Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - IX tema

QUOTE(_brownbody_ @ 2016 03 28, 00:53)
Su šventėm 4u.gif  4u.gif nusipirkau tepalą "FLEXISEQ". Labai jau gražiai aprašytas buvo, tiek internete, tiek žurnale, žiūrėsiu ar bus poveikis ar ne. Tepiau 3 kartus dar tik, kol kas nieko smile.gif O kaip, ar jūs tikite tais straipsniais internete, kad nuo artrito visam laikui išsigydo dažniausiai valgant "žoles", salotas ir t.t? Buvo straipsnis, kad artritą gydo sulčiaspaude išspaustos tokios sultys: lapinis kopūstas, salieras, salotų lapai, citrinos ir obuoliai. Taip pat parašyta, kad padeda ir šviežiai spaustos greipfrutų sultys. Bet bent jau man tai labai norisi tų uždraustų produktų. Šokolado, kakavos, picų, makdonaldo... blush2.gif  blush2.gif bet negalima..Manau sau tai leisiu tik kartą per mėnesį. Taip pat vaikinas pakomentavęs po straipsniu buvo, kad mito vien vaisiais 3 savaites ir išgijo. Tarp kitko, tai aš visai netyčia visą dieną vos ne vaisiais maitinausi, jaučiau tikrą sąnarių palengvėjimą. Bet juk taip tai irgi nesimaitinsi visą laiką.. Gal žinot natūralių priemonių, gal esat kažką išbandžiusios kas tikrai palengvina? Iš maisto produktų, gal turit specialią dietą? Pasidalinkite patarimais.. rolleyes.gif Kažkaip man dabar labai keistas jausmas rankose..,atrodo lyg skruzdėlės bėgiotų, lyg būtų atitirpusios.. doh.gif

Geriausiai uzdegima mazina imbieras ir kurkuminas. Reiktu su maistu vartot. Arba imbiera kaip prieskoni det i maista baigiant kept. Kurkumina geriau kapsulese nes turetu but su pipiru ekstraktu del geresnio isisavinimo. Zoliu yra labai daug pasiskaitykit anglu kalba. Labai tinka vysnios as perku saldytas. Granatai ar granatu sultys ne is koncentratu. Man patiko straipsnis apie uzdegimines ligas is sveikatossaltinis.lt ( isiveskit per google). Gal kas pravers.. labai daug info ne lietuviu kalbom, yra ka veikt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2016 03 28, 09:43)
Man patiko straipsnis apie uzdegimines ligas is sveikatossaltinis.lt ( isiveskit per google). Gal kas pravers..  labai daug info ne lietuviu kalbom, yra ka veikt smile.gif
Gal šis:
Sveikatos šaltinis. Uzdegiminiai-procesai-kas-juos-sukelia-ir-kaip-juos-sumazinti
http://sveikatossalt...azinti-313.html
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2016 03 28, 13:37)
Gal šis:
Sveikatos šaltinis. Uzdegiminiai-procesai-kas-juos-sukelia-ir-kaip-juos-sumazinti
http://sveikatossalt...azinti-313.html

Ten kai pasiskaitai tai atrodo išvis nieko valgyt negalima. Bulvinių, miltinių patiekalų, mėsos vengti..Tai ką tada valgyti? Žoles?... doh.gif Tai jeigu negalima pieno (ir jo produktų), tai taip pat negalima ir ledų? doh.gif Straipsnyje parašyta, kad maitinantis išvardintais tinkamais produktais galima visai išsigydyti artritą, tik įdomu ar tikrai.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(_brownbody_ @ 2016 03 28, 16:14)
Ten kai pasiskaitai tai atrodo išvis nieko valgyt negalima. Bulvinių, miltinių patiekalų, mėsos vengti..Tai ką tada valgyti? Žoles?... doh.gif Tai jeigu negalima pieno (ir jo produktų), tai taip pat negalima ir ledų? doh.gif Straipsnyje parašyta, kad maitinantis išvardintais tinkamais produktais galima visai išsigydyti artritą, tik įdomu ar tikrai.. unsure.gif

Bandykite viską pati ir pajusite savo kūnu. Mums papasakosite. Tai bus jūsų asmeninė patirtis. Čia besilankančios turi skirtingas nuomones. Netgi priešingas.
Svarbu nesudievinti maisto.
Atsakyti
Sveikos,
po menisko operacijos rado artritą, osteoartritą ar kaip ten pavadinti. Nuo to laiko keliai yra skausmingi, sunku nulipti laiptais. Ketinu eiti pas reumatologę. Kokių tyrimų reiktų prašyti, kad palengvinti gyvenimą? Jaunam žmogui tokia problema katastrofiška, nes negali gulėti ištiesęs kojas kaip koks pensininkas. Ar gresia invalidumas prie tokių diagnozių? Ar mankštinatės, ką valgote?
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2016 03 31, 08:22)
Sveikos,
po menisko operacijos rado artritą, osteoartritą ar kaip ten pavadinti. Nuo to laiko keliai yra skausmingi, sunku nulipti laiptais. Ketinu eiti pas reumatologę. Kokių tyrimų reiktų prašyti, kad palengvinti gyvenimą? Jaunam žmogui tokia problema katastrofiška, nes negali gulėti ištiesęs kojas kaip koks pensininkas. Ar gresia invalidumas prie tokių diagnozių? Ar mankštinatės, ką valgote?

Sveika. 4u.gif O kada jums operavo meniską? Kiek žinau, po menisko operacijos mankštą reikia pradėti daryti dar tą pačią dieną, grįžus iš ligoninės. Pratimai, būtent tam skirti, yra internete. Mankštintis būtina, nes nemankštinant koja ateity gali iš tiesų nebeišsitiesti. Gydytojas turėjo pasakyti. mastau.gif O jeigu abu keliai skausmingi, tai juo labiau reikia duoti darbo abiems. Tik nereikia forsuoti, nedaryti su skausmu, palengva, tik tiek, kiek pajėgiate.
Nesu pensininkė, bet kiek tenka matyt iš aplinkinių, pensininkai juda kruta, anūkus prižiūri, visokia veikla užsiiminėja. O jeigu jie ištisai guli, gero nelauk. Juo labiau, kad jokiame amžiuje ligos nėra džiaugsmas.
Invalidumas gresia, jei yra tam tikra diagnozė. Taip kad gerai, jog rengiatės pas reumatologą. Jis turėtų paskirti tyrimus pagal jūsų nusiskundimus ir apžiūrą. Sunku pasakyti, kokių tyrimų reikia būtent jums. Nes jei problema tik keliuose, tai gal gydytojas nekels,,aliarmo'' ir nedarys visų įmanomų tyrimų, kaip sergant autoimuninėmis ligomis. Taigi jei ką pasidarysite papildomai aš anksto ir jeigu tie tyrimai bus nekokie, gydytojui bus lengviau orientuotis, kad gal vystosi kas rimčiau, nors dar tik pradžia. Bet visi paties daromi tyrimai kainuoja, kai kada ir brangiai. Pirma nueikite pas šeimos gydytoją dėl siuntimo pas reumatologą, jis kai ką pats paskirs (kraujo tyrimas, manau, būtinas ir CRB-baltymas). O kadangi pas reumatologą ilgokos eilės, per tą laiką gal spėsite ką kita pasidaryti. Paskaitykite temą, rasite nemažai patarimų.
Aš mankštinuosi, valgau viską, kas neerzina skrandžio, Šią problemą (skrandžio) turiu jau daug metų, esu bandžiusi įvairias mitybos metodikas, nieko nebuvo geriau, tik apsunkinau gyvenimą. Stengiuosi dabar nuo pietų nevalgyti daktarės išvardytų produktų, kad nebūtų refliukso ir balsas skambėtų, bet nelabai vakare turi ką valgyti (kruopų šiuo metu nemėgstu), tai tenka ir ,,sugriešyti'' (mėsa, grietinė). blush2.gif Stengiuosi valgyti po nedaug ir dažnokai, kad skrandis nebūtų tuščias ir negraužtų pats savęs.
Gal kitos pasidalins sava patirtimi. Nors daug kas yra aprašyta (visų bandymai). Jau devinta tema, kantrybės reikia skaitant ir, aišku, laiko. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2016 03 31, 05:22)
Sveikos,

Artritą jie parašo kai yra uždeginmas, čia visai ne reomatoidinis artritas. Ir mankšta tik statinė-neskubėkit, vistik artroskopija irgi opearcija, spėju kad ir girnlės nelabai ir sinovitas. Jei sutinę keliai būtinai mažinkit tinimą, skausmas praeis , labai lėtai tiktai. Po 4 mėnesių po menisko galėjau bėgioti, o visą laiką skaudėjo ir tino . SVARBIAUSIA atstatyti pilną kelio lankstumą( iki nedidelio skaumo ir vis daugyn). kai jau preis tinimas-pritūpkės ir dar kartą pritūpkės, skausmas trauksis palaipsniui.
Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2016 03 31, 16:31)
Sveika.  4u.gif O kada jums operavo meniską? Kiek žinau, po menisko operacijos mankštą reikia pradėti daryti dar tą pačią dieną, grįžus iš ligoninės. Pratimai, būtent tam skirti, yra internete. Mankštintis būtina, nes nemankštinant koja ateity gali iš tiesų nebeišsitiesti. Gydytojas turėjo pasakyti. mastau.gif O jeigu abu keliai skausmingi, tai juo labiau reikia duoti darbo abiems. Tik nereikia forsuoti, nedaryti su skausmu, palengva, tik tiek, kiek pajėgiate.
Nesu pensininkė, bet kiek tenka matyt iš aplinkinių, pensininkai juda kruta, anūkus prižiūri, visokia veikla užsiiminėja. O jeigu jie ištisai guli, gero nelauk. Juo labiau, kad jokiame amžiuje ligos nėra džiaugsmas.
Invalidumas gresia, jei yra tam tikra diagnozė. Taip kad gerai, jog rengiatės pas reumatologą. Jis turėtų paskirti tyrimus pagal jūsų nusiskundimus ir apžiūrą. Sunku pasakyti, kokių tyrimų reikia būtent jums. Nes jei problema tik keliuose, tai gal gydytojas nekels,,aliarmo'' ir nedarys visų įmanomų tyrimų, kaip sergant autoimuninėmis ligomis. Taigi jei ką pasidarysite papildomai aš anksto ir jeigu tie tyrimai bus nekokie, gydytojui bus lengviau orientuotis, kad gal vystosi kas rimčiau, nors dar tik pradžia. Bet visi paties daromi tyrimai kainuoja, kai kada ir brangiai. Pirma nueikite pas šeimos gydytoją dėl siuntimo pas reumatologą, jis kai ką pats paskirs (kraujo tyrimas, manau, būtinas ir CRB-baltymas). O kadangi pas reumatologą ilgokos eilės, per tą laiką gal spėsite ką kita pasidaryti. Paskaitykite temą, rasite nemažai patarimų.
Aš mankštinuosi, valgau viską, kas neerzina skrandžio, Šią problemą (skrandžio) turiu jau daug metų, esu bandžiusi įvairias mitybos metodikas, nieko nebuvo geriau, tik apsunkinau gyvenimą. Stengiuosi dabar nuo pietų nevalgyti daktarės išvardytų produktų, kad nebūtų refliukso ir balsas skambėtų, bet nelabai vakare turi ką valgyti (kruopų šiuo metu nemėgstu), tai tenka ir ,,sugriešyti'' (mėsa, grietinė).  blush2.gif Stengiuosi valgyti po nedaug ir dažnokai, kad skrandis nebūtų tuščias ir negraužtų pats savęs.
Gal kitos pasidalins sava patirtimi. Nors daug kas yra aprašyta (visų bandymai). Jau devinta tema, kantrybės reikia skaitant ir, aišku, laiko. smile.gif

Sveika,
ačiū už tokį gražų laišką. smile.gif
Na dabar balandžio pab. eisiu pas reumatologę. Aš jau 16 metų sergu hipotireoze , (autoimuninė liga, kai skydliaukė vis mažiau gamina hormono.) Gali būti kad tai susiję.
Ką jūs manote apie rūgštinančius ir šarminančius produktus organizmui? Ar bandėte?

Papildyta:
QUOTE(ajd @ 2016 03 31, 19:40)
Artritą jie parašo kai yra uždeginmas, čia visai ne reomatoidinis artritas. Ir mankšta tik statinė-neskubėkit, vistik artroskopija irgi opearcija, spėju kad ir girnlės nelabai ir sinovitas. Jei sutinę keliai būtinai mažinkit tinimą, skausmas praeis , labai lėtai tiktai. Po 4 mėnesių po menisko galėjau bėgioti, o visą laiką skaudėjo ir tino . SVARBIAUSIA atstatyti pilną kelio lankstumą( iki nedidelio skaumo ir vis daugyn). kai jau preis tinimas-pritūpkės ir dar kartą pritūpkės, skausmas trauksis palaipsniui.

Sveika,
ačiū už atsakymą. Viskas taip ir buvo kaip jūs rašote. Tik dabar jau 5 mėn. praėjo nuo operacijos. Šiuo metu tinimas praėjo, po operacijos skyrė reabilitaciją 2 sav., tik gaila, kad tuo metu buvo tinimas nepraėjęs. Kai lanstau kojas , tai jos taip traška, kad atrodo žvyras braška. Gėriau 3 mėn. Artril, bet nepasakyčiau, kad geriau. Pabėgti negaliu, nes skauda. Lipimas laiptais-iššūkis, raitau kelį visaip, kad tik remtis kojos kulnu, nes pėda remiantis-skauda.
Tikuosi gauti siuntimą bent mankštoms. Ką manote apie šarminančius ir rūgštinančius produktus? Ar bandėte?
Atsakyti

Papildyta:

Sveika,
ačiū už atsakymą. Viskas taip ir buvo kaip jūs rašote. Tik dabar jau 5 mėn. praėjo nuo operacijos. Šiuo metu tinimas praėjo, po operacijos skyrė reabilitaciją 2 sav., tik gaila, kad tuo metu buvo tinimas nepraėjęs. Kai lanstau kojas , tai jos taip traška, kad atrodo žvyras braška. Gėriau 3 mėn. Artril, bet nepasakyčiau, kad geriau. Pabėgti negaliu, nes skauda. Lipimas laiptais-iššūkis, raitau kelį visaip, kad tik remtis kojos kulnu, nes pėda remiantis-skauda.
Tikuosi gauti siuntimą bent mankštoms. Ką manote apie šarminančius ir rūgštinančius produktus? Ar bandėte?
[/quote]
Nu jo... Praėjau pro tą patį. Svarbiausia kad visi pažystami po savaitės jau ko ne bėgiojo. Čia nuu pažeidimo dydžio matomai. Praeis, po metų praeis, mankštos gerai. Traška tai greičiausiai nuo girnelių. Jokie šitie artriliai, gliukozaminai man nepadėjo. Geriau jau sulos "prisileisklit". Tik laikas padėjo. Menisko jau nėra, koja nebus kaip "nauja". Ir pasukimuose ir maunantis batus , kai paspaudi, ir naktį nepatogioj padėtyj-paskauda. Aišku mano situacija gerokai blogesnė-2 st artrozė, bet sulaiku ir man gerėja. Būna žmonėm po pusmečio pradeda tinti, jei krūvį neprotingą gauna.
Atsakyti
Sveikos,
as ir vel noriu prisijungti prie jusu 4u.gif

Nerasiau nes bijojau, kadangi vartodama metotrexata ir biologinius vaistus sugebejau netiketai pastoti ir bijojau pasekmiu. Kai suzimajau viska nutraukiau, buvo tikrai sunku sad.gif. Ir dabar slubuoju... Kovo 2 d. pagimdziau antra vaikeli smile.gif. Viskas gerai dabar. Tai jau ir gydytis galima vel. Nuotaika yra vel ieskoti visokiu budu gydytis tradiciskai ir netradiciskai. Cia skaitinejau kiek naujokiu cool.gif

Bandysiu nauja dieta: atsisakysiu 1 menesiui pieno produktu, ziuresiu ar pades. Gal kas bande pieno atsisakyti?
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2016 04 01, 08:35)
Ką jūs manote apie rūgštinančius ir šarminančius produktus organizmui? Ar bandėte?

Esu nemažai bandžiusi, bet dabar nebebandau. Nes paprastai pasakius, rūgština mėsa ir visokie perdirbti produktai, kava, arbatžolių arbata, o šarmina daržovės ir vaisiai. Nedaug žmonių gali maitintis vegetariškai, vien daržovėmis. O ir tų daržovių pas mus pasirinkimas netoks jau ir labai didelis, ypač šviežių. Tiksliau maksimose pilna visokios egzotikos, bet produktai turi būti įperkami, jei jie bus kasdieniniai.
Kai pasižiūri į tas rūgšinančių ir šarminančių produktų lenteles, tai kai kurie pasiūlymai išvis sukelia šypseną. Kiek daug gali suvalgyti tokių produktų kaip, pvz., citrinų, bulvių lupenų, jūros dumblių, papajų, baklažanų ar agurklių? Vis tiek pagrininės daržovės bus morkos, bulvės, kopūstai ir burokėliai. Vasarą dar agurkai ir pomidorai. Nusiperku kartais datulių ar bananų, bet kaip pagrindinio produkto jų nevalgysi, tik pasigardžiavimui.
Pastaruoju metu (dar ir prieš RA diagnozuojant) valgiau beveik vien vištieną, o tos sunkios mėsos (jautienos ir kiaulienos) privengiau, tiesiog nesinorėjo. Derinau viską su daržovėmis, niekada nevalgiau vienos ir tos vištienos. Na ir kas? Vis tiek susirgau sunkia liga. O dabar ir organizmas pasiilgo mėsos faršo kotletukų, jau ir karbonadukų (pagal galimybes, aišku).
Žiūriu, ko man norisi, ką turiu, ką galiu.
Papildyta:
QUOTE(ajd @ 2016 04 01, 09:17)
Praeis, po metų praeis, mankštos gerai.

Aš ir po pusantrų metų dar atsitūpt negaliu. Visi tie mankštų pritūpimai (ir nugara remiantis į sieną) man situaciją tik dar pasunkina. Nors jau gerėja. Kažkiek pritūpt galiu, jau ir ant taburetės užlipt galiu (nebereikia pasidėt papildomo suoliuko kaip laiptelio). Džiaugiuos, kad jau ir nuo lovos (žemesnės padėties) kojos pakelia (nebereikia ieškot, kur ir kaip įsitvert rankomis). Bet nuo operacijos jau praėjo pusantrų metų.
Dar prieš Naujuosius keliai tino. Bet dabar naktimis kelių neskauda, galiu vartytis, kaip reikia.
Atsakyti
QUOTE(Sunrayja @ 2016 04 01, 12:53)
Sveikos,
as ir vel noriu prisijungti prie jusu  4u.gif

Nerasiau nes bijojau, kadangi vartodama metotrexata ir biologinius vaistus sugebejau netiketai pastoti ir bijojau pasekmiu. Kai suzimajau viska nutraukiau, buvo tikrai sunku sad.gif. Ir dabar slubuoju... Kovo 2 d. pagimdziau antra vaikeli smile.gif. Viskas gerai dabar. Tai jau ir gydytis galima vel.  Nuotaika yra vel ieskoti visokiu budu gydytis tradiciskai ir netradiciskai. Cia skaitinejau kiek naujokiu cool.gif 

Bandysiu nauja dieta: atsisakysiu 1 menesiui pieno produktu, ziuresiu ar pades. Gal kas bande pieno atsisakyti?

Sveika. 4u.gif Nerašantys kurį laiką temoje vis tiek, manau, kad skaito. Taigi ir specialių prisijungimų nereikia. Visos mes čia esame bendrame būryje. group.gif
Sveikinu su nauju žmogučiu. 4u.gif Įsivaizduoju, kad nerimo tikrai turėjo būti daug. Džiugu, kad išsaugojote gyvybę ir dabar turite džiaugsmą.

Pieno produktus buvau nutraukusi seniai, nevartojau pusantrų metų. Tuo metu turėjau ir aš kūdikėlį. Jau buvo išdygę du balti dantukai. Bet susižavėjusi vadinamąja ,,sveika mityba'', puoliau, kaip ir daugelis, ,,ieškoti sveikatos'' (nors tada jokios rimtos ligos neturėjau, bet paveikė mane tai, kad ,,nesveikai maitinamės'', o maitinausi aš naminiu maistu). Ypač kai buvo įrodinėjama, kad pasterizuotas pienas ‒ tai ,,kazeino klijai''. smile.gif Bet baigėsi tuo, jog pamačiau, kad vaiko tolesni dantukai dygo gelsvi, neužaugo momenėlis (reikiamas medžiagas paprastai vaikas gauna su motinos pienu), o ir pati į tuos pieno produktus žiūrėjau kaip išbadėjusi. Akivaizdžiai pradėjau jausti, kad ir man pačiai kalcio ima trūkti. Žodžiu, ištvėriau pusantrų metų ir daugiau to nebekartočiau.
O jūs pati maitinate saviškį? Jei vėl vartojate metotreksatą, ar galima maitinti, turbūt ne? Bet mano supratimu, jei per motinos pieną taip persiduoda kalcio trūkumas, tai kaip tai paveikia pačią motiną? g.gif
Manau, kad jūsų organizmas po gimdymo yra ir taip dar silpnas, jam reikia atsistatyti, sustiprėti, o visokios drastiškos dietos palauks. Valgykite daugiau daržovių, jei galite, ir išvis subalansuotą maistą (iš visų maisto grupių), nebent tikrai žinote, kad esate kažkam alergiška.
Atsakyti