausiu atveju kaip nuskausminami, bet pati liga išlieka tokia pat, kokia buvo pradžioje, jokio pagerėjimo. Daktaras nusprendė VĖL guldyti į stacionarą, vėl tyrinės, bei yra nusprendęs taikyti biologinę terapiją. Dabar norėčiau sužinoti ar nepakenks ji man? g.gif Daug kas kalba, kad laaaabai didelė tikimybė susirgti tuberkulioze, buvau ir daktarui aie tai užsiminusi, bet sukėliau tik juoką. Pasakė, jog biologinę taiko ir mažiems vaikams, nepasitaikė atvejų, kad taip būtų, garantavo, kad jokios tuberkuliozės nepasigausiu...bet vis dvejoju. Žinoma, tai nenuginčijama, jei jau nusprendė taikyti bio terapiją, ją ir taikys. Juk daktarai žino savo darbą. Turėtų padėti. Gal yra kurioms ją taikė? Kaip ten viskas vyksta? Lašina tiesiogiai į kraują ar kaip? Kaip savijauta po to? Po kiek laiko pagerėjimas matyti? Ir aplamai, ar apsimoka? Norėčiau sužinoti kuo daugiau, taip pat ir tai, ar skauda.. drinks_cheers.gif

" Superinis" reumatologas paskiria vaistus nuo skausmo ir tikisi,kad jie dar turi gydyti doh.gif . Visi diklakai NEGYDO .
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2016 04 05, 17:01)
Nesilaikau jokių dietų, stengiuosi valgyti kuo įvairiau. Bet ,kai reikia, lengvai atsisakau vienokio ar kitokio maisto.

Mūsų organizme yra visko ir virusų ir bakterijų,kurios gali sėdėti ir laukti palankaus meto,kad sukeltų įvairius uždegimus įvairiose vietose. Pas mane streptokokas ramiai sedėjo 10 metų,o paskutiniu metu siautėja visur, tad kol kas tik dermatitai kamuoja. Jei nieko nedaryčiau gal ir vėl į sąnarius nukeliautų.

Manau, kad visi stengiasi valgyti kuo įvairiau. smile.gif O kokio maisto jūs esate atsisakiusi?

Iš ko nusprendėte, kad tai steptokokas kaltas dėl dermatito? Koks tyrimas tai parodė? Ir ką darote dabar dėl dermatito(-ų)?
Papildyta:
QUOTE(Liepa B. @ 2016 04 06, 10:44)
reumatologas paskiria vaistus nuo skausmo ir tikisi,kad jie dar turi gydyti doh.gif . Visi diklakai NEGYDO .

Diklakas malšina skausmą ir slopina uždegimą. O Brownbody'ei gydytojas skyrė ir metotreksatą, kiek atsimenu, ar ne tris tabletes (tai turėtų būti apie 30 mg, žiūrint, kokia pakuotė). O tai rimtas vaistas. Man jis pradėjo veikti kur kas vėliau nei po trijų menesių. O ir dozę reikėjo atitaikyti. Pradėjo nuo mažesnės.
Papildyta:
QUOTE(_brownbody_ @ 2016 04 05, 21:40)
Na štai aš ir po vizito pas reumatolog 4u.gif Trumpai drūtai, tai pasakė, jog organizmas nereaguoja į vaistus (metą, naklofeną, t.y diklaką ir k.t), jie veikia geriausiu atveju kaip nuskausminami, bet pati liga išlieka tokia pat, kokia buvo pradžioje, jokio pagerėjimo.

O darėtės kokius nors tyrimus, eidama pas reumatologą. Ką rodo kraujas? Jokių pakitimų? Man tai pirma pagerėjo kraujas, paskui pasijutau geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roja: 06 balandžio 2016 - 10:35