Dabar kokius nors vaistus ar tepalus vartojat dėl peties?
Taip, vartoju tepalą ir vaistus nuo uždegimo, saugau petį, eisiu šildymus, turbūt ir mankšta bus, žiurėsiu kaip jausiuos , nemoku nieko neveikti, tai vistiek kažką darau namuose, intensivių judesių nedarau.

Kai eisite į fizioterapiją, dėl atsargos būtų gerai nesitepti tepalais ir, jei įmanoma, neišgerti tą rytą vaistų (gal bus galima tai padaryti po procedūrų). Aš sykį turėjau paleisti vieną procedūrą, nes buvau rankas prieš išeidama iš namų išsitepusi rankų kremu (procedūra buvo plaštakai), o dėl kitos procedūros reikėjo nutraukti vaistus nuo uždegimo. Iš karto reabilitologo reikėtų pasiklausti, ar galima vaistus ir tepalus procedūrų dienomis vartoti. Galbūt dėl jums paskirtų procedūrų to nereikės, bet geriau žinoti iš anksto. Sykį man teko grįžti namo su niekuo dėl mano pačios vartotų priemonių (žodžiu, pasivažinėjau).

Kiekvienas, net ir gydytojas, turi savo metodiką. Yra tokių, kurie patys išsikapsto iš sunkių, beveik beviltiškų problemų ir bando dalytis savo patirtimi su kitais. Kai kuriems irgi pavyksta. Gaila, ne visi gali gyventi tokiomis ekstremaliomis sąlygomis, kaip siūloma. Bet kai ką sau pritaikyti galima.
Vis pasižiūrinėju apie gydytojo Bubnovskio metodiką. Jis daugiausia skiria dėmesio judėjimui. Daug ką galima pritaikyti sau, bet jo siūloma metodika yra nelengva, ir namų salygomis ne viskas pritaikoma. Juo labiau, kad jis ir pats sako, jog reikia mankštintis su gydytojų priežiūra (nes užsiimant labai aktyviu sportu gai išlįsti ir kitos bėdos).
Radau jo nuomonę apie reumatoidinį artritą ir kai kurias kitas autoimunines. Jis siūlo šias ligas gydyti mankšta ir... vandeniu (vietoj vaistų). Trys litrai per dieną ar ne per daug inkstams (mąstau)?
Jis savo metodiką yra išdėstęs ne vienoje knygoje. Kai ką sau naudingo ir įmanomai pritaikomo galima rasti šioje: Tūkstantis atsakymų į klausimus, kaip susigrąžinti sveikatą (rus.). Bent jau suprasti, kaip veikia mūsų organizmas.
Sveiki, praėjau jau šildimus ir 4 kartus mankšta, vistiek man skauda petį, vyras liepia darytis MRT ir nelaukti, sako jau kiek laiko praėjo ir nieko negerėja, mankštoje ranka nevisom kriptim skaudėjo, tas gyd. kur mankštino irgi sako kad jei gyd minėjo darytis MRT, nes gali būti kažkoks raumuo iš nugarinės pusės, neatsimenu pavadinimo ir gali būti su sausgyslę susiėję
Pagal pageidavimą MRT tyrimo vaizdų surinkimas ir įrašymas į USB laikmeną kainuoja 15 .
Aš mokėjau 2 eurus.
Vargu ar gali praeiti per keturias dienas reabilitacijos 3 metus vystęsis uždegimas. Darykite pratimus namie bent tris mėnesius, paskui matysite, kaip sekasi.
MRT gydytojai neskuba daryti. Jie kainuoja nemažai ir ne visiems duoda. Man sakė traumatologas, kad reikia MRT, o paskui nedarė ir atsakyme parašė, kad nors ir atėjau su skausmu, jog man neskauda. Paklausiau, kodėl taip parašė, juk negaliu pora metų atsitūpti, pasakė, kad ,,mes neturime įrodymų''.

O kai neurologo paprašiau, kad darytų ne kompiuterinę tomografiją (dėl labai didelio spinduliavimo), o MRT, pasakė, kad nėra galimybių. Tada pasidariau mokamai pati (nes reumatologė sakė, kad tomografija nieko nerodys). Bet nieko naujesnio nebuvo tyrime parašyta, dar mažiau negu tomografijos (ir išvarža viena dingo, ir osteofitai). Svarbu, dar ir radiologo kompetencija.
Jeigu kaule nieko nėra, tai raumenis galima mankštinti. Jeigu ten ir būtų koks neįžiūrimas raumenuko įplyšimas, vargu ar kas jį siūs. Sugis palengva mankštinant. Juk po visų operacijų, net po pjūvių, iškart kelia ligonius ir mankštintis liepia, nors jie vos paeina. Judesys yra labai svarbus gydant.
Aišku, jūs gal geriau žinote situaciją ir jums spręsti, ką daryti, tik pasidalijau savo patirtimi apie MTR.
Vargu ar gali praeiti per keturias dienas reabilitacijos 3 metus vystęsis uždegimas. Darykite pratimus namie bent tris mėnesius, paskui matysite, kaip sekasi.
MRT gydytojai neskuba daryti. Jie kainuoja nemažai ir ne visiems duoda. Man sakė traumatologas, kad reikia MRT, o paskui nedarė ir atsakyme parašė, kad nors ir atėjau su skausmu, jog man „neskauda“. Paklausiau, kodėl taip parašė, juk negaliu pora metų atsitūpti, pasakė, kad ,,mes neturime įrodymų''.
O kai neurologo paprašiau, kad darytų ne kompiuterinę tomografiją (dėl labai didelio spinduliavimo), o MRT, pasakė, kad nėra galimybių. Tada pasidariau mokamai pati (nes reumatologė sakė, kad tomografija nieko nerodys). Bet nieko naujesnio nebuvo tyrime parašyta, dar mažiau negu tomografijos (ir išvarža viena „dingo“, ir osteofitai). Svarbu, dar ir radiologo kompetencija.
Jeigu kaule nieko nėra, tai raumenis galima mankštinti. Jeigu ten ir būtų koks neįžiūrimas raumenuko įplyšimas, vargu ar kas jį siūs. Sugis palengva mankštinant. Juk po visų operacijų, net po pjūvių, iškart kelia ligonius ir mankštintis liepia, nors jie vos paeina. Judesys yra labai svarbus gydant.
Aišku, jūs gal geriau žinote situaciją ir jums spręsti, ką daryti, tik pasidalijau savo patirtimi apie MTR.
Aš negaliu eit dirbti, nes nepadirbsiu, reik kažką daryt, skambinsiu ir žiurėsiu ką sakys traumatologas, mankšta suprantu kad reikia daryti ir ilgas gydymas ko gero bus