Geriausia visada, kai tik prisimenate - išsitieskite ir įtraukite pilvą.
Tęsiant pilvo temą, štai ką radau internete:
Valgydama degink pilvo riebalus: naudingų produktų sąrašas
PUSRYČIAMS. Renkamės tuos produktus, kurie degina riebalus, apjuosusius mūsų taliją.
1. Avižos. Avižinėje košėje gausu ląstelienos, kurie padeda normalizuoti cukraus lygį kraujyje. Avižos sugeba pamažinti cholesterolio ir atsikratyti blogųjų riebalų rūgščių. Itin naudinga avižų košę valgyti su pienu (jame esantis kalcis pagreitina metabolizmą).
2. Dietologai tvirtina, kad organizmas sudegina daugiau kalorijų, virškindamas kiaušinius nei pusryčius iš sveikų grūdų. Kiaušiniai idealus būdas pradėti dieną (jame tik 75 kalorijos). Kiaušinio trynyje esantis cholinas gali padėti deginti riebalus (tik, žinoma, sakingai valgykite, nes kiaušiniai nemenkos cholesterolio bombikės).
3. Žalioji arbata, remiantis tyrimais, pagreitina medžiagų apykaitos procesus. Joje esantys katechinai organiniai junginiai darbuojasi kaip ir kofeinas, tačiau nesukelia tokių galingų širdies dūžių.
UŽKANDŽIUI. Itin svarbu paisyti, kad organizmas per dieną gautų reikiamą kiekį maistingųjų medžiagų.
1. Vaisiai (uogos, arbūzas, vynuogės, kriaušės, obuoliai) tiks idealiai. Jie suteikia sotumo jausmą, juose nedaug kalorijų.
2. Daržovėse (morkos, ridikėliai, cukinijos) yra daug maistingųjų medžiagų ir mažai kalorijų, Todėl cukinijų žiedai ar jų troškinys su morkomis geras pietų variantas.
3. Žali arba skrudinti migdolai (gali būti ir su medumi) gryniausias smaližių gardėsis. Toks užkandis priverčia užmiršti alkį gana ilgam laikui. Tačiau pasimėgaukite tik saujele, nes riešutai itin kaloringi.
4. Kukurūzų spragėsiai gali būti puiki užkanda, tik neberkite cukraus nei druskos. Užteks sukramsnoti jų stiklinę ar mažą dubenėlį.
PIETUMS. Pietūs turėtų jus aprūpinti energija visai dieną
1. Tofu sūris baltymų šaltinis. Ilinojaus universiteto mokslininkai šį produktą laiko mažai kalorijų turinčiu vegetarišku baltymų šaltiniu, paspartinančiu medžiagų apykaitą.
2. Vištiena puikus energijos šaltinis raumenų veiklai. Galite valgyti keptą vištieną, tačiau odeles atiduokite katėms (ar be gailesčio pasiųskite į šiukšlių dėžę). Salotos iš šviežių daržovių su vištiena bei sūriu štai ir geriausi bei sočiausi pietūs.
3. Špinatų salotos su kiaušiniu bei vištiena aprūpins jūsų organizmą vitaminais visai dienai. Padažui rinkitės neriebią grietinę arba alyvuogių aliejų.
4. Ekspertai mano, kad geriausias pietų pasirinkimas sriuba (kreminė, sultinys, daržovių). Svarbiausia, kad netrūktų maistingų medžiagų. Sotumo jausmas lydės keletą valandų.
VAKARIENEI. Labai dažnai kalbame apie vakarienės laiką (oi, po 6-tos vakaro nebevalgau), tačiau pamištame svarbesnį dalyką vakarienės kokybę bei maistingumą. Tyrimai parodė, kad tose šeimose, kuriose daugiau dėmesio skiriame subalansuotai vakarienei (ruoštai namuose), nariai mažiau kenčia dėl antsvorio
1. Bet kokia mėsa (pageidautina filė).
2. Ankštinės daržovės. Pasak, dietologų, pupelės mus aprūpina baltymais, geraisiais riebalais ir angliavandeniais.
3. Kvinojos grūdai puikus garnyras patiekalams. Juose yra ląstelienos, baltymų, cinko, geležies bei vitamino E.
Valgydama degink pilvo riebalus: naudingų produktų sąrašas
PUSRYČIAMS. Renkamės tuos produktus, kurie degina riebalus, apjuosusius mūsų taliją.
1. Avižos. Avižinėje košėje gausu ląstelienos, kurie padeda normalizuoti cukraus lygį kraujyje. Avižos sugeba pamažinti cholesterolio ir atsikratyti blogųjų riebalų rūgščių. Itin naudinga avižų košę valgyti su pienu (jame esantis kalcis pagreitina metabolizmą).
2. Dietologai tvirtina, kad organizmas sudegina daugiau kalorijų, virškindamas kiaušinius nei pusryčius iš sveikų grūdų. Kiaušiniai idealus būdas pradėti dieną (jame tik 75 kalorijos). Kiaušinio trynyje esantis cholinas gali padėti deginti riebalus (tik, žinoma, sakingai valgykite, nes kiaušiniai nemenkos cholesterolio bombikės).
3. Žalioji arbata, remiantis tyrimais, pagreitina medžiagų apykaitos procesus. Joje esantys katechinai organiniai junginiai darbuojasi kaip ir kofeinas, tačiau nesukelia tokių galingų širdies dūžių.
UŽKANDŽIUI. Itin svarbu paisyti, kad organizmas per dieną gautų reikiamą kiekį maistingųjų medžiagų.
1. Vaisiai (uogos, arbūzas, vynuogės, kriaušės, obuoliai) tiks idealiai. Jie suteikia sotumo jausmą, juose nedaug kalorijų.
2. Daržovėse (morkos, ridikėliai, cukinijos) yra daug maistingųjų medžiagų ir mažai kalorijų, Todėl cukinijų žiedai ar jų troškinys su morkomis geras pietų variantas.
3. Žali arba skrudinti migdolai (gali būti ir su medumi) gryniausias smaližių gardėsis. Toks užkandis priverčia užmiršti alkį gana ilgam laikui. Tačiau pasimėgaukite tik saujele, nes riešutai itin kaloringi.
4. Kukurūzų spragėsiai gali būti puiki užkanda, tik neberkite cukraus nei druskos. Užteks sukramsnoti jų stiklinę ar mažą dubenėlį.
PIETUMS. Pietūs turėtų jus aprūpinti energija visai dieną
1. Tofu sūris baltymų šaltinis. Ilinojaus universiteto mokslininkai šį produktą laiko mažai kalorijų turinčiu vegetarišku baltymų šaltiniu, paspartinančiu medžiagų apykaitą.
2. Vištiena puikus energijos šaltinis raumenų veiklai. Galite valgyti keptą vištieną, tačiau odeles atiduokite katėms (ar be gailesčio pasiųskite į šiukšlių dėžę). Salotos iš šviežių daržovių su vištiena bei sūriu štai ir geriausi bei sočiausi pietūs.
3. Špinatų salotos su kiaušiniu bei vištiena aprūpins jūsų organizmą vitaminais visai dienai. Padažui rinkitės neriebią grietinę arba alyvuogių aliejų.
4. Ekspertai mano, kad geriausias pietų pasirinkimas sriuba (kreminė, sultinys, daržovių). Svarbiausia, kad netrūktų maistingų medžiagų. Sotumo jausmas lydės keletą valandų.
VAKARIENEI. Labai dažnai kalbame apie vakarienės laiką (oi, po 6-tos vakaro nebevalgau), tačiau pamištame svarbesnį dalyką vakarienės kokybę bei maistingumą. Tyrimai parodė, kad tose šeimose, kuriose daugiau dėmesio skiriame subalansuotai vakarienei (ruoštai namuose), nariai mažiau kenčia dėl antsvorio
1. Bet kokia mėsa (pageidautina filė).
2. Ankštinės daržovės. Pasak, dietologų, pupelės mus aprūpina baltymais, geraisiais riebalais ir angliavandeniais.
3. Kvinojos grūdai puikus garnyras patiekalams. Juose yra ląstelienos, baltymų, cinko, geležies bei vitamino E.
Nota, ačiū
reikėtų žalią arbatą pradėti gerti


Pupeles dedu tik į burokėlių sriubą arba burokėlių mišrainę. Kur dar galima?
Salotas su pomidorais ir pupomis dariausi - labai skanu. Reikės bandyti ir pupeles, juolab, kad labai naudingos

QUOTE(Snuzis @ 2015 08 30, 08:46)
As jas tiesiog valgau vienas salia salotu. Salotas pasidarau is bele kokiu darzoviu. O siaip galima det i visokius troskinius, sriubas.

Ir sriubą pupelių labai mėgstu

Labas rytas

Vienas mano mėgstamų patiekalų-chenakai,ypač,kai pupelės vietoj bulvių.
Gera idėja pietums,jau senokai nesu ragavus

Gera idėja pietums,jau senokai nesu ragavus

Cenakai - čia kur orkaitėj?
Vakar pyragą obuolių šveičiau, šiandien šokoladinius javinukus
psichiškai veikia rugsėjo 1-oji
Vakar pyragą obuolių šveičiau, šiandien šokoladinius javinukus


QUOTE(BonBons @ 2015 08 30, 09:55)
Cenakai - čia kur orkaitėj?
Vakar pyragą obuolių šveičiau, šiandien šokoladinius javinukus
psichiškai veikia rugsėjo 1-oji 
Vakar pyragą obuolių šveičiau, šiandien šokoladinius javinukus


Taip,orkaitei.Aš dažniausiai gaminu specialiuose chenakų dubenėliuose porcijomis,bet kai jei tingiu krapštytis,galima ir bendrame puode,kurį galima kišti į orkaitę.
Mėsytės gabaliukai,svogūnas,morka,pomidoras,tinka ir paprika,sultinys,prieskoniai ir pupelės.MB mėgsta pridėti pomidorų padažo,o man ir taip labai skanu.
QUOTE(BonBons @ 2015 08 30, 10:55)
Cenakai - čia kur orkaitėj?
Vakar pyragą obuolių šveičiau, šiandien šokoladinius javinukus
psichiškai veikia rugsėjo 1-oji 
Vakar pyragą obuolių šveičiau, šiandien šokoladinius javinukus


Aš tau ką sakiau, kad ilgai be cukraus netrauksi. Jei esi saldumynų megėja, duok organizmui lepintis. Kitaip bus amžini nutrūkimai

Papildyta:
QUOTE(irishka11 @ 2015 08 30, 11:03)
Taip,orkaitei.Aš dažniausiai gaminu specialiuose chenakų dubenėliuose porcijomis,bet kai jei tingiu krapštytis,galima ir bendrame puode,kurį galima kišti į orkaitę.
Mėsytės gabaliukai,svogūnas,morka,pomidoras,tinka ir paprika,sultinys,prieskoniai ir pupelės.MB mėgsta pridėti pomidorų padažo,o man ir taip labai skanu.
Mėsytės gabaliukai,svogūnas,morka,pomidoras,tinka ir paprika,sultinys,prieskoniai ir pupelės.MB mėgsta pridėti pomidorų padažo,o man ir taip labai skanu.
Aš irgi tuose indeliuose darau. Tik dedu mėsą, bulvę, morką, papriką, svogūną, raugintą agurką ir šiek tiek grietinės. Viską suprieskoniuoji,padruskini, užpili vandenuku ir į orkaitę
