Įkraunama...
Įkraunama...

Sauskelnes ir mažylis

Savo mažių pradėjau pratinti ant puoduko nuo maždaug 9mėn. Aišku, tai buvo daugiau susipažinimas su puoduku ir sisiuko gaudymas. Jeigu padarydavo į puoduką plodavau katučiu, parodydavau, koks jis šaunuolis. Pats pradėjo prašytis nuo maždaug nuo 2m. Po kiekvieno padarymo labai jį girdavau ir leisdavau pačiam išpilti sysių, kas jam labai patikdavo. Labai džiaugiausi, kad prašosi, nakčiai sauskelnes dėdavau. Nežinau kodėl, bet darželyje jis nesiprašydavo. Ten auklėtojos vaikus sodina kolektyviai. Jeigu pataikydavo, tai mažius padarydavo, jeigu ne, į kelnytes. Nežinau, kodėl, vaikas pradėjo nebesiprašyti nieko-ar tai nuo antibiotikų, nes daug teko išgerti, ar auklėtojos ką pasakė, nes grįžom į pradinį tašką. Kol biulietenis, bandau vėl pamažu pratinti, vis pasiūlau nueiti, jau lyg ir pats pradeda vėl prašytis, tik kartais nesulaiko iki galo sysio, truputį pasisioja į kelnytes ir bėga ant puodo, tas pats ir su kaku. Pradeda daryti į kelnytes ir bėga baigti ant puodo.
Atsakyti
QUOTE(*Ryto rasa* @ 2012 01 26, 02:49)
As savo maziai puoduka pirma karta pasiuliau kai jai buvo 1,5 metuku,bet jis jos nesudomino  smile.gif Kita karta ji vel pasiuliau 1.7 men,bet ji suvoke puoduka kaip zaisla,o numovus kelnes klykdavo doh.gif Bet kai suejo 1.9 men pastebejau,kad ji pradejo nuo saves nuplesineti pampersa.Budavo uzdedi,o ji vel nusiima smile.gif Tada ir supratau,kad laikas mano vaika pratinti prie puoduko.Nupirkau jai atprastukes,bet jai buvo dzin sausa ji su jom ar slapia.Ant puodo pasodinti vis nepataikydavau doh.gif Tada emiausi sio reikalo grieztai ir nuosekliai.Palikau ja tik su trusikeliais ir pedkelnem ir daznai siuliau jai puoduka.Sisiojo tankai i kelnes ir reke is nepasitenkinimo,kad jos slapiosPirmom dienom tekdavo net prilaikyti ant puodo,kad anksciau laiko nuo jo nenusoktu.Bet kai padare viena syk ir as ja labai pagyriau,paskiau kita syk vel pagyriau nustojo rekti ir plestis nuo to puodo.Ji tiesiog nesuvoke kam jis reikalingas,o kai tai suprato viskas atsistojo i savo vietas.Prie puodo priprato ir i ji normaliai pradejo reaguoti po savaites,o po dvieju avariju jau nebuvo isvis thumbup.gif Per ta pirma apmokymu savaite buvo nemazai susisiotu rubu.Bet cia jau paciai mamytei turi uztekti kantrybes,kad nesustoti viduryje kelio ir neuzmesti pradeto darbo vien todel,kad daug skalbimo ir valymo mirksiukas.gif
Dabar mano dukrelei be savaites 2 metukai.Namuose apsieinam be pampiu,o i lauka ar kur kitur ne namu zonoje dar vis uzdedu pampi.Ne juokas ziemos laike gaut pusles uzdegima.Dar pampi naudoju miegui.Naktinio dar isvis negalim atsisakyti,nes po nakties visada buna pilnas.Beda yra kita.Su siusiuku jauciu,kad viska susitvarkysim iki galo iki vasaros,bet stai su rimtu dalyku tai visai nenori daryti i puoduka.Vakare pries miega pasodinu ant puoduko sisi padaro,o kaku pavaro i naujai uzdeta pampi miegui.Ir niekaip kitaip doh.gif Kaip ja pratinti ant puodo,kad rimta dalyka padarytu tai net neisivaizduoju g.gif Gal kas patarsit?

Pas mus panasi istorija,tik mes i puoda darom visus reikalus ,ir nakti be sauskelniu ir i lauka be ju,dukryte pasako kai nori o jei mes lauke tai ir nepadaro laiko,kol ateisim namo.O pripratom kazkaip netiketai ir labai greitai(net sunku patiketi ,kad iki 1m10men neprileisdavo net pasodinti ant puoduko,o viena diena pasodinau ir visa diena net ne prisiusiavo ne karto.)Ir taip diena is dienos ir po dveju savaiciu mes prasomes bigsmile.gif Dabar jau praejo trys savaites mes jau ir miegam be sauskelniu ir i lauka be ju thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(lormil @ 2012 03 09, 20:09)
Pas mus panasi istorija,tik mes i puoda darom visus reikalus ,ir nakti be sauskelniu ir i lauka be ju,dukryte pasako kai nori o jei mes lauke tai ir nepadaro laiko,kol ateisim namo.O pripratom kazkaip netiketai ir labai greitai(net sunku patiketi ,kad iki 1m10men neprileisdavo net pasodinti ant puoduko,o viena diena pasodinau ir visa diena net ne prisiusiavo ne karto.)Ir taip diena is dienos  ir po dveju savaiciu mes prasomes bigsmile.gif Dabar jau praejo trys savaites mes jau ir miegam be sauskelniu ir i lauka be ju thumbup.gif .

Jūsų dukrytė šaunuolė thumbup.gif Pas mus su puoduku kol kas (1m.9men.) nėra draugystės, tragedijos tame nematau, bet labai laukiu kada ateis tas laikas kai puodas bus naudojamas pagal paskirtį, o sauskelnės liks tik prisiminimuose:bigsmile:
Atsakyti
QUOTE(pingvinukas lolo @ 2012 03 11, 00:52)
Jūsų dukrytė šaunuolė  thumbup.gif Pas mus su puoduku kol kas (1m.9men.) nėra draugystės, tragedijos tame nematau, bet labai laukiu kada ateis tas laikas kai puodas bus naudojamas pagal paskirtį, o sauskelnės liks tik prisiminimuose:bigsmile:

mano damute ant puodo pradejo sestis tik 2,5m.is pradziu taip pat daug kas sake,kaip cia dabar tokia dicke,o su pampiais.bet manau kiekvienam savas laikas.o dabar jau ir nakti nesidedam thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma37 @ 2012 03 12, 16:12)
mano damute ant puodo pradejo sestis tik 2,5m.is pradziu taip pat daug kas sake,kaip cia dabar tokia dicke,o su pampiais.bet manau kiekvienam savas laikas.o dabar jau ir nakti nesidedam  thumbup.gif

Mūsų vaikiukui metai ir devyni mėnesiai, keletą mėnesių anksčiau buvau pripratinusi bent pasėdėti, o po pietų miego jau buvo įpratęs ir pasiusioti, bet netikėtai visi pasisėdėjimai baigės ir jei sėdas tai tik keliom sekundėm ir tuoj pat bėga savais reikalais, kai kurie pažįstami jau dabar stebis, kodėl jis dar su pampersais, tai pasijaučiu kalta, kad nemoku savo vaiko atpratint nuo jų, bet prievartos nesinori...
Atsakyti
QUOTE(Zuiketukas @ 2012 03 12, 14:31)
Mūsų vaikiukui metai ir devyni mėnesiai, keletą mėnesių anksčiau buvau pripratinusi bent pasėdėti, o po pietų miego jau buvo įpratęs ir pasiusioti, bet netikėtai visi pasisėdėjimai baigės ir jei sėdas tai tik keliom sekundėm ir tuoj pat bėga savais reikalais, kai kurie pažįstami jau dabar stebis, kodėl jis dar su pampersais, tai pasijaučiu kalta, kad nemoku savo vaiko atpratint nuo jų, bet prievartos nesinori...

ir tegul stebis,o jus nepergyvenkit,o atsakykit,kad i pirma klase tikrai neis su pampersu biggrin.gif
Atsakyti
mes su puodu pradejom draugyste apie 1,5 m kai buvo sunui,uz savaites 2 metukai bus-o puodas vis dar ne draugas bet ir ne priesas,bet jau kartas nuo karto prasosi ant puoduko,ir kai padaro i pamperi daznai pasako ,,kaka''-vadinasi jau suvokia kas tas yra.Siaip mieliau sedasi ant klozeto savo specialaus pamazinto dangcio nei ant puoduko.Bandziau be pamperio palikusi pabut,kad suvoktu tos slapios kelnes-jam dar didesne atrakcija,nes po bala galejo taskytis doh.gif na bet ranku nenuleidziu,ismoks gi kada jam ateis i prota,kaip sake-i pirma klase tiksliai be pamperiu eis lotuliukas.gif
Atsakyti
pasiskaitinejau cia truputuka ir supratau, kad mano vaikai tikri saunuoliai wub.gif pirmas vaikas ant puoduko ismoko kaskur 1,4 kelis kart parodziau ir uzteko smile.gif net nakciai labai greit nebereikejo, antroji ismoko ant puoduko 1,3 tik jai dedu pampersa dar nakciai, nes vakare megsta daug pagert ir i lauka dedu, juk salta dar baisu, kad nepasigautu kokio uzdegimo. O mano vienintelis patarimas butu namie nedet pampersu, lai laksto su triusikeliais, prisidarys perrengsit, kai su trusikeliais vaikas jaucia kad jam nesmagu, kai pridaro, o kai su papersais tai dzin, nera jiems turbut tokio diskomforto.taigi sekmes mamytes 4u.gif
Atsakyti
supratau kad teks apsisarvuoti kantrybe ir mokintis mokintis mokintis, vakar maniskis pamate kad padarius balyte gali buti visai smagu ir galima joje teskentis ir nieko tu jam nepadarysi smile.gif
Atsakyti
Pas mus tai tokia įdomi istorija dabar su tais pampiais... Mokomės iš naujo draugauti su puoduku... 2,10m. vaikas jau darė viską ant puoduko be jokių problemų, bet prieš pat 3-iąjį gimtadienį turėjo labai didelį stresą, ir po to vėl prireikė pampių mums doh.gif Dabar tai daržely visą dieną prabūna sausas, pampių nereikia, o vat namie gali per dieną ir 20 kelnių prisysioti, o ant puodo tik pagal nuotaiką, ir niekaip negaliu vėl pripratinti visiškai tų pampių atsikratyti doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
mes ant puodo pradejom sodinti nuo 7men. nuo 9men man ji jau ir prasydavosi, aisku budavo visko, tad pampersa vis dedavau. bet pabuvus vasara sode ir paleidus ja be pamperso mergina atprato prasytis. mat mergina kur ejo, ten padare ir sausa. lotuliukas.gif dabar mum 1.5 ir ant puoduko, net neimanoma pasodinti, nupirkom dankti ant toleto, tai dar dar. bet ir tai sunkokai. Ir vel viskas is naujo. doh.gif
Atsakyti
aš pasiūliau saviškei prisėsti metų laiko, bet labai jau nenorėjo, tai ir neverčiau, o dabar pastebėjau, kad kai pasakau, einam padaryti sysiuko, tai pati lekia ir sėdasi ant puodo (db mums 15 mėn.). Bet atsisėdusi padaro ne visada, tai aš ir neverčiu, kad neįvaryčiau su tuo puodu siaubo. Man svarbiausia, kad atėjo supratimas, kam tas puodas apskritai naudojamas, o atsisės ir viską ten padarys, kai ateis laikas. Mamos "profesijoj" svarbiausia savybė yra KANTRYBĖ smile.gif
Atsakyti